Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sörösló

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nyílt fórumot tartott október 4-én Virth Csaba polgármester-jelölt, melyre a Több generáció, egy akarat: Virth Csaba Polgármesterjelölt facebook oldalán hívta a város lakóit. A szlogennek megfelelően a fórumon több generáció képviselői jelentek meg, s vettek részt a kerekasztal beszélgetésben. A…..
sörösló 2019.10.09 15:31:59
Atyavilág a Nagy Visszavágás Mestere és a (fél)Igazság Bajnoka!

Gábor akinek mindenről ugyanaz jut eszébe. Vagy fóbiája van. (A fóbia a pszichiátriában irracionális, indokolatlan viszolygás, lekötelező félelem valamitől aminek igazolhatatlan voltát a személy is felismeri, de szabadulni nem tud tőle. A pszichiátria az orvoslás egyik ága)

Nem tudom, ha valaki elbénáz valamit, miért nem tud legalább hallgatni? Miért kell azonnal a másikra mutogatni, hogy hát ő is! A felvetés pusztán annyi volt, hogy az "újságíró" miért is nevezi a címben nyíltnak a fórumot, amikor maga is leírja az első mondatában, hogy azt a közösségi oldalon egy amúgy zárt csoportban hirdették meg?

Mi köze van ennek bármi máshoz, még ha az hasonló is?
Ráadásul még csak nem is igaz! A hivatkozott fórum szintén a közösségi oldalon meg volt hirdetve egy nyilvános oldalon, amely 12 megosztással 1691 embert ért el. Ezenkívül plakátok is voltak és arról talán senki nem tehet, hogy Atyavilág ezeket nem látta, és a közösségi médiát sem használja.
www.facebook.com/zirci.fideszcsoport/photos/a.1492478741000541/2088430474738695/?type=3&theater
És hogy miért itt? Mert mindannyiunk képviselője, akit a választók erre a tisztségre megválasztottak ennek a szervezetnek a jelöltje, és éppen választási kampány volt. Mert ilyen szokott lenni a választások előtt. Ilyen van most is. És még egyszer: senkinek a tettét a másiknak a tette, és senkinek a hibáját a másiknak a hibája nem menti, és nem indokolja.
Érthetőbben: Ki a bánatot érdekel a 2019-es önkormányzati választásokon Zircen, hogy xy politikus 2 éve az ország másik felében hogyan hagyta ott az újságírókat? És bármilyen hosszú listát bogarász is ki valaki netán fóbiájától ihletve az egyik politikai pártra nézve, mindenki számára világos, hogy ugyanilyen hosszú lista van minden oldalon.
Számunkra Zircen most inkább kérdés, hogy Wirthhorváth Csabalászló, akinek a lakossági kommunikáció a vesszőparipája, ezt a fórumot miért így szervezte, és ha már így tette miért próbálják másként "eladni"? Miért nem vállalt tényleges vitát a TV-ben, helyette miért kellett beérnünk a hétfőn látott paródiával?
sörösló 2019.10.10 17:23:00
A teljes cikket elolvashatod ITT.   forrás: veol.hu..
sörösló 2015.11.12 23:36:49
Ah! Bravúros okfejtés!
Azért engedjük megszállni Európát, és kockáztassunk egy igazi háborút a saját országainkban, mert az oroszok meg az ukránok ölik egymást!
Vagy azért mert a közel-keleten korábban voltak városok, mint Európában! Csendben teszem hozzá, hogy azoknak a civilizációknak semmi közük sem a mostani arab lakossághoz, sem az iszlámhoz (amely kevésbé fanatikus periódusaiban éppoly magas kultúrát képvisel(t)), sőt éppen úgy rohanták le és hódították meg az ott élőket az arabok, mint most Európát, mert éppoly felkészületlenek, széthúzók, értékeiket veszítettek, vagy épp elbizakodottak voltak.
Még csendesebben teszem hozzá, hogy a VII.-VIII. századtól, két és fél évszázaddal a büszke hunok után.
Egyébként az összevetés olyan mintha a szomszédnak megengedném, hogy átjárjon a kertembe összeszedni a termést, elhetyegni az asszonnyal és még ruhát, ebédet és pénzt is adnék neki, csak azért mert a ház amiben lakik régebbi, mint az enyém!
De van aki ezt szereti...
A letelepedési kötvényről: 5 év tartózkodást engedélyez és szabad mozgást az Unióban, valóban sok pénzért. Több ország is alkalmazza. Valójában csak a hosszadalmas honosítási procedúrát lehet így "kiváltani". Hogy ez jó vagy nem azon lehet vitatkozni, de hogy terroristáknak jobb álca lenne, mint ellenőrizetlenül tízezrek közé vegyülve bejönni, azt kötve hiszem. "A tartózkodási engedély iránti kérelmet személyesen kell benyújtani, ezen megjelenési kötelezettség alól a jogszabály nem enged kivételt – mivel a Kérelmező biometrikus azonosítóit (fénykép, ujjlenyomat) ekkor rögzítik az arra illetékes külképviseleten, ez pedig csak személyesen tehető meg."
De azt hiszem hogy a hozzászólónak ez már teljesen mindegy. Leszállt a lilaköd...
sörösló 2015.11.30 08:20:37
Valószínűleg ők is csak a saját frusztrációjuktól, előítéleteiktől vezérelve félnek...

