Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tordafilm

22 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem vagyok részvénypiaci elemző, és nyilvánvalóan sokan hülyére keresték már magukat a Tesla papírjaival, miközben az egymásnak homlokegyenest ellentmondó elemzések sora jelenik meg arról, hogy merre tart az árfolyam rövid meg középtávon. Véleményem van, ezt nagyjából ismeritek, de fura, hogy egyre…..
tordafilm 2021.01.13 11:14:55
Örülök a nem tudom hozzáállásnak, mert a korábbi tapasztalatra/tudásra épülő hozzáállás a gyakorlatban gyakran kizárja az új információkra való nyitottságot. Két ilyen információt is megosztanék veled:

1. A Tesla nem csak autógyártó cég, hanem energetikai cég is. Emellett maga az autója sem klasszikus autós cég, hanem a jövőben biztosítási, taxi, autóbérlési cég is lesz, és a tőzsde nem csak a jelent árazza be.

2. Részben előbbi ponthoz kapcsolódba, részben a magas profit hiányaként idézném ezt a cikket:
telex.hu/eszkombajn/2020/12/26/holland-kelet-indiai-tarsasag-voc-fuszer-kereskedelem-hollandia-vilag-legertekesebb-cege "A VOC-t 6,5 millió gulden alaptőkéből hozták létre (ez nagyjából 100-110 millió dollárnak felel meg mai árfolyamon), a befektetők viszont nem azonnali megtérülést vizionáltak, hanem hosszú időre adták be a pénzüket, hogy a korai profitot azonnal vissza tudják forgatni újabb és újabb kereskedelmi expedíciókba. Ez homlokegyenest az ellenkezője volt a nagy rivális Brit Kelet-indiai Társaság rövidtávú célokat megfogalmazó üzleti modelljének – nem csoda, hogy értékében majdnem a nyolcszorosára nőtt ehhez képest a VOC." - képzeljük el a Teslát, ahogy 5-10-15 millió autót gyárt évente, mellette felfut a bérlés, taxi, önvezetés, biztosítás, napelem, akku üzletága is. Akkor mennyi lesz a reális értékelése? 3-4x-ese a mostaninak 10 éven belül? Sokan emiatt a jövőbeni elképzelés miatt vesznek most, jelenlegi bevétel/profit alapján irreális áron, mert úgy gondolják, hogy akkorára fog nőni a cég, hogy az irrealitásból realitás lesz (lásd másik jó példa, az Amazon példáját)
Annak ellenére is ezt prognosztizálja egy Financial Times-nak készült tanulmány, hogy számolnak azzal, hogy az akku költségek a felére esnek egy évtizeden belül, és a hagyományos autók erősen drágulnak a következő évtizedben.Különösen izgalmas ez a megállapítás úgy, hogy köztudott, hogy az…..
Túl sok beszélgetésem forgatókönyve újév előtt és kicsivel utána: Én: "Nna és mik az újévi fogadalmaid?/Mik a tervek idénre?" Valaki: (hosszabb-rövidebb huzavona után kiderül, hogy azt akarja idén TÉNYLEG  megcsinálni, amit tavaly eltervezett) Egy ideje már küszködök ezzel a poszttal, mert…..
(a könyvek listája az első kommentben) Warren Buffet (a világ egyik leggazdagabb embere, befektetőlegenda) két dolgot gyakran hangsúlyoz: hogy mennyi mindent köszönhet az önképzésnek, és hogy ezt tartja a legjobb befektetésnek, illetve, hogy (állítólag) úgy érzi, hogy az…..
Pro vagy! Blackmagic - Atomos 1 : 0 2015.04.14 08:03:33
Megjelent egy Atomos Ninja 2 alternatíva, mégpedig a Blackmagic műhelyéből: https://www.blackmagicdesign.com/products/blackmagicvideoassist Míg az Atomos készüléke 695 dollár, addig a Blackmagic csak 500 dollár, és ezért az árért megkapjuk ugyanazt a 4:2:2-es 10bites…..
Az Egyesült Államokban is egyre több vitát szül a közterületen élő hajléktalan emberek helyzete. Nemrég egy hawaii képviselő kalapáccsal próbálta elűzni a bevásárló kocsijukat tologató hajléktalanokat. Az akciója közfelháborodást váltott ki, így elismerte, hogy más…..
Egyre aktuálisabb a téma, gondoltam összeszedem azokat a tudnivalókat, amik a témához kapcsolódnak - főleg az abszolút kezdőknek. Ezt a posztot nem elrettentésnek, hanem gondolatébresztőnek szánom, mindenki cselekedjen ezután belátása szerint. Az első és legfontosabb dolog, hogy a…..
Múltkor feltettem az ide vonatkozó kérdést Twitteren, és a válaszok alapján úgy tűnik nekem, hogy a geekek között azok, akik vásároltak is appokat az androidos telefonjukra, leginkább külföldi alkalmazásokért fizetnek. Jó példa az Endomondo Pro, illetve néhány játék…..
Az asztrófotózás egyik gyöngyszeme az alábbi 360 fokos time-lapse a galaxisról. Stéphane Guisard készítette, és az érdekessége, hogy jól látható rajta a tejút. A mi naprendszerünk a tejút szélén van, ami előnyt jelent, hisz így "rálátunk" az egész tejútra, ami a mi…..
