Regisztráció Blogot indítok
Adatok
- Cseresznye -

1 bejegyzést írt és 104 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jellemző az új Opera fejlesztési politikájára, hogy az egyik leginkább hányattatott sorsú funkciója pont az egyik legalapvetőbb része a böngészőknek. A motorváltás után a fejlesztők úgy gondolták, hogy a könyvjelzőket már senki sem használja. Aki mégis, annak meg ott volt a…..
- Cseresznye - 2015.12.24 18:15:52
@Nekomajin: Mi a fenéről beszélsz?
- Cseresznye - 2015.12.24 18:17:41
@Nekomajin: Milyen tegnapi tevékenységem kretén!?
Megint az a bajod baszod, hogy nem rosálom magam össze az opera szarságaitól és a hazugságaidtól. Na ez a te bajod.
Rossz megoldásai vannak és azok is rosszul vannak megoldva. Ha szerinted erről nem lehet beszélni, akkor már javasoltam, hogy tedd zártkörűvé a blogodat - magaddal, oszt nézegesd miként fényezed a semmit, írogathatsz magadnak magasztos beszédeket. Akár a királyi téve meg Szaniszló Ferenc!
Főbb újdonságok A könyvjelzők megosztásánál a párbeszédablakban megjelennek az előnézeti képek is. (Oké, oké, tudom, de ez most egy ilyen build.) További újdonságok Kaptunk néhány extra egérmozdulatot. (Egyelőre még engedélyezni kell.) Az új fülön nyitott képek…..
Főbb újdonságok A megnyitott fülek szinkronizálása és a fülön elhelyezett hang jelző ikon funkciók mostantól alapértelmezetten engedélyezve vannak a flags-ben. További újdonságok A flags belső lapon mostantól kilistázhatjuk azokat a kapcsolókat, amiket…..
Telepítés Hol is kezdjem... A telepítő kb. ugyanakkora (30-40 mega között), mint az új Operáé. Ez nem is meglepő, mivelhogy Blink/Chromium alapokról van itt is szó. A telepítés menete is nagyon emlékeztet a régi és az új Opera telepítőire. Ismerkedés Első indításkor elénk…..
- Cseresznye - 2015.01.31 14:36:09
@RaidX: Figyelj már! Ez egyelőre egy összefércelt papirmasé, ne várjál már tőle el mindent!
Megmutatták hogy vannak, megmutatták hogy lehet ezt másként is, de egyelőre ennyi - majd pár hónap múlva lesz egy használható cucc is.
Egy 2008-as, Amerikában készült, Gallup felmérés alapján kétszer annyi személy dohányzik az alacsonyabb jövedelműek között (akik évi kevesebb, mint 24.000 dollárt keresnek), mint a magasabb jövedelműek között (akik legalább 90.000 dollárt visznek haza évente). kép…..
- Cseresznye - 2015.01.30 09:03:23
Jellemző az Opera marketing "képességeire", hogy sikerült azon a napon kiadni a böngésző új verzióját, amikor egy új, ígéretes versenytárs jelent meg a piacon. De ha már így történt, akkor lássuk, milyen újdonságokat tartogat a 27-es verzió! Megújult a navigációs sáv. A…..
- Cseresznye - 2015.01.28 08:32:15
@Nekomajin: " ... a pozícionálható navigációs sáv lesz az egyik nagy felhajtás."
Ezt te sem gondolhatod komolyan, hogy ez értékelhető fejlesztésnek számít! O.o
Pffff ... 1 pixeles problémák ... hihetetlen.
- Cseresznye - 2015.01.28 12:36:21
@Nekomajin: Ölég szálkás a humorod.
Az Opera halála átalakulása óta eltelt évek még a legoptimistább fanatikusokat is elbizonytalanították egy időre. A 15-ös verzióval induló "projekt" immáron 28-as verziónál tart és mindenféle ígéret és mellébeszélés ellenére annyi újítást nem kapott ez idő alatt, mint…..
