Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Firpó

0 bejegyzést írt és 66 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A napokban a negyedik évadához ért A szolgálólány meséje című sorozat. A fanatikus hívek már tűkön ültek, hiszen az első hármat - akármilyen sokkoló is volt - valósággal zabálták. Valószínűleg az HBO-t sem piszkálják különösebben ezért az alkotásért, hiszen a képernyőn megjelenő ortodox, vallásos…..
Boldogasszony templomrom - második blogbejegyzésem - A Boldogasszony templomrom a Balaton mellett, Alsódörgicsén található.  Remélem jól írtam az Alsódörgicsét, mert Dörgicse mellett egymáshoz közel több templomrom is van. 2020. július 15-én voltunk a Balatonnál kirándulni kislányommal és…..
Firpó 2020.11.26 21:45:53
@l.balays: Fészbúk lájkok számából nem vonnék le következtetést, mert az inkább a post megjelentetésének körülményeitől: helyétől, időpontjától (pl. napszak), vizualitásától függ.
Valójában ez a romtemplom Balaton-felvidék leglátványosabb és állítom leglátogatottabb romtemploma. A fekvése miatt is nyáron nincs alkalom, hogy ne lennének ott látogatók, de rajtuk kívül sokszor egymás mellett több tűzrakóhelyen is kis csapatok települnek ki, valamint szabadtéri kis koncertek is olykor előfordulnak, bár e téren pár éve talán aktívabb volt a szervezés, mint mostanában.
Csak most kezd igazán értelmet nyerni a Fidesz vezérkarának savanyú ábrázata a párt által fölényesen nyert uniós választás estéjén. Az ötven százaléknál jobb teljesítményt nyújtó állampárt ugyanis itthon csatát nyert, Európában viszont háborút vesztett. Kérdés, hogy érdemes volt-e ragaszkodni a…..
Napjainkban, mert ez a divatos, mindenki arról értekezik, hogy meg kell érteni a másikat, ami azt jelenti, hogy döntési helyzetben az egyén törekedjen kompromisszumra. Berchtesgaden meglátogatása azonban tudatosította bennem, hogy vannak helyzetek, amikor operatív módon és hatalmi úton kell dönteni,…..
Október 2-án a Csurgói út és a Kondorosi út térségében megkezdődött a Fehérvári út felújítása. Már alapból nem érthető, hogy két év után miért kell újra szétbombázni a környéket, de ezen tegyük túl magunkat, és nézzük meg inkább a jelenlegi állapotot útlezárás terén. A Fehérvári úton a Kondorosi…..
Blogadó Kötelező ünnepségek 2018.09.23 22:39:48
Ismét egy történetet szeretnék elmesélni a nagyérdeműnek. Sosem voltam híve az ilyen kötelező ünnepségeknek, de az általános iskolában 1-2 kötelező volt. Az Október 23 és a Március 15-én tartandót még szerettem, mert általában meglepően jó előadásokat hoztak össze a mindenkori 8 osztályosok.  A…..
Ez a város tele van olyan alkotásokkal, épületekkel, kulturális emlékekkel, amelyek a magyarországi zsidósághoz kapcsolódnak. A Budai Vártól Zuglóig vagy Kispestig számtalan nyomot hagytak az évszázadok óta itt élő magyar zsidók. Lakóházakat emeltek, templomba jártak, tanultak, tanítottak,…..
Egy laza tekerésnek indult, végül az életéért kellett pedáloznia annak a bringásnak, akit egy medve nézett ki vacsira. Ha ettől sem megy fel a pulzusod, akkor valami gond van veled...  ..
Firpó 2017.05.29 20:34:09
"Világ életemben FIDESZ szavazó voltam, kormánytisztelő polgárokként férjemmel keresztény-nemzeti értékrendek alapján neveljük 7 gyermekünk, egyházi iskolába járatjuk őket. Egy beteljesült álom – ezt gondolhatja mindenki, és jogosan. Egészen 2017 április 4-ig. Amikor ezt az álmot szembeköpték,…..
Firpó 2017.04.05 21:39:57
@pamut: Valszeg nem az FB profil a kamu, hanem a kiemelt mondat a szájából. Úgy volt Fidesz szavazó egy ilyen Szaros Gyuri bácsi hívő, ahogy Fleto ministráns fiú.
Az Európai Bizottság hétfőn bejelentette, hogy a Paks II.-nél elfogadják az állami támogatást három kötelezettség teljesítése esetén. Budapestnek az engedélyhez többek között azt kellett bizonyítania, hogy állami támogatás nélkül Paks II. ki tudja-e termelni a saját árát,…..
Firpó 2017.03.08 14:52:22
Ennyit a szélerőművekről és a megújulókról:

