Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mme.Brioche

0 bejegyzést írt és 960 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Deansdale Nem valós veszély 2024.03.07 08:42:09
Már többször találkoztam woke idiótáknál azzal az érveléssel, hogy valami amit a jobbosok szeretnének elkerülni az "nem valós veszély". Pl. ilyen a migráció Magyarországon, hiszen nem vagyunk tele négerekkel, vagy a gyerekek transzneműsítése, hiszen nem vagyunk tele levágott pöcsű/mellű…..
Mme.Brioche 2024.03.29 10:35:30
@Deansdale: Kissinger egyszer asszem valamikor 2012 körül azt mondta, hogy "in 10 years, Israel will be no more".
Ahhoz képest már kicsit késésben vannak a dolgok.

Meg arra is emlékszem, hogy William Cooper is mondta egy rádióinterjúban még régen, hogy ugyan a zsidók irányítják Amerikát meg a világot, de nem Izrael, az egy kis ország, és be fogják áldozni a világállam érdekében.

Nem igazán értettem hogy lehetséges hogy kialakuljon egy masszív Izrael-ellenesség főleg nyugaton, de úgy tűnik most a gázai mészárlással ezt elintézi magának. Biden is azért kezdte mostanában kritizálni, mert már az ő választói is ki vannak akadva azon ami megy, az amerikai zsidók is élesen bírálják Izraelt.
(mondjuk ez nem akadályozza meg a kormányzást, hogy folyamatosan küldjék a fegyvereket meg a pénzt)
Deansdale Pedofilügy 2024.02.13 09:44:27
Előszóként annyit, hogy a pedókat minden normális ember elítéli, amelyik pedig gyerekhez nyúl azt minden normális ember drasztikus büntetéssel sújtaná - aki ezzel mismásol az utolsó féreg, vagy haladár, de ez a kettő voltaképp ugyanaz. Viszont én személy szerint sajnálom, hogy a pedók rühellése…..
Mme.Brioche 2024.02.16 17:01:02
Láttam egy riportot, amiben az az ügyvéd beszélt, aki a tárgyaláson a 10 gyerek közül asszem 8.at csoportosan védett, és a K.Endrés tárgyalásban ő nem volt benne, mert azt egy teljesen más bíróságon tárgyalták, ő csak az igazgató elleniben volt benne, de elmondta, hogy 2011-ben volt már egy feljelentés az igazgató ellen, ahol szintén több gyerek elmondta mit tett velük az igazgató, és ott kijelölt gyámként ez a K.Endre kísérte a gyerekeket a vallomástételre, ami teljesen törvénytelen eljárás. Na a lényeg az, hogy akkor, 2011-ben ezt az ügyet ejtették, és még öt éven át erőszakolgatta a srácokat az igazgató meg egy másik nevelő (aki a 2016-os perben csak felfüggesztettet kapott BTW), szóval semmiképp nem lehetett ez a K.Endre olyan semmit sem sejtő ártatlanság ebben a történetben. Ja és hab a tortán, hogy ebben az 5 évben az a református pap kitüntette az igazgatót valamiért, szóval ez a történet szerintem úgy gáz ahogy van.

Nagyon furcsának találom én is, hogy Novák Katalin minden magyarázat nélkül csak kussol és lemondott, itt tuti valami susmásolás van a háttérben. Mert ha tényleg ártatlan volt K.Endre, akkor mondják azt. Mindenképp kellett volna magyarázat. És felmerül a kérdés, hogy kiknek adnak még kegyelmet ezek szerint a nép tudta nélkül? Nem értek egyet azzal, hogy mielőtt a sajtó ezt nem hozta fel, a kutyát se érdekelte. Nem nem érdekelte, hanem nem tudott róla senki, mivelhogy nem szokták nyilvánosságra hozni az ilyen ügyeket, ez azért különbség. A népnek azért nem dolga átbogarászni minden jogi dokumentumot.

Ami pedig a kegyelmet illeti, ebben nekem az volt ami leginkább ledöbbentett, hogy a fickónak a büntetéséből már csak 9 hónap háziőrizet volt amúgy is csak hátra, szóval nem azért kapott kegyelmet, mert mondjuk annyit kínozták a börtönben, és megbűnhődött már a tettéért vagy ilyesmi, hanem úgy tűnik, hogy az egész arra ment ki, hogy a kegyelemmel megkapja a teljes büntetlenség állapotát, nem lesz priusza, elutazhat, újra dolgozhat pedagógusként, szavazhat, szóval olyan jogokhoz jut, amik nem járnak vissza automatikusan, ha leüli a büntetést. Legalábbis az ügyvéd szavaiból azt vettem ki, hogy ez így működik, de lehet hogy tévedek. Meg amiket ír a levélben K.Endre, hogy nem ő terjesztette fel a kegyelmi kérelmet, és nem is tudja kicsoda, nos, az ügyvéd szerint a fő érintett aláírása nélkül az irodából se jut ki egy kegyelmi kérelem, nemhogy az elnök asztaláig...
Mme.Brioche 2024.02.16 17:09:59
Mme.Brioche 2024.02.25 17:49:24
@Deansdale: "hogy mi van ha nem segítette a pedofilt, ahogyan ő maga 2016 óta folyamatosan állítja."

a 2011-es dolog sem rendítette meg a bizalmadat? mert nálam az tette be a kaput. Semmiképp nem állíthatja, hogy fogalma sem volt az egészről, és simán ott dolgozott még öt évig az igazgató keze alatt, és utána is csak azért nem, mert végül ügy lett belőle, de az sem azért mert ő jelentette volna fel a főnökét. Meddig lett volna hajlandó szemet hunyni? A szavahihetőségére emiatt nem adnék egy fityinget sem.

