Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KuraudoSutoraifu

0 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyon sok szerepjátékos ismerősömön azt látom (és hát mi tagadás, néha engem is elkap a gépszíj), hogy a kockái olyanok, akár másnál a tetoválás. Először csak egy szett, aztán még pár darab, mert amúgy is kell, most akciós, ilyen még nincs, és hát [illessz be ide kedves Olvasó egy véletlenszerű…..
Gondolom sokaknak ismerős a „20 kérdés játéka”, melyet karakteralkotásnál sokan használnak. Legyen ez most 30, és szóljon rólatok, illetve a tapasztalataitokról, véleményetekről. A múltkori játékot nagyon élveztétek, sokan megcsináltátok, jöjjön hát még egy, és ismerjük meg kicsit jobban egymást!…..
Az emberiség technikai fejlődése során rengeteg, korábban lehetetlennek tűnő határt lépett már át. Ide tartoznak az épületek is. Amikor 1931 -ben felépült New Yorkban (Manhattanben) a 102 emelet magas Empire State Building, a világ lélegzet visszafojtva csodálta 381 méteres hihetetlen magasságát.…..
KuraudoSutoraifu 2018.06.25 11:53:42
@Jericho 1: a tőke az övéké; az építészek, tervezők nagyrészt amerikaiak vagy európaiak.
No, üdvözlet újra itt, kedves olvasó! Egy „crossover” témával készültem mára nektek. Filmek… illetve szerepjátékos ihletésű filmek. Azt már senki sem vitatja, hogy a számítógépes játékokból nehéz jó adaptációt készíteni. Szerintem van egy-két elfogadható darab, de azért klasszikust nem emlegetnék,…..
Most, hogy épp szerveződőben van a következő csapatom a közelgő Szférák Vándoraira jutott eszembe, hogy akarva-akaratlanul mennyi metaszabály veszi körbe a játékokat. Így hát ennek kapcsán született meg eme bejegyzésem, gondolatcunamim...
KuraudoSutoraifu 2018.04.27 13:00:10
@Anatole, a porondmester: beszámolókra mindig van kereslet ;) . Főleg a ritka játékokra, mint a L5R. Pár éve futott egy L5R beszámoló is, szerintem mindenkinek üdítően hatott :) .
Ami most folyamatosan kerül ki, az egy WH40K sztori, általában több játékülés egy beszámolóba sűrítve, így az sem gond, ha nem rendszeresen kerülnek ki. Az összefüggő történetek kapnak könyvjelzőket, így vissza lehet keresni gyorsan a régi részeket.
A blogodat olvasgatva nem hiszem, hogy a szórakoztató formába öntéssel gondok lennének :) . A legegyszerűbb metódus a "meséld, mintha a haverodnak mesélnéd el egy sör mellett" :) .

Az oldalra kikerülésben "strato" és én is tudok segíteni - ott "dekszter" néven futok :) .
KuraudoSutoraifu 2018.04.27 13:23:32
@Anatole, a porondmester: ha jól tudom, ilyenkor nem szerencsés a duplikáció :( . Vagyis vagy itt jelenik meg (és az lfg blogcsatornán megjelenik a link), vagy az lfg főoldalán - de ezt megérdeklődöm majd ha gondolod :) .
Ha az lfg-n szeretnéd megjelentetni, akkor doc/rtf formátumban, esetleg képekkel eljuttatni az oldalra (lfg email, strato vagy én) és onnantól jöhet a mehet :) .
KuraudoSutoraifu 2018.05.01 20:32:15
@Anatole, a porondmester: kérdés megtörtént, elvileg küldtem Neked privát üzenetet itt a blogon :) .
A World of Darkness 25. évfordulóján napvilágot látott a hír, miszerint készülőben van a Vampire: the Masquerade 5. kiadása, amely jelenleg pre-alpha állapotban van. Szerintem nem csak én vagyok úgy vele, hogy igencsak várom már, mit hoznak ki belőle, így arra gondoltam, hogy összeszedek infókat,…..
KuraudoSutoraifu 2018.04.27 14:35:29
@Anatole, a porondmester: köszönöm a lehetőséget, de sajna lassan 10 éve nem voltam Bp-n (Szentes, 170 km), és a közeljövőben sincs konkrét terv rá :( . Vagyis, jelenlegi állás szerint...
KuraudoSutoraifu 2018.04.28 17:00:25
@Anatole, a porondmester: köszi, mindenképpen élek vele ha arra "tévedek" :) -

