Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bodesco

0 bejegyzést írt és 71 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Spanyolország az Európai Unió második legnagyobb kiterjedésű országa, emiatt a nagyvárosok között hatalmas távolságok találhatóak. A spanyol mérnököket már a vasúti közlekedés kezdetén is foglalkoztatta, hogy hogyan lehetne az utazási időket lecsökkenteni. Talgo vonat Spanyolországban  Történelmi…..
Baromi sokáig birtokolta a Ryanair a leggörényebb európai diszkont légitársaság címet, kirobbanthatatlannak tűnt ebből a pozícióból, láthatólag nem is zavarta, de aztán két éve váltott, elkezdte tudatosan javítani a szolgáltatásait, ma pedig rögtön magasra fel is pontozták a meglepett utasok. Ki…..
Felületesnek gondolnám, ha Nürnberg óvárosáról csak a sáncárok oldalában megbúvó metrómegálló kapcsán írnék, ennél sokkal többet érdemel ez a gyönyörű hely! Azt mondják, a város középkori falai olyan jól sikerültek, hogy csak egyszer sikerült valakinek harcban átjutnia rajtuk: az amerikai…..
bodesco 2014.07.28 13:39:16
@Sexual Harassment Panda:
Igen, Bajorország, a régió pedig Mittelfranken (Akárhogy is hívják magyarul - talán Középfrankföld?) ...basszus, majdnem írtam, hogy a fővárosa, de a gugli azt mondja, hogy az márpedig Ansbach, egy kb. 40ezres kisváros. Fura.
Itt egy jó térkép:
wiki.ils-sim.org/index.php/Informationen_%C3%BCber_die_ILS_Mittelfranken-S%C3%BCd
7. Organikus mesepalota Pilisjászfalun Nekem nagyon bejön az ilyesmi, bár látható, hogy ekkora tereket nem olyan könnyű belakni.   6. Eredetileg vízimalomnak épült Pomázon Aztán a 30-as években csináltak belőle lakóházat. Kifejezetten klasszul néz ki.   5. Teljesen…..
Új építésű lakópark, ahol az építtető több év alatt, szép sorjában húzta fel az ingatlanokat. Az utolsók között értékesített lakásnál a mit sem sejtő első tulajt érte utol az időközben ki nem fizetett, és igencsak bepipult alvállalkozók bosszúja. Mint később…..
bodesco 2013.09.26 11:30:14
@Bélabácsi: míg egy használt ingatlan vásárlásánál az adott ingatlan általában fizikailag is létezik, új építésűeknél sokszor már az építkezés előtt / kezdetén elkelnek a lakások. Az más kérdés, hogy az utolsó részletet általában az átvételkor kell kifizetni.
Ezzel együtt lehet, hogy kamu a történet.
Jól ráijesztett hétvégén Európa barátaira a Tárki. Szerencsére csak tévedés állt megdöbbentő kutatási jelentésük hátterében, amely szerint már többen gondolják hátrányosnak uniós tagságunkat, mint ahányan jónak találják. Nincs szó tehát radikális fordulatról, de…..
A vaj és a margarin, a kávé és a tea, a zsír és az olaj örök háborújához hasonlatos konfliktus bontakozott ki mára a világítástechnikában is. A hagyományos izzót energiapazarlása miatt már leírhatjuk, de a LED-ek és a kompakt fénycsövek közti döntésben tapasztalataim…..
bodesco 2013.06.26 15:23:16
Én az előszoba, és a konyha világítást építettem ki LED spotokkal. Ilyen izzókkal:

www.philips.de/c/LED-Lampen/led-6.5-w-50-w-warmweiss-mit-gu5.3-stiftsockel-8718291192848/prd/

6 db izzó (38 Watt) nappali fényt varázsol az előszobába. Elég drága, 25 Eur volt darabja, de az eredmény abszolút tökéletes. A fénykibocsátási szöge 36°, így valóban van némi spot jellege, de ez halogén izzókkal is ugyanígy lenne. Meg egyelőre nem vakultam, bár szerintem a fénye távol áll a bántó fehértől (2700 Kelvinfok).
Szóval véleményem szerint abszolút alternatívája hagyományos izzóknak.

Hogy mikorra térül meg nem számoltam ki, szerencsére nincs szükségem rá, hogy a rezsi kiadásaimat számolgassam, így marad a tudat, hogy (legalábbis hosszútávon) környezetbarátabban világítok.
bodesco 2013.06.26 15:56:18
@worxland: Eléggé körbejártam a témát, bár közel sem vagyok szakértő benne. Talán éppen ezért volt az az érzésem, hogy az egész tele van megtévesztéssel, és félreértéssel.
A 700 lumen a fénymennyiséget adja meg, azaz mennyi fény jön az izzóból. A másik a fényintenzitás, aminek Candela a mértékegysége, és tapasztalatom szerint előszeretettel adják meg a gyártók a Lumen helyett gyenge fényerejű izzóknál. Például az általam ez előző hozzászólásomban hivatkozott izzó 1200 cd mellett 380 lumen fénymennyiséget bocsát ki, ami szerintem belső világításra elég jó. Egy lézernek lehet 10000 cd fényerőssége egy pontban, míg a fénymennyiség nagyságrendekkel kisebb bármilyen izzónál.
Szóval az igazán mérvadó a bevilágítás szöge, amit a gyártók általában megadnak. Ha nem, az is lehet intő jel.
bodesco 2013.06.26 16:32:45
@worxland: csak annyit akartam mondani, hogy 700 lumen nem kevés, és ha nagyon fókuszált a fény, akkor borzasztó fényerővel kell, hogy világítson. Ezért érdemes megnézni a bevilágítási szöget, amit jelen esetben láthatóan elég kicsi, mivel minden LED egy irányba néz.
Ha ingatlanról van szó, akkor itt, a blogon általában fantasztikus sztárlakokat, vagy éppen méregdrága apartmanházakat szoktunk bemutatni. Most viszont olyan hírre bukkantunk, ami (nekünk, kívülállóknak) kissé mókás volt, ugyanakkor azt is bizonyítja: ha beüt a krach, akkor…..
bodesco 2013.06.18 15:58:45
@Andie: ezzel én is így vagyok
Rájöttem! Végtelen 2013.05.16 13:24:16
A végtelent sokan nem tudják elképzelni, pedig nem is olyan nehéz, mint ahogy azt a matematikusok láttatni szeretnék. Konkrétumok híján sokan ezt a témakört is a jól ismert ködösítéssel kezelik, pedig jó ha van valami kapaszkodónk, amikor ez a kérdéskör…..
bodesco 2013.05.17 14:43:18
@Sadist:

igen, a skatulyaelvre gondoltam... a szőkéknek van a legtöbb hajszáluk, úgy 150 ezer.
bodesco 2013.05.17 14:47:52
@bodesco:

namost, visszatérve a témára:
induljunk ki abból, hogy mindenkinek olyan sok haja van, mint a szőkéknek, és beszorozzuk az emberek számával:
7000000000 x 150000, ...eh, hagyjuk. Ez nem vezet sehova.
Férjcserélő Gyerekes problémák 2013.04.21 21:55:57
Nem leszek népszerű ezzel a poszttal, DE... (most melyikkel leszek, de komolyan) Arra jutottam, hogy semmi sem tesz tönkre olyan hatékonyan egy kapcsolatot, mint egy gyerek (esetleg kettő). Főleg, ha adott két rendkívül önző és éretlen ember, mint mi Gáborral. Mindig észreveszem…..
Időről időre érkeznek olyan levelek, történetek, amelyek kissé árnyalják a külföldi életről szóló képet. Zsófi mai írása is ilyen, ő Németországban találkozott olyan megalázó jelenségekkel, amilyenekkel szerinte Magyarországon egy külföldi nem szembesül. „Több…..
Kalózzászlóval, megpakolt utánfutóval érkezett Szeged határába egy német világjáró biciklis. A szegedma.hu tudósítása szerint a magát Mike Asterixnek nevező (eredetileg Michael Bensch) kerékpáros vándor négy éve indult Düsseldorfból, hogy 8900 métert kerekezzen bejárva…..
Subba Napi ajánlat 2012.12.13 17:50:19
..
GFG Blog A farizeus Európa 2012.10.24 07:17:36
“Útálom és arcába vágom / - Harminc év vagy kétezer óta / undorító, őrült világ ez, / ez a farizeus Európa” (Szabó Lőrinc: Hazám, keresztény Európa)     Van egy csúsztatás. Európa visszaél Európával. A farizeus Európa miközben látszólag az európai…..
bodesco 2012.10.24 12:57:21
@Sun9us: Nincs baj azzal, ha nem akarunk hitelt felvenni. Jobb is úgy.
De ennek semmi köze az EU-t ellenségképként beállítani kívánó propagandához.
bodesco 2012.10.24 15:03:14
@Cervisia: így kijelenteni, hogy totális homály 1 mondat alapján azért erős. (Ezt csak zárójelben jegyzem meg, nem a hozzászólásodra reflektálva: A magyar fórumokon a személyeskedés sajnos általános. Az ember, ha más véleményen van rögtön ballibsi zsidóbérenc, vagy valami hasonló. Sokkal kultúráltabb a hangnem német (azokat értem) fórumokon)
De ha úgy tetszik tedd a mondatot múlt időbe: Nem volt azzal baj, hogy nem akartunk hitelt felvenni. Jobb is volt úgy. De ez a vonat sajnos már elment. Az adósságspirálból kimászni nem egyszerű, viszont valahogy boldogulni kell a szituációval. A jelenlegi idióta gazdaságpolitika mellett az IMF hitel véleményem szerint is jobb választás volna.
A mai posztunk szerzője tulajdonképpen hazatért Németországba – otthonról haza. Hogy ez miként lehetséges, pillanatokon belül kiderül, elöljáróban csak annyit jegyeznék meg, hogy (lassan, de biztosan közelítve a félezredik poszthoz) számomra ez az egyik legérdekesebb írás a…..
A kissé zaklatott hétvége után ma alighanem éppen Zsuzsa történetére van szükségünk, amely egy csodás trópusi szigetre visz el bennünket. Aki Hawaiira tippelt, az nem tévedett. Irány tehát a szigetcsoport! TROLLFIGYELŐ: Trollt láttál? Írj…..
HamPLÓ 1 villamos, 2 kép, 36 év 2012.07.16 01:30:00
Bár már több száz "régen-most" képpárt készítettem életemben, gyakorlatilag nulla az esélye annak, hogy az ember ugyanazt a járművet le tudja fotózni ugyanott évtizedekkel később. Tegnap mégis ez történt! A BKV vasárnapi, egész napos UV túráján ugyanis…..
bodesco 2012.07.16 14:29:14
@bodesco: Bocs, Lara Croft természetesen...
A norvég Saunders Architecture tervezte, 2006-ban átadott Aurland kilátó Norvégia legnagyobb fjordja fölött helyezkedik el, Aurland városa közelében. A táj igazi adrenalinlöket.   A kilátóra kiírt pályázat mottója a "640 méterrel Aurland fölött és 20.120 km-re…..
bodesco 2011.12.17 18:02:13