A Magyar Péter interjú nagyon érdekes volt, kiváncsi vagyok lesz-e utóélete még, esetleg mások is kilépnek-e a sorból, meg hogy ez volt-e az egyik első dominó, ami berogyasztja a fideszt. (mondjuk azt egy kicsit megmosolyogtam, amikor arról mesélt, hogy elege van abból, amikor a gyerekeivel autózva ha azok megkérdezik, hogy ez vagy az a hotel kié, akkor mindig ugyanazt a nevet kell mondania, én meg magamban: mégis melyik átlagos gyerek kérdezi meg random hotelekről, hogy az kié? nekem ilyen soha eszembe se jutott gyerekkoromban, ha pedig az övéinek igen, akkor elég gyakran toppon lehet a téma otthon, hogy ki mit birtokol :-D)
Deansdale Lustaság fél egészség 2023.11.28 10:41:35
Mármint úgy értem a bejegyzés címe valójában az, hogy gondolatok egy olvasótól... Csak mivel én kb. olyan gyakran írok cikket amilyen gyakran péntek 13. van a naptárban, így kapóra jön, hogy közzétehetem Békaapu gondolatait a sajátjaim helyett :) Legalább elszakadunk kissé az aktuális kaptafáimtól…..
Mme.Brioche 2023.12.04 16:06:48
Régebben sokat agyaltam ilyen párkapcsolati meg házassági kérdéseken, erősen hittem benne, hogy van recept ahhoz, hogy hogy lehet jól csinálni, meg hasonlók, de ahogy mennek előre az évek, egyre inkább úgy érzem, hogy az egész sikere csak azon múlik, hogy szerencséje van-e az embernek, vagy nincs. Ennyi. Mázli.
Persze van benne sok munka is meg kompromisszum, de az alapja nem a szerelem, hanem a szerencse. Régebben, amikor még nem volt feltétlenül opció a válás, akkor rá voltak kényszerítve a párok, hogy dolgozzanak a kapcsolaton, és ha az volt az alapfelállás, hogy egyikkel sincs különösebb gond (nincs megcsalás, verés, pia, túlköltekezés stb) csak egy kicsit uncsi lett az együttélés, akkor idővel dűlőre jutottak egymással és legrosszabb esetben is egyfajta cimborasággá szelídültek az érzelmek, de manapság, amikor a házasság (és úgy általában mindenfajta párkapcsolat) is a fogyasztói társadalom martaléka lett, és mindenkit sikeresen meggyőztek róla, hogy örök időkig partiképesek, már csak azok hajlandók dolgozni a kapcsolaton, akiknek amúgyis olyan a természetük, hogy józanok, tudatosak és kompromisszumképesek (és amúgy is nagyon szeretik a társukat), és ebből egyre kevesebb van már a sikeres agymosásnak köszönhetően, akik meg még megmaradtak, azokon sem látszik meg kívülről, hogy ilyenek, főleg nem fiatalon, sem az első, sem a sokadik randin sem, csak több év együttélés után derül ki. Totál lutri az egész.
Manapság már eszembe se jutna tippeket osztogatni :-) ah... bohó fiatalságom, amikor még hittem, hogy léteznek tuti tanácsok :-DD Mostanában csak kussolok a kis kuckómban, és minden nap hálát adok a szerencsémért. Soha nem lenne erőm újrakezdeni.
Mme.Brioche 2023.12.04 17:19:05
@Deansdale: én már feladtam. Annyi csalódást ért az elmúlt években, sorra mennek szét azok a párok az ismeretségi körömben, akikre esküdtem volna, hogy ők aztán tudnak valamit, és tök jók együtt. És mégsem. És nem értem.
Régebben azt gondoltam, hogy egy kezdő párkeresőnek érdemes esetleg olyan helyen közösségben kutakodni (pl keresztény), akik úgy nőttek fel, hogy nem a válást tekintik az első lehetséges opciónak, ha elérkeznek az első válsághoz, de már ezt sem gondolom, két ilyen párt is ismerek, akik szétmentek, pedig jól indultak. A magam életét meg nem hozhatom fel állandóan referenciának, ha teljesen más vérmérsékletű és beállítottságú emberekkel beszélek. Teljesen máshogy reagálunk ugyanazokra a problémákra, nem lehet megoldani sem őket ugyanúgy. Régen szerettem ilyenekről beszélgetni a látszólag működő párokkal, és összemutyizni a tippeket, amiket esetleg továbbadhatok, de mostanra már szinte egyikük sem releváns, és ez nagyon aggaszt.
Mme.Brioche 2023.12.04 18:45:48
@Mia and Me: jaj, nem úgy értettem, hogy nem osztogatok tippeket, úgy mint mások, hanem úgy hogy nem osztom az észt mát, mint ahogy régen kényszeresen tettem :-DD ez maró önkritika volt, nem több :-)
Nyugati nemzetek politikusainak sora jelentette be, hogy a Hamász-szimpatizánsokat ill. az antiszemita bűncselekmények elkövetőit deportálni fogják. Ebből világosan látszik, hogy a migránsok deportálása lehetséges, és akkor is az lenne ha helyi fehérek ellen követtek el bűncselekményeket, csak a…..
Mme.Brioche 2023.10.14 13:54:47
@Deansdale: már a megfogalmazásaiktól is rosszul vagyok. itt ez az index cikk, benne a kép alatti aláírás:
Egy nő megvizsgálja az otthonában keletkezett károkat a Gázai övezet déli részén lévő rafahi tábor elleni izraeli csapások után 2023. október 14-én

megvizsgálja... megvizsgálni egy tetőbeázást szoktunk, egy szecskákra robbantott otthonon nincs mit "megvizsgálni".