magyaridok.hu/kulfold/nemetorszag-le-akarja-allitani-tengeri-szelfarmjait-1472023/

Amúgy meg Németországban látva a napelem mezőket, mennyi értékes termőterülettől veszik el a helyet, na erről is lehetne regélni. Az ilyeneket minimum kies, sivatagos talajra kellene telepíteni, nem pedig minőségi termőföldekre.
Mondanám, hogy viccesen indul a tanév. De sajnos ez kicsit sem vicces. Ez véresen komoly... Ma az évnyitó utáni első osztályfőnöki órán kiosztották az órarendet, majd a szünetben a tanárok "röpgyűlést" tartottak, melyen közölték velük, hogy nem szabad kiosztani, az órarend teljesen hibás, új…..
Tegnap este rendezték Las Vegasban a Miss Universe szépségversenyt, azt, amihez hosszú éveken át Donald Trumpnak is köze volt, és amit az NBC közvetített már évek óta, de Trump egyik vállalhatatlan nyilatkozata miatt (a mexikóiak azért mennek az USA-ba, hogy csaljanak, lopjanak,…..
Már tavaly is meglepett minket a hatalmas lelkesedés, de az idei futásra egyszerűen nem találunk szavakat. Az, hogy imádjátok a balatonfüredi I love Balaton Éjszakai Futást, már a nevezésnél kiderült: annyira sokan jelentkeztetek, hogy a tervezett 1500 helyett közel 2000-re kellett…..
Hírnegyed Botoxolt sztárok 2014.09.04 23:23:54
Vajon szebb leszel, ha nincsenek ráncaid? Kellemes az érzés, ha egy jóízűt nem tudsz nevetni? Én a ráncos mamákra szavazok. Barbara Hershey Kim Basinger 60 éves Raquel Welch 73 éves Pamela Anderson 45 éves Vanessa Williams  Demi Moore 50 éves Renée Zellweger átszabatta…..
Firpó 2014.09.13 23:35:50
Furcsa módon rajzolták az önkormányzati körzetek határait. A véletlennek vagy valami másnak köszönhetően a kormánypártok ősszel egy kicsit több körzetet tudnának így megnyerni… A Fidesz választási törvénykezésének újabb állomásához érkeztünk el idén tavasszal. Az…..
Elhamarkodtuk az ünnepélyes választási átadóról szóló örömhírt, figyelmeztetett a Velencei tó környékén lakó olvasónk. A több mint 800 millió forintból megépített Dinnyés és Velence közötti kerékpárutat hétfőn adták át a helybelileg illetékes kormánypárti…..
Decemberben írtam az anonim közvélemény-kutatást lehetővé tevő Voks14 mobilappról, amely akkor még csak iPhone-ra volt elérhető, és még nem szolgált reprezentatív adatokkal. Azért pár érdekes következtetés levonására már akkor is alkalmas volt, pl. kiderült, hogy pont abban…..
Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke abban a pillanatban bukik meg, amelyben az orosz tankok átlépik Ukrajna határát. Furcsa a magyar belpolitika, és nem is igazságos Orbán Viktorral szemben, de aki akkora politikai hibát vét mint ő, annak mennie kell. Az ukrán helyzet…..