Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szoszo_k

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Ezt a posztot egy volt orosz laktanyából kialakított lakás erkélyén írom, melyet valamikor a kilencvenes években csaptak hozzá az akkor már legalább húsz éves épülethez. (Lőttem róla expressz néhány fotót, hogy el tudjátok képzelni miről van szó.) Nem mondom, hogy…..
Az állatvilág gyakran inspirálja a legújabb technológiai fejlesztések eladását, az autógyártók pedig különösen szeretik kecses ragadozókhoz, egzotikus madarakhoz vagy cuki szőrgolyókhoz hasonlítani modelljeiket. Szeptemberben a Mercedes-Benz Magic Body Control elnevezésű…..
Zseniális reklámszöveggel adja le mától a Viasat tévécsatorna azokat a Dragon Ball Z-epizódokat, amiket 1999-ben az RTL Klub (betojva az ORTT határozatától, a pszichológiai szakvéleményektől és a tévésorozat erőszakossága maitt lázongó szülőktől) már nem volt hajlandó…..
szoszo_k 2013.11.14 20:33:33
@jürgen baromartz: igaz, inkább csak találgatsz, de egyik hülyeség, amit leírsz nagyobb, mint a másik. ha meg azért nem tetszett a dbz, amit leírtál, akkor nem tudom, miért várod, hogy most tetszeni fog. ez nem egész estés anime és az elmúlt 15 évben sem lett az.
Az úgy volt, hogy battyogtam haza a munkából, és mint minden nap, azon törtem a fejem, hogy mi a búbánatot készítsek vacsorára, ami extra gyorsan készen van, és még főtt étel is. Ti is vagytok ezzel így néhanapján? Na, ha igen, akkor megosztom Veletek, hogy nekem mi segített…..
Félrefordítások Még szürkébb 2012.08.03 10:52:00
Folytatódik a sorozat a Szürke ötven árnyalata félrefordításaiból (korábban: I., II., III., IV. és V. rész), most az előzménnyel. Történt ugyanis, hogy már több mint egy hónapja megkaptuk Obscuriloquium lenti beküldését, de akkor nem tettük ki azonnal. Mentségünk nem sok van,…..
Ma Magyarországon körülbelül százezer ember él hitellel a fizetésképtelenség határán. A kormány semmit nem tesz, naponta lakoltatnak ki embereket jogszerűen, de minden emberség ellenére. A kép illusztráció, nem az esetet ábrázolja A rohamrendőrség bevetésével…..
szoszo_k 2012.07.02 18:07:05
@Pendemonda: te kretén oda van írva hogy a kép illusztráció.
Egy külön posztot szánok egy kis összefoglalóra a sorozatról, melynek végén összeírom az évadok pontozását is, sorban. A továbbra kattintva természetesen. Kellett egy fél év, mire sikerült bedarlálnom az egészet. Kilenc évad azért már nem kispálya, és az X-akták a 200…..
szoszo_k 2012.07.02 10:08:05
az ágyban való hempergésről annyit, hogy az utalás a sorozat pilot részére, amiben mulder és scully akkor kerülnek először igazán közel egymáshoz, amikor mulder elmeséli scullynak samantha történetét egy lepukkant motelben, ugyanabban a pózban, amiben az utolsó részben fekszenek, szintén egy lepukkant motelben, ketten a világ ellen... ha nektek ez nem elég nagy lezárás és kerettörténet, akkor nem tudom, mi az. mindezt úgy, hogy carter sosem akarta összehozni őket, de a karakterek szinte életre keltek és követelték egymást. gillian andersontól egy idézet, csak hogy világosabb legyen, miről vakerálok: "Even just the touch of a hand can be the same as, you know, making love in another series." kicsit több ésszel kell nézni egy ilyen sorozatot ahhoz, hogy minden értelmezési szinten lehessen értékelni, ami mellesleg köztudottan a twin peaks hagyatéka, ami szintén nem a legkönnyebb darabok egyike. a dolgok megmagyarázásában valóban nem jártak élen, de szerintem még mindig több értelme van az egésznek, mint pl annak a fos lostnak, ami mindenki kedvencének tűnik (persze én sosem hasonlítanám össze a kettőt önszántamból, mivel ég és föld van köztük mind relevancia mind fantázia mind kivitelezés szempontjából). abban sem vagyok biztos, hogy egyáltalán meg akartak magyarázni-e mindent, mivel pl a twin peaks-ben sem derült ki nagyjából semmi. lehet ez egy első nézős perspektíva, nincs ezzel semmi baj, de akkor szerintem nem a sorozatot kéne szidni egy csomó olyan dologért, ami csak azért kerülte el az ember figyelmét, mert rohadtul nem érdekelte annyira, hogy elgondolkozzon rajta.