www.modiphius.net/collections/vampire-the-masquerade 15k-tól(alapkönyv) 212k (minden egyben) jön a cucc.
Tudom, hogy nem ettől lesz valami jó vagy rossz, de a borítók... nagyon nem jönnek be :( .
KuraudoSutoraifu 2018.05.01 13:28:54
@Anatole, a porondmester: L5R? Egyik szemem sír, a másik zokog.
Már látom, hogy minden hónapban meg fog jelenni valami új, tematikus könyv (lásd Star Wars ahol a Jedikre x könyvet kellett várni), új kártyákkal, új kockákkal, új teacsészével...
Akik érdekeltek a dologban, vagy csak követik az Fantasy Flight Games híreit, azok megfigyelhették, hogy eljött az idő, amikor az AEG-től megvásárolt címet, a Legend of the Five Rings-et erősen elkezdték hadrendbe állítani...
Így év elején arra gondoltam, valami könnyedebbel indítanék (ha már az év nehezen indul), mondjuk egy kis pontozós játékkal a mesélőknek.Jó szórakozást!..
KuraudoSutoraifu 2018.03.08 12:18:12
@Anatole, a porondmester: gyakorlatilag az előre bejelentett létszámot megduplázták amikor megjelent majdnem mindenkinek a barátnője. Az ájulás kerülgetett a játék után, pedig nagyon rendesek voltak és nem "szabotáltak". Mindenki türelmes volt és vágták, hogy ez így kicsit sok ember lett. Ettől függetlenül: soha többet ennyi embert! :)
Tudom, régen jelentkeztem már, de jelenleg elég hektikusan alakul az életem. Mostanra viszont a lelkiismeretem odáig ostorozott, hogy arra jutottam, összedobok valamit. Manapság nagyon divatosak a top 5-ök, így élnék én is a lehetőséggel, és összeállítanám a sajátomat. Már csak azért is, mert utána…..
KuraudoSutoraifu 2018.03.07 14:59:50
@Anatole, a porondmester: bevallom a Mouse Guard sajnos csak a polcon ül (1st edition hardcover, 2nd edition boxed set, 2nd edition hardcover), játékig még nem jutott el. De azt hiszem nem nagyon raknám a 3. helynél lentebb játék után sem, ha egyszer sikerülne összecsődíteni hozzá a csapatot :) .
KuraudoSutoraifu 2018.03.08 12:15:30
@Anatole, a porondmester: a csapatom egyik (inaktívabb fele) helyben van, a másik 70-80km. Így az összeszervezés nem mindig megy zökkenőmentesen.
Btw a bookdepository-n szinte mindig akciós a boxed set is, ami az egyik leggyönyörűbb rpg kiadvány amit valaha láttam :) .
De ha sikerül egyszer mindenkit egy helyre terelni, arról mindenképpen beszámolok majd :) .
Így (még mindig) az év elején arra gondoltam, valami könnyedebbel is folytatnám. A mesélői oldalról már kipörgettük a dolgokat, nézzük hát meg játékosként. Jó szórakozást hozzá!..
KuraudoSutoraifu 2018.03.08 11:39:56
Egy önkéntes mérvadó blog nem létezhet best of lista nélkül, itt az én első listám, a kedvenc filmes autókról. Általában kicsit óvatos vagyok a legjobb jelző alkalmazásával, de mivel ez a poszt lényege, most kénytelen leszek használni. Mielőtt belevágunk, pár dolgot…..
KuraudoSutoraifu 2015.03.26 09:11:31
@Ződ2000: a DBS megjelenéséig én is nagyon szerettem a Vanquish-t, de aztán a DBS jött (ami szerintem sokkal több mint egy "pumpált DB9) és egyértelmű lett, hogy melyik a legszebb Aston Martin :) .

