Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mme.Brioche

0 bejegyzést írt és 477 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár Szendi Gábor már válaszolt a Zindex által is leközölt legújabb nemzetközi paleo-cikiző baromságokra, muszáj nekem is. Muszáj, mert emberek nem lehetnek ennyire hülyék. Vesszőparipám, hogy a média, a közbeszéd, a felsőoktatás exponenciális tempóban hülyül, dehát hogyan…..
Mme.Brioche 2015.08.16 10:33:42
@-JzK-: "őseinknek ugyanakkora szükségük volt a szénhidrátra, mint nekünk, és szerették is a magas szénhidráttartalmú ételeket, még ha gyűjtögetéssel szerezték is be növénytermesztés helyett."

Képes leírni egy ilyen mondatot, ami valójában éppen a kulcskérdés a paleo-kérdésben, de totálisan félreértelmezi a saját szavait! Gyűjtögetéssel! Vagyis nem a polcról leemelés technikájával, hanem órákon át tartó gyaloglással, kúszás-mászással a földön, ásással, fára mászással, méhekkel való megküzdéssel, és ez után legfeljebb volt egy kis méze, meg néhány krumpliszerű gumója. Naná hogy szerette, és meg is ette, miért ne tette volna? Ha bárki ezt utánacsinálja ma, akkor ő is megeheti bármelyik paleós áldásával.

Amúgy meg nem az ősöknek volt ugyanakkora szükségük a szénhidrátra mint nekünk, hanem nekünk lenne csak(!) annyi szénhidrátra szükségünk, mint nekik.

@aldum: én is ugyanerre gondoltam, mert ez már vagy súlyos agybajra vall, vagy direkt ellenkampányra.
Mme.Brioche 2018.05.28 09:25:48
@Deansdale: "és következetesen azok voltak a legszarabbak amiket a dietetikusok ajánlottak."