www.hirado.hu/2015/11/26/aggodik-az-europai-zsidosag/
vigyazo.blog.hu/2015/09/17/az_egyiptomi_koptok_sorsara_juthatnak_az_europaiak

Valószínűleg sokkal jobban meg lehet ítélni a Corvinus egyetem tanszékéről, mind a megélt mindennapokból:

www.hetek.hu/hatter/201409/iszlam_terror_alatt_az_iraki_keresztenyek
gepnarancs.hu/2014/08/tomegesen-fejeznek-le-kereszteny-gyerekeket-irakban/
www.atv.hu/kulfold/20140812-nepirtas-irakban-vegveszelyben-a-kereszteny-kozosseg
(idézetek direkt nem a kedvenc lapjaimról)

Egyébként nagyon okos a bácsi. Nem véletlen rektor. Mindenben teljesen igaza van. Sőt aki egy kicsit is jártas történelemben, vallástörténetben az ezt eddig is jól tudta. Ennél többet is. Csak ennek semmi köze sem a fenti vitához, sem a migrációhoz, sem az azzal együtt jelentősen megnőtt biztonsági kockázatokhoz, terrorveszélyhez.
Egyébként igaza van abban is, hogy az igazi valláshoz sem. Mivel azonban akik a fenti szörnyűségeket elkövetik a vallásukra hivatkoznak, mi sem tudjuk nagyon másként jelölni őket, amíg az állítólagos "elsöprő többség" ki nem veti magából őket!
valasz.hu/vilag/a-tabudonto-szir-jezsuita-kimutatta-a-terrorizmus-a-koranban-gyokeredzik-116310
Azt persze továbbra sem értem, hogy miért gondoljuk, ha visszamutogatunk a másik félre, jelesül megint odabökünk a kereszténységnek, főként a múltért, az mennyiben oldja meg a jelen problémáit, mennyiben menti a jelen bűneit, illetve mit szolgál a híres megbékélés terén?
Talán ezzel a logikával az eretneküldözések, a keresztesháborúk, a dél és észak amerikai indiánok kiirtása, az újkori rabszolgaság és a hittérítés egyéb erőszakos formái az európai keresztények részéről szintén csak vadhajtásnak minősülnek?

És most értünk oda, hogy ide értek.
És vajon, ha ezek az embertelen és aljas célok éppen arról szólnak, hogy el kell pusztítani (a keresztény (?)) Európát, és ez a veszély már itt van köztünk, az otthonainknál (index.hu/kulfold/2015/11/16/parizs_merenylet_terror_iszlam_allam/), mi a teendő?
Összehasonlító elemzés a három nagy monoteista vallásról? Vagy kultúrtörténeti értekezés az iszlám sokszínűségéről.
Jut eszembe a sokszínűségről: www.origo.hu/nagyvilag/20151127-55-embert-fejeznek-le-egyetlen-napon-szaud-arabiaban.html
Vagy ezt a mostani életünk feldúlását a nagyobb részében békés nem monolit iszlám részéről (csak most sajnos nem azzal állunk szembe) valamiféle jogos vezeklésként kell elfogadnunk rektor úrral megerősített T. Koós úr?

De ha mindezt már világosan látjuk, és mindenki belátta végre, hogy a jelenlegi bevándorlással nincs semmi baj, semmi probléma, semmi veszély, sőt kívánatos, mi több cool, hiszen az iszlám ugyanolyan, mint a többi vallás, foglalkozzunk újra inkább a magyarországi "jogtiprásokkal"!
www.hirado.hu/2015/11/27/az-europa-tanacs-emberi-jogi-biztosa-aggodik-magyarorszag-miatt/
Ennél sem fontosabb, sem súlyosabb dolgot úgysem találhatunk. Vagy mégis? www.hirado.hu/2015/11/27/tobb-mint-tizezer-gyereket-toboroztak-fegyveres-csoportokba-az-iden-del-szudanban/
És még mindig ugyanonnan fúj a szél. És onnan fog jönni a következő egy millió ember. Ne legyen köztük több csak néhány száz...
Beküldte: Zirci Fidesz Csoport ..
sörösló 2015.06.17 00:30:04
És mennyi lélegeztetőgép is lehetett volna! Ildikó kiszámolta és a helyi "cseppet sem demagóg megmondó" majd jól leírja című rovatunk:
indavideo.hu/video/Lendvai_Ildiko_A_kommunista_idokbol

