Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gasztronauta

38 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
... az én konyhámban már van..
Gasztronauta 2017.04.07 16:48:30
@A fickó: Lágyított vizet érdemes használni, sok háztartásban, de még több konyhán már be van vezetve. Ez a jó megoldás a vízkő ellen, de ennek hiányában inkább 1% ecet a vízbe, mint a tétlenség. Itt viszont megint visszautalnék a sav és a műanyagok reakciójára, mert épp ezért vizsgáltattuk be a tasakjaink anyagát savas közegben történő kioldódásra a külső-belső rétegét is.
Egy nagyon régóta, lassan egy évtizede tartó munka derekán úgy gondoltam, éppen itt az ideje megkérdezni a séfeket, szakácsokat, oktatókat, magánembereket arról, hogyan tudták hasznosítani a tanultakat, vagy kihasználni a sous vide gépek precizitását. Júniusi riportalanyunk Fekete József a…..
Egy nagyon régóta, lassan egy évtizede tartó munka derekán úgy gondoltam, éppen itt az ideje megkérdezni a séfeket, szakácsokat, oktatókat, magánembereket arról, hogyan tudták hasznosítani a tanultakat, vagy kihasználni a sous vide gépek precizitását. Áprilisi  riportalanyunk Kotra Zoltán, a…..
Egy nagyon régóta, lassan egy évtizede tartó munka derekán úgy gondoltam, éppen itt az ideje megkérdezni a séfeket, szakácsokat, oktatókat, magánembereket arról, hogyan tudták hasznosítani a tanultakat, vagy kihasználni a sous vide gépek precizitását.    TOVÁBB OLVASOM Riportalanyunk Vidák Zoltán…..
  Érdekli, hogy miként kell kezelni a húst a füstölőben? Ebben a cikkben igyekszünk némi információval szolgálni, hogy mit jelent a hús előkészítése füstöléshez és reméljük segítségükre lesz, hogy elkezdhessenek füstölni.      Megtapasztalni, hogy a sous-vide technológia nem az első lépés,…..
Gasztronauta-séfek a Sous Vide-ról Egy nagyon régóta, lassan egy évtizede tartó munka derekán úgy gondoltam, éppen itt az ideje megkérdezni a séfeket, szakácsokat, szakoktatókat, magánembereket arról, hogyan tudták hasznosítani a tanultakat, vagy kihasználni a sous vide gépek precizitását.        …..
A vákuumcsomagolás kiegészítői és használatuk  A vákuum csomagolás lényege, hogy az alapanyagból teljes mértékben eltávolítsuk a levegőt, ezáltal oxigénmentes környezetet hozzunk létre, ami elpusztítja a levegő jelenléte nélkül életképtelen mikroorganizmusokat, azaz az aerobokat. Az oxigén…..
Gasztronauta-Séfek a Sous-Vide-ról   Egy nagyon régóta, lassan egy évtizede tartó munka derekán úgy gondoltam éppen itt az ideje megkérdezni a Séfeket, szakácsokat, oktatókat, magánembereket arról, hogyan tudták hasznosítani a tanultakat, vagy kihasználni a sous-vide gépek precizitását.    TOVÁBB…..
Úgy gondolom, hogy egyre inkább terjedőben vannak a szuvid készülékek a háztartásokban. Már okostelefon applikációval is beállíthatjuk őket, tehát csak ki kell választanunk az ételt, és beállítja a hozzávaló hőmérsékletet és időt, szóval egyre bolondbiztosabbá válik a…..
......Egy nagyon régóta, lassan egy évtizede tartó munka derekán úgy gondoltam éppen itt az ideje megkérdezni a Séfeket, szakácsokat, oktatókat, magánembereket arról, hogyan tudták hasznosítani a tanultakat, vagy kihasználni a sous-vide gépek precizitását............ Januári riportalanyunk Forster…..
Az új konyhatechnológiák alkalmazásának elterjedése, némi késéssel ugyan, de egyértelműen fejlődésnek indult Magyarországon is. Ahhoz, hogy ez létrejöjjön, két fontos tényezőnek köszönhető. Az egyik, hogy a megvalósításhoz szükséges eszközökök ma már széles körben…..
Gasztronauta-Séfek a Sous-Vide-ról 1. RÉSZ Decemberi riportalanyunk volt mesterem, Edvi László, aki miután bejárta Európa konyháit, már több mint egy évtizede a Danubius Hotels Executive Chefje, a Rába Hotel és a Belga étterem konyháját vezeti.TOVÁBB OLVASOM GASZTRONAUTA KFT..