Friss élmény: van egy nőrokonom, aki nagyon duci, milliószor ajánlottam már neki a paleót, de mindig azt mondta, hogy annyi szénhidráttal amennyivel én élek, lehetetlen életbenmaradni (napi 50-70 gr), és nem is egészséges... kicsit sem zavarta a tény, hogy én évek óta életben vagyok, egészségesen, normál súlytartással, gyógyult inzulinrezisztenciával, és még rendszeres sportra is bőven van energiám, de mindegy.
Nemrég eldöntötte, hogy mostmáraztánigazán legfogy, és bejelentkezett egy méregdrága magándietetikushoz, meg vett egy kondibérletet. A dietetikus 25ezer forintért összeállított neki egy mozaikétrendet, sok reggeliváltozattal, tízórai, ebéd stb, és azt mondta, hogy bármelyiket is párosítja bármelyikkel, az ok lesz. Már ránézésre is katasztrófa volt azt étrend, legkevesebb 2-3 szelet kenyér vagy darab zsömle naponta, plusz mindig valami babfőzelék, borsófőzelék, meg ilyenek, elkértem a étrendet, és minden egyes változatnak kiszámoltam a kalória, zsír, fehérje és szénhidrátadatait, és az jött ki, hogy az étrend legkisebb energiatartalmú változata 2100 kalória körüli 200 gr szénhidráttal, a legdurvább változat pedig 3200 kalória és 280 gr szénhidrát egy napra. Ezt írta össze egy ún. szakértő dietetikus egy jelentősen túlsúlyos, cukorbetegség határán tántorgó, ülő munkát végző nőnek!
Mondtam neki, hogy ez így nagyon gáz, legalább annyit tegyen meg hogy megmutatja egy másik dietetikusnak is, ha már rám nem hallgat vagy egy belgyógyásznak, vagy mittudomén,, bárkinek, akiben jobban bízik, mert ezt senki nem találhatja jó étrendnek, és ha ezt eszi, egy év múlva kétszer annyit fog nyomni, mint most, és biztos hogy átesik a cukorbetegség peremén, már így is neccesek voltak az eredményei, de ettől biztosan romlani fog az állapota. Elkezdett velem veszekedni, hogy én nem vagyok se dietetikus, se orvos, úgyhogy kussoljak, a szakember az szakember, ezt tanulta, ő mégiscsak jobban tudja mint én, és kész. Na persze.
Hála Istennek, elment abba a konditerembe is, ahova bérletet vett, és hatezer szerencse, hogy az étrendlistát is magával vitte, mert ott megmutatta az edzőfiúknak, akik dobtak tőle egy hátast, és ott rögtön elvették tőle, nehogy még kísértésbe essen, és addig beszéltek a lelkére, míg végre felhomályosodott neki valami, visszament a dietetikushoz, vitte a kondifiúk jókívánságait, meg az én kiszámolt kalóriaadataimat, a dietetikus meg csak annyit mondott, hogy hát ő ezt tudta tenni érte, ha nem tetszik, lehet máshoz menni. Köszike.
A nő most elkezdett paleózni, de nehezen viseli, az első hetek nem könnyűek, én is tudom, próbálom tartani benne a lelket.
Mme.Brioche 2018.05.28 14:51:45
@som tam: Tapasztalatom szerint akkor hatékony a paleo is és a keto is, ha hosszútávon életformává válik. Máshogy nem megy. A mennyiségeken múlik minden, ha valaki nagyon durván nyomja, akkor kizárólag keto vagy paleo által engedélyezett kajákkal is lehet hízni, ha beállít egy magához mért egyensúlyt, akkor tartja a súlyát, ha meg csökkenti az adagokat, akkor fogyni fog tőle, attól függ mire van szüksége, viszont ha betartja hogy tartózkodik a finomított cukroktól és úgy általában a feldolgozott élelmiszerektől, és rossz szénhidrátoktól, akkor egészséges marad, és ez a lényeg.
Férfiaknak ez könnyebb, nekünk nőknek hormonálisan sokkal nehezebb állandóságra törekedni. Mensi előtt két nappal mindent felfalnék, elképesztő mértékben rámtör a szénhidrátéhség, mindegy mi, csak ártson (ezért tartok is itthon direkt ekkorra szánt engedélyezett nasit), két ciklus között meg van hogy csak napi max 700-800 kalóriát eszem, és annak is egy része maradékba megy, sokszor egyáltalán nem is kívánok enni, még sport mellett sem igénylek különösebben többet. Azt hiszem, hogy miután átmentem azon a szakaszon, hogy a szervezetem kidolgozta magából a cukorevés okozta üzemzavart, mostmár csak annyi táplálékot kér, amennyire ténylegesen szüksége van, és nem zavar be semmi vércukoringadozás. Ha ezt a jótékony hatást nem töröm meg semmivel, akkor simán fenntartható ez az állapot, de már egy karácsonyi vendégségjárás is hetekre felborítja, úgyhogy nem is nagyon járunk el sehova, vagy ha igen, akkor csak úgy teszem, mintha degeszre ettem volna magamat, egy nőtől úgyse várják el, hogy túl sokat egyen szerencsére.

