Regisztráció Blogot indítok
Adatok
iwillkillbill

16 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Üdv Despota!   Sokszor olvasom a blogodat, amihez gratulálni is szeretnék. Én magam nem keveredtem semmiféle munkajogi vitába, inkább az álláskeresőknek szeretnék 1-2 jó tanáccsal szolgálni.   Cégünknél nemrég bővítést hajtottunk végre, és kerestünk egy fő…..
iwillkillbill 2011.01.08 16:02:58
A panaszoló levelében tény, hogy vannak jogos dolgok... Nagyon sok munkakereső link, persze ott van a figyelmetlenség is és az, hogy kb annyira koncentrál az ember, hogy jó pályázatot adjon le, hogy akarva-akaratlanul elrontja.
És a fizetési igény: például én mint friss diplomás, nem tudom, hogy mit is írhatnék. Általában olyan munkákat pályázok meg, ahol az angol nyelvtudásomat használni kell. Van másik nyelvből is nyelvvizsgám és volt, hogy céloztak egy állásinterjún arra, hogy hát lehet néha a másik nyelvet is használnom kell.
Úgy gondolom - hiába alap dolog már manapság az, hogy az embernek 1, sőt 2 nyelvből is van nyelvvizsgája - ha nyelvvel kell dolgozni, akkor valahol azt fizessék is meg.
Most például olyan munkára jelentkeztem, hogy hétvégén és ünnepnapokon is, 0-24-ben bármikor behívhatnak. És angol nyelven van... nettó 100000ért... (Amikor felhívtak, vagy 5x kihangsúlyozta az emberünk, hogy nagyon jó angol kell hozzá.) Teljes pofátlanságnak találom. Diszpécser meló, amúgy.
Mivel friss diplomás vagyok, nem lehetek én sem annyira válogatós, mert nagyon nehéz manapság munkát találni. De még az is ritka, hogy behívják az embert állásinterjúra. És meg kell adni a lehetőséget az egésznek, mert kell a tapasztalat!
Viszont a munkáltatókat sem tartom fair játékosnak.
Sztem is az lenne a korrekt, ha meg lenne adva, hogy körülbelül mennyit adnának a munkavállalónak... persze ezek csak álmok :) Úúúúgysem fizetik ki azt, amennyit az ember munkája ér.
Az megvan, hogy az Indiana Jones-filmekben a legrazosabb uldozesi jelenetek utan is mindig megkerul Indy kalapja? A ficko vizbe esik, lezuhan a sziklarol, meg hasonlok, de az utolso jelenetben a jol ismert dallamokra mindig befujja a szel a viharvert Stetsont. Bar tavaly en is beoltoztem Indiana…..
iwillkillbill 2009.08.21 18:15:54
@Ágnestestvér: Szegény... a párnád!:D
De valahogy a posztban nem tűnt fel, hogy a Hamlet egy percre is elgondolkodott volna azon, hogy mit cseréljen be! :D :D :D Széééééééép!
Az estellai kenyszerpiheno utan nehez volt ujra visszavedleni talpalo zarandokka, de legalabb megereztem valamit az El Camino igazi hangulatabol. Sokkal jobb egyutt kelni a fel 6-tol mojolo hardcore turazokkal, kavet szurcsolni a tarsalgoban, elindulni meg napfelkelte elott, aztan 21 km gyaloglas…..
Sejtettem en, hogy hiaba a profi kidolgozasu North Face turacipo, a spanyol hegyi utakon ugy fogja szoritani a labamat, mint a rettegett inkvizicios kinzoeszkoz, a spanyolcsizma. Hat innen a cimbeli kinos szovicc, ami amugy az Estellaban megismert…..
Kábé egy hónapja találtuk ki egy régi szolnoki cimborával, hogy augusztusban végignyomjuk az El Caminót. De máris mindenki úgy aggódik értünk, mintha 1866-ot írnánk, és mi Livingstone-nal akarnánk megkeresni Afrika döglégybűzös szívében a Nílus forrását. Ma kaptam meg…..
--céhá-- Ends... 2008.08.28 00:37:23
Haza találtam.....
--céhá-- És te is hiányzol... 2008.08.24 03:41:38
Péterke! :)..
Azt hiszem ez az utolsó…talán utolsó előtti bejegyzésem. Itt vagyok már New York-ban… De nem akarok én ennyire előre szaladni, fűznék még pár gondolatot az előző hetekhez, sőt az egész nyárhoz! Miután elmentek a gyerekek természetesen volt dolgunk a táborban, nem…..
 Megünnepeltük a tábor 100. születésnapját.Persze, hogy arra keltem reggel, hogy esik az eső… a nap meg telesűrítve szabadtéri programokkal. Mindegy is. Megreggeliztünk és végül mentünk a waterfrontra melózni. De nagyon esett, ezért nem úsztak, hanem fent voltunk a kis…..