3. A konyhai és kerti füstölésről A füstölés sous vide technológia ideális kiegészítője oly módon, hogy a szalmonellahordozó szárnyashúsokat vákuumfőzés előtt sterilizálni tudja a melegfüstölés funkcióval.  Egyedi ízek is elérhetők vele,a füstölés utáni zárt tasakban. A Sous Vide ételek tálalás…..
Az alacsony hőmérsékletek eszközei Kürti Miklós, az alacsony hőmérsékletek kutatója Hervé This társaságában Az alacsony hőmérsékletek fizikájának úttörője, és a molekuláris gasztronómia megalapítója. TOVÁBB OLVASHATSZ A TÉMÁBAN, A GASTROVACRÓL, KONFITÁLÁSRÓL, LASSÚ SÜTÉSRŐL…..
Az alacsony hőmérsékletek eszközei A leggyakrabban alkalmazott technikák hőt közölnek a rendszerrel abból a célból, hogy kedveltebb ízvilágú, kulturális-kulináris szempontból elfogadottabb, emészthetőbb ételt állítsunk elő. A hőenergiával visszafordíthatatlan folyamatokat indítunk el: tönkretesszük…..
A Sous-Vide eszközei, használatuk, működésük Vákuum csomagolás alkalmazásával mely a levegőt és nedvességet nem ereszti át, az oxigén kizárása gátolja az aerob baktériumok elszaporodását. A hegesztés minden ponton folyamatos és sérülésmentes kell, hogy legyen. TOVÁBB A CIKKRE    KAPCSOLAT A…..
A csomagok tartalma "Home" kezdőcsomag 79.999-Ft Sous-Vide otthoni 6 literes készülék Vákuumcsomagológép műanyag 11l./min. 50 db vákuumtasak Sous-vide alapjai távoktatás 3 lecke + online receptek  ***** "Home komplett" kezdőcsomag 119.900-Ft Sous-Vide otthoni 10 literes INOX…..
                 Modern konyhai technológiák alkalmazásának bemutatása a gyakorlatban               Az előadás során végigvesszük a modern konyhai gépek használatát elméletben, gyakorlatban, és meg is kóstoljuk az alkalmazásukkal készített fogásokat. Az…..
Az Magyar konyha újra vákuum alatt!    A TELT HÁZAS ÉS DUPLA TELT HÁZAS  KURZUSAINKAT KÖZKÍVÁNATRA MEGISMÉTELJÜK! Azon kedves ügyfeleink, akik lemaradtak az előző negyedéves kurzusainkról most leadhatják előzetes jelentkezési igényüket az ismétlésre!      Ezúttal…..
Gasztronauta 2014.02.22 13:05:28
A  szó a francia confire szóból származik, a Confit pedig maga a végtermék, ami lehet kemény rostozatú hús, de hal, sőt még akár zöldségféle is. A konfitálás annyit tesz, hogy az alapanyagot lehetőleg a saját zsírjában, de mindenképpen bő zsíradék alatt, alacsony hőmérsékleten, hosszú ideig kell…..
A vörös húsokban, mint például a marha, sertés, vízi szárnyasok liba, kacsa, és a pulyka comb egyes részei, több mioglobin található, mint a fehér húsokban. Ennek hatására vörösebb az izom. A vörös izom lassú, de kitartó munkára képes. Ha a vörös húst sütjük, a színe a…..
Az egyik legnépszerűbb konyhai alapanyagunk vákuum alatt is töretlen népszerűségnek örvend. A tökéletes kacsamell Kacsamáj céklarizottóvalCsirkemell erdei gombákkal....és még sokan mások ..
Idén karácsonyra is sok meglepetéssel készültünk! AJÁNDÉKOZZON FŐZŐKURZUSOKAT KARÁCSONYRA, ÉS LEGYEN A VENDÉGÜNK ÖN IS!   A 2014-es győri oktatásunk valamelyikét  még az idén  megrendelő partnerünket megajándékozzuk 1 karácsonyi lazac receptünkkel. A három kurzust…..
Karácsonyi akciónk keretében -Az otthoni 8,7 literes sous-vide kád már nettó 98.000-Ft-ért -A 10 literese Inox Supreme nettó 118.000-Ft-ért -A 26 literes  főzőkád, már nettó 206.000-Ft-ért -Az 52 literes sous-vide kád már nettó 278.000-Ft-ért -Ronereink már netto…..
A sous vide technológia térhódítása országunkat sem kerüli el. A csúcsgasztronómiában szinte kivétel nélkül alkalmazzák, de a mai napig sokak számára csak egy új hóbort. Mit is takar a sous vide valójában? A francia sous vide kifejezés jelentése: "vákum alatt".…..