De ha már Bond és a lista, akkor nekem a For Your Eyes Only bordó Lotus Espritje mindent üt. Igaz, hogy nincs benne kütyü, de a sötét festés a havas hegyek között nagyon pofás.
Létezik hatásvadász film, és létezik a Mission: Impossible 2. John Woo olyannyira a csúcsra járatta ezt a filmes kelléket, hogy keresve se találnánk még egy ilyet. Amikor Tom Cruise azért növeszti meg a haját, hogy a lassított felvételeken még jobban mutasson, akkor már tényleg…..
KuraudoSutoraifu 2014.05.09 13:25:37
@Nyílméregbéka: többségük valóban jó film (a Memento például hatalmas kedvenc), de itt mindenképpen belép az "ízlések és pofonok" dolog is. Semmiképpen sem szeretném magam degradálni, hogy "popcorn movie only", de nálam a többségüket üti az M:I2, és nem azért mert egyik-másik feltétlenül kevesebb lenne, hanem egyszerűen a setting miatt. Szeretem John Woo filmjeit, főleg a régebbieket (The Killer, Hardboiled, Better Tomorrow I-II), talán innen jön pici elfogultság is.
De a fentiek tükrében helyesbítek: _szerintem_ abban az évben, az M:I2 volt a leglátványosabb _akciófilm_ :) .
RPGs blog Tápos Mákos 2014.03.09 07:58:57
Történt pedig azokban a napokban, amikor először jelent meg a mágus magyar szerepjáték, hogy éjt nappallá téve játszottunk, faltuk a regényeket, és örültünk vala. Aztán ahogy teltek az évek, kezdtünk rájönni, hogy ez már olyan szintű high fantasy, amit valószínűleg némi…..
Belsőség Paul Walker (1973-2013) 2013.12.01 13:59:54
Megy a vita, de ez téged sajnos már nem érdekel. Sokan most szomorúak, sokan most okosak. Hogy melyikből van több, nem tudom és nem is érdekel. Valaki azt írta, annak azért örül, hogy most már biztos nem lesz újabb Halálos Iramban-film. Tényleg? Valahol pedig egy kamasz lány zokogva…..
KuraudoSutoraifu 2013.12.01 16:57:46
Megkezdődött a várva várt utolsó csata a 2012. évben, ami a egyúttal a háború(k) kimenetelét is hivatott eldönteni. A pontverseny nem lefutott még sem az összesített, sem pedig a privát értékelésben. Az első szabadedzésen meglepetésre nem csak a Chevy-k durrogtatták a…..
Enzo Ferrari kétségkívül zseniálisan építette fel a márkaimidzset, hiszen mégoly komoly gyártónak is nehéz kibújni a Ferrari árnyékából, mint az Audi. Pedig… Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Igazából eddig sem volt ott teljesen, hiszen a gyári csapatot az M-Sport üzemeltette. A gyár pénzzel és nélkülözhetetlen eszközökkel segítette a cumbriai csapatot. Nincs cicis naptár a falon Az M-Sport egy autósportban érdekelt vállalkozás, amely 1997 óta a fejleszt és…..
KuraudoSutoraifu 2012.10.16 14:21:58
@Szkotti: igaz és (nekem/szerintem) rettenetesen unalmas volt :( . Egyszerűen leszoktam róla, olyan szinten volt egyeduralkodó lőb.
A Hyundai már befürdött anno, a VW nem hiszem, hogy versenyképes lesz jövőre, a Citroen meg... az meg Citroen. Ahogy a Mini is tolt egy hátra arcot, lehet, hogy holnap a tutinak tűnők közül jelenti be valaki, hogy ő is befejezi :( .
KuraudoSutoraifu 2012.10.16 15:20:07
@Szkotti: emberből vagyok, összekötöm a dolgokat. Az első megjelenése óta utáltam a franciát - erre persze rátett egy lapáttal a finn drukkerségem Grönholm kapcsán -, és így óhatatlanul a Citroen is "gonosz" lett.
Lehet, hogy jó pilóta, de a kiszámítható és haláli unalmas futamok miatt már csak a neten és ott is ritkásan követtem az eseményeket. Hol van az, amikor az utolsó futamon még 2-3 ember küzdött a vb címért, Colin az ujját akarta vágni stb. Ma már nincsenek ilyenek. 3-4 futammal a vége előtt már lefutott minden :( .
KuraudoSutoraifu 2012.10.17 14:37:47
@Gábor (Gee Halen): Monte Carlo kihagyása szinte sokkolt anno.
Szokás szerint a McLaren nyerte a PR-csatát: a wokingi gárda pénteken délelőtt bejelentette, hogy hosszú távú szerződést kötött 2012 meglepetésemberével, Sergio Pérezzel. Egy órával később a Mercedes is megerősítette, hogy a következő három évben Lewis Hamilton lesz Nico…..
KuraudoSutoraifu 2012.09.28 13:31:02
Bárhogy üti verbálisan a bulvármédiát Puzsér, és bármennyire is hangoztatja, hogy ő belőle aztán nem lesz celeb, szép lassan csak eladja magát. A Bors legújabb infója szerint ugyanis nem elég, hogy a Cinema City kampányarca lett, hanem leigazolt a netes Fix HD TV-hez is. Puzsér…..
KuraudoSutoraifu 2012.07.19 14:51:49
@rogerkapitány: a Top Gearben is túbnak hallani. Az pedig elég ízes inglis.
Racing Dream Szinkronpályás DTM 2012.07.15 15:35:00
Szeretjük a DTM-et, különösen a régit, de a mostanit is bírjuk. Idén újra három csapat, a Mercedes, az Audi és új belépőként a BMW is versenyez. Az új gyártó belépésétől sokan a korábbi erőviszonyok átrendeződését várták - nem minden alap nélkül. A bajnokságot Gary…..
KuraudoSutoraifu 2012.07.16 13:34:13
@bendix21: igen, az is megért egy misét. De sajnos megszoktam, hogy az "éles" DTM közvetítései is ennyire hibátlanok...

Egy ilyet DTM-showt el tudnék képzelni nagyobb felhajtással, több szünettel, ahol régi DTM autókkal csapatnak nagy öregek stb.
Ha most kéne megmondanom, melyik a kedvenc autósportom, elég nagy bajban lennék. Négy jelöltem van. A drift, ami félig játék, de annak milyen jó. A késhegyre menő historic racing, amikor öreg versenyautókat hajszolnak halálba nagyon is éles versenyeken, amilyen például Goodwoodban…..