Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cukroskata

1 bejegyzést írt és 77 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1921 előtt, azaz az inzulin felfedezése előtt az 1-es típusú cukorbetegségre nem volt megoldás, a cukorbeteg gyermekek sajnos rövid időn belül meghaltak. Vagyis ha gyorsan utánaszámolunk, a legidősebb 1-es típusú cukorbeteg is maximum 91 diabos évet tudhat maga mögött.…..
cukroskata 2012.02.07 12:33:16
Igazán menő cucc kerül forgalomba Amerikában: iPhone-hoz csatlakoztatható vércukormérő, az iBGStar! Adva van az iPhone, melyre ingyenesen letölthető a vércukoranalizáló program. Az iPhone-hoz csatlakoztatható maga a vércukormérő (lsd lenti kép). Maga a vércukormérő…..
retro gastro Fényezetlen B rizs 2010.09.15 06:13:00
Milyen is lehet az A rizs, létezik-e ilyen, valaki valaha látott-e ilyet, faggattam édesanyámat a konyhában, míg ő szorgalmasan pucolta a rizst. A rizs pucolás valószínűleg az ötéves terv része lehetett, mely hozzásegíthetette volna a ’70-es ’80-as évek hazai…..
Nem szívesen panaszkodom a meleg miatt, még akkor sem, ha ez azért már túlzás. Azért nem, mert éppen eleget sopánkodtam, amikor hideg volt júniusban, amikor napokig szakadt az eső. Még inkább, amikor jégeső és szélvihar volt. Most akkor megkaptuk a kárpótlást a hidegért,…..
àlabeck Filléres emlékeim 2010.05.09 07:50:00
Igazán elnézést kérek, hogy ennek a közismert nótának a címét használom én is címként, de ennél pontosabban nem tudom megnevezni, amiről mesélek. Nem is főzésről, bár egy kicsikét persze kapcsolódik ahhoz is, de ez csak emlék. Minden évben elmesélem, hogy én a picike…..
Gastronomica Kookta 2010.05.06 08:18:00
Budapesten, a Pozsonyi úton, a Jászai Mari tértől a Szent István park felé haladva bal oldalon a Wallenberg utca magasságában található egy igazán jó kis bolt, a Kookta. Tavaly kora nyár körül nyílt meg, és ahogy a tulajdonos a boltját meghatározza: „Kookta - a színes…..
cukroskata 2010.05.06 10:16:30
retro gastro Kakasos nyalóka 2010.03.23 09:56:00
A Keménykalap és krumpliorr nemcsak azért jó gyerekfilm, mert jó, hanem azért is, mert megőriz sok-sok emléket a ’70-es évekből, mint például a kakasos nyalókát. Bagaméri vérebét piros kakasos nyalókára cseppentett altatóval kábítják el a gyerekek a filmben, mit sem…..
Igazság szerint nem emlékszem, hogy az igazi konyakmeggy finom-e vagy nem (nekem a régi Amorella jött be), csak az maradt meg, hogy amikor az ember ráharapott, kifolyt a szesz :) - persze nem mellékesen némi lágy csokikörítéssel. Na, ez a cucc ilyen - kivéve, hogy mivel rumos…..
Eszperente Ellenszert vegyenek! 2009.11.10 06:53:00
Egy rettenetes veszedelem terjed szerte, melynek neve H1N1, s erre kevertek egy szert, melyet belefecskendezve emberekbe esetleg meg sem betegednek, ezzel megmenekednek.De emberek esze meg lett keverve rendesen, ellenszerre kevesen epekednek. Egyesek el sem mennek felcserhez, egyesek meg fejvesztve…..
àlabeck Ezt ismeritek? 2009.11.11 09:02:00
Tegnap este valamiről eszembe jutott, tulajdonképpen mindig ez az első gondolatom, ha meghallom, hogy emu. Mindegy, hogy egy nagyon komoly természetfilmben, vagy bármi mással kapcsolatban. Most is így történt, de nem emlékeztem az étlap minden részletére pontosan, ezért előkaptam a…..
àlabeck Sült libacomb 2009.11.06 07:29:00
Nem vártuk be a libaevéssel a Márton napot, de bízom benne, hogy így is segít, szerencsét hoz, meg mindent, ami kell. Már így is vártunk vele, ugyanis még valamikor nyáron vettem a két fagyasztott libacombot, de nem került sor rá. Nem egészen véletlenül, mert ez nem az az étel,…..
