Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SZGyAKönyvtár

194 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Iskolánkban a 2022/2023-as tanévben - a könyvtár szervezésében - indult útjára a Szent-Györgyi Tudományos Kör. Névadónkhoz hűen, szeretnénk a tudomány világát közelebb hozni kis és nagy diákjainkhoz.   Ezért is csatlakoztunk az MTA ALUMNI programjához, amely célja, hogy hidat biztosítson a Magyar…..
2022. február 10-én rendeztük meg iskolánkban az alsó tagozatosok számára immáron hagyománnyá vált szavalóversenyünket, amelynek helyszíne az iskolai könyvtár volt. Nemes Nagy Ágnes századik születésnapjának tiszteletére idén az ő verseiből válogattak a gyerekek. Számos verse közül elhangzott…..
Diákjaink és kollégáink előszeretettel látogatják az iskolai könyvtárat barátságos légköre, a tanuláshoz, olvasáshoz nyújtott lehetőségei miatt. Közösségek fejlődnek, gyakran évfolyamokon átívelő barátságok szövődnek könyvtárlátogatás közben. Rendszeres mini-tanulócsoportok alakulnak ki a gimisek…..
Kedves Olvasóink, mindenkinek sikerekben gazdag új esztendőt kívánunk! A téli szünet utáni napokban sem tétlenkedik a könyvtár. Rendületlenül zajlanak az alsós és felsős könyvtárhasználati órák, a könyvtár szépítése, fejlesztése, közösségi térré alakítása. Olvasóink is szép számmal fordultak meg,…..
Mindenkinek fontos ünnep a karácsony. Ezt megelőzi a készülődés időszaka, az advent. Az 1900-as években készítettek először adventi naptárat, amelynek mára már számos formáját ismerjük. Íme, itt a miénk: az SZGYA Könyvtárának Olvasónaptára. Minden napra tartogatunk egy rövid olvasnivalót és néhány…..
Kedves Ötödikesek! Az alábbi linkre kattintva a mai napon (november 30.) éjfélig még lehetőségetek van kitölteni az idei PUF vetélkedő feladatsorát. Aki már kitöltötte, annak köszönjük a munkáját. A válaszok értékelése már folyamatban van. Tőlük nem várunk újabb választ. A kitöltésre a…..
Az 1956-os eseményeknek állít emléket az alábbi 6 feladat, amely egy online szabadulószoba része. Olvasd el figyelmesen a kerettörténetet, majd a képekre kattintva oldd meg a feladatokat. Figyelmesen olvasd el a feladatleírást is! Minden feladat végén, ha helyesen oldottad meg azt, kapsz egy…..
Az előző tanévben iskolánk sikeres pályázatot nyújtott be Ferencváros önkormányzatához, melynek keretén belül természet- és környezetvédelem témájú programokat és beszerzéseket valósítottunk meg. A koronavírus-járvány miatt a májusra tervezett szabadulós játékot szeptember végén tartottuk meg. Az…..
Ismét mesétől volt hangos az iskola 16.alkalommal ünnepeltük A népmese napját az iskolában. A Nagyok mesélnek kicsiknek programunk ismét sikert aratott! A nap folyamán 84 alkalommal hangzott fel a meseszó, szerte az iskolában: a rádióban az igazgató úr, az elsős osztályokban az ötödikes…..
A 2021/2022-es tanév kezdetén több újdonsággal is várjuk kisebb és nagyobb, új és tapasztaltabb olvasóinkat! Az egyik újdonság, hogy a kölcsönözhető ismeretközlő könyvek rendjét átalakítottuk. Két nagy csoportot alakítottunk ki belőlük, aszerint, melyek szólnak a felső tagozatosok és melyek…..
Örömteli hírt hozott május 10-e! A már megszokott nyitvatartással várjuk olvasóinkat hétfőtől péntekig egész nap az iskola könyvtárában! Sok-sok új könyv érkezett hozzánk, amik mind csak arra várnak, hogy elolvassák őket! Segíts, hogy ne legyenek magányosak! Ha van egy kis időd, nézz be hozzánk!..
 A 2019/2020-as tanévben iskolánk sikeres pályázatot nyújtott be Ferencváros Önkormányzata felé, az "Intézményi zöldprogram és környezettudatos nevelés Ferencváros bölcsődei és köznevelési (óvodák, iskolák) intézményeiben 2019" címmel. A pályázati anyagot a bíráló bizottság támogatásra alkalmasnak…..
A 2020/2021-es tanévben könyvtárunk állománya jelentősen bővült. Egy 150.000 Ft-os beszerzésnek köszönhetően lelkes olvasóink többek közt Geronimo Stiltont is követhetik legújabb kalandjaiban. Kedveskedtünk kezdő olvasóinknak, akik válogathatnak többek közt a Vadadi Adrienn által megalkotott…..
