Regisztráció Blogot indítok
Adatok
man co.

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A gazdasági válság kirobbanása óta a hitelminősítők a nehéz helyzetben lévő országok mumusává váltak. Hétről hétre kerülnek országok bóvli kategóriába, miközben az unió minden erejével a gazdaság beindítására törekszik, azonban a rossz besorolások mellett egyre…..
man co. 2012.06.28 20:28:07
Bár az igaz, hogy a minösítök a válságjelekre nem sookat adtak, de az paranoiás beképzelés, hogy az egyes országokat szelektíve értékelne.

Megszámlálhatatlan Matolcsidiotizmusok

Hír 2012.június 25:

Matolcsy elismerte, hogy a kormány nagyobb adósságcsökkentést akart végrehajtani, de nem sikerült, mert "pénzügyi támadás alatt álltunk".

Később ezzel kapcsolatban egy másik képviselői felvetésre válaszolva kifejtette, hogy "egy előre eltervezett pénzügyi támadás részesei voltunk". "2011 októbere és 2012 tavasza között pénzügyi támadás érte Magyarországot" - vélekedett Matolcsy György a tavalyi leminősítésekről. A tárcavezető elmondása szerint azért támadták meg Magyarországot, mert a kormány több intézkedése érdeksérelmet okozott, ilyen például, hogy négy év alatt 3000 milliárd forintot vontak be a közteherviselésbe. "November 17-én 4 órakor állítottuk le a Standard and Poor's támadását" - idézte fel a Nemzetgazdasági Minisztérium tavalyi közleményét,

Comment:

Nem támadás volt az Matolcsidióta, hanem bizonyítványosztás. A hitelminösítök ugyanis nem spekulások, hanem értékelök. A S&P (és a másik kettö) az MSZMP-s szakmai selejt tudásodat NULLÁRA, kidobandó bóvlira értékelte, kedves Matolcsidióta.

Ja, persze tudom, összeesküvés volt ez akkor is ha nem akarom elhinni, hiszen a S&P amerikai!!!
Ja persze. Milyen nagy kár, hogy S&P-ék három hónappal a (beképzelt) magyar 2011 novemberi “támadás” elött fogták magukat, és az amerikai (!!!) USA-t értékelték le! Az USA elöször a történelemben le lett értékelve. A S&P által!

Most akkor mi van??

Aha, valszeg akkor meg az EU-nak dolgoztak S&P-ék, a magyar leértékeléses támadással!

Na de akkor miért értékeltek le 2012. január péntek 13-án egy pakliban 9 EU-s országot, közte Franciao-ot, Ausztriát? Az EU-t is megtámadták ezek? Nemcsak az USA-kot meg Gyorsnaszádországot?

PS: és a hülye Fidesz, mint a birkák, szinkronban butulnak le ennek az MSZMP-s Szakmai Selejtnek a nívójára már hosszú évek óta.

És lesz itt még egy nagy hitelességi minösítés 2014 tavaszán, na majd akkor kire fogjátok, hogy megtámadta és elfoglaltatta a kormányzati pozíciótokat? Csak nem megint a SZí En En-re?
man co. 2012.06.28 21:47:09
@Qqriq:

Szerintem tanuld meg a spekuláns szó jelentését. Addig meg vagy hozzál bizonyítékot a rating agencyk iparszerü tözsdei müveleteiröl, vagy a részesedéseikröl. Addig nincs kacaj, maximum csak annyit mondhatsz, hogy "megvanámavéleményem"
man co. 2012.06.28 21:49:09
@Zerwikaptur - Hármat egy csapásra!:

A hitelminösítök marhára nem adnak olyan programot hogy szoríts meg, hanem az érdekli öket, hogy hova érkezel meg a gazdaságpolitikád által.
Kevered a funkciókat az EU-val, de leginkább az IMF-fel.
Matolcsy és Rogán 300 milliárdos munkahely-teremtési csomagot jelentett be. Ugyan tegnap még azt mondta, hogy a "költségvetés már így is okot ad az optimizmusra, mivel 2013 végére 200 ezerrel lesz több munkahely a ciklus elejéhez képest. Igaz, mindezt a közmunkaprogramra építik,…..
man co. 2012.06.28 20:51:25
Hír 2012.május 11:

„Mi nem a következő évekre, hanem a következő évtizedekre konszolidáltuk a magyar államháztartást” – jelentette ki Matolcsy György a Győr-Moson-Sopron megyei Lipóton rendezett fórumon pénteken. A politikus szerint az állam pénzügyeinek rendbetétele miatt „nagyon közel állunk ahhoz, hogy jövőre egy, ma senki által nem elgondolt, és elképzelhető növekedési ütemet érjünk el”.