Főbb újdonságok A könyvjelző javaslatok alapértelmezetten engedélyezve lettek a flags-ben. (Tehát mostantól lehet a könyvjelzők között keresni a címsorban.) A szív menübe bekerült egy gomb, amivel törölni lehet az adott oldalt a könyvjelzők közül. (Egy kattintással csak a…..
- Cseresznye - 2015.01.19 21:05:29
@Nekomajin: Ne legyél ár paraszt bazmeg! Arra utaltam köcsög, hogy perpillanat a deverloper megoldása nem oldja meg a problémát. Értesed már bazmeg, ne csak az agyadat tegyed már folyton!
- Cseresznye - 2015.01.21 13:59:00
@Nekomajin: Koma! Akkor a magad hisztijén is jót nevetgélsz, mert a legnagyobb hisztit épp te vágod le!
Ha ugyebár nem lehet elmondani a nyűgünket az operával kapcsolatban ezen a blogon, akkor mi a fasznak van itt? Mert akkor ugyebár az örömök sem jutnak vissza a feladóhoz ugyanúgy.
Főbb újdonságok A kísérleti kezdőlap megszűnt. A fejlesztésből csak az új navigációs sáv került át a régi kezdőlapra. Ezzel együtt egy újabb kísérlet indult, amit engedélyezni lehet. További újdonságok A könyvjelző hozzáadó buborék új dizájnt és apróbb…..
- Cseresznye - 2014.12.29 16:20:12
@Sombre: Ja, gondolom. Legyen benyitva 5-7 oldal, aztán lehet várni mire eldönti hogy cache-ből vagy online vegye az adatokat.
- Cseresznye - 2015.01.15 09:01:18
@Med1on: Arról nem írnak, hogy mikor akarják megoldani azt, hogy a jelszavak legalább szállíthatóak legyenek, ha már a szinkron ennyire bonyolult feladat, hogy két év alatt nem jutottak benne sehová.
Nyomjam a fülükbe!
Főbb újdonságok A telepítőfájlok tömörítése változott. Ennek hatására a telepítő mérete kb. a negyedével csökkent. (A következő frissítéskor lesz eredménye.) SZERK: Jelenleg csak a Mac-es kiadásról van szó. További újdonságok A szív menüben mostantól a 7…..
- Cseresznye - 2015.01.14 09:51:38
@knorbert: :D :D
Önirónia?
- Cseresznye - 2015.01.14 20:06:21
Azt írja a Bors, hogy Damu Roland nem túl nagy meglepetésre nem a TV2-nél folytatja karrierjét. A Jóban Rosszban című sorozatban elindított, szédítő karrierből nőverés, nemi erőszak és sitt lett, a szenvedő alany meg ugye nem más, mint Vajna (született Palácsik) Tímea. Damu…..
- Cseresznye - 2014.12.30 10:22:19
A béta csatornára átkerült fejlesztések Új navigációs sáv az új kezdőlapon (Jelenleg nem lehet oldalra vagy felülre rakni.) Fül menü (Csak akkor jelenik meg a gombja, ha legalább 5 fül meg van nyitva.) Újabb Chrome API-k. A fejlesztői csatornán maradt…..
- Cseresznye - 2014.12.12 21:57:36
@Nekomajin: Az hát. Trollkodás.
Bocsáss más meg bammeg, hogy én eddig nem találkoztam ezzel a problémáva - talán valamikor évekkel ezelőtt.
Minnyá megyek is és arconköpöm magam.
.
De idevehetném azt az okosságot is, hogy a Mélyen Tisztelt Opera Szoftver a jobbklikkes menüben kurva ügyesen kijelöli, hogy helyesírás ellenőrzés bekapcsolva, nyelve magyar, aztán nem csinál lófaszt sem, mert a beállítások alatt gyönyörűen látszik, hogy nincs szótár telepítve!
Ez aztán a kibaszott logikus dolog ám!