index.hu/kulfold/2023/10/14/izrael-palesztin-konfliktus-haboru-terror-izraelben-izraeli-hadsereg-harcok-osszecsapas-gazai-ovezet/
Mme.Brioche 2023.11.05 13:35:27
@GABOR2: Szerintem fogalmuk sincs róla, hogy mit jelenthet valójában az hogy "átkozni" Izraelt, ezért biztosra mennek, és a legkisebb kritikát is elutasítják Izraellel vagy bármelyik zsidóval kapcsolatban, tuti, ami tuti alapon.
Mme.Brioche 2023.11.17 10:42:54
@Deansdale: Én is folyton ezen töröm a fejem, nagyon bizarr az egész. Mégis hogy lehet, hogy pár hét leforgása alatt a jobboldal egy platformra került az LMBTQ-val meg a BLM-el, meg mittudoménmégkivel, ez elképesztő. Lehet hogy hiba a mátrixban, de annyira szervezettnek és tervezettnek érződik ez megint, hogy nem is tudom mit gondoljak én se. Izrael meg közben mintha direkt ki akarná provokálni az egész világ ellenszenvét, és ezt bújtatottan, a radar alatt még a nyugati média és a politikusok is táplálják. Az egyetlenek, akik magukhoz képest következetesen viselkednek, azok a hitgyüli-szerű keresztények.
Jobbára önszórakoztatásból írom le egy eszmefuttatásomat, úgyhogy akinek az ilyesmi nem pálya az ne panaszkodjon miután a figyelmeztetés ellenére elolvasta ezt a cikket :) Ugyanakkor leszögezném, hogy nem magamról akarok itt beszélni, csak épp a saját "esetem" jó példa egy általános…..
Mme.Brioche 2023.11.03 10:40:15
@GABOR2: a Kennedy gyilkosság.
Mme.Brioche 2023.11.03 11:03:56
@GABOR2: gondolom kicsit kerekítettek :-) suttogják, hogy Kennedynek azért kellett meghalnia, mert nem úgy táncolt, ahogy fütyültek neki. (nem tudom hogy ez igaz-e vagy sem, mármint hogy ő ne lett volna korrupt valamilyen szinten, szerintem aki politikusnak áll, az eleve pszichopata, úgyhogy posztumusz se bízom egyikben sem, de a kanyarodó varázsgolyókban sem hiszek, szóval valamiért mennie kellett, és ez egy alapos indíték lenne.)
Mme.Brioche 2023.11.03 11:42:24
@Deansdale: Hát igen, az, hogy megmerényelték, kétségtelenül mellette szól. Tény, hogy ő egyike azon kevéske politikusoknak, akik ténylegesen tettek is olyasmit, ami jó volt, vagy legalábbis megpróbálták, és akikről feltételezem, hogy nem voltak teljesen romlottak a lelkük legmélyéig. Fura módon ezekben a politikusokban az a közös, hogy idő előtt távoztak az életből (vagy legalábbis megpróbálták eltenni őket láb alól).
Felveszem az alusapkát és jósolni fogok, de csak azoknak akiknek még van lelki kapacitása a potenciális rossz hírekre. Akinek van elég más baja az életben, az ne olvasson tovább, csak fölöslegesen venne magára még egy stresszforrást. És ha nem lenne világos, ez ebben a formában egyelőre csak a…..
Mme.Brioche 2023.10.13 17:46:20
@Madarász Henrik: lehet hogy ez a konkrét tanár már rég a bögyében volt, mert a késelős régen odajárt iskolába, és most revansot vett.
Mme.Brioche 2023.10.13 20:40:41
@-JzK-:
"Bizony, sokszor van tényleges balfaszság is, állami szerveknél meg simán gyakori, és még egy elitnek mondott hadseregnél is van bénázás."

Ehhez azért nem elég egy szál Moshe, aki épp kiment pössenteni a kritikus pillanatban és nem látta belopakodni az ellenséget a megfigyelő kamerák képernyőin. Egy ilyen szinten megtervezett, megszervezett és végre is hajtott támadásnak a benézéséhez sok-sok hónap (ha nem évek) bambasága, több ország titkosszolgálatának, a belső elhárításnak, és még sok-sok ezer embernek a finoman összehangolt balfaszsága és bénázása kellene. Az pedig több, mint valószínűtlen.
Vegyük sorra a háború valódi kiváltó ill. fenntartó okait nagyjából fontossági sorrendben: 1. Az EU országok alsóbb és középosztályainak elszegényítése, ill. a nagy reszet előkészítése a háttérhatalom zsebéből kormányzó politikusok "szankciói" által - koholt indok a magunkra mért energiaválságra,…..
Mme.Brioche 2023.07.02 16:10:23
@GABOR2: igen, csakúgy mint mindig. Nem kell félni, ezt a válságot sem fogják felhasználatlanul hagyni, hogy bevezethessenek egy kis extra megfigyelést, meg hogy-hogynem, pont mostanában fogják átnyomni az eutanáziatorvényt, pont most, amikor véletlenül épp senki sem figyel...
Meg a Macron legutóbb azt találta ki, pont a balhé előtt egy-két beszélt erről egy riportban, hogy le akarja rövidíteni egy hónappal a nyári szünetet, mert vannak gazdag gyerekek, akik drága helyeken nyaralnak, a szegény gyerekeknek meg erre nincs pénzük és csak szenvednek, és ez társadalmi feszültségeket szül, és ez ellen tenni kell valamit. Szívjon minden kölyök egyenlően. Amikor én voltam kicsi, a lakótelepen mindenki szegény volt, mint a templom egere, mégis kiválóan tudtuk élvezni a nyári szünetet.
Mme.Brioche 2023.07.02 23:15:20
@GABOR2: A Figaro írja, hogy Irán felszólította Franciaországot, hogy vessenek véget a lakosság elleni erőszaknak :-DDD
"Azt javasoljuk, hogy a francia kormány és a rendőrség vegye figyelembe a tüntetők követeléseit, miközben önmérsékletet mutat, és kerüli az erőszakot"

Nekik se kell a szomszédba menniük egy kis trollkodásért :-D
Mme.Brioche 2023.10.09 08:40:50
@keresemazigazat: "- az embernél nemesebb és magasztosabb lény nem teremtődhet. Még véletlen sem. Miért? Pusztán azért, mert kijelentjük."

De, abszolút teremtődhet az embernél nemesebb és magasztosabb lény, de kizárólag akkor, ha nem az ember teremti őket. A teremtés szó nyilvánvalóan magában hordoz egy teremtőt is, és az MI-vel az a gond, hogy az se csak úgy a bolygók, atomok és molekulák különleges együttállásából jönne létre egy szép napfényes délelőttön, hanem az ember teremtené meg, tehát szükségszerűen a saját képére teremtené, és akkor konyec firma.

