Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Frőczy Sanyi

1 bejegyzést írt és 272 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aki angliai munkavállalásra adja a fejét, annak akár kézenfekvő is lehet megpróbálni az építőiparban elhelyezkedni. Szerintem nem csak őket érdekli majd Digger mai posztja, ami ugyan az angliai építőipart mutatja be, szerintem sokkal többről (hozzáállásról,…..
Frőczy Sanyi 2014.09.09 13:37:04
@Muscari: Miért nem vagyok meglepődve, hogy semmi következménye nem lesz az esetnek? (Az, hogy a fotóst feljelentik rágalmazásért nem ér!)
Niki élete gyakorlatilag egy hét alatt fordult meg, bár már régóta tervezgette a határátkelést, az szinte egyik napról a másikra történt meg vele. Így jutott ki Németországba, ahol sok minden kiderült, például az, hogy a nyelvtudása nem sokat ér. Az első időszak nehézségei…..
Tegnapelőtt jelent meg Borbolya posztja az Egyesült Államokból (ha valaki nem olvasta volna, akkor ide kattintva pótolhatja), aminek kapcsán rengeteg kérdés felmerült, aminek hangot is adtatok a kommentekben. Nos, a szerző elég részletesen válaszolt is ezekre egy levélben, ma ez…..
Mármint Mezei Dániel „sportriportert”, hiszen mint embert nem ismerem, és számomra nem is érdekes, hogy civilben milyen. Lehet, hogy kiváló, derék férfiú, de bevallom, ilyen szar kommentátort még életemben nem pipáltam. A magyar felhozatal amúgy is eléggé hullámzó, mindenkinek…..
Eddig nem foglalkoztunk itt, a blogon a labdarúgó-világbajnoksággal, de most egy olyan összeállításba futottam a neten, ami feltétlenül megér egy posztot. Arról van szó, hogy vajon hogyan néznének ki az egyes válogatottak a határátkelők nélkül? Aligha ismerne rá bárki is a…..
Frőczy Sanyi 2014.06.19 08:34:54
@diggerdriver: mert az olimpián Nagy-Britannia indult (Team GB), a fociban pedig külön angol, skót, walesi FA van, így mindegyik külön válogatottal indul el a selejtezõkön. Ezekbõl meg ált. Anglia jut ki, néha Skócia is.
Frőczy Sanyi 2014.06.19 08:37:06
@diggerdriver: a magyarok akkor játszanának ha kijutottak volna a vb-re. Ilyen legutóbb 1986-ban fordult elõ. De nézzük a jó oldalát: az 1990-es vb óta az összesen veretlenek vagyunk, sõt még gólt sem kaptunk :D
Frőczy Sanyi 2014.06.19 08:44:42
@nyuszigonosz(D): ha azt nézzük, az 1954-es berni csoda óta nem is veszítettünk világbajnoki döntőt sem!
Sokat hallunk a határátkelés kapcsán a diplomások (vagy diploma előtt állók) elvándorlásáról, ami jó esetben persze nem mosogatást, vagy takarítást jelent, hanem szakmai megbecsülést. Ádám története iskolapéldája annak, hogyan is működik az agyelszívás. A célország…..
Frőczy Sanyi 2014.06.12 10:47:06
@DieNanny [SZ,CH]: Nem tudom mi lehetett a gond (talán lemaradt a végéről egy /), rákattintottam a linkre és nekem se jött be. De itt a helyes link: www.hir24.hu/belfold/2014/06/11/megnyilt-a-gyorsetterem-ahol-penzt-osztanak-a-szegenyeknek/
Ez a bátor újságírói kiállás?   A HVG.hu átlépett egy határt. Mert lehet és kell is egy demokráciában kritikával illetni a Miniszterelnökséget vezető minisztert. Lehet újságírói véleményként akár patás ördögnek is beállítani, sőt le kell leplezni -  ha vannak -…..
Mókás akcióval készült a Wizz Air pünkösdre. Azon a két napon, amikor a legkevesebben ülnek a net előtt, s vélhetően a foglalások száma is csatornaszinten van, nyilván kell valamit csinálni, de mégse a jegyárakhoz nyúltak hozzá. Sehol egy 20 százalékos akció, viszont 33…..
Frőczy Sanyi 2014.06.08 07:40:48
@bkkzol: köszi :)
A mai poszt később jelent meg, mint általában szokott, ennek pedig az az oka, hogy a blog lehetőséget kapott arra, hogy (együttműködő partnerként) publikálja a Magyar Tudományos Akadémia Társadalomtudományi Kutatóközpont Kisebbségkutató Intézete által a nagy-britanniai magyarok…..
A 444.hu találta ezt a zseniális tuósítást, amiben a köztévé hihetetlen frizurát viselő riportere világvége hangulatban tudósít a Bielderberg-csoport dániai találkozójáról, amit szerinte sok tiltakozó igyekszik megzavarni, de a szegmensen jó, ha hatot ki lehet venni (a…..