A CineSkates™ 3 kerékből áll, amik egyszerűen kapcsolódnak a GorillaPod Focus-hoz. Nagyon könnyen hordozható, és még TimeLapse mód is van benne, ami az egész szerkezetet órákig képes mozgatni. Folytonos kameramozgásokat lehet vele elérni, ami kb. így fogja feldobni a…..
Nem csodálkoznék azon, hogy a cím olvasása után nem tudnátok, hogy most mire is számítsatok. Hol máshol csináltak volna ilyen eszement dolgot, mint Japánban. A még fejlesztés alatt álló szerkezetet a Tokiói Egyetem Ishikawa Oku Lab-ja készítette. Azt tudja, hogy ha gyorsan mozog…..
Kis off topic: mostantól vége az írásnélküliségnek, hisz leérettségiztem, szereztem 450 pontot (még a kitűnő érettségi is meglett). Igyekszem friss híreket, inpsiráló videókat és érdekességeket mutatni nektek. Ami ezek mellett fontos - mint ahogy a korábbi bejegyzésekben már…..
Igen, angolban ennek a két szóösszetételnek van egy közös része: a biznisz. Így esett, hogy a névjegykészítő moo.com honlapján már üzleti terv készítéséhez is adnak egy kis segítséget. Annyira megtetszett, hogy gondoltam lefordítom nektek: Az egyszerű mindig a legjobb. Ezt…..
Megirigyelted a Matrix "bullet time" effektjét? Te is szeretnél egy sajátot? Nos, jó hírem van, hiszen neked már nem kell feltétlen 60 kamera ehhez a látványos effekthez. Meg tudod csinálni relatív olcsó komponensekből, akár otthon is. Egy NASA mérnök, Mark Rober találta ki eme…..
Pro vagy! 5 kreatív tulajdonság 2013.01.29 19:48:47
A Businessweek 1500 CEO-t kérdezett meg, hogy mi alapján választanak alkalmazottakat. Az első helyen pedig mi más végezhetett volna, ha nem a kreativitás. Najó, de hogyan tudjuk megállapítani, hogy ki kreatív és ki nem? A kreativitást nem tudjuk elválasztani a vele járó…..
A videóban bemutatják, hogy mi kell egy otthon összebarkácsolható RIG elkészítéséhez. Nagyon ötletes. ..
Pro vagy! Visszafelé 2013.01.24 19:40:24
Te szoktál játszani a sebességgel? Gyorsítás, lassítás, esetleg lejátszani visszefelé... Biztos vagyok benne, hogy ilyennel mindenki szokott "játszadozni". A fenti videó egy remek példa ennek a játéknak az egyik eredményéről. Ügyes videó, remélem a ti napotokat is feldobta.…..
A fenti ábrát az MLZphoto blogon találtam, de szerintem videósoknál is hasonló a helyzet. Ugyanúgy az utómunka sokkal több idő, mint a felvétel például. De a másik, hogy ugyanúgy törődni kell a vásárlókkal a videósoknak is. Ez a diagrammon közvetlen módon a…..
A videón egy motorizált dolly látható, aminek a segítségével hosszabb, lassabb, autómatikus kameramozgások is elvégezhetőek. Ez a Time-Lapse-nél előny például. A termékről a videó mindent elmond. Igen látványos felvételeket lehet vele készíteni. Viszont még tesztfázisban van…..
A kérdés hamar eldőlhet, hogyha megnézed ezt az egy perces videót: Általában tetszenek a Time-Lapse videók, még is úgy gondolom, hogy a legtöbből hiányzik valami. Nem kapják el a ritmust, túl hosszúak, nincs meg bennük az a valami plusz: nincs bennük csavar, hiányzik…..
69 videó, 726 ezer feliratkozó, 135 millió megtekintés, 1 ember. A fiatal Devin Graham videóinak titkát nehéz megérteni. A körülbelül 3 perces videók a legkülönfélébb témákról szólnak. Legyen az számítógépes játék, természet, vagy offline kalandok, mindegyik témához…..
A világ egyik legismertebb videósa (több mint 700 000 feliratkozó és 134 millió megtekintéssel) tavaly nyáron eljött a kishazánkba, hogy a Face Team tagjait levideózza. 2 napot töltöttek egyébként nálunk. Ennyi idő elég volt nekik (Devin Graham Lindsey Starlinggal együtt…..
Szép ünnepeket mindenkinek! Semmilyen irománnyal nem akarlak most titetek fárasztani. Legyen inkább mindenki a családjával, rokonaival, ismerőseivel... Viszont ehhez a videóhoz nem is kell írni semmit, annyira szuper. Enjoy! ..
tordafilm FCPX Motype 2012.12.13 15:10:00
Ezúttal egy nagyon jó felirat "sablont" mutatnék nektek. Azért van idézőjelben a sablon, mert ez talán sokak kedvét elveheti ettől. Ugyanis én inkább nem sablonként tekintenék erre, hanem egy olyan munkára, amit mások csináltak. Azoknak jó ez, akik egy minőségi munkát akarnak, de…..
Pro Vagy: Először a kezdetekről kérdeznék. Hogyan kezdtél el videózni? Almost Alredy: Az egész 2009-ben kezdődött, amikor ott lehettem egy klip forgatásán, és ezáltal beleláthattam azokba a dolgokba, amik a kamera mögött zajlanak. Az akkor nagyon megfogott. Tudod, a…..