Regisztráció Blogot indítok
Adatok
palce

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bírálta a magyar médiaszabályozást Hugh Grant, aki egy brüsszeli fórumon beszélt az állam és a média kapcsolatáról, írja a Hollywoodreporter. A brit színész egy brüsszeli páneurópai fórumon szólalt fel a magyar demokrácia védelmében. A konferenciát a liberális-demokrata,…..
palce 2012.06.28 15:57:24
@Faszraszorult Fémkarika:

Mondok én neked:

Kezdjük mindjárt a Klubrádió ügyével, amiről többet olvashatsz itt: www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=136963

Aztán ott van az MTI története, amikor az ingyenes hírszolgáltatással kicsináltak minden más hírügynökséget, innentől kezdve csak az a hír, amit azaz MTI hírnek tekint, aminek vezetője hivatalbalépsekor az alábbiakat mondta: "a közszolgálati újságíró nem lehet a kormány ellensége és kérdőjelezheti meg a szabadon választott kabinet hatalmát." ...
"Az nem megy, hogy elfogadjuk a tisztséget, majd szembeszegülünk a megbízóval"

Hogy ez hova vezet, azt jól mutatja az Angyán ügy, amikor az MTI simán megengedte magának, hogy egy soha senki által nem ismert blog, alig néhány órás bejegyzését adja meg hivatkozási alapnak, egy kormányt kritizáló kormánytag besározásához.

Aztán ott van a "tiltott tartalmak" köre, amivel öncenzúrára vannak késztetve a médiumok.

Ennyi elég, vagy folytassam még? Google a barátod... Feltéve, ha tényleg érdekel.
És a köztévéről még egy szót se szóltam - ahogy kérted - pedig az is tényszerűen bizonyítható, hogy a jelenlegi kabinet regnálása alatt tovább romlott az általd is írt helyzet, vagyis ahelyett, hogy a köztévé nyitottabbá vált volna, méginkább a kormány szócsöve lett, amire baromira nem mentség, hogy az előző kormányok idején is így volt, mivel egyrészt nem ennyire volt így, másrészt mintha épp azért lett volna a fülkeforradalom, hogy ne úgy menjenek a dolgok mint az előző kormányok idején. Vagy tévedek?

Hogy a médiatörvény kritizálása nem alaptalan és nem hiábavaló azt bizonyítja, az immár sokadszori módosítása is. De mintha a jegybank törvényt is tűzzel vassal védték volna egyesek, aztán lám, most arról is kiderült, hogy mégse lesz jó úgy.

Szóval inkább azt mondd meg akár te, akár más, hogy miért fáj itt egyeseknek, ha egyes törvények hibáira felhívják a figyelmet? Főleg, hogy már nem először bizonyosodott be, hogy a kritika jogos?!
palce 2012.06.28 16:12:31
@vezér01: Várjuk meg mire újra véres forradalom lesz? Akkor majd elfogadod a kintről jövő kritikát? Muszáj addig várnunk? Nem kellne inkább még jó előre megelőzni, hogy odáig fajuljanak a dolgok?

Nem, nem gondolom, hogy olyan lenne a helyzet mint 56-ban, de az a kormányzati tettekből egyértelműen látszik, hogy nem a demokrácia és a szabadság irányába haladunk, hanem az ellenkező irányba. Pont visszafelé megyünk, abba az irányba ahonnan 1990-ben elindultunk. Nem vagyunk még ott a diktatúra kapjuában, sőt messze vagyunk még onnan, de arrafelé haladunk és ez épp elég ahhoz, hogy erre a folyamatra mindenhol, mindenki felhívja a figyelmet, hogy lehetőleg sose következzen be.

Tanulni kellene a történelmünkből és nem kussolva végégnézni újra, ahogy populista szólamokkal elhülyítik az országot, amíg csak azt nem tehetik amit akarnak. Nem tudom te hány éves vagy, de én még éltem a kommunizmusban és nem akarok újra olyan rendszerben élni. Ha szerinted elég lesz majd csak akkor aggódni, amikor már minden ellenzéki hang eltűnik, ha szerinted meg kellene várni, hogy ne mondhasd el szabadon a véleményed az a te dolgod, én nem akarom ezt megvárni és örülök minden olyan megnyilvánulásnak ami felhívja a figyelmet arra, hogy ebbe az irányba tartunk és hogy ez rossz.
palce 2012.06.28 16:21:00
@enpera: hát akkor mi tart vissza téged ettől?