Na, akkor trollkodtam megint egyet, lehget örülni.
Tiszteltetem 6-ik Opera Elvtársat!
- Cseresznye - 2014.12.15 18:29:46
@expa: Akkor talán olvasd el amit írtam.
Mit csinál az átlagos megélhetési kormánydolgozó, amikor élő egyenes adásban két nap alatt kétszer csinál hülyét magából? Fábián Barna esetében nem tudom a pontos részleteket, de mindenesetre a köztévénél elkövették azt a példátlan takonygerincűséget, hogy meghívták…..
- Cseresznye - 2014.12.05 06:15:02
Nagyon régen nem láttam Frizbit, Hajdú Péter műsorát ugyanis önszántamból nem vagyok hajlandó végignézni, az Index meg van annyira jó fej, hogy nem kötelez rá. A Pataky Attilával ezen a héten készült beszélgetés láttán azonban meginogtam, lehet volna értelme nézni ezt a…..
Főbb újdonságok Speech Synthesis API (Yoo-hoo!) További újdonságok Mostantól alapértelmezetten engedélyezve van a webUI navigációs sáv. (A régi kezdőlapot használók számára egy új sáv jelenik meg, az új kezdőlapon pedig az oldalsávot váltja fel. Arról egyelőre…..
- Cseresznye - 2014.11.21 21:47:48
- Cseresznye - 2014.11.22 04:57:33
@Nekomajin: Nem írtad, hogy alul van.
Másfelől a másik gépemen továbbra is oldalt van, frissítés után is.
- Cseresznye - 2014.11.23 08:27:24
@Nekomajin: Na most tette le alulra.
Csütörtökön szépen csendben megjelent a 26-os verzió stabil kiadása is. Még a Desktop blogon sem volt róla hír. A bétába bekerült fejlesztések közül gyakorlatilag csak kettő van engedélyezve a stabilban. A felhasználói visszajelzésekre reagálva a pár hónapja bevezetett…..
A mai napon (számomra) váratlanul megjelent a böngésző új stabil kiadása. Lássuk a jóságokat! Könyvjelzőkezelő! (Igen, még mindig sok hiányosság van benne, de a legtöbb felhasználónak már így is kielégíti az igényeit.) Kipróbálható az új kezdőlap. (Egyelőre még a…..
- Cseresznye - 2014.10.17 17:08:32
- Cseresznye - 2014.10.18 20:41:18
@Med1on: Van benne. Megtaláltam.
- Cseresznye - 2014.10.19 22:46:42
@Med1on: De
Főbb újdonságok A Developer csatorna mostantól developer néven fut. (Igen, kisbetűvel.) Ezzel párhuzamosan a Next is át lesz nevezve bétára. (Ez látszólag egy újabb felesleges marhaságnak tűnik, viszont nem az, mert nagyon sok felhasználót megzavart a nagybetűs Next jelzés. Azt…..
- Cseresznye - 2014.08.22 07:49:17
@semmiii99: hát az a könyvjelző még elég keveset tud, azt is szrul. Csak bízni lehet, hogy valami értelmes születik majd egyszer.
Én pl. ki nem állhatom, hogy bolddal van szedve, hogy nem lehet beállítani, hogy mindenhol lista legyen, vagy csempe, hogy nem tudja sorendbe tenni hogy előre kerüljenek a könyvtárak és utána az esetleges linkek, és hát az alapvető dolog, hogy egyfelől csak külön ülön nyílik meg, másfelől, hogy nem jegyzi meg, hol böngésztem előtte ... stbstb ...
- Cseresznye - 2014.08.28 13:11:35
@summoner: Majd megkapod te is! Ha nem tetszik, el-lehet-innen-menni! ;)
A múlt heti Vikingek-poszt után ha jól emlékszem, egy kommentelő jelezte, hogy ha Hujber Ferenc lesz Ragnar Lothbrok szinkronhangja, akkor ő köszöni, de nem kér belőle. Ezen Hujber Ferenc annyira felbaszta magát, hogy írt egy levelet, aminek közléséhez is hozzájárult, így nem…..