Érdekes volt ez az évad. Érdekes, de közben súlytalan. Előbbi azért, mert sok részben volt olyan a téma, amire ez a szó illik, utóbbi pedig az egész évad vázára mondható. Részletes vélemény a tovább mögött. 7x01-02. The Sixth Extinction. Most először mondom azt, hogy itt…..
szoszo_k 2012.07.02 10:07:56
öhm, nos, azt hiszem, hogy az all things című epizódot nem igazán sikerült megértened... :D nem tudom, feltűnt-e, hogy a fight the futureben, majdnem smárolnak, majd mulder konkréten elmegy a világ végére, hogy megmentse scully életét. már ott és akkor teljesen nyilvánvaló, hogy 100%-ig kimerítik az érzelmi spektrumot, amit férfi és nő érezhet egymás iránt. az egész 6-7. szezon egy finoman prezentált randi időszak (randi persze a maguk módján, ami kb abból áll, hogy egymásra nézünk, vagy netalán tán egymáshoz érünk - baseball jelenet a the unnaturalben elég szép példa erre), amiben az all things c. epizód idejére - vagy attól kezdve - már egyértelműen szexuális viszonyuk van - legalábbis számomra. nem véletlen, hogy a részben egy olyan ember a kulcs figura, akivel scullynak viszonya volt, hogy scully a saját bőrén tapasztalt egy természetfeletti jelenséget, ami mindig azzal jár együtt, hogy közelebb kerül mulderhez, akit teljesen letaglóz ez a történet is, pedig valóban nem egy x-akta alapanyag. a részt keretező szerelmesnek mondható szám pedig attól a mobytól származik, akinek ugyanerről az albumról kikerült másik dala az aláfestő zene, mikor mulder elbúcsúzik samantha szellemétől - csupa szignifikáns spirituális élmény és érzelmi előrelépés, amik mind összeköthetők valahogy. szóval a rész introja igenis rohadtul fontos, mivel az egész rész egy utazás scully koponyája körül, a pszichéjében és belső lelki világában, amihez muldernek szerves köze van, sőt mi több már körülötte forog az egész!!! az a szőke copfos nő, aki megmenti scully életét, miközben ő mulderrel beszélget a telefonon??? majd bevezeti a buddhista templomba, ahol átéli a víziót??? majd a végén a nő maga mulderrá változik??? 1+1=2??? plusz ehhez még hozzátenném, hogy a sorozatban többször is előkerült már, hogy állítólag mulder a szőke, hosszú lábú nőkre gerjed, ami miatt scully egyértelműen neheztelt rá, alighanem részben azért, mert ő ennek a teljes ellentéte, ez persze egy rendkívül antifeminista feltevés/motívum, de mindenképp van valóságalapja. nem beszélve arról, hogy egy olyan ember tollából származik mindez, aki talán a legjobban ismerte a karaktert, mivel a részt írta és rendezte gillian anderson.

szóval ezzel kapcsolatban elég durván csak a felszínt kapargattad, ami persze annak az ára, ha az ember darálva néz egy sorozatot, amiben 1% az amit megmutatnak a képernyőn, és maradék 99 amire meg magadtól kell rájönnöd vagy utánaolvasnod.
