Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ghorrag

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mert mi a furfangos fittyfenéért indulnál el kutya nélkül? Részemről minden olyan mozgásforma, ami nem jár együtt ebállatok elfárasztásával, az elpocsékolt kalória, de a túrázás az aztán tényleg kifejezetten kutyás tevékenység. No de ennek is megvan a maga módja és illemtana... Nyilván, vannak…..
ghorrag 2017.03.27 18:40:35
A vadásztársadalommal szembeni előítéletesség nem teljesen alaptalan. De azok az alapok amelyekre az előítéletek épülnek igencsak régiek.
A mostani vadászok között én összesen 4 (azaz négy) alkalommal láttam olyat, hogy egy vadász alkoholt fogyasztott és utána fegyvert vett a kezébe (és egyik esetben sem volt részeg). Pedig aktív vadász vagyok. Az arányokat tekintve tehát nem gondolnám, hogy sokkal rosszabb a helyzet, mint az autóvezetés vagy más veszélyes üzem esetén.
Főleg, hogy a 4 esetből 3 az annak a korosztálynak a képviselője volt, aki túl sokáig nem fogja már rontani a statisztikát.
De hogy a témánál maradjak:
Az általam ismert vadászok bőven több, mint 90%-a kutyaszerető ember.
Persze f@xkalapok mindenhol vannak. A vadászok között is. De ne általánosítsunk!

Az írás kiváló!
Ha mindenki ennyire tudná fegyelmezni a kutyáit, akkor soha nem lenne ilyen jellegű konfliktus.
Bevallom hősiesen én egy sokkal egyszerűbb utat követtem, míg élt legutóbbi hű társam; ha odajött/rohant egy másik kutya, akkor én nemes egyszerűséggel eldobtam a pórázt, és hagytam, hogy lejátsszák. A kutyám minden alkalommal erősebbnek bizonyult (amennyiben agresszióra került, mert ha a másik csak szaglászni jött, akkor nem is lett birkózás a találkozásból), VISZONT ha a másik fél meghunyászkodott, sosem bántotta tovább. Gyakorlatilag elmondható, hogy a több, mint egy tucatnyi eset közül egyetlen alkalommal sem szenvedett egyik fél sem maradandó sérülést.
Persze ha nem egy kutya jött, hanem kettő, akkor nekem is be kellett szállnom, de ilyen csak egyszer volt, és szerencsére nagyon gyorsan elszaladtak.
Kettőnél több kutyával csak kétszer futottunk össze. Az egyik alkalommal az összes foxi pórázon volt és a gazdájuk (szerencsénkre) kézben tartotta az eseményeket, a másik alkalommal póráz nélküli agarakkal futottunk össze, de ők is igen jól neveltnek bizonyultak így nem is került agresszióra sor.

Szóval: aki nem ért a kutyákhoz (mint én), az használjon pórázt!!!
Aki meg ért hozzájuk, az úgysem hagyja, hogy baj legyen.
Biztosan ismeritek a „kötelező kűr” fogalmát, ha nem máshonnan, hát a műkorcsolyából. Március nyolcadikán minden, magára valamit is adó újságíró és blogszerkesztő előtt két opció áll: vagy szembemegy az elvárásokkal és arisztokratikus távolságtartással csak azért…..
ghorrag 2017.03.12 09:21:15
az, hogy valaki képes valamire, még nem jelenti azt, hogy kötelező is lenne alkalmazni a képességét.
(az, hogy képes lennék baltával megölni egy embert, még nem jelenti azt, hogy ezt meg is akarom tenni)
feltételezem, hogy a nők között sokkal több jó vezetői képességekkel megáldott egyén lapul, mint amennyi megmutatkozik.
és itt a vezető nem feltétlenül kell, hogy katonai vezető legyen.
egy random cégnél is szükség van jó vezetőkre.
a jó vezető kritériumai között nem szerepel az ivar.
az, hogy a mai nők mi miatt alulreprezentáltak e téren komoly kutatások tárgyát képezik.
szubjektív véleményem szerint annak a ténynek köszönhető, hogy egy esetleges gyermekvállalás kizökkenti a karriert.
ugyanez okozza a bérben fennálló különbséget is.
gondolatkísérlet:
ha munkáltatóként alkalmazni kívánunk egy személyt, és az adott pozícióra egy hím és egy nőivarú ember minden tekintetben tökéletesen (azonos módon) alkalmas, akkor melyiket vesszük fel a kettő közül?
valószínűbb, hogy a hímet, mert ő biztosan nem megy szülési szabadságra.
viszont a másik oldalról megközelítve a dolgot; a szülés, és a gyermekvállalással járó egyéb tényezők forintosíthatók (a kieső munkaidő).
ha a nő sokkal kevesebb fizetésért is dolgozik, mint az ellenjelölt, akkor már jöhet (a rizikóval együtt)

mindebből nekem az következik, hogy ha a szerződés kitér arra is, hogy a munkavállaló vállalja azt is, hogy nem vállal gyereket, akkor tényleg nincs különbség
ghorrag 2017.03.12 11:25:10
@Untermensch4: több dologról van szó egyszerre; ha bármilyen ivarú vezetőként 0:0-ás állásnál a női jelölt hátrányból indul egy pozícióért egy feltételezett gyerek miatt, akkor a későbbiek folyamán nyilvánvalóan kisebb eséllyel válik belőle vezető.
ami ha mégis megtörtént, akkor tényleg váltson 5 évente, mert az jót tesz.
de a gyerekvállalás mellőzését viszont nem fixálnám 5 évre, hanem esetenként más-más intervallumot foglalnék szerződésbe (amit az adott pozíció/munka megkövetel).
pontosan ezért hülyeség, hogy vannak tabusított témák egy felvételi elbeszélgetésen.

abban teljesen egyetértek veled, hogy ha vezetőt keresünk, ahol a gyerek hátrány, akkor a homoszexualitás egyből előnnyé válik.

viszont kifejtenéd, hogy egy homo beállítottságú női jelölt miért van előrébb, mint a szintén homo beállítottságú hímivarú társa?
(amennyiben csak a nemi szerveikben van közöttük különbség)
Rendkívül kevés hivatalos információt tudunk a Xenodermus javanicus-nak nevezett kígyófajról. Pedig az ember azt hinné, hogy nagyobb érdeklődés övez egy olyan állatot, ami úgy néz ki, mint egy sárkánylárva. Ráadásul  már 1836-ban leírta egy dán zoológus, Johanner T.…..
Mi a fenéért enne bárki. !?...(sóhaj).... na jó maradjunk a földön: Egyrészt mert drága. Sajnos jegesmedve májat nem találsz a SARKI hentesnél, ezért az egész állatot meg kell venned, ha élvezni akarod ezt a csemegét, mondjuk egy kis hagymával. nyam nyam.  Viszont egy kanadai cég…..
Kriptozoologia Újpesti észlelés 2012.05.20 15:38:00
2009-ben egy őszi napon hétvégén kimentem bringával a Farkaserdőbe.Ez egy kis erdő, Újpest mellett, tehát elég közel van lakott területhez.Lényeg a lényeg, eléggé felhős idő volt, így rajtam kívül nem sokan voltak ott (egyedül két másik bringással, egy párral futottam…..