Egyébként Zircen most adták át az egyik felújított iskolaépületet mintegy 145,8 millióért, döntöttek az egyik(!) tornaterem felújításáról 16 millióért. Működik az uszoda (nem kis mértékben az iskolások úszását fizető KLIK pénzből) 15 millióért. És tervben van egy új tornacsarnok építése. Ezek is az adófizetők pénzéből igen, úniósból, központiból és helyiből. Nagyon helyesen. És reméljük lesz még több is!
Az interaktív táblákhoz meg nem kell kréta!
Az az előtti képviselőnek (Deákné) meg bármi jó lett volna, mert a képét sem tolta ide.
"Helyi Cseppet Sem Demagóg Jól Megmondja Ildikó" remélem ezeket is posztolgatja majd!
sörösló 2015.06.30 00:51:57
Hálistennek futja lélegeztető gépre is: veol.hu/tapolca/megujult-a-tapolcai-korhaz-tudogyogyaszati-es-kardiologiai-reszlege-1709889
És mint fentebb írtam sok-sok ilyen hírt olvashatunk, remélem egyre többet, amik választ adnak a hivatásos huhogóknak!
ZIRCINFO (Al)Polgármester? 2015.03.20 15:31:24
A zirci képviselő-testület törvényt sért. Nincs még alpolgármestere. A polgármester ugyanis eddig nem tudott olyan jelöltet megnevezni, akit a testület minősített többsége elfogadott volna. A testület vezetője teszi mindezt úgy, hogy pontosan ismeri a szavazás…..
  Zirc - "Nem tétovázom azonban és nyíltan kimondom, hogy a békefeltételek úgy, amint önök szívesek voltak azokat nekünk átnyújtani, lényeges módosítások nélkül elfogadhatatlanok." 2012. június. 05. kedd | Szerző: Varga Domokos Péter  Tovább…..
sörösló 2012.07.11 11:25:48
@bella _ciao:
Nem, nem erről beszéltél. Te még most is, és már megint a magyarok felelősségéről beszélsz. A magyaroknak semmi bajuk a külföldiekkel, vagy semmivel sem több mint bármely nációnak. (Személyes tapasztalatom és meggyőződésem, hogy inkább kevesebb...)A szomszédaival minden nációnak több baja van mint másokkal, főleg ha történelmük is közös szálakba keveredett (gondoljunk a legendás német-francia, lengyel-német, lengyel-orosz, finn-svéd, finn-orosz, dán-norvég, angol-skót, francia-angol stb. "barátságra", vagy a már általam fent is említett, de ügyesen kikerült szerb-horvát "testvériségre")
De nem ez itt a lényeg. Hanem az, amire próbáltunk rávilágítani, hogy a középkori magyar állam meggyengülése (ami a török expanziónak köszönhető, még akkor is, ha védekezés eredménytelensége belső okokra vezethető vissza), majd szétesése, a magyarlakta területeknek a Habsburg birodalomba integrálása, megindította a magyarság térvesztését a Kárpát medencében. Ez a folyamat nem állt meg akkor sem, amikor Magyarország mind gazdasági, mind politika, mind népesedési téren erősödött a 19. sz.-ban. Mert a növekedés az itt, és a szomszédságban élő népekhez képest a népesedést tekintve viszonylagos volt.
Ennek a folyamatnak a legszomorúbb állomása, Trianon, amikor egy vesztes háborút, és egy kommunista ámokfutást követően a nagyhatalmak, a szomszédos országok, vagy a belül élő nemzetiségek kényére-kedvére szétdarabolták az országot. Mindaz amit te Trianon okaként felsorolsz lehet igaz, nagy része az is, az ok mégis a nagyhatalmak és a területet szerző országok akarata. Ennek az akaratnak az indítéka lehet sok minden, amiről az akkori magyarság tehet, véleményem szerint mégis az itt élő népek önállóságra való vágya, illetve a szomszéd országoknak a saját nemzetiségük által lakott területekre való igénye, ami azonban itt nem állt meg hanem mértéktelenségében és mohóságában átcsapott Magyarország elpusztításának vágyába és igényébe. (Elegendő megnézni a benyújtott területi igényeket) Nekem semmi bajom a nacionalizmussal (egy adott nép identitásra, integrációra, területre és önrendelkezésre való igénye és törekvése) de, ha abban a rossz értelemben beszélünk róla, amint azt fent idézte valaki, akkor ez ugyanaz a nacionalizmus, amit éppen a magyarság szemére vetnek, csak annál sokkal erősebb, durvább, mohóbb megnyilvánulása, ami azóta is át van itatva ráadásul bosszúszomjjal.
Ami pedig még ennél is fontosabb az a következmény. A magyarság megmaradási esélyeinek radikális csökkenése. Ez pedig most van kibontakozóban. Az elszakított területeken kézzel foghatóan, a megmaradt országban vészjóslóan közelítve. Ehhez még egy hivatkozás:
www.karpatalja.ma/karpatalja/kozelet/11354-osszeroppanas-elott-a-magyarsag?utm_source=twitterfeed&utm_medium=facebook
És szerintem azon van a szemellenző, aki ezt nem hajlandó tudomásul venni. Illetve azon, aki azt hisz, hogy a XXI. században olyasmi nem történhet mint a XX.-ban. (vagy akármelyikben)
Ja és a ló egyik vagy másik oldaláról: Attól hogy egyik oldalán sem vagy, sőt nyeregben érzed magad, még nem biztos hogy nem fordítva ülsz a lovon... :-)