Regisztráció Blogot indítok
Adatok
M úr

15 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vegyünk bármilyen fajta biztosítást (pl. casco, lakás), a legkedvezőbb díjakat úgy érhetjük el, ha vállalunk egy minimális önrészt. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy 10-20-50 ezer Forintig nem téríti a biztosító a károkat, az igazán nagy károkat viszont (lakás leégése,…..
Ennek a posztnak a célkitűzése talán kevésbé könnyedén megvalósítható, mint sok más, e blogon felvázolt elképzelés, de úgy gondolom, néha érdemes utópiákról is írni. Például egy olyanról, mint a készpénzmentes társadalom ötlete. Mit jelentene a készpénzmentes…..
Kelet-Európa városait járva gyakran érezzük mi is elveszettnek magunkat, ha éppen semmi nincs a helyi nyelven kívül a pályaudvarokon / buszmegállókban / köztereken kiírva, és éppen nem találunk senkit, aki értékelhető szinten beszélne angolul. Vessünk egy pillantást Budapestre…..
Kiszakadva egy pillanatra a konkrét közpolitikai javaslatok listájából, gondoltuk, hogy megosztunk egy grafikont, ami az Eurostat adatai alapján készült, és jól mutatja Magyarország balkanizálódását, azaz gazdasági leszakadását a visegrádi országoktól és egyre közelebb…..
Miért van szükség arra a XXI. században, hogy a mindenkori országgyűlési / önkormányzati / Európai Parlamenti választások és népszavazások napján az ember fogja a motyóját, és elzarándokoljon a legközelebbi szavazókörbe, ott találkozzon az Állam képviselőivel, húzzon egy…..
Az elmúlt évtizedben Magyarországon is szép számmal kerültek kiépítésre térfigyelő kamerarendszerek, és nem véletlen, hogy rengeteg bűncselekmény felderítéséhez ezek adják a döntő bizonyítékot és segítséget a nyomozó hatóságoknak. Az USA-ban és Nyugat-Európában is…..
Viszonylag kevesen tudatosítják azt magukban, hogy az úgynevezett bruttó fizetésük után (amiből az SZJA, TB- és nyugdíjjárulékok kerülnek levonásra) a munkáltatójuk még egy további 27%-os szociális hozzájárulási adót is fizet, aminek célja a TB- és nyugdíjkasszák tetemes…..
Felmerülhet bennünk a kérdés, hogy miért annyi adóellenőrt alkalmaz a NAV, amennyit jelenleg, illetve hogy miért éppen annyi adóellenőrzést végeznek, amennyit. A válasz, bármit is kapnánk az illetékesektől, valószínűleg nem lesz tudományosan megalapozva, és az igazság…..
Időről időre lehet statisztikákat hallani arról, hogy mennyire siralmas a magyarok nyelvtudása. De nem kell a számokhoz nyúlni, hogy ezt belássuk: személyes élményem volt idén májusban, hogy Amszterdamban egy külvárosi Media Markt pénztárosa folyékonyan és hibátlan angolsággal…..
Míg sok szó esik mostanában a "rezsicsökkentésről", illetve ennek kapcsán arról, hogy a lakossági energiaárak mennyivel magasabbak, mint Európa más országaiban, sokkal kevesebbet beszélünk arról, hogy a lakosság mobiltelefonálásra fordított kiadásai abszolút értékben (!)…..
Az elmúlt években örvendetesen javult a közlekedésbiztonság a magyar utakon, és ezzel párhuzamosan radikálisan csökkentek is az országúti halálozások, de a legutóbbi elérhető statisztikák szerint még mindig van felzárkózási lehetőségünk Nyugat-Európához e tekintetben. A…..
"Mióta élek, kimondhatatlan vágy létezik lelkemben Magyarország kifejtésére. Azon remény, mikép nemcsak költői képzelgés, de száraz felfogás szerint lehetőséget sőt hihetőségét is látám nemzeti újjászületésünknek, hosszú évek előtt derült fel bennem."  /gróf…..
A napokban döbbentem rá arra, hogy 2013-ban a kormány gyakorlatilag úgy adott egy fél 13. havi nyugdíjat a nyugdíjas szavazóinak, hogy azt egyrészről észre sem vettük, másrészt viszont tartósan be fog épülni a nyugdíjkiadások összegébe, és terheli majd az államháztartást a…..
Először visszamenőleges hatállyal megadóztatták a szocialista funcionáriusokat, és én nem szóltam, mert soha nem szavaztam a szocialistákra; Aztán államosították a magánnyugdíjpénztárakat, és én nem szóltam, mert nem hiszek benne, hogy valaha is fogok még nyugdíjat…..
Liberális konzervatív Első 2013.10.27 18:52:10
Mi is a célom ezzel a bloggal? Elsősorban a magyar politika, gazdaság és közélet eseményeire szeretnék reflektálni liberális konzervatívként. Liberális konvervativizmus alatt azt a politikai felfogást értem, ami a gazdaságban az állam szerepének korlátozását és a szabad piac…..