Hír 2012. június 14:

A kormány szerdán második olvasatban tárgyalta a büdzsé tervezetét és azt el is fogadta - ezt már Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter mondta a kormányszóvivői tájékoztatón a parlamentben. A miniszter szerint egy hónap múlva a parlament elfogadhatja a költségvetés fő számait és a minisztériumi kiadásokat.
A kormány részben átírta a költségvetés számait, de sarokszámok változatlanok, vagyis 1,6 százalékos GDP-növekedéssel számolnak mondván, 2013-ban már beruházási alapokon nyugvó növekedési pályára állhat a magyar gazdaság.

Comment:

Hát akkor ez egy teljesen elképzelhetetlen mértékü növekedés lesz azzal az 1,6%-kal! Le kellene majd fotózni, hogy megmutassuk az utókornak, hogy mi világrekordot célzott meg a gyorsnaszád 2013-ban. Mert azt is tudjuk, hogy az orbáni masterplan szerint 2013-ban a magyar gyorsnaszád lesz a térség, de esetleg akár Európa növekedési motorja.

Ehhez csak annyit jegyeznék még meg: Jobb lett volna ha ezt az udvari bolond Matolcsidiótát a Lipótról rögtön Lipótmezöre vitték volna és a társadalomtól statáriális gyorsasággal zárták volna el.

manhattan.webspawner.com/mszp-szdsz-kormany-2002-junius-1/
Erősen vitatható, hogy a választópolgárok között az MSZP támogatottsága tényleg beérte-e már a Fideszét, ahogy azt például Mesterházy Attila állítja. Nem meglepő módon az interpretációiban legendásan erős intézet gyorsan jelezte is: „az olló zárulása azonban csak…..
man co. 2012.06.28 11:39:09
A magyarok tiszat hülek. Állandósan változást akarnak, aztán ugyanazokat a szarokat hívják vissza. Egy Orbántalanított fideszben még lenne fantázia, azonban Orbánnal a fidesz teljesen egyenlö a maszoppal:

co:

2002 óta nincs szakpolitizálás, nincsenek szakemberek az ál-polgári oldalon. A kormány szellemi tudása és gyakorlati eredménytelenségei pontosan ezt tükrözik vissza. Csak szövegírók, jelszó gyártók, hóbelevanc tervezök, tudománytalan önjelölt társadalmi, gazdasági megváltók, a kereket még újra feltalálni is képtelen udvari bohócok vannak, akiknek fontosabb státusuk van a kormányzásban, mint egy szakminiszternek. Ja, ez utóbbi komplett hiánycikk Orbán udvari pucerájában.

…..
...1998 óta folyamatosan menekül a szaktudás a pártból, mivel Orbán és a Fidesz a tudományos-szakmai út helyett fokazatosan a hétmérföldes nagyot mondást, a cirádás önámítást választotta önnön magáról és a magyar nemzet különleges küldetéséröl és nagyságáról.

Mára az orbáni udvarháztartás elnyerte a végsö struktúráját: Orbán pasa kiadja a parancsot az udvarnak, hogy szép mesét akar hallani arról, hogy milyen tehetséges is ez a nép és az ö uralkodása alatt mekkora magasságokba fog eljutni az ország. Erre jönnek a meseírók, udvari bolondok és egymásra licitálva gyártják le az idiótábbnál idiótább rózsaszínü ködképet.

Orbán pedig a miniszterelnöki szerep helyett végleg átváltott a Felolvasó ember szerepébe. Ami tudománytalan handabanda szöveget az orra elé rak az udvari pereputty, azt ö mind felolvassa.

….

Nincsen tehát polgári fidesz. Hanem van helytette egy mára már csak a hisztériákra és világ összeesküvés elméletekre lebutított, megvezetett udvari bohóc társulat. Ahol az udvarháztartás legföbb felügyelöi az Orbán által a tagságra nyomott egykori MSZMP-s komcsik. Ezek a legveszélyesebb fajták. Az egész életüket csak a nyalásra és hisztizésre tették fel. Alaptulajdonságaik: szótlan és kritikátlan hüség a vezírhez: 100%. Szaktudás, önálló vélemény alkotási képesség: 0%. Kézi irányíthatóság: 100%.
Csupa nullértékü, az eperfára felkapaszkodott seggnyaló. Ennek a fajtának a tipikus példánya Schmitt pali.