 Már csak 15 nap van hátra és szavakba nem tudom foglalni, hogy mennyire izgatott vagyok. Azt már el tudom mondani, hogy ezzel párhuzamosan mennyire vagyok türelmetlen. Ma majdnem felpofoztam egy gyereket. Elmeséljem? Hát persze, hogy elmesélem… a változatosság kedvéért…..
 Jubilálunk! Ez a 10. blog bejegyzésem… ha most valaki utána számol, megölöm! J   Na hol is kezdjem. Nem történik itt mostanában semmi. Illetve talán semminek mégsem mondható… rátört az egész táborra a hányás és a hasmenés. Felemelő érzés ezt a…..
 Mindjárt kipukkadom… igen, sajna ez jellemzi az unalmas perceimet, az evés. Ha hazamegyek lesz mit ledolgozni, nade ez van. Nem lehetek mindig a toppon! J   Szóval megjártam én tolnát-baranyát. És többek között Bostont is. Igen, annyit biztosan elmondhatunk, hogy…..
--céhá-- Dead Girls Don't Cry... 2008.07.26 01:19:00
 Hát az utóbbi két napban kaptam pár elég rossz hírt. És a mai napom egy nagyon szomorú pontja, hogy mikor leültem a számítógéphez, akkor (ugyanis a géptől pont rálátok az iroda egyik ablakára) láttam, hogy az egyik legkedvesebb lány a táborból zokog. Annyira nem tudtam,…..
 Megérkezett az új turnus gyermek. Ez csak, azért jó, mert megérkeztek a gyermekeim. De amiért nem jó: rengetegen vannak és nagyon nehéz figyelni rájuk. 3 területen úsznak és néha igen nehéz 40 gyerek összevissza ugrándozását követni. Ugyanis van olyan, hogy 40-en vagyunk.…..
--céhá-- I Can Go with The Flow 2008.07.14 13:53:00
 Fáradt vagyok…Pedig volt két csodálatos napom Burlingtonban, ahol kipihenhettem volna magam. Csütörtök este volt egy búcsú est. Nagyon vicces volt, a tábor összes lakója összegyűlt egy már-nem-tudom-milyen-nevű-helyen, mindenki kapott egy gyertyát… először…..
Van mit mesélnem, van mit mesélnem!Az utóbbi napokban voltam lent is, meg fent is. Jajj, már annyira összemosódnak a napok, hogy nem is tudom, hol hagytam abba…Átéltem egy Július 4.-ét. Nagy dolog itt ez kérem. Előre szóltak, hogy ilyenkor mindenki pirosba, kékbe és fehérbe…..
 És túl vagyunk a két szabadnapon és a gyerekek is megérkeztek…Time-off (szabadnap)Nagy nehezen lezárult a Pre-camp és elérkezett a várva várt time-off, vagyis elmentünk Hanoverbe és kaja,pia és cigi… minden. Ez így most tudom, hogy egy kicsit nyers volt, de így…..
 Új nap, új tapasztalat…mindig van valami új, mindig van valami érdekes itt.Mindig ki fogok térni egyes dolgokra, amiket már említettem és mondok új példákat! Még az ittlétem elején találkoztam egy igencsak vicces dologgal: a vegetáriánus virslivel. Na hoppá. Bizony.…..
--céhá-- I am a Lifeguard... 2008.06.25 04:44:00
 Végre ma feltudtam tölteni pár dolgot a netre! (Június 22, ott már 23) Ma elmentek a gyerekek…de megpróbáltatásaim nem értek véget. Mikor megvolt a búcsú, már forudltam volna a Trailer felé, hogy becsücsüljek a nethez és közlik, hogy nem ilyen egyszerűen megy ez.…..
--céhá-- And Justice For All 2008.06.23 02:44:00
 Elkezdődött a Pre-Camp..Vagyis csoportos feladatok, ismerkedés egymással, problémák felvetése és azok megoldása, játékok (bújócska meg mittomén). Ez a Pre-camp. Gyerekek még nincsenek, majd csak egy héten belül jönnek. De ki is fejtem akkor, hogy milyen is pontosan itt az…..
--céhá-- In God We Trust 2008.06.17 02:28:00
Na persze...ez mind így van...Szóval felszálltam felszalltam a gepre 2008.06.11-en 12.35-kor...Budapest Ferihegy 2BSosem voltam kibaratkozva a repulessel, ez most csak megerositett benne. Londonbol New York-ba kicsit hosszunak tunt...nem tudtam aludni. Termeszeten volt a gepen sorozat, film,…..