Azt hiszem mindenki tudni fogja, mi is lesz a bajom ezzel az évaddal, és szerintem az X-akták rajongók zöme is hasonlóan vélekedik. Leszögezném előre, hogy nekem fogalmam sem volt erről, mármint tudtam, hogy lesz új állandó szereplő, láttam róla képeket, de azt álmomban sem…..
szoszo_k 2012.07.02 10:07:36
vicces olvasni a reakcióidat úgy, hogy minden háttér információ akkor és ott derült ki számodra, de anno nekünk volt egy egész nyarunk feldolgozni, hogy david bizony nem fog szerepelni többet. sőt megmondom őszintén, hogy rohadtul nem emlékszem arra, mégis hogyan jutottak magyarországra ezek a szezonok, de gyanítom, hogy több éves késéssel. én mindig is németül néztem a sorozatot, ott annyira nem voltak lemaradva. persze a nézők 99.9%-a így is képtelen volt ezt elfogadni és azonnal rohamosan zuhanni kezdett a nézettség... azóta is az emberiség egyik legnagyobb tévedésének tartom ezt. a nyolcadik szezon valóban egy eléggé átmeneti időszak volt mindenki számára, ettől függetlenül van pár rész, amit azóta megkedveltem. a kilencedik évadról nem olvastam a bejegyzésed, de gyanítom, hogy nem kedvelted meg jobban doggettéket. számomra azonban, igaz, ez több éves kemény filozofálás eredménye, visszatekintve annyira zseniálisan sikerült átültetni a MS dinamikát az új ügynökpárosba, hogy még legalább 3 szezont simán elnéztem volna velük. reyes és doggett abszolút méltó utódjai voltak az eredeti párosnak és halálosan sajnálom, hogy egy szezon után levették őket a műsorról. arról nem is beszélve, hogy egy csomó cameo lehetett volna daviddel és giliannel a továbbiakban is. és hogy ha esetleg azalatt a három szezon alatt még valami értelmeset is kihoztak volna a mytharcból, akkor monicaék simán feltűnhettek volna az i want to believben, mert engem pl mocskosul érdekel, hogy mégis mi lett velük, miután nekik ugyanúgy menekülniük kellett, mivel tettestársak voltak. az i want to believe, bár szeretem, mert x-akta és mert sikerült egy-két kedves pillanatot összedobni benne, azért lássuk be, hogy egy teljesen hétköznapi x-akta, amit egy kb 20 perces részben is elő lehetett volna adni. a sok kimondott érzelem mulder meg scully között meg, bár tény, hogy felüdülés volt - azután, hogy a sorozatban még csak ki se mondták, hogy igen, igen, kefélgetünk, ha nem lenne világos - elég furcsán hatott, főleg annak fényében, hogy nem hiszem, hogy maga az ügy ennyi drámai alapot szolgáltatott volna. kezdek eltérni a tárgytól. reyes és doggett zseniálisak voltak és szar, hogy egyetlen szezont kaptak, amin folyamatosan ott terpeszkedett a végéhez közeledő, sok ezer lezáratlan szállal rendelkező mytharc, ami szintén elég nagyot puffant a 9. szezon végén, mert saját bevallásuk szerint napról napra írták a történetet és fingjuk nem volt mit akartak kihozni belőle. de hát ez már 10 éve volt. azóta megbékéltem. de az i want to believe is egy lehetőség fatális elvesztegetése volt. csak ha valami annyira király, mint az x-akták, akkor a leggagyibb fos eresztéseik is szent grál kategóriába mennek. bocs hogy csak így bepofátlankodtam, de ez valamiért kikívánkozott.
amúgy meg ja, totál egyetértek azzal, hogy duchovny nagyon elbaszta a dolgot, mert a filmes karrierje nyilvánvalóan egy kalap szar volt, bár én azt gondolom, hogy minden amiben szerepelt, kurva jó, de egyszerűen a nagyközönség úgy szart bele, ahogy volt. másrészt viszont nem csak ez volt a háttérben, hanem az is, hogy már rettenetesen gyűlölt az x-aktákon dolgozni. bár gillian anderson is hasonló érzelmekkel viseltetett a sorozat iránt, azért őt rendesen kiborította, amikor vége lett. de duchovny már a fight the future után szabadulni akart és csak azért maradt - és nagyban ennek köszönhető az a teljesen új hangnem, amit a 6-7. szezon megütött (szerintem egyébként zseniális, imádom a humorát és zseniális rendezőnek és írónak tartom) - mert beleegyeztek, hogy súlyos munkákat vállalhat a kamera mögött is. de gondolom erről írtál az előző bejegyzésekben, csak azokat sem olvastam el bocsi. de grat a darához, azt hiszem kevés hasznosabb dolgot művelhet az ember az idejével, mint hogy x-aktákat daráljon. nekem is megvan legalább 2 évente egyszer kb 2005 óta.