Főbb újdonságok A könyvjelzőkezelő mostantól alapértelmezetten engedélyezve van a flags-ben. (Fontos, hogy még nem funkcióteljes! Például a gyűjtőlaphoz hasonló tartalomalapú keresés az egyik fejlesztő szerint bele fog kerülni.) További újdonságok Tovább folyik a…..
Orbán Sára nevével már nem csak a családról szóló bulvárösszeállításokban lehet találkozni, hanem egy államilag támogatott fesztiválsorozathoz készült anyag stáblistáján is. A Nagyon Balaton egy egész szezont átölelő programsorozat, beletartozik a május végi…..
A mai naptól kezdve a fejlesztői kiadásokról szóló bejegyzések új szerkezetet kapnak. Főbb újdonságok Asztali értesítések (A notification API segítségével a weboldalak és a bővítmények értesítéseket tudnak megjeleníteni akkor is, ha nem az Opera az aktív ablak.…..
- Cseresznye - 2014.08.12 21:41:46
@Nekomajin: "Mostantól viszont aki mégegyszer értetlenkedik, azt örökre bannolni fogom, és nem fog érdekelni, hogy ki mit gondol. "
Ez aztán a hozzáállás! Tehát akkor mégis nekem van igazam, hogy te vagy az egyetlen igaz és a te szavad a szent és sérthetetlen!
Kis diktátor. Orbán-e a mestered?
De tényleg, így minek ez a blog? O.o
- Cseresznye - 2014.08.12 21:47:18
@FilmFan: " ... 1 év alatt nem birtak alap dolgokat beletenni"
Dehogynem! Olyan animációja van a gyorshívónak hogy csuda! Hónapokig pöcsöltek vele ... megy is a kukába!
- Cseresznye - 2014.08.12 22:06:27
@semmiii99: .
1. Hát nem.
2. De, de az nem jelenti azt, hogy mindenre igenelni kell és körbenyalni.
fiatal lehetsz, mert még nem érintett meg mélyen a nagy politika.
A Heti Hetes, amiben a nemrég meghalt Bajor Imre az egyik legnagyobb tévés sikerét aratta, méltóképpen szeretne a színészre emlékezni. Ezért meghívták legkedvesebb kollégáit, többek között a jelenleg is a műsorban szereplő Gálvölgyi Jánost és Farkasházy Tivadart, de…..
- Cseresznye - 2014.08.12 12:57:55
Bár a 24-es verzió több hasznos fejlesztést is hozott, ezeknek csak egy része kerül át a Next ágra. Fül előnézeti képek (HiDPI módben egyelőre le van tiltva, mert nem elég szép, de engedélyezni lehet.) HiDPI megjelenítés Windowson is (A böngésző automatikusan felismeri a…..
- Cseresznye - 2014.08.01 23:08:30
@Nekomajin: Hát ez jó nagy marhaság, ha direkt, ha nem. Szinkronizálás ... karácsonyra ... melyik karácsonyra? O.o
Ez így nagyon röhejessé teszi a dolgot.
Az én problémám asszem akkor szűnik meg, ha hagyom az operát a fenébe, ahogy van.
- Cseresznye - 2014.08.02 09:13:53
@Nekomajin: Azért marhaság, mert ugye nincs szinkronizáció. Történetesen nekem is, meg sokaknak gondolom van több gépe, elég megnyugtató lenne, ha a jelszavaimat, ami nem kevés, nem kellene egyenként beírkálni.
a külső cég jelszókezelőjét nem tartom megnyugtatónak.
A marhaság a jelen helyzetre értendő, nem az általános prevencióra természetesen - ha a szinkron működne, akkor kipipálnám.
- Cseresznye - 2014.08.02 22:46:50
@I3: igen. nálam is most jelentkezett. w7 alatt