Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zsófiszivárvány

136 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
indul a mandula! o-o-o 2015.02.22 15:39:40
és esik, esik, esik. túl az első téli vezetés okozta fennakadáson, mostanra megbarátkoztam a dologgal. és hát, már nem tart sokáig, 6 hét múlvára megrendeltem a tavaszt :) a konyhában nyílnak már a nárciszok, jácintok... már alig várom, hogy kiköltöztethessem őket a kertbe,…..
indul a mandula! Utakon 2014.11.10 11:05:00
Nos, csillió éve nem írtam, dehát vagy a boldogság volt túl nagy a szavakba öntéshez, vagy a tennivaló az üléshez.  Időközben elkezdtem vezetni, ami vicces, mert már 6éve van jogsim, de eleddig páni félelem lett úrrá rajtam a vezetés puszta gondolatától is, és feszített…..
Bemájusodott. Igazság szerint tegnap még esküdni mertem volna rá naptár nélkül, hogy február van, mert max 5 fok volt, és a grillpartyra is forralt bort vittem behűtött pezsgő helyett... dehát éljen a rugalmasság :) Mára meg 20 fok lett, madárcsicserke, napfény, pitypang, bikinis…..
indul a mandula! Tavasz van 2014.03.05 19:23:13
Jön a tavasz. Örülök neki.  Enyhül az idő, napsütés, csicseregnek a madarak, szerelmesebben dobognak a szívek. Így van ez rendjén. Sokáig nem írtam, valahogy nem hiányzott. Azóta volt sok-sok buli, új ismerős, és egy új barátnő. Sok volt az ajándék-pillanat, a jókedv, a…..
A múlt hétvégén világossá vált, hogy a szombati egész napi munkám max. délelőttre redukálódik, takonykórság miatt. Minekokán, csütörtökön úgy határoztunk Ágival, elég spontán, hogy együtt töltjük a hétvégét :)  Így esett, hogy a gyönyörű, napsütéses szombat…..
Megjött a hó. Vagy inkább, a HÓ. Vasárnap virradóra. Álomszép volt, tényleg. Igazi öröm, elvarázsoltság.  Délután a bajor Vörös Kereszt farsangjára voltunk hivatalosak, nagyon jól éreztem magam,roptuk a táncot ezerrel a gyerkőkkel, jelmezesen, sok móka és kacagással :)…..
Elrepült a hét. Szerdán megnéztem a tiroli estet a szemközti bárban! Nem volt lánc a láncfűrészen, huhh, minő megkönnyebbülés. És táncoltam. Schuachplattla néven fut ez a tánc, amikor a fiúk a lábukat csapkodják... mókás! Tömve volt a hely, rengeteg ausztrál-angol fiatal.…..
Esik a hó!!!!!!!!!!!!!!!!!!! És ez nagyon jó :) Szép, szép a zöld is, imádom, dehát na, azért januárban fehérre vágynak a szemek... és ezt fent is így gondolják, mert esik, esik, esik :) Eltelt az idei első tiroli hétvége. Volt sokáig alvás, muszaka készítés, pici torna,…..
Boldog új évet! Ez egy nagyon klassz év lesz, úgy érzem. Persze ez jórészt múlik azon is, hogy vajon annak akarjuk-e megélni, és olykor-olykor ki is lépünk-e a komfortzónákból, megszokásokból, félhazugságokból, lustaságból, kétségbeesésből. Kilépünk :) Mert hát egy…..
Jó volt nagyon a céges karácsonyi ünnep :) Igaz, beérve Kufsteinba mély felháborodással, és nem kevés elképedéssel konstatáltuk, hogy esik az ESŐ. Hát, én meg voltam győződve róla, hogy márciusig itt már nem látok esőt :D Tévedtem. A karácsonyi vásár nekem kicsit túl…..
indul a mandula! Örömre hangolva 2013.12.13 19:58:25
A síszezon a küszöbön áll... igaz, hogy néhány napja a pár fok és a sok napsütés miatt nagy erőkkel olvad a hó, de majd lesz megint :) A síszezon jelei a házunkban is észlelhetőek: pl. a szomszéd apartmanban néhány napja két síoktató lakik, hamarosan érkeznek a többiek is.…..
Hétfőn elmentem bőrgyógyászhoz, életemben először megmutatni egy szakértőnek néhány száz féltve nevelt anyapettyemet. Gyönyörű volt a város... havas, napos, mesés. A bőrdoki sokkal kevésbé nyűgözött le. Nem az volt a legnagyobb baj vele, hogy 65 felett volt, fekete, ill. 5…..
Elég viharos volt ez a hét, ami azért nagyszerű, mert a szél minden nem oda valót szépen kisöpört. Nem beszélve a hóóóóról!! Nagyon szép minden :) Tegnap éjjel szabályosan leragadtak a szemeim, épphogy az olvasólámpát lekattintottam, már aludtam is... egészen a fél 9-es…..
zsófiszivárvány 2013.12.08 19:22:09
@Jas:

Jujdejó!!! :) Képzeld, aztán még én is megskubiztam a helyi karácsonyi vásárt... kedves, barátságos, ünnepi hangulat mindenütt :) És forralt bor :P

Neked is szép estét, Jasi!! :))
indul a mandula! Helló, december! 2013.12.01 22:15:31
Leesett az első hó. Meg a sokadik is, azóta. Előkerültek a bundás csizmák, a kesztyű- már akinél, én már egy hónapja hordom őket :D Tegnap adventi vásárban segédkeztem, nagyon élveztem, szeretek rendezvényeken segíteni, pezsegni, emberekkel ismerkedni, beszélgetni,…..
Nos, a cím csalóka, mert ez egy nyilvánvalóan költői kérdés. Az én számból legalábbis. Merthogy már második hete nem sikerül se erővel, se ágyban töltött dunyhahétvégével, se szép szóval, se sehogy. Na, nem azt mondom, hogy nem voltak bíztató jelek, pl. múlt héten egész…..
Nos hát, az történt, hogy ma az übercuki doktorbácsinál kezdtem a napot. Najó, ez túlzás, ahogy beléptem a tömött rendelőbe, hamar felmértem, hogy a faluban lévő 3 dokiból 2 minimum szabadságol, mert az ajtón belépéssel már gondok voltak. Aztán mondta az asszisztens, angyali…..
indul a mandula! Újra itt van II. 2013.11.05 09:54:24
Hazaértem Tirolba. Otthonról. Kész skizofrénia :D Nagyon, nagyon, nagyon jó volt otthon. Sok szerelemmel és szeretettel, győri pancsolással, sok-sok nevetéssel, nagy beszélgetésekkel, régi fotók nézegetésével, szülinapozással, sétálással, Foltosdögönyözéssel, közös…..
Bőrönd bepakolva, különös tekintettel a friss nutella-szállítmányra. Nagyjából hasonló fontosságot élvez a mitnefelejtsekel-listán, mint a telefontöltők, a jegy, iratok, zene, és pénz. Na, ezek is bekerültek a motyóba, úgyhogy nagyon nagy dolgot már nem felejtettem el…..
indul a mandula! Szuperhétvége 2013.10.27 16:47:47
... meleggel, arany napfénnyel, Kitzbühellel, Schwarzsee-vel, ezerárnyalatú, mézszínű levelekkel, hosszú sétával. Meg nevetéssel, soksok beszélgetéssel, móka-kacagással, megértésekkel, figyelemmel, egymást sminkelő játékkal, pizzasütéssel, koktélozással, táncolással. És…..
Nos, beköszöntött az ősz. Nemcsak a szele zümmög, de esik az esője is, a hójáról nem is beszélve. Egyik napról a másikra fordul át az időjárás egyik végletből a másikba: hétfőn pólóban sétáltam Innsbruckban, kedden kabátban, sapkában és sálban is vacogtak a…..
Lehet, hogy a teheneket Indiában védi szent státusz, de szerintem a legeslegboldogabb életük Tirolban van. A hegyek, a levegő, és önmagában a büszkeség, hogy ikonjai egy mesevilágnak. Tirolnak. Miután kiélvezhetik a tavaszt és a nyarat a hegyi legelőkön, lehajtják őket télire a…..
A történet kezdetén említeném, hogy az utóbbi hónapok kissé megtépázták az építkezések iránti vonzalmamat. Merthogy mellettem építkeznek, már egy éve. A szokott menetrend így néz ki: reggel 3/4 7-kor gyülekeznek, 7-8 között pedig egy-egy magányos, elszigetelt lapátolás,…..
indul a mandula! Gyereknap II. :) 2013.09.21 19:14:12
Ma rátaláltam egy új "hobbira": arcfestés. Annyira, annyira mókás volt!! És nem könnyű műfaj, nehéz hibát korrigálni, kevés az idő, és az ide-oda forgolódó gyerekbuksikat nehéz festeni, pláne szimmetrikusan, de az a helyzet... hogy a gyerekek odavoltak, és az örömüktől, én…..
Péntek van. Mondhatnám: PÉNTEK VAN!!! S bár holnap mégdolgoznom kell, de egyrészt az már csak egy nap a hétvége kitöréséig, másrészt meg semmi rutin holnap: arcot fogok festeni :) Lesz egy rendezvény Kirchbichl-ben, és mi fogjuk a gyerekházat csinálni: arcfestés, barkácsolás,…..
indul a mandula! Halló, halló 2013.09.17 19:29:46
Hú, hát rekordideje nem tudósítottam. Most dióhéjazok, s eztán igyekszem lépést tartani magammal a publicitás terén is :) Két hetet nyaraltam odahaza, ami nagyon, nagyon jó volt. Volt benne ultraintenzív szeretgetés otthon (még egy szülinapi meglepipartyt is összehoztak nekem,…..