Én csak azt röhögöm, hogy az echte Fideszesek mennyire zombik, hogy ezt a lebutítást elfogadják a vezírtöl. Azt, hogy amikor végig gürcölik a polgári jelszavaik mellett a politikai hétköznapjaikat, akkor Orbán pasa fogja, és a nyakukra ülteteti a komcsi fenekeket, majd kiadja az ukázt:

Aztán tapsoljatok ezeknek, polgári tagság!
Védjétek ezeket az értékeinket, polgári tagság!
Igazítsátok az életeteket ezeknek a világához, polgári tagság!
Ha lebuknak az eftársaink/párttársaink akkor álljatok ki mellettük teljes mellszélességgel, polgári tagság!
Ha bóvliba viszik az országunkat akkor keljetek fel Európa ellen szabaccság harcra, polgári társaság!

Ha Grószkarcsi ma élne, valszeg díszpinty lenne a fideszben. Még az új alakotmány gyártásába is bevették volna. Ha nem, akkor meg megtette volna öt Orbán valamilyen miniszternek. Meg kikiáltotta volna a Jobblábának.

Mitöl is megbocsájthatatlan bün ez a fidesz-katyvasz?

Már attól, hogy Orbán restaurálta a reformkommunistákat. És nem is az az elemi gond velük, hogy egyszer komcsi - mindig komcsi, mert én elhiszem, meg látom, hogy vannak azért kivételek (pl. Járai, Martonyi)

De!
Mielött bárki is beájulna, hogy mennyire szimpi nemzeti polgárivá vált az egykori internacionalista kommunista, vannak dolgok, amelyek már soha az életükben meg nem változnak:

A múltat eltörölni nem lehet! Ezek a fideszesített egykori MSZMP-sek kivétel nélkül együtt bratyiztak Kádárral, együtt mutyiztak a PB-vel, KB-vel meg minden szintü eftárssal. Mindegyik fideszesített MSZMP-s ezért egy idözített bomba. A legtöbbje ezenkívül még a primitív, szovjet tudása miatt is:

Schmitt pali már az ált.isk. 2. osztályában megbukna hejjesírásból. Önálló gondolatok híján meg fogalmazásból is.
Matolcsy az elsö zh-ja után életfogytiglani eltiltást kapna bármelyik önmagára is adó gazdságtudomány oktatási intézménytöl. Pénzügyi képességeit pedig már az se vállalná be, aki csak annyit tud, hogy 1 forint+1 forint az 2 forint. Az egyedüli, amiben Matolcsy kiemelkedik még az átlag fölöttiekböl is, az a lustaság, a munka utalata és az ezen defictjeit leplezendö tudománytalan handabandázásai.

….
Mert amikor jön a lebukás, mint pl Schmitt esetében, akkor feltörnek a komcsi elemi ösztönei: Nem mond le a korrupt, hazudós, csaló, hanem megmagyarázza, hogy körülötte mindenki hülye. Sajtó, közvélemény, a tudósok köre, mindenki hülye!

Ezt már ismerjük és azt hittük, hogy ez a gerinctelen, csótány jellem a baloldal kizárólagos védjegye. gyúrtcsány megtanította a világnak, hogy milyen is ez a jellemtelen, csaló, proli-komcsi típus.

S most megláttuk és megtanultuk, hogy a polgári oldal felzárkózott avagy lesüllyedt erre a szintre. Nem azért, mert a fideszesek ilyenek lettek, hanem azért, mert Orbán által a fideszbe beépített egykori komcsik hozták a lényegüket és ilyenné formálták a polgári pártot. És a tudatlan, zombi tagság ehhez alkalmazkodik.

Ezen a ponton azt kell hogy mondjam: a Szabaccság harcot meg kell vívni, fideszesek!
Csak nem éppen a külsö ellenség ellen, mert az nincs. Hanem a fideszen belül kell megkezedni örökre kiebrudalni a vezetöi és megmondói pozíciókból ennek a rég letünt világnak a réges rég elsüllyedt embereit.

Orbán pasa jöbban tette volna, ha az Egy a zászló, egy a tábor ötletével megmarad csak a jobboldalnál. De nem, neki országos lefedettség kellett, ezért az Egy a zászlót a ballibsi oldalra is kiterjesztette. Jöhettek a Pozsgaik, Hitgyülik, Jáksók és a többi emblematikus bevásárlások. Az eredmény meg itt van: A szar belepte a Tiszta udvar, rendes házat és uralkodik rajta!