Kedves Olvasóink!   Az általános iskolák bezárásával egyidejűleg a könyvtár működése is szünetel, könyvtárosaink távmunkára vonultak, hogy végezhessék azokat a feladataikat, amelyek a napi működés közben eddig elmaradtak. Gyűjtik az újdonságokat, listákat és javaslatokat készítenek a jövőbeni…..
2021. január 15-én iskolánk könyvtára adott helyszínt a 2.a osztály szavalóversenyének. Az osztályból 10 tanuló készült verssel, előadásukat pedig a háromtagú zsűri pontozta. A tanulók zömmel kortárs verseket választottak, Tóth Krisztina, Varró Dániel és Romhányi József művei mellett előfordult K.…..
SZGyAKönyvtár 2021.02.12 09:25:08
@Mezei Blanka: Kedves Blanka! Kérem, az konyvtar@szgya.hu címre írja meg, milyen könyvről van szó és e-mailben egyeztethetjük a továbbiakat.
Sossey Alaoui Ádám 2.a osztályos tanuló és Szecsődi Karolina 7.a osztályos tanuló könyvadományának köszönhetően (is) bővült januárban iskolánk könyvtárának állománya. Ádám és Karolina hiánypótló műveket ajándékozott a könyvtárnak, hiszen a kezdő olvasóknak szóló, könnyen olvasható kötetekből, és…..
Iskolánk könyvtára idén is csatlakozott az Iskolai könyvtárak nemzetközi világhónapja kapcsán megszervezett Nemzetközi könyvjelzőcsere programhoz. 99 diákunk összesen 106 könyvjelzőt készített! Ezek három csomagba kerültek, amelyek novemberben indultak Portugáliába, Romániába és Hong…..
A 2020/2021-es tanévben is lezajlott iskolánkban az immáron hagyománnyá vált PUF (Pál utcai fiúk) vetélkedő - a rendhagyó tanévhez igazodva - online formában. A feladatok megoldásait az 5. évfolyamon tanító kollégákból álló bizottság értékelte, az eredmények pedig megszülettek. 2021. január 12-én,…..
Ünnepeltünk! Az ünnepelt az iskolánk, amely idén 70 éves!Az ünnepeltet felköszöntöttük : dallal, verssel, zenével - Ökrös Renáta (2.a) népdalcsokorral, Pascal Armand (10.b) Tóth Árpád versével, Kecse Gábor (10.c) pedig Purcell: Rondó című hegedűdarabjával színesítette az ünnepségünket.Ajándékot is…..
2019. decemberétől 10 hétre időtartamra az Abacusan Stúdió VándoRobot Programjának köszönhetően iskolánkba látogatott 6 készlet programozható robot. A 4-6. évfolyamos diákok a robotokat az Arany-Nagy Zsuzsanna tanárnő, Halász József tanár úr és Spiller Éva tanárnő által vezetett robotika szakkör…..
Január végén, eddig tisztázatlan körülmények között iskolánk féltve őrzött Kódexének nyoma veszett. A hátrahagyott nyomokon sajnos könyvtárosaink nem tudtak eligazodni, így kénytelenek voltak ötödik évfolyamos diákjaink segítségét kérni a mű lelőhelyének felkutatására. Az előzetes tájékoztatás…..
... volt egy mesepályázatunk a népmese napja alkalmából. A beérkezett osztálymeséket három tagú zsűri: Ács Kati néni, Hunya Csilla néni és Balázs Márk egyetemi hallgató értékelte. Hányták-vetették a mesefordulatokat, a meseszámokat, a mesés történeteket s megszületett a mesés  eredmény! Alsó…..
Kövesd az alábbi lépéseket! A kép forrása: ligetmuhely.com/szitakoto/kutatni-szabad/ Kedves 7-8. évfolyamosok! Az informatika házi dolgozathoz a feladat leírása itt olvasható: 7.évfolyamos feladat,8.évfolyamos feladat Ha valamit nem értetek, kérdezzetek! (Bennünket a könyvtárban, Gábor bácsit…..
Idén októberben jubileumát ünnepelte hagyományos programunk, a könyv-örökbefogadás. Idén 10. alkalommal rendeztünk az Iskolai Könyvtárak Világhónapja keretében könyv-örökbefogadást Az idén örökbe fogadott 52 könyvvel együtt az elmúlt tizenkét évben összesen 616 könyv lett gazdagabb egy - vagy egy…..
2019. szeptember 30-án is mesés napunk volt!   56 mesélő - 85 mese - 900 diák! Mesélt 1 igazgató, 2 nagymama, 7 szülő, 23 diák, 23 tanár. Mesét hallgatott a 33 osztály mind a 913 diákja. A nap folyamán elhangzott 85 népmese (magyar, német, olasz, orosz, ír, vietnámi). Idén először az immáron…..