Frőczy Sanyi 2014.05.30 17:08:42
@Leadfoot: Lórika legalább megtalálta a tüntetõket muhaha
A minap jelent meg a TÁRKI és a KSH közös kutatása, ami mellett természetesen nem mehetünk el szó nélkül, főleg azért, mert elég érdekes adatokat tartalmaz. Gyakorlatilag a fiatalok és az idősebbek (39 éves kor fölött) között is jelentősen megnőtt az elmúlt tíz évben ez az…..
Frőczy Sanyi 2014.04.11 08:18:26
@tableno: sajnos nem volt időm végignézni a filmet, de ha jól tudom - javítsatok ki, ha tévedek - akkoriban javarészt nem letelepedni, hanem pénzt gyűjteni mentek az emberek. Sokan közülük amikor összegyűlt egy kis pénz hazajöttek és vettek egy kis földet. Tudom, a tervek mindig változhatnak, manapság viszont már nem igazán van betervezve a visszatérés.
Nemrég találhattam meg valószínűleg az ükapámat az Ellis Island adatbázisában. 1902-ben érkezett, 17 évesen 20 dollárral a zsebében Hamburgból. Sajnos a visszatérésének történetét már nem tudom kitől megkérdezni.
A Facebook 2004. feburár 4-én indult el, és 10 év alatt a világ legnagyobb közösségi oldalává vált, egy 2012-es adat szerint több, mint 1 milliárd regisztrált felhasználója van. A Facebook olyanná vált, mint a kedvenc kávézónk vagy pékségünk, naponta meglátogatjuk. Az…..
Mire a végére jutottam, rájöttem, hogy a mai poszt tulajdonképpen egy szerelmi vallomás Ausztráliához, méghozzá egy nagymamától, akinek az unokái a világ másik felén élnek. Biztos lesznek, akiknek ez vagy az nem tetszik majd benne, én szerettem Klári őszinte lelkesedését (és a…..
A multik világa helyett a Közgáz után mai szerzőnk, Pé inkább egy londoni múzeum kávézóját választotta – nem a szakmai előrelépés, hanem egész egyszerűen a kaland miatt. A kaland része be is jött, hogy miként, az kiderül a mai posztból. „Figyelem! A posztban többek…..
Miközben az olimpián mindenféle sporteseményekkel bajlódnak, a köztévé Valentin-napozik, egy élőben (erre bezzeg van élő műsoridő) celebrált katonai vagy tengerész esküvővel. Fél 12 körül, pénteken, csak hogy ez is meglegyen az utókornak.  És eleve, milyen már, hogy a…..
Előre szólok, a mai poszt rövid lesz, de néha ilyen is előfordul… Annyi mindenesetre kiderül belőle, hogy nem is olyan bonyolult kijutni az osztrák fővárosba, persze sokat segít, ha az ember fiatal egyetemista és beszéli a nyelvet. Ilyen szempontból kissé ellenpontja az egyik…..
Bármit is gondolunk az Együtt-PM aktivistáinak Sándor-palota erkélyén végrehajtott, a paksi bővítés ellen szervezett performanszáról (a magam részéről helytelenítem ezt a fajta - pragmatikus szempontból erőtlen, a megfogalmazott célt esetlegessé és komolytalanná tévő -…..
Napok óta rendkívül ideges hangú kommentek születnek a SportKlub Facebook-oldalán, mivel az olasz- és francia futballmeccsek közvetítési jogait a magyar piacon birtokló csatorna műsoráról egyszer csak eltűntek a meccsek, és erről senkit nem értesítettek sem a weboldalukon, sem a…..
Frőczy Sanyi 2014.02.10 18:09:37
@nordsee: hol nézed? bloodzeed? delveyboy?
Frőczy Sanyi 2014.02.10 18:12:57
@Frőczy Sanyi: @nordsee: jól van, látom 2-vel lejjebb. Az AceStream nekem sokkal stabilabb, mint a SopCast, bár néha napján azon sem rossz nézni kézi meccseket :) Tegnap bloodzeed mindenféle buffering nélkül jött.
Frőczy Sanyi 2014.02.10 18:31:17
@subidubinemértem: nem tudom, szerencsére nekem jön a szlovák 2 otthon :)
Néhány napja, hete csendben figyelem a paksi atomerőmű orosz bővítésének szerződése körüli sok ismeretlenes mizériát. Hogy a legvégén kezdjem: a megállapodással kapcsolatos zárószavazás kormánypárt részéről pár nap alatt mindenáron áterőltetését, a magyar…..
Frőczy Sanyi 2014.02.07 10:49:21
...Meg a laptopodat, a tabletedet és bármit, ami hozzáér az internethez. Mostanában amúgy is sokat beszélünk az oroszokról, különösen, mióta a szigorú tekintető nagy vezér egy "atomot nekik!" kiáltással megint a legjobb barátunk lett. Aztán itt ez a remek olimpia is: a téli…..