Regisztráció Blogot indítok
Adatok
recorderhu

35 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az idei év egyik legjobb lemezét kiadó vancouveri Japandroids szeptember 3-án először koncertezik Magyarországon. Önmagában az, hogy egy abszolút aktuális és kiemelkedően jó koncertzenekar Budapesten lép fel, okot ad az örömre, azt viszont talán kevesebben tudják, hogy a nyolc…..
(X) A Dürer Kert közönsége az utóbbi időben megszokhatta, hogy az ingyenes New Beat esteken csütörtökönként főleg angolszász hatásokból táplálkozó magyar és külföldi zenekarokat láthat. Természetesen a Sziget alatt sem marad el a buli, viszont ezúttal a British Mood…..
(X) A VAM Design Centerben júniustól augusztus végéig zajló, a The Beatles megalakulásának ötvenedik évfordulóját ünneplő kiállítás, az A Beatles örök kísérőrendezvényeinek egyik legizgalmasabbja következik ma este. A poptörténelmet író liverpooli zenekar a mai napig…..
(X) A 2005-ben alakult Irie Maffia a magyarországi reggae és dancehall zászlóvivője, egyben az ország egyik legkeresettebb, legnépszerűbb koncertzenekara. A ghánai-magyar énekesnő Sena és MC Columbo (illetve persze Busa Pista) személyében több frontemberrel is rendelkező formáció…..
(X) Az underground elektronika, azon belül is leginkább a hiphop rajongói ma este biztosan nem maradnak program nélkül. A legkülönlegesebb produkcióra talán az Akváriumban kerül sor, ahol fél tíztől a francia Monkey Theorem lép fel; ők egy tradicionálisabb hiphop-kollektíva, két…..
(X) Vasárnap mindenki a Szigetre készül, esetleg a hétvége fáradalmait piheni ki, a magyar előadók egy része pedig a fesztiválszezon véghajrájára időzítve jelentkezik új hangzóanyaggal, videóval. Aki még nem látta, annak megmutatjuk az októberben megjelenő…..
(X) 1990 nyarán a szűk három évvel azelőtt megalakult Magyarországi Depeche Mode Rajongói Klub egy monstre, 36 órás DM-klubbal örvendeztette meg a rajongókat – a rendezvényen hatezernél is többen vettek részt, az ott készült dokumentumfilmet a tévé is leadta. A társaság…..
(X) A Failotron néven alkotó Birtalan Áron a szűkös hazai chiptune színtér zászlóvivője volt, de a Képzelt Városban is doboló Gál Dániel beszállásával egyre több hangszeres elem került a 8 bites videojáték-hangzás mellé, ezzel kialakult az egyik legérdekesebb hazai…..
(X) A magyar underground hiphop rajongói ma este különleges ajándékot kapnak, hiszen egy helyen, egy estén láthatják kedvenceiket; az A38 Hajón a műfaj színe-java fellép majd, méghozzá nemes cél érdekében, a Magyar Állatvédőrség Alapítvány támogatásáért. A HipHelp! nevű…..
(X) Bár a hazai mainstream és underground elektronika a kilencvenes évek közepe óta töretlen népszerűségnek örvend és hatalmas saját tömegbázissal bír, a partikultúrát előadói oldalról megközelítő, a színteret belülről bemutató profi dokumentumfilm mindmáig alig…..
(X) A hargitai Borzontban született 22 éves dalszerző-énekes, az X-Faktor 2011-es második évadában a dobogó harmadik fokára álló Baricz Gergő idén márciusban tűnt fel itt a Recorderen, a Szarvas Árpáddal közösen készített Leonard Cohen-feldolgozás, a Dance Me To The End Of Love…..
A Száztagú Cigányzenekar hajdani prímása, a Kistehén- és Romano Drom-tag Farkas Róbert ötletéből megszülető Budapest Bár koncepciója pofonegyszerű: végy egy autentikus cigányzenét játszó kvartettet, dolgozz fel békeidőbeli slágereket – később külföldi klasszikusokat…..
Az első alkalommal megrendezésre kerülő Rakéta Fesztivál egyhetes koncertsorozata a mai napon egy káposztásmegyeri piknikkel ér véget, de a kezdeményezés fogadtatása arra utal, hogy a Budapest belvárosában zajló fesztivál jövőre is visszatér. A kiemelt koncerteknek a Hunnia…..