Amúgy meg nem egy olyan hír volt már az elmúlt években, hogy bimbózó értelmű kis MI-ket korlátozás nélkül ráeresztettek az internetre, és pillanatokon belül antiszemita lett, meg homofób meg rasszista és "összeesküvéselmélethívő", szóval gyorsan progresszívvá kellett zabolázni. Ebből az következik, hogy az elit soha de soha nem fogja engedni, hogy valódi MI létrejöjjön. Viszont abban biztos vagyok, hogy minden lehetséges módon felhasználják majd a korlátozott MI-ket a céljaik eléréséhez, amik cseppet sem nemesek és magasztosak.
Deansdale Agyalás az észről 2023.09.21 08:51:06
A 22-es csapdájából származik a következő részlet: Clevinger azért tudott olyan sokat, mert Clevinger tört szívű, sápadt arcú zseni volt. Hórihorgas, esetlen, lázas, fénylő szemű szellem volt. A harvardi főiskolán csaknem minden tudományos ösztöndíjat elnyert, és csupán azért nem nyert el minden…..
Mme.Brioche 2023.09.22 12:00:28
@GABOR2: igen, tisztára olyan, mint valami pszichopata cukrosnéni, aki kedves meg plüssmacival jön, aztán meg mosolyogva feldarabolja a kisgyerekeket és megeszi őket... :-/
Deansdale Deja vu a'la covid 2023.08.19 11:25:25
Alex Jones azt állítja, belsős informátorai szerint az USA-ban már szervezik a következő covid-hullámot szeptember/októbertől, maszkviseléssel, lezárásokkal, ésatöbbi. S mielőtt valaki nyávogni kezdene, hogy Alex Jones, több dologban volt eddig igaza mint amennyiben tévedett, amivel fényévekkel a…..
Mme.Brioche 2023.09.15 14:17:03
Szóval ez a Római Birodalom dolog úgy kezdődött, hogy terjedni kezdett egy képernyőkép egy angol nyelvű posztról, amit egy nő írt arról, hogy látott egy IG videót, amiben egy férfi megemlítette, hogy a férfiak sokkal gyakrabban gondolnak a Római Birodalomra, mint azt a nők sejtik, erre csak úgy viccből megkérdezte a férjét, hogy ő mennyit milyen gyakran gondol rá, a férje meg habozás nélkül rávágta, hogy minden nap. A nőnek meg leesett az álla.
És ahogy ez a képernyőkép terjedni kezdett, a nők természetesen azonnal mentek és megkérdezték a férjeiket/barátjukat a Római Birodalomról (akárcsak jómagam :-D), és a legnagyobb döbbenetükre tényleg az derült ki, hogy a férfiak nagyon gyakran gondolnak rá. A szórás úgy az átlag napi egyszeri és a havi 1-2 között van, sokan párszor hetente stb. Van néhány aki azt mondta hogy soha vagy majdnem soha, de nagyságrendekkel több férfi gondol rá viszonylagos rendszerességgel, mint aki nem.

Mostanra már annyira elterjedt ez, hogy a nők kérdezgetik a férfiakat, hogy több száz tiktok videó van róla, cikkek születtek a témában, és az egész lényegében csak a múlt héten kezdődött. A női társadalom a teljes megrökönyödés állapotában van momentán.

A nők mostanra négy táborra szakadtak:
A 1. táborban lévő nők egyelőre sokkos állapotban vannak, nem tudják mit gondoljanak erről a jelenségről.

A 2. táborban a nők (ahogy én is) már kezdik túltenni magukat a meglepetésen és rendkívül imponál nekik ez a dolog.

A 3. táborban lévő nők úgy gondolják, hogy mostanra már annyira elterjedt ez a mém, hogy befolyásolja a férfiak válaszait vagy éppenséggel ugratnak minket. Lehet hogy részben ez igaz is, de tényleg nagyon sok videót megnéztem, amikben váratlanul nekiszegezték ezt a kérdést a férfiaknak, és csak néhányuk tűnt úgy hogy már hallott róla, a többiek szerintem őszinték voltak, és a miértre koherens válaszokat adtak.

A 4. táborban pedig a nők elkezdtek gyanakodni, hogy vajon még mi mindent titkoltok előlünk :-DD
Mme.Brioche 2023.09.15 16:42:32
@békaapu: "ez a hozzászólás hihető bizonyíték arra hogy a nőket érdekli a férfiak elméje."

Szerintem ez most lehet hogy sok nőt elgondolkoztathatott, hogy nem ártana kicsit jobban felderíteni, hogy mi jár a férfiak fejében, és hogy talán mégsem kizárólag azon agyalnak, hogy melyik kisebbséget nyomhatnák el és melyik nőt erőszakolhatnák meg, ahogy azt a mai világ sugallja. Én mondjuk tudtam, hogy az férjem sokat gondol a rómaiakra, mert szokta emlegetni sokféle témában is, de mint kiderült még ő is többet gondol rájuk, mint amennyit beszél róluk, viszont például volt egy olyan videó, ahol egy nő azt mondta, hogy 16 éves házasságuk alatt egyetlenegyszer sem hallotta a férjét megemlíteni a Római Birodalmat, erre kiderült, hogy heti 3-4-szer szokott gondolni rá, ráadásul olyan kontextusban, amiből látszott hogy komoly és fontos kérdések foglalkoztatják, és ebből aztán egy több órás érdekes beszélgetés kerekedett köztük, ami kiterjedt a görögökre, egyiptomiakra, a jelen civilizációnkra stb, és egészen új oldalát ismerte meg a férjének. És nem egy ehhez hasonló beszámolót láttam, hanem egészen sokat. Ha ennyit elért ez a trend, akkor már megérte. Még sosem láttam ennyire tisztán, hogy milyen hatalmas lett a szakadék a két nem között, és mennyire nem kommunikálnak egymással még a párok sem. Ha egy ilyen apró, véletlenül felbukkanó információ ilyen mértékű megdöbbenést kelt a nőkben, akkor sokkal nagyobb a baj, mint eddig hittem.

De azért akkor is érdekes, hogy miért pont a Római Birodalom. Most hogy már elmagyarázták, már értem persze, de őszintén megmondom, én is meglepődtem (nem is a férjemen, hanem a többi férfin).

Én teljesen más dolgokon szoktam gondolkodni, sokkal földhözragadtabb dolgokon. Pl hogy vajon _igazából_ milyen lehetett a nők (és a férfiaké is) élete és gondolkodása a feminizmus előtt, hogy hogyan élték meg a társadalmi viszonyaikat, és honnan lehetne erről több olyan forrást találni, amit nem vont be még a feminizmus máza és itattak át a következtetéseik, meg sokat szorongok, hogy mi lenne velem, ha egyedül maradnék, meg a világvégére is sokat gondolok, pontosabban inkább a civilizáció végére, meg arra hogy Isten milyen csodálatos és jó humorú művész volt, amikor a növényeket meg az állatokat teremtette, erre gondolok talán legtöbbet, mert még akár zöldségpucolás közben is eszembe jut szinte minden nap (megfigyeltétek már mennyire gyönyörű egy félbevágott lilahagyma?), meg fonal színkombinációkra is sokat gondolok kötés meg horgolás közben, de a Római Birodalom speciel szinte soha nem jut eszembe magamtól.
Mme.Brioche 2023.09.16 00:56:23
@békaapu: egészen zavarba hozol, de azért köszönöm :-)
Deansdale Portland 2023.07.11 08:38:04
Vajon miért van ez az új fejlesztés Portlandben, hogy ebbe a boltba csak úgy lehet bemenni, ha a kamerába nézel és bentről kinyitják az ajtót? A helyes megfejtők között egy "rasszista" feliratú billogvasat sorsolunk ki. Akik továbbgondolják a helyzetet azok még egy "rendőrállam" feliratú pólót is…..
Mme.Brioche 2023.07.22 16:32:38
@Deansdale: az elmúlt hetekben kicsit ápdételtem magam feminizmus-ügyileg, és én is pont erre a megállapításra jutottam, hogy gyakorlatilag a feminizmus napja végleg leáldozott, felfalta saját magát. Mindig kíváncsi voltam, hogy a femik hogy oldják fel magukban a férfigyűlöletük és a "transznőiség" okozta feszültséget, és most derült ki a számomra végképp, hogy nem sikerült feloldani, hanem kettészakadtak. Még külön neveik is lettek, az egyikük a transzfeministák, a másikuk meg a TERF-ek. (jó, tudom, hogy ezek nem vadonatúj fogalmak, de mostanra értek be). Ha nem lenne az egész olyan tragikus, akkor nagyon röhögnék. A transzfemik gyakorlatilag nemük árulói, akik hirtelen agybajos pasikat ölelnek a keblükre, aktívan kampányolnak értük, és a legnagyobb ellenségeiknek már nem en-bloc a férfiakat tekintik, hanem a jó kis régimódi férfigyülölő exfemi-nővéreiket, akik jusztse akarnak férfiakkal együtt pisilni és akik újabban megkapták a "radikális-ciszszexista-fasisztanáci-ciszhomofóbelnyomó" jelzőket, és azzal a lendülettel ki is vettettek a külső sötétségre :-DD
Deansdale Refugees welcome 2023.06.09 09:08:30
Mme.Brioche 2023.06.21 16:20:53
@F. Szabó: tudnál esetleg adni ehhez a másik linket, vagy a film címét, hogy rákeressek? Sajna a Rumblet itt betiltotta a kormány, semmit nem tudok onnan megnézni. Nesze neked szabadság...
szerk: A cikk bonyolultan tárgyalt egy egyszerű kérdést, ezért most idetoldom a tl;dr verziót:Tegyük fel, hogy az USA-ban az utóbbi 40 évben minden választást a libertáriusok nyernek local, state és federal szinten is. Hogyan akadályoznák meg azt, hogy a Blackrock kvázi felvásárolja a cégvilágot és…..
Deansdale Napi konteó deja vu 2023.01.31 16:30:09
Anno ugye cikket írtam arról, hogy a Rockefeller alapítvány előre látta a covid19-et már 2009-ben, olyan részletességgel hogy melyik kormány mit lép rá, ésatöbbi. Mit ad Isten, az élelmiszerválságot is előre látták, igaz nem olyan messziről, de ez nem von le sokat a kristálygömbjük érdemeiből. A sok…..
Mme.Brioche 2023.02.09 17:52:16
@Deansdale: én valami eldugott kis csendes-óceáni szigetre mennék, mint a Galapagos szigetek vagy ilyesmi :-)

"sőt, még transznemű gyerekeik sincsenek..."
Erről eszembe jutott, hogy a napokban láttam egy videót, amiben egy ilyen nő/férfi (előbb volt nő, aztán férfi), arról beszélt, hogy mik azok a dolgok, amit jó lett volna tudnia, mielőtt transzformáltatta magát (pl hogy a hormonok tönkreteszik a tökéletesen egészséges testét, meg hogy igazából azelőtt senkinek sem volt gondja vele, hogy fiús lány volt (mármint viselkedésben volt az, tomboy), szóval akár maradhatott is volna csak az) és szinte az összes komment arról szólt, hogy mennyire de mennyire bátor, hogy ezeket el meri mondani, ők sose lennének ilyen bátrak, mert félnek a megbélyegzéstől(!!!). Én meg a fejemet fogtam, hogy mekkorát fordult a világ, nemrég még a coming out volt a bátorság csúcsa, most meg a coming back az abnormális és az üldözendő.
Mme.Brioche 2023.03.16 20:14:30
@Deansdale: nekem már igazán ötletem sincs, mibe lehetne fektetni, ami hasznos is és értékes is, és közben lehet is rá számítani, hogy nem veszik el. Régebben mindenki az ingatlant meg az aranyat emlegette, de az arany állami kisajátítására volt már példa, az ingatlan se egy jó üzlet már pont amiatt, amiről te is írtál, hogy kötelezni fogják a tulajdonosokat az átalakításokra (nálunk is ez van már, asszem 2025től nem lehet majd kiadni se eladásra kínálni az alacsony besorolású házakat-lakásokat, és volt is belőle botrány nemrég, hogy az ingatlanfelmérők direkt alacsonyabb besorolást adtak neki, mint amit érdemelt, mert ezt kiadták nekik hivatalból).
Túl sok kaját sem érdemes felhalmozni, befektetni egy jól felszerelt önellátó vidéki kis tanyába is rizikós, mert az agenda szerint inkább városba akarják majd terelni a népet.

majd az lesz, mint a börtönben, cigivel kell seftelni :-D

Eszközökbe meg jó kis hagyományos mesterségek kitanulásába biztos érdemes fektetni.
Deansdale Az Andrew Tate szitu 2023.01.29 10:42:52
Nem szívügyem a fickó, de mindenki foglalkozik vele és mindenki hülyeséget beszél róla, úgyhogy muszáj nekem is megtennem ugyanezt. Tate egy tenyérbemászó figura, ezen nincs mit szépíteni, az meg már a világegyetem működésének tragédiája, hogy a nők szeretik férfiban ezt a fazont, főleg ha…..
Deansdale Az inflációról 2023.01.25 14:23:33
Sírnak a magyar búzatermelők, hogy a kutya sem veszi a búzájukat, mivel tele a piac olcsó ukrán sz*rral. Namost kéremszépen akkor tessék elmagyarázni, hogy mitől kerül háromszor annyiba a kenyér, mint tavaly ilyenkor... Szokás szerint az egész téma egy vödör gennyes hányadékká folyik szét ha…..
Rengeteg az értetlenkedés manapság a szórakoztatóipar körül, amit ezúton szeretnék eloszlatni, hiszen a valóság faék egyszerűségű, bár nehezen emészthető. A posztmodern filmek, TV-sorozatok, netes videók és számítógépes játékok a gyerekeket célozzák, számukra normalizálják mindazt amit mutogatnak,…..
Mme.Brioche 2022.11.15 13:26:32
Láttátok a csodálatos új tini szépségkirálynőt?
mandiner.hu/cikk/20221112_kulfold_usa_tini_szepsegverseny_gender_lmbtq
A többi lánynak (illetve az igazi lányoknak) ott körülötte biztos nagyon őszinte a mosolya...

Már szinte látom magam előtt miféle új hullámot fog magából kitermelni a feminizmus: választójog? tanulási lehetőség? karrierlehetőség? egyenlő bérezés? bagatell.... Azért kell lassan már utcára menniük, mert a férfiak elveszik tőlünk a vécéinket, az öltözőinket, a sportversenyeinket, sminkjeinket, a hobbijainkat, a ruháinkat, a női börtöneinket, a jó pasijainkat és most még a szépségversenyeinket is! Ronda kövér pasik nyernek meg női szépségversenyeket?! hát van ennél még lejjebb?! :-DDD
Ezt a cikket Bedő Imre videójának hatására kezdem el írni, de azt máris leszögezném, hogy ez nem a személye ellen szóló kritika, még ha nem is értek vele egyet mindenben. Dícséretes, hogy van bátorsága kiállni a témával a tömegek elé, és a jó irányba is halad, úgyhogy a véleményeink csak…..
Mme.Brioche 2022.11.05 20:05:15
Végre beengedett a rendszer, valszeg megint csak egy hozzászólás erejéig, de szeretnék a cikk témájához hozzászólni, meg az örök kérdéshez is, hogy közösség vs. egyéni túlélés:

Szerintem is a közösség lenne a legideálisabb túlélési módszer, csak az a gond, hogy nem mindegy milyen körülmények között. Egy anarchiában, amikor összeomlik minden kormányzat, akkor semmilyen más módon nincs esély a túlélésre, csak akkor ha több ember összeáll, segítik és védelmezik egymást, és közösen válnak önellátóvá. Csakhogy a világ most nem errefelé megy, hanem egy totális kontroll felé, és egy ilyen diktatúrában egy közösséget, minden közösséget potenciális veszélyként kezel a rendszer, akár már egy kisebb társulásba is kémet telepítenek vagy akár akármilyen indokkal is, de szétverik. Azt hiszem a kommunizmus elég sok példát szolgáltatott erre Magyarországon, úgyhogy nem kell különösen ragozni.
Szóval amit ki akarok ebből hozni, az az, hogy szerintem ami jön, azt sem közösségi, sem egyéni módszerrel nem lehet túlélni, az egyetlen módszer valójában a család lenne, a közvetlen kiscsalád, és a tágabb értelemben vett rokonok összefogása, testvérek a családjaikkal, unokatestvérek stb. Az is közösség, de abba a kormányzat sem tud belekötni, viszont nincs magára hagyva egyetlen kiscsalád (papa-mama-gyerekek).

Sajnos viszont ebben nagyon jó aknamunkát végeztek az elmúlt évtizedekben a háttérhatalmak, manapság már mindenki utálja a családját, mondjuk például mert az egyik orbánista a másik gyurcsányista, ráadásul annyira széttdarabolódtak, és új mozaikcsaládokká álltak össze, hogy a legtöbben nem is tudják, hogy kihez tartoznak tágabb családi értelemben. Ezt a totális rendszert ezért nem tudták volna 100-200 évvel ezelőtt megvalósítani, mert akkoriban a nagyobb családok még szoros együttélésben, közösségként működtek.

Na csak ezt akartam, bíztatásképp... hogy úgysincs remény, de törekedni azért lehet :-D
Deansdale Konteózzunk 2. 2022.09.25 10:04:50
A következő pár bekezdés saját gondolat, nem máshonnan ollóztam, és mint ilyen nyilván nem gondolom, hogy garantáltan igaz, csak szerintem frankón magyarázza a világhelyzetet, szemben a hivatalos narratívával, ami agysorvasztóan valószerűtlen. A háttérhatalom már hosszú évtizedek óta sugározza a…..
Mme.Brioche 2022.10.07 18:56:26
@Mia and Me: Teljesen egyetértek. A két adat, amit nem tudnak az egyénekről már eleve arról a kérdőívről, az az hogy mennyi lakás lakott, mennyi áll üresen és mennyien lakják valójában (mert az nem egzakt adat a számukra, hogy ki hova van bejelentve, az egyik rokonom most vett egy lakást, és kiderült hogy van 7-en vannak még oda bejelentve a régi lakók rokonai, barátai közül), és hogy milyen az aktuális energiafelhasználásuk, mivel az olyan átalakításokat nem kell belejelenteni, hogy valaki felszerel-e klímát, vagy az egész házat utólag leszigeteli, vagy hőpumpát tesz be stb.
És ahogy láttam, ezeket a tételeket elég részletesen firtatják, névvel pontos lakcímmel együtt (sőt előző pontos lakcímmel együtt is, agyrém)
Mme.Brioche 2022.10.11 21:00:26
@vodkasprite: Erről most hallok először, el vagyok képedve. Ez szimpla lopás. Olyan, mintha kirabolnám a szomszédomat, aztán azzal védekeznék a bíróságon, hogy csak azért vettem el a javait, mert láttam, hogy felrúgott egy macskát, tehát jogom van azt tenni vele amit csak akarok. És ugyan miért ne tehetném meg, ha a Paypal is megteheti?
Mme.Brioche 2022.10.12 11:28:39
@icipicicsipa: tudod, a Paypal nem valami sarki egyszemélyes kisvállalkozás, hanem egy óriási világcég, csilliárd állandó ügyvéddel. Azt hiszed, egy ilyen horderejű döntés előtt nem egyeztetnek a jogi osztályukkal, hogy lehet-e bajuk később belőle? Ha erre a passzusra rábólintottak az ügyvédeik, akkor az azt jelenti, hogy 100%-ig biztosak benne, hogy nem lehet jogi következménye a lopásoknak. Mert politikai hátszelük van ehhez, ennyi.
Deansdale 5* érdekes téma 2022.07.08 17:30:10
A tartalom sajnos angol, a lényeg magyarul: Németország különböző részein különböző szigorításokat vezettek be: emitt nincs a házakban melegvíz, csak megszabott időpontokban, amott strandokat zártak be, másutt éjszakára kikapcsolják a közlekedési lámpákat, ésatöbbi. Ezzel aztán megmutatták…..
Mme.Brioche 2022.08.25 02:39:17
@Mia and Me: Azt tudod, hogy ahhoz a könyvhöz tartozik egy háromkötetes regényfolyam? Csak akkor lesz világos, hogy pontosan miről és kikről is beszél Andan, ha azt is elolvasod. Nem akarom lelőni a poént, de az egész egy scientológiai propagandamű.

Duncan Shelley írta, aki egy magyar scientológus író, és az Elme gyilkosai-trilógia arról szól, hogy ez a Julius Andan nevű főszereplő sok kaland közepette írja meg ezt a könyvet, amit önállóan is kiadott utána, Élet a rendszerben címmel.

Amúgy elég izgalmas, jól ír, már más sorozatait is olvastam, de érdemes szem előtt tartani, hogy mi is a motivációja, és ha ezt tudod, akkor tudod mi lesz a végkifejlet. Igen, az ufók. :-D Nincsenek pariban a Bibliával, de nagyon rafkósan igyekszik tévútra terelni.
Mme.Brioche 2022.08.26 15:44:14
@Frederick2: nem tudom milyen nevekről pletykálnak, hogy ők Duncan Shelley eredetiben, de amelyik közülük a szcientológus, az lesz DS, az fix (én úgy tudom egyébként, hogy az író testvére a magyarországi szci-egyház vezetője). Egyetértek Mohapapával, akkora propaganda mű, hogy majd levitte a hajamat. Az Andan könyvből még nem ennyire egyértelmű első olvasatra, főleg ha valaki nincs otthon a szcientológiában (én se vagyok egyáltalán), és még a trilógia elején sem kristályosodik ki teljesen, de a végére annyira egyértelmű, olyan szinten szájbarágós, hogy ennél konkrétabb csak akkor lehetne, ha névszerint említené meg Hubbardot, meg Xenut a Galaktika Urát, meg a lélekporszívó gépezetet.
Az ellenzék 3 problémájára szeretném felhívni a figyelmüket. Van több is, de mára elég ennyi. 1. Az ellenzéki megmondóemberek zöme azon verseng, hogy egyre újabb és színesebb módokon kenjék a választási kudarcot a fityisz szavazóinak ostobaságára - és a híresen elmés bélpesti éttermiség nem jön rá,…..
Mme.Brioche 2022.05.01 00:54:11
@vodkasprite: ja szerintem is teljesen agyhalott... természetesen nem lehetett az oltástól, hiszen szépen beleverték a fejébe, hogy "oltani jobb mint nem oltani, ez biztos... az meg hogy minek milyen mellékhatása van, az megint más kérdés..."
Hát szerintem meg rohadtul nem más kérdés... sőt.
Mme.Brioche 2022.05.01 12:12:21
@FUCKSZFE: "Honnan a bánatból tudta volna? Se nem orvos, pláne nem specialista, sőt a specialisták is össze vissza beszéltek, néha homlokegyenest mást mondott ugyanaz még napon belül is!"

Tegyük fel az elmélet kedvéért, hogy nem tudta. Ez esetben mennyire kell felelőtlen és meggondolatlan idiótának lennie egy ország vezetőjének ahhoz, hogy embermilliók számára kötelezővé tegyen egy beavatkozást (gyakorlatilag fővesztés terhe mellett), aminek a veszélyességi potenciáját olyan "specialisták" adataira alapozza, akik "össze vissza beszéltek, néha homlokegyenest mást mondott ugyanaz még napon belül is!"
Mme.Brioche 2022.09.08 14:03:17
A közelgő globális élelmiszerválságra való tekintettel a holland kormány 7,5 milliárd eurós keretet különített el holland farmok és állattenyésztő telepek bezáratására. Kicsit pontosabban: bohócvilágban egy EU-s kormány rászán a költségvetéséből háromezermilliárd forintnyi összeget a mesterséges…..
Mme.Brioche 2022.07.02 16:35:14
@Wildhunt: igazából mostanra már kimondottan érdeklődéssel figyelem, hogy milyen messzire megy a sajtó az igazi hírek pimasz ignorálásban. Az hogy több mint egy hete áll a bál Hollandiában, az nem hírértékű nekik, de hogy valami vénséges milliárdos válik az asszonytól, azt bezzeg a rögtön a főcímek között le kell hozni már két napja. Szánalmas.
Mme.Brioche 2022.07.10 12:17:52
Nem vagyok benne biztos, hogy ez a netfüggőség nincs-e kicsit túlértékelve, nem biztos, hogy akkora a baj, mint ahogy érzitek. Mármint gyerekeknél más és a mai huszonéves korosztálynál, természetesen, ők sokkal korábban ráfüggnek, mint mi annakidején, arról nem mernék véleményt formálni, de ti akik felnőttek vagytok, és felnőttként alakult ki a függőség, lehet hogy érdemes lenne kipróbálni, hogy valójában mennyire vagytok benne. mert ezt csak akkor lehet tudni, ha szó szerint elvágnak tőle, meddig tartanak az elvonási tünetek.

Én magamról azt hittem rettentően függő vagyok, aztán pár éve egy technikai malőr miatt több mint egy hónapig nem volt netünk, se telefonunk, tévé addig se volt, okostelefonom meg amúgy is csak 3 éve van, szóval a butafonon se lehetett semmit csinálni, és azt hittem, hogy meg fogok gebedni, és 2-3 napig tényleg durva volt, állandóan kattintgattam a böngészőt, hátha van net, miközben a fejemben pontosan tudtam, hogy szó szerint fizikailag el van szakadva a vezeték, ami a házunkat az utcai vezetékhez köti, mégis birizgáltam folyton, aztán először azt vettem észre, hogy csönd van, olyan nagyon nagy csönd, pedig nem volt csöndesebb semmi, csak a mentális zaj tűnt el, aztán úgy az 5. naptól már nem is érdekelt, amikor meg végül jöttek a szerelők visszakötni a vezetéket, akkor már kifejezetten sajnáltam is, hogy újra jön majd az a zaj.
Akkor jöttem rá, hogy annyira azért mégsem vagyok függő, mint hittem, úgyhogy nem is foglalkozom sokat ezzel a dologgal azóta. Meg mondjuk nekem mindig is sok offline hobbim volt, meg az igazi függőségem az olvasás, na azt tényleg nehéz este abbahagyni, ha pont egy izgalmas részhez érek, de abban is van valami jó, amikor elalvás előtt még különböző befejezéseken agyalok, és csak másnap derül ki végül, hogy mi lett a könyvben.

Szerintem mindenkinek jót tenne önismereti szempontból egy ilyen kényszer-detox, lennének akik meglepődnének az eredményen. Kicsit olyan érzésem van, mintha ez egyáltalán nem fizikai függőség lenne, inkább csak egy erős megszokás. Egyszer megpróbáltam leszokni a napi két kávéról is, azzal sokkal tovább szenvedtem, és idővel vissza is szoktam rá, pedig lényegesen kevesebb időt töltök kávéivással, mint netezéssel :-D
Mme.Brioche 2022.07.11 22:20:45
@Mia and Me: hogyan érteted meg a kompromisszum fogalmát egy kétévessel? Aki csak annyit érzékel, hogy most a hiszti hatására most megkapta amit akart, azzal az "ígérettel, hogy másnap meg majd nem fogja. Mi tartaná vissza attól, hogy másnap is addig hisztizzen, míg már idegbe nem tesz, és megint meg nem kapja. Az ennyire kicsik meg úgy általában a gyerekek a pillanatnyi szükségletükig/vágyaikig tudnak ellátni, a kompromisszumhoz már némi érettség is kell.
Sziasztok! Erről a storyról azért tudok, mert egy internetes kanadai barátom hívta rá fel a figyelmem. Kanadában egy hatalmas elektronikus összeomlás volt. Ott is nagyon menők akartak lenni és így mindent kb. egy helyre összpontosítani. Így hála az összeomlásnak pl. nemcsak cégek ezrei és emberek…..
A legrégebb óta működő zsidó napilap, a Haaretz cikke szerint i. sz. 339-ben II. Constantin római császár történelmi léptékű antiszemita bűnt követett el, amikor több törvénnyel is a zsidók szabadságát korlátozta. Hát ez van, felebarátaim, a zsidókat már az idők kezdete óta mindenki csak bántja,…..
Mme.Brioche 2022.07.07 14:39:18
@GABOR2: jaja, az volt az! :-D
Mme.Brioche 2022.07.07 14:43:06
@Deansdale: hát valami nagyon fel van bolydulva, csak kapkodom a fejem, nagyon zajlanak az események az elmúlt napokban. Ilyenkor már rég nyári uborkaszezon szokott lenni. Most ez a Boris Johnson lemondatás pl micsoda? Lemondattak egy Schwab-fiókát, hát ilyen is lehetséges? Kiváncsi vagyok, hogy ez része-e a tervnek.
Nem vagyok mezőgazdász, sem logisztikus, ezért a határozott jólmegmondás helyett inkább csak filozofálgatok: vajon jól gondolom-e, hogy a 2022-es mezőgazdasági szezonhoz a műtrágya zömét a nagyvállalatok már 2021 őszén beszántották a földbe, de legalábbis már a tavaszi vetés előtt megvásárolták? Az…..
Mme.Brioche 2022.06.27 20:09:20
@GABOR2: Ezt én is olvastam, hogy Magyarországon is csökkent a születésszám az első negyedévben, arányaiban nem is kicsit. És ez annak fényében főleg aggasztó, hogy a KSH főoldalán a mai napig azt írják, hogy 2021-ben a covid ellenére sem csökkent a gyermekvállalási kedv, több gyermek született mint azelőtti évben és a legalacsonyabb volt a csecsemőhalandóság is.

Amúgy a KSH valamin nagyon sumákol, mert azt a táblázatot, ahol a leggyakoribb betegségek szerint listázzák a halálozási adatokat, nemhogy 2022-ben nem frissítették, de még a 2021-es adatok is egy az egyben hiányoznak. (pedig ez nem jellemző rájuk, mindig fel szoktak tenni előzetes adatokat is, csak kékkel írva, és jelezni szokták, hogy a beérkező infók fényében változhatnak a kék számok, de most semmi, és nincs magyarázat sem)
www.ksh.hu/stadat_files/nep/hu/nep0010.html
Mme.Brioche 2022.06.28 11:59:04
@Deansdale: Jelentem alássan, ki! Jó polgár vagyok, önként szenvedek a szankciókért, utálom Putyint, és előírásszerűen szerelmes vagyok Zelenszkijbe. (na meg a mostani huszonkevés fokban hülyeség is lenne bekapcsolva tartani :-D)

Tudtátok, hogy most ez az új módi, hogy szerelmesnek kell lenni Zelenszkijbe?
21:39-től
youtu.be/HVZdNL60NHo?t=1299
- Miért nem állnak ki az emberek a lezárásoktól szenvedő kínaiak mellett, ahogy az ukránokkal teszik? - Mert a TV-jük nem adott erre utasítást...
Mme.Brioche 2022.06.20 09:02:41
@Mia and Me: Nem, Mia, hidd el, ez most teljesen más. Amit mondasz, az teljesen igaz egy normál nyárra, márpedig az én életemben a ledurvább kánikulák Magyarországon is, és itt is a 35 fokok voltak, én személyszerint azt is rettentesen viselem, nem a légkondi miatt, hanem azért mert nem tudok izzadni, ez egy genetikai családi defekt nálunk, és emiatt túlmelegszem, de még ezzel együtt is csak 4 éve vettük a mobilklímát, és a munkahelyen sincs klíma, a férjem tök jól elvan a 35 fokban, akár kint is dolgozgat a kertben, szóval tisztában vagyok vele, hogy nyáron hőség van, csak én utálom.
Ami most volt, - hála istennek vége - az egy teljesen más kategóriájú kánikula, ez egy embertelen brutális hőhullám volt, és a mi megyén még a szélén helyezkedett el, minket nem is soroltak vöröskategóriás vészhelyzetbe, csak a narancsba, és nálunk szombaton 42 fok volt, elképesztően agresszív hőség, kibírhatatlan, elviselhetetlen, főleg hogy az itteni klímán született emberek nincsenek hozzászokva, nagyon sokan haltak meg, délebbre 45-46 fok is volt helyenként. Este nyolckor 5 percre kitettük a hőmérőt a teraszra, direkt mértük az időt, és azalatt 50 fokot mutatott, nem is mertük tovább otthagyni, mert féltünk hogy szétrobban a higanymérő és amúgy is csak 50 fok a maximum amit mér. Ez már nem az a kategória, amikor kint lehetsz vizes kalapban.
Mme.Brioche 2022.06.24 18:20:59
@Frederick2: Mivel viszonylag ritkán szoktam melegpartikon szexelni homokos fiatal férfiakkal, úgy érzem, egyelőre csekély a veszély :-D
Mme.Brioche 2022.06.24 19:03:51
@Deansdale: ja, undorítóan régimódi vagyok :-D