Regisztráció Blogot indítok
Adatok
moorland

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belsőség Heti merítés 2015.05.03 07:48:27
Mi más, ha nem MX-5? A szempontjaim utolsó sora, hogy ne legyen tömegdarab. Itt Münchenben és környékén ahol élünk, a többség az egyforma BMW-k és Audik autóit hajtja. Miért nem hallgattam a közmondásra? Utána felkerestem a létező összes jó szerelőt, autodidakta…..
Ha még valakinek kétsége lenne a jogállam elhalálozását illetően, induljon egy feltámadással a hét. Naiv ügyfélnek eladott gépjárműve sosemvolt parkolásai után keletkezett fantomtartozásait 10 évvel később végrehajtották. Úgyhogy most fél éve nincs autója…..
moorland 2014.07.17 14:00:13
Ebben a témában sajnos én is jártas vagyok. Én 2013 januárjában eladtam az autómat, mert nem használtam, külföldön élk. Két héten belül el lett juttatva a kormányirodába az adásvételi, az igazolás vissza is jött és abban írták, hogy átadták azt az illetékes hivatalnak. A problémák pár hónap múlva kezdődtek, miután kaptam ajánlott levélben az autópályakezelőtől büntetést. A dolgot bonyolítja, hogy az a lakcím amin az autó a tulajdonomban volt már nem érvényes. Így a hivatalos leveleket vagy megkaptam, vagy nem, bár inkább nem.
Szóval autópályakezelővel emailezve, elküldtem nekik az adásvételi másolatát valamint az igazolást. Válaszoltak, elfogadták, ok. Aztán jött parkolási bírság is, amit szintén sikerült leleveleznem, ez is ok. Majd februárban jött egy levél, mely a yx ügyvédi társaságtól jött, hogy az ügyem végrehajtási szakba lépett. Az általuk küldött értesítést, mivel nem vettem át, kézbesítettnek vették. Hosszas telefonálgatás után sikerült az eljáró ügyvédi irodának elküldenem a bizonyítékaimat, persze csakis ajánlottan, és kézzel írott fellebezést mellékelve... németországból. Majd erről jött is idén júliusban a helyi bíróságtól egy levél, melyben az ügyet lezárták. Indoklás: az ügyvédi társaság nem időben küldte el az iratokat.... Tehát nem érdekes a mellékelt dokumentumaim, csak az idő.
Tavasszal beszéltem telefonon a kerület egyik ügyintézőjével, aki azt a tanácsot adta, hogy mindig tartsam magamnál az általa küldött dokumentumot, hogy én az autót lejelentettem, és amennyiben szükséges akkor ajánlott küldeményként küldjem el azt annak a parkolási társaságnak, ahol megbírságolták a volt autómat. Majd arra a kérdésemre, hogy hány parkolási társaság van az országban és, hogy nem szeretnék mindegyikkel levelezni - már nem igazán tudott válaszolni. Valamint arra sem, hogy mi történik akkor, ha az autóval bűncselekményt vagy balesetet okoznak. Kit fog akkor körözni a rendőrség?
Kb. ennyi, persze röviden leírva, a valóságban sokkal bonyolultabb.
A képlet egyszerű: valaki csekkett hamisított, amivel átíratta az autómat, és én még ezért fizettem is neki ezért. Kár, hogy elévült a bűne. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
moorland 2014.01.15 10:54:18
Hát ami itt megy az egyszerűen felháborító. nem autóátírási ügy, de a hivatalok töketlenségével én is találkoztam.
1. eset: Mivel 2012 szeptembere óta külföldön dolgozom, ezért a vállalkozásom parkolópályára lett állítva, tevékenység felfüggesztve.
2013 novemberében kaptam egy emailt az ügyfélkapu rendszerén kersztül, hogy levelem jött a Navtól. Nosza elolvastam, amiben a következő volt. Ők küldtek nekem egy levelet májusban, amit én nem vettem át. Miután nem vettem át a posta valamikor visszaküldte nekik. és ők novemberben értesítettek, hogy mivel nem vettem át ezért a levél kézbesítettnek van minősítve!!! Azt, hogy mi a tartalma a levélnek fogalmam sincs.
2. eset: Idekint rendesen be vagyok jelentve, a nyugdíjhivataltól is kaptam papírokat amiket kitöltöttem és elküldtem nekik. Ők felvették a magyar nyugdíjpénztárral a kapcsolatot, hogy igazolást nyerjenek a tényleges addigi munkaviszonyaimról. És itt jön a csavar :) A magyar nyugdíjpénztár küldött egy levelet, csak halkan jegyzem meg ennek is kellet vagy 3-4 hónap mire megtalált pedig a címem nem titkos. A levél tratalma pedig az, hogy igazoljam nekik azt, hogy 92-93- ban én sorkatonai szolgálatomat töltöttem. És ehez még küldtek is egy nyomtatványt, amit ki kell töltenem, elküldeni a hadügyminisztériumnak. Ők majd válaszolnak és azt visszaküldeni a nyugdíjpénztárhoz...
Kérdem én, mindent csak ilyen nyakatekerten lehet? Semmi összeköttetés, visszacsatolás nincs az állami szervek között? Minek ül ott az a sok ember? Na kb. ennyi.
Hogy legyen autós vonatkozása is a dolognak. Vettem egy autót és mivel nem volt még itt kint, ezért bonyolultabb volt a dolog mert nem volt sem rendszámom sem biztosításom. Ennek ellenére délután 1 órától 5-ig lett biztosításom, rendszámom és az autó a nevemre lett íratva. Így is lehet.
Jeruzsálem közelében egy pecsétnyomóra bukkantak, amin egy oroszlánnal küzdő hosszú hajú férfi látható. Kutatók úgy vélik, ez lehet az első régészeti bizonyíték Sámson létezésére.   A Beit Shemesh lelőhelyet feltáró izraeli régészek ősi kőpecsétnyomót…..