Eszperente Fergeteges kecskeleves 2009.10.27 06:43:00
EGY KEDVES ENFELEM, MELY RENDSZERESEN JEGYZETEL WEBHELYEKEN, EME RECEPTTEL LEPETT MEG ENGEM.  FELTESZEM, MERT FELTESZEM TETSZHET EZ NEKTEK: …Szertelen, de szerfelett szeretve szeretett nejem reggel -lenge mejjes mezben felherkenve- jelentette: hetyke kedvem kerekedett egy zsenge…..
  Nálunk, gyerekkoromban soha nem volt ilyen; később, vendéglőben, menzán ismerkedtem meg vele. Ott sem volt egyforma, egyik helyen szaftosabb, máshol szárazabb volt. Ami biztos, mindenhol fokhagymás, paprikás, krumplival összekeverve. Aztán én is megpróbáltam, csak úgy, az ízek alapján, saját…..
Ahogy tavaly, úgy idén is, amikor érik a szőlő, próbálok belőle többfélét sütni és főzni, bár a legnagyobb részét csak úgy egyszerűen megesszük. Nálunk négyfajta van belőle, mint már mondtam, csak éppen egy kis lugas, de ez sem kis mennyiség. Nem szedjük le egyszerre,…..
Persze lehetsz meleg fekete egyszerre ;).Melegek nem szexes, de rendes dresszben csendben meneteltek. Melegelleneseket rendemberek elrekesztettek, melegeket nem verhettek meg. Erre elmentek szentfelekezetesekhez, s szent helyre nehezeket ejtettek, emellett fertelmeseket zengedeztek. Szerfelett…..
Vagyis oroszul: Цыплёнок табака. (Azzal nem kísérletezem, hogy az igazi grúz nevét is leírjam.) Eredetileg tapaka a neve (arab eredetű), ami azt a speciális serpenyőt jelenti, amiben elkészítik. Öntöttvasból készül, jó vastag anyagból, a fedője pedig kisebb…..
csak beszámolok, mi volt a tegnapi programom, no meg dicsekszem is egy kicsit.       ..
cukroskata 2009.08.02 11:12:01
Eszperente Ebcsevej szerkezet 2009.07.26 10:51:00
Keleten ferdeszemes mesterek fejlesztettek egy szerkezetet, mellyel ebeddel fecseghetsz. Ebkeserv s gerjedelem nem lesz rejtve. Gyere le velem kertbe, esetleg ehetne - ezt sebesen jelez neked. Nem kell nehezen hegyezned fejszervedet - melybe zene megy be - ellenben kezedre felteszed e…..
Velveten ez megy: celebek rendellenes helyeken szexelnek. Felteszem, celebeket egyetemes stex-pech leverte rendesen, nem mennek meleg tengerekre e hetekben. Pesten lebzselnek s lehetetlen esetekkel etetnek embereket. Egy kese gyengenem, melynek neve „keleten eredezett embert”…..
Nepp eszelte mese negyven esztendejes lett! Gyermeknek teleszerkezetre meredve lestem, s jelenleg sem vetem el, rettenetesen kedvelem. Mert e penge mese feje felett nem telnek el esztendejek. Lessetek meg e remeket, s leseggeltek, mert ebben eszperente csevejt leltek:   ..
àlabeck Túrósmarni 2009.07.06 17:28:00
Nagyon régóta terveztem, hogy ezt kipróbálom, és nem tudnám megmondani, hogy miért nem tettem előbb. Van ugye a lisztsmarni, sokkal szebb nevén: császármorzsa. Én inkább grízsmarnit szoktam csinálni, ami magyarul daramorzsa. És aztán olvastam ezt, vagyis hogy túróból is lehet,…..
Egy nem left-es de ezzel ellentett fejes egyszer meglebegtette; ezeknek leken egyet. De nem kent le, ellenben veresek rekesztettek be e szervezetet. Egyletnek ez persze nem tetszett, eszeveszetten ellenkeznek. Weekenden rengetegen egy helyre sereglettek, s rend emberekkel megverekedtek. Engels ex…..
Felleltem egy remek jegyzetet, melyben kedvencem: Tele-Medvecsemete lett elemezve.E kedves medvecsemete telemese kerete. Este teleszerkezetben, jelenleg M-kettesen megjelenve jellegzetes zene mellett jelez: gyerekek, gyertek mese lesz e helyen! S ezt berekesztve meg: menjetek, heverjetek s…..
A rúdban sütött, más néven egybefasírt mindig nagyon jó egy hidegtálra, de nem árt, ha egy kis többlet, díszítés is van hozzá/benne. Ha egész kemény tojásokat rejtünk el a közepében, akkor az a klasszikus Stefánia-vagdalt. Azzal nekem több gondom is van; túl nagy átmérőjű…..
cukroskata 2009.07.03 10:02:58