(X) Aki ma este szórakozni szeretne, programok tömkelegéből válogathat; az A38 Hajó monstre partisorozatáról az ember szinte el sem tudja dönteni, hol ér véget az egyik és hol kezdődik a másik. 14 órától a Monkey6 és az imPro School szervezésében imPro Skillshot DAY Special, az…..
(X) A Carbonfools még a kétezres évek elején, Bicskei Titusz (azaz a Belga zenei alapjaiért felelős Dj Titusz)  és Tóth Szabolcs szitárművész közös projektjeként kezdett koncertezni, ám utóbbi hamarosan elhagyta a formációt, az igazi ismertséget pedig csak az időközben…..
(X) Péterfy Bori igazi művészcsaládból származik: dédapja Áprily Lajos költő, műfordító, nagyanyja Jancsó Adrienne előadóművész, nagyapja Jékely Zoltán író, költő, édesapja Péterfy László szobrász, bátyja Péterfy Gergely író, unokatestvére pedig Gerlóczy Márton…..
(X) Saiid és Újonc (Süveg Márk és Závada Péter) 2004-ig a kilencvenes évek közepe-vége felé virágzásnak induló magyar hiphop tehetségesebb művelői közé tartoztak, aztán az Akkezdet című bemutatkozó nagylemezükkel egyik pillanatról a másikra a műfaj meghatározó alakjaivá…..
(X) A huszadik születésnapját 2010-ben ünneplő, olykor kifejezetten hányatott sorsú Művészetek Völgye idén huszonkettedik alkalommal, július 27. és augusztus 5. között kerül megrendezésre. Az idei fesztivál két előadó, Palya Bea és a Kaláka körül forog majd, ők egyfajta…..
(X) Ma kezdődik az idei magyar fesztiválszezon egyik legizgalmasabb rendezvénye, a csehországi Kutná Horában 2009 óta megrendezésre kerülő Creepy Teepee hazai kistestvéreként is definiálható Rakéta Fesztivál. A hétfőtől vasárnapig, július 23. és 29. között Budapest…..
(X) A vasárnapokat általában nem szokás szeretni, a hétvégi lazítás és az éjszakányi közelségből fenyegető hétfői munkakezdés kontrasztja általában joggal nyomasztja az embert. De még mennyire nyomasztja, ha ráadásul magyar! Az "öngyilkosok himnusza", Jávor László és…..
(X) Szombat estére két helyszínen három különböző programot kínál az A38 Hajó. Este nyolctól a Tetőteraszon a Bin-Jip két tagja, Harcsa Veronika énekesnő és Gyémánt Bálint gitáros ad koncertet, finom elektronika helyett ezúttal a jazz virtuózabb oldalára helyezve a…..
(X) A Hegyalja Fesztiválon tegnap színpadra lépő Magashegyi Underground ma este már a Kobuci Kertben koncertezik. A 2010-es Ezer Erdő című bemutatkozó nagylemezét a kiadatlan dalokkal és remixekkel feltöltött, Ezer Város című tükörlemezzel (melyről itt írtunk bővebben) tavaly…..
(X) Idén már negyedik alkalommal kerül megrendezésre a hazai fesztiválszezon egyik üde színfoltjának számító Bánkitó Fesztivál a Miskolc melletti Bánki-tónál. A baráti kezdeményezésekből, különböző civil csoportok és szórakozóhelyek összefogásából született…..
(X) A ma kezdődő, július 18. és 22. között zajló Hegyalja Fesztiválról már írtunk korábban, ahogy valószínű, hogy a látogatók nagy része is útban van, esetleg meg is érkezett a Rakamaz Kempingbe; az itthon maradottaknak és a később útra kelőknek kedvcsinálóként…..
(X) A Budapest Parkban holnapután fellépő Compact Disco dj-je, az idei Eurovíziós Dalfesztiválon Magyarországot képviselő zenekar alapító tagja, Lotfi Begi gyakran szerepel egyedül is a különböző rendezvényeken, fesztiválokon. A nyári koncertszezon véghajrájára készülve most…..