Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SACA

0 bejegyzést írt és 67 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bookline Irodalmi Nobel-díj 2010 2010.10.07 11:07:00
Mario Vargas Llosa  perui születésű író kapta az irodalmi Nobel-díjat. A Svéd Akadémia közleményében az írót "igazi nemzetközi polgárnak" nevezte. A döntés indoklása szerint "a hatalomszerkezetek feltérképezése és az egyén ellenállásának, lázadásának,…..
   Itt volt a PÓK......  blog.freestart.hu BBB: Bárkivel,Bármiről,Bármit!!! 2007-09-27 14:54Anonymus jelentkezz!!!hozzászólások száma: 32 szerző: carolina46 cimkék: levél, nyilvános Anonymus jelentkezz!Anonymus KEGYELMEZZ !Tovább >» Szerkesztés |…..
e-Vita T-bolygó 2009.03.28 13:02:00
Hát, csak kapkodom a fejemet, fogalmam nincs, hol csapjak a lecsóba... Ugyanakkor olyan mélyen vagyok magam alatt, hogy már én magam se találom magamat. Teljesen el vagyok veszve... Mindenesetre ezúton is közhírré teszem: egy szavazat pártot keres. Vagy valami ilyesmit: akikre…..
SACA 2009.04.17 10:59:03
@layos: Szátyár.....és így tovább.....
........= S ezértis talán a legtutibb HELY a VILÁGON...!!!
-írja ezt az egyik...:)......"mellettvaló" !!!!
e-Vita Lecsó 2009.03.18 13:56:00
Kedves Olvasóm! (Hm. Most villant belém, hogy a "Kedves Olvasó" rövidítve: K.O.. Ezen jó lenne kissé elmélázni. Majd egyszer. Talán.) Bizony régóta hiányoltuk egymás társaságát. Azt nem tudhatom, hogy veled mi van, de hogy nálam a zajlások tömött sorokban meneteltek,…..
N Y Í L T L E V É L   Dr. Hudecz Ferenc Rektor Úrnak és Dr. Király Miklós Dékán Úrnak   Eötvös Loránd Tudományegyetem Budapest       Tisztelt Rektor Úr, tisztelt Dékán Úr,     Véget nem érően eszkalálódik egy sajnálatos jelenség, ami…..
   Az ágyam mellé bejött az orvos és szólt, hogy átvisznek másik kórterembe. Nem tudtam mire vélni, de ha "menni kell", hát legyen.  Nagy meglepetésemre az épület másik oldalára, egy 2 ágyas, redőnyös, légkondis szobába toltak át, a bekötött…..
SACA 2009.01.17 19:44:42
Úgy látom, neked segítség lenne egy SORSTÁRS jelentkezése! Nos : " Itt vagyok, ragyogok, mint a fekete szurok" !!
Ne haragudj meg érte, de először is figyelmeztetni szeretnélek! Bizonyára jó, ha az embert szerető család veszi körül, de a BETEGSÉGEDET NEKED EGYEDÜL MAGADNAK KELL LEGYŐZNÖD!!! Különben ....egyszercsak azt veszed észre, hogy,,,,fárasztó vagy a környezeted számára! Adok egy blogbejegyzést, amit írtam, annak minden szava igaz!

A
www.freestart.hu/blog/carolina46

Itt nem sok bejegyzés van, máshol folytattam, ide már csak kommentelni járok vissza!
Olvasd el a 4 vagy 5 bejegyzésből:
SZÉP !! SZÉP ??
címűt! Nem árt ha a kommenteket is!

Tüdőrák: 2 műtét+ 6 kemo !!! Ez a múltam! 7 éve járok vissza ellenőrzésekre, sokszor volt ilyen-olyan gyanú, de vaklárma volt! Ha személyesen akarsz szólni hozzám írjál: erre a címre: carolina46@freestart.hu

Szólítsál Sacának, vagy Saroltának (ez a nevem) a carolina a nevem latin fordítása!
Minden jót kívánok,
Szép napot, napokat:

Saca
e-Vita Égő 2009.01.02 12:20:00
Éreztem, hogy valami hiányzik, hogy nem lehet teljes az ünnep, ha ezt nem kapom meg:       Az, hogy eredetileg Reményik milyen történelmi, társadalmi, politikai környezetben, milyen apropóból, milyen üzenetet kódolva írta, azt hiszem, ebben a kontextusban…..
e-Vita Ajándékozz derűt 2008.12.22 22:13:00
Mint korábban említettem: a legszebb ajándék az idő. Itt most a másik legszebb ajándékról szólok: a humor. Vagy derű. Az olyan igazi, csipkefinomságú, mélyről fakadó, lepkekönnyű, a lélek legbelsőbb zugaiban rezonanciát keltő. Mint az igazgyöngy: ritkán és lassan érik, és…..
e-Vita Szólj hozzá(m) 2008.12.13 16:08:00
Kedves Olvasóm! Ebben a bejegyzésben (magyarul: post) tanulom meg üzembehelyezni azt a kis sw eszközt, amelyhez egyik blogtársam nyomát követve jutottem el, amely lehetővé teszi a (még) nem indásodott ill. a sietős, nem bejelentkezett blogvendégeim számára is a hozzámszólást.…..
e-Vita Ez teccccik 2008.11.10 02:16:00
Hogy miért kell írni, Voltaire fogalmazta meg a legpontosabban: qui plume á, guerre á. Akinek tolla van (írni képes), annak harca van (küzdenie kell). Mert nem tehet mást.  És: érzem. Tudom...
e-Vita Ősz_ülök 2008.11.10 01:53:00
Ha esetleg valaki lemaradt volna a hírről: Budapestre ( a Rózsadombra ) tegnap(előtt) beszökött az ősz.Nem tudom, mondtam-e már, Kedves Olvasóm: az Ősz nem az én évszakom. Igaz: a színei csodálatosak. Azt is mondhatnám, ha akarnám, hogy szépek. De nem akarom. Mert utána ott a tél.…..
e-Vita Roma Holokauszt Emléknap 2008.08.04 22:50:00
Nem kérdés: mennem kell. Ismét, és újra. Nem sokkal indulás előtt hallok némi háttérzajt a mi partunkról: jaj, kiderült, hogy fideszes roma a főszervező. Balparti oda nem mehet. Hüledezek. Lehidalok. Szégyellem magam helyettük is. Ez nem az a kérdés, amire partállástól…..
SACA 2008.08.06 12:16:35
Megnyugtattál! Távol áll tőlem, hogy " a SZIGET"-emről megsértselek!
Csak egy mondatod erejéig térek vissza a "két-zsarnokság" párhuzamhoz!
"A nácik viszont nemcsak kifosztottak egy népcsoportot, hanem fizikailag is megsemmisítették őket" ! Ez a TE MONDATOD! Az enyém: "most temetjük el Szolzsenyicint", -tudod párhuzamként a Thomas Mann üdvözlése J.A.vershez (most temettük el szegény Kosztolányit, s az emberségen, mint a rajta a rák, nem egy SZÖRNY-ÁLLAM iszonyata rág)!
Tehát ha megsemmisítés akkor Auschwitz mellett (földrajzílag ugyan jó messze) OTT A " GULAG " !!!
Egyiket sem menti semmi!
S, hogy most a "te partodról" mondjak valamit amit onnan nagyon elfogadok: EZ NEM SZÁMSZAKI KÉRDÉS !!! Jobb-partról szoktak érvelni ezzel..., hogy ugye " a sztalinizmus áldozatai mennyivel többen voltak....!!"
EZ UNDORÍTÓ számomra is!!
Bölcs zsidó mondás szerint: ki egy embert öl meg egy egész népet írtott ki, s ki egy embert ment meg egy egész népet mentett meg!
Nem tettem idézőjelbe, mert nem ellenőriztem le a szavak helyes használatát!
DE ÚGYSEM A SZAVAK, hanem BÖLCS TARTALMA A LÉNYEG!
"A mi családunkban is volt némi földkisajátítás, meg értelmiségi származás bizonyos hátrányokkal járt a "diktatúrában", de valahogy a családunk ezen nem rágódott folytonosan....."
Nem is biztos e-Vita, hogy olyan "messze járnak családaink" származásilag....na de ez nem számít!! Dehogyis rágódtunk, - a nehézségek ellenére "származás IDE, származás ODA"- csak bejutottam az egyetemre!
Anyagilag kifosztott családomban fiam két diplomás...már ebben az "állítólag megváltozott rendszerben"...de, hogy milyen nehézségekkel, kínlódással....! Fifty-fifty-mint a teniszben mondják!

ÜDVÖZÖLLEK A KÉT PART KÖZÖTTI SZIGETEMRŐL !!! Almira kutyám (ő volt az Aranyemberben a szigeten) barátságosan fogadja mindkét PARTRÓL az ODA-belépőt, ha EMBERSÉGGEL, TISZTESSÉGGEL JÓSZÁNDÉKKAL érkezik!

SZOLZSENYICINről akit most Moszkvában felravatoloztak tisztelettel emlékezzünk meg, egyike volt a hősöknek aki felnyította A VILÁG SZEMÉT!

e-Vita FészekAlja 2008.05.28 18:52:00
Egy kedves barátom ajándékozott meg a fotóval. Hát, nem is tudom, kell-e valamit hozzátenni. Ez a No Comment kategória. Hűen tükrözi a politikai viszonyokat. Rozoga házban rozoga pártok. A ház karbantartására nem futja. Viszont kapun belül jól megférnek egymással. Csukott kapu…..
e-Vita Költészet napi adalékok 2008.04.11 23:46:00
Félfüllel hallgatom az M1 műsorát a költészet napjáról. Érdekes hallani, amint régholt költők a saját verseiket adják elő - vagy inkább mondják el. Érdekes műsorszerkesztés: felváltva régi, az idő próbáját is kiállt költők verse, hangja, és mai, "versközeli"…..
e-Vita Mi kell? 2008.02.13 07:14:00
Avagy: gondolatok szagtalanításra Az én kedvenc Diurnusom Fasizmus-szagot érzek c. cikkére: Ha ultra-nacionalista tombolással és gyűlölettel tömegeket lehet utcára vinni; Ha szervezett csoportok vonulhatnak föl Horthyt (Romániában Antonescut) ünnepelni;... Ha a baloldal…..