A szájszag, a savasodás és többi szép lassan el fog múlni, eleinte ezt az egészet egy kicsit sokként éli meg a szervezet, és bizonyos dolgok kicsit romlanak, mielőtt javulni kezdenek, de pár hét csak, utána minden beáll szépen normálisra, csak türelemmel ki kell várni, és addig is örülni az instant jótéteményeknek, mint a fogyás meg az energiatöbblet.
A vitamint és az ásványianyagokat viszont eleinte érdemes mesterségesen pótolni, sőt esetleg egy vérképet is készíttetni, kalcium-magnézium szintet, vasat, B-vitamint szinteket meg egy rakás ilyesmit, mert bár egy idő után a szervezet megtanul annyival is gazdálkodni, amennyit kap (sőt a fogyással kevesebbre is lesz szüksége), de addig felléphet hiány, főleg egy ennyire drasztikus váltásnál, mint a keto, nem szabad eszetlenül csinálni semmit. Pár hónap. Van akinek elkezd hullani a haja egy kicsit, vagy töredezni a körme, vagy hortelen látványos fogyásperiódus után érthetetlenül stagnálni a súlya akkurátusan betartott étrend és rendszeres sport ellenére is, de ez csak ezért van, mert a hirtelen váltást egyfajta éhezésként éli meg a szervezet, és elkezd prioritásokat felállítani, a fontosabb szerveknek juttat minden tápanyagot a kevésbé fontosakat pedig hanyagolja kicsit, a tartalékhájat meg úgy őrzi, mintha gyémántból lenne, aztán ahogy szép lassan ráébred, hogy nincs vész, nem kell tartalékolni, ennyit mint most, mindig meg fog kapni, akkor átprogramozza az elosztórendszerét, és megint minden visszaáll normálisra.
Sok türelem kell hozzá, és a saját magunk megfigyelése, és sok szigor meg önfegyelem, de utána rutinná válik. Én talán úgy négy éve paleozom már, vagy régebb óta, nem is tudom pontosan, eleinte inkább keto fele ment, drasztikusan low carb, mostmár inkább paleo, kicsit több fehérje, kicsit kevesebb zsír, nálam ez inkább ízlés kérdése, viszont az inzulinrezisztenciám úgyanúgy tünetmentes évek óta, és nekem ez a legfontosabb eredmény.
Deansdale A történész visszavág 2017.09.30 19:16:19
A szegedi kutatók ősmagyarságra vonatkozó állításait természetesen azok sem hagyhatták szó nélkül, akik 10 éve még a finnugorizmus terjesztéséből éltek, annak bukása óta pedig a tagadásból. Minek a tagadásából? Hát mindenéből. Az eredeti után most a válaszcikket sem hagyhatom szó…..
Mme.Brioche 2017.10.01 14:48:34
@Deansdale: először tisztára azt hittem, hogy HVG-s választörténészes cikket meg a Fotelkalandoros blogbejegyzést ugyanaz írta :-O
Deansdale Matekozzunk 2017.07.27 16:09:12
Szeretném, ha valaki megcáfolná a következő eszmefuttatást, de nem az apró részletek terén, hanem lényegében. Ha valahol valami egy évet vagy egy százalékot csúszik, az a lényegen nem változtat. Vegyünk két ma született leányt, az egyiket egy modern, liberális eszmeiségű családból, a másikat egy…..
Mme.Brioche 2017.08.14 16:32:56
@Mia and me: "bár ha minden gép stb (főleg a mosogató :D) maradna"

Ez olyan aranyos volt :-))) gondolod, hogy Dean elméleti családmodelljében elvennék tőled a háztartási gépeidet? :-)))

Egyébként a legtöbb olyan családban manapság, ahol a nő háztartásbeli, és annak ellenére marad az, hogy nyílna alkalma munkát vállalni, sőt akár karriert építeni, pontosan így zajlik a mindennapi családi élet, ahogyan lefestetted. Egyenlőségi felállás, háztartási gépek ;-), szabadon felhasználható idő tanulásra, kreatívkodásra, gyerekkel együtt töltött minőségi idő. És sok helyen még úgy is működik, hogy a férj nem keres 4-5-ször többet, csak annyit, ami okosan beosztva megélnek, tehát még a rongyrázás sem elvárás, épp csak annyi, hogy apicira nincs lőcsölve extra mosogatás-teregetés, mert bőven van idő, és felszerelés elvégezni anyucira, és még magára is jut ideje.
Mme.Brioche 2017.08.14 17:17:24
@KalmanBlog: de csak hogy valódi kihívássá tedd számára házimunkát, igaz? :-D
Mme.Brioche 2017.08.26 13:32:12
@kiknekX: arányaiban sokkal több életet tesz tönkre.
Az eseményről videó is készült, mindenki okulására...
Mme.Brioche 2017.08.22 11:23:01
@Aurelius Respectus: gyomorfogató :-( ezzel a feminizmus ledagonyázta magát a posvány legmélyére.
Mme.Brioche 2017.07.26 18:22:58
@Sipi81: ...éééés... a keresztény szülőktől, meg más mondvacsinált okokból elvett gyerekeket ráadásul ilyen pároknak adják örökbe, merthogy a melegeknek is joguk van gyereketnevelni, ez az igazi tragédia.
A legfrisseb Star Wars anyag egy animációs sorozat, természetesen a hozzá tartozó gyerekjátékokkal, amin anno Lucas apánk is milliárdosra kereste magát. Nekem valami különös hiányérzetem van ezzel kapcsolatban, de nem tudnám pontosan megmondani, hogy micsoda. Mindenesetre itt van két kép ízelítőül:..
Mme.Brioche 2017.07.17 08:50:49
@Aurelius Respectus: egyetértek, ha az ember nyitott szemmel jár, elég nehéz megőriznie a csilivili optimizmusát.
Deansdale Feminista irónia 2016.09.10 08:41:17
A feministák egyik fő gumicsontja az erőszak, aminek egyre több fajtáját és jelét vélik felfedezni mindenhol - az elkövetők természetesen mindig a gonosz férfiak, az áldozatok pedig a női báránykák. Smeata barátunk a redditen azonban érdekes felfedezést tett: a mindenféle abúzusok kilométeresre…..
Mme.Brioche 2016.12.06 14:57:11
@Gazzella: "Mindenesetre a feminista hisztivel három baj van, az egyik, hogy az egészségtelen kövérséget viszont már-már istenítik ..."

Jaj, ne is mondd, most szembesültem vele, hogy milyen vadhajtásai vannak már ennek is! Most hogy a szüleimnél lábadozom, nincs semmi dolgom, csak bámulom a tévét (10 éve nem néztem ennyit tévét, mert nekünk nincs, egész érdekes kaland ez most nekem), és van egy műsor, My big fat fabulous life, vagy valami ilyesmi, és ennek a nőnek van egy állandó sorozata, ami az életét követi nyomon. A csaj 170 kiló, és van egy szervezete, aminek olyasmi a jelszava, hogy akármilyen is az ember, akkor is élhet teljes életet, és ha mások csúnyán néznek rá, akkor az az ő szégyenük. és ebben a szervezetben ez a 170 kilós nőci egy kalap alá veszi magát a mozgássértükkel, a vakokkal, az égéstől eltorzult arcúakkal, mindenkivel, és hiába mondják már neki, hogy rossz a szíve, hogy az ízületei haldokolnak, hogy már csak úgy bír aludni, hogy egész éjjel rajta van az oxigénmaszk, ő ott toporzékol, hogy de ő igenis kövér akar lenni, mert ha nem kövér, akkor mi lesz a híres nagy szervezettel, amit vezet... ja mintha -70 kilóval nem lenne pont elég kövér a csoportkája vezetéséhez...
Úgy kiakadtam ezen, ez a nő konkrétan reklámozza ezt a fajta szélsőséges kövérséget, egy darab salátát nem hajlandó a szájába venni, és állandóan meghívogatják mindenféle rendezvényekre, meg rádiós műsora van, minden platformon reklámozza magát meg az életmódját, szánalmas.
Az általános politikaelméletben a baloldal a közösségcentrikus, "közteherviselős", szolidaritásra épülő elképzelések gyűjtőneve, a jobboldal pedig az individualista, az egyén szabadságát, jogait és lehetőségeit maximalizáló elképzeléseké. Ezekre a címkékre rengeteg kosz ragadt az utóbbi ~200 évben,…..
Mme.Brioche 2016.09.30 18:37:59
@Wastrel: Hát ezt nagyon jól összefoglaltad, egyetértek én is. Bár én még hiszek benne, hogy össze lehetne hozni működőképes antifeminista oldalt, nekem nagyon hiányzik, pláne most, amikor valami tán változásnak indult. Nagyon lassú, és Magyarországon még nem is érezni annyira netán, de itt nyugaton határozottan, ironikus módon valahogy a migránsválság látszik megoldani vagy feloldani a feminista beidegződéseket az átlagnőkben (egyelőre nem a vezéregyedekben sajnos), egyfajta hökkenet kezd úrrá lenni rajtuk, mintha nem tudnák eldönteni, hogy ebben az új helyzetben mit is gondoljanak visszamenőleg a nyugati férfiakról. Elég érdekes eleve antifeminista érzelmű nőként figyelni ezt. Bár nem tudom, hogy nem túl késő-e már, de mindegy.
Az Athenaeum Kiadó szerint egyre kevesebb férfi olvas, ezért mozgalmat indítottak a visszacsábításukra. Az ötlet nem rossz, de van egy olyan érzésem, hogy nincsenek teljesen tisztában a helyzettel, vagy ha igen, akkor a szándékaik nem őszinték. A férfiak irodalom iránti rajongása részben azért van…..
Mme.Brioche 2016.07.26 10:19:32
@Deansdale: remélem tetszeni fog :-) A főhőse egyébként a legtisztább értelemben vett MGTOW-i életet él, egy férfi a saját maga útján és választott életmódjában (ami nagyon más, mint az átlagemberé), és soha semmilyen körülmények között nem hagyja magát befolyásoltatni mások véleményétől, pláne nem egy nőétől, de közben emberséges és segítőkész és kedves is, és nagggyon-nagggyon férfias, az egyik kedvenc regényhősfigurám :-)
Mme.Brioche 2016.07.26 18:12:57
@DennisVT1: megint lesz film? nem is tudtam. Nem volt nagyon rossz az előző, de szerintem nem jött át belőle az igazi Jack Reacher. Többek között azért sem, mert Tom Cruise akkor se tud eljátszani egy 190 centis izomkolosszust, ha lábujjhegyre áll :-D

@kiknekX: Sherlock a másik szívem csücske :-)
Igen, nemrég írtam ebben a témában, valószínűleg lesz némi ismétlés. Akinek ez probléma, az nyugodtan lapozzon, valószínűleg nem fog sokat veszteni - ezt a cikket csak azért írom, mert kedvem van rá. Ugyanezen okokból csúnya szavakat is használok, mert az jót tesz a hangulatnak. Mandínerék voltak…..
Mme.Brioche 2016.06.27 08:55:56
@Mme.Brioche (FR): jó, az nem sci-fi, csak mint az egyetlen műsor, ami eszembejutott és nem feminista.
Mme.Brioche 2016.06.27 09:48:05
@Deansdale: egy motorosbanda kedves kis mindennapjairól szól :-D rendkívül erőszakos, hát igen, nem épp én vagyok a célcsoportja, de néha kilépek a komfortzónámból (ami sci-fi vagy kosztümos lányregénysorozatok) és megnézek ilyeneket is. Meglepő módon lekötött. Bár... valahogy nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy a sorozatnézés közben horgolt játékállatkákba nem horgoltam-e bele vajon véletlenül azt a sok erőszakot is, ami némelykor eléggé felzaklatott, de ez már ilyen metafizikai agymenés, lényeg, hogy ha már elkezdtem nézni, érdekelt a vége, ami viszonylag kevés sorozatról mondható el.
Úgy tűnik a HVG pszichológiával foglalkozó részlege kizárólag értelmi fogyatékosokat alkalmaz, illetve olyan szélhámosokat akik azt hintik a népnek amit az hallani szeretne, legyen az bármekkora bárgyú baromság. Most éppen arról írnak cikket, hogy miért is harcolnak egymással a nők, s bár még csak 2…..
Deansdale Szendi-kritika 2016.07.06 12:19:21
Gyakran olvasom Szendi Gábor írásait, és többnyire egyetértek velük, mivel nem a presztízsféltő áltudományos őskövületek dumáját visszahangozza, hanem a saját eszét és gondosan felépített tudását használja a dolgok elemzésére. Legjobb példa erre a Boldogkőivel való közvetett sajtóvitájuk, amiben a…..
Mme.Brioche 2016.07.14 17:52:28
@zgy4: a főnök-beosztott hasonlat nem jó, mert a gyerek szempontjából a két nemzője nem főnök és beosztott viszonyban van egymással, hanem két egyenlő lény, akik létrehozták őt. Maradjunk inkább a hangos szomszéd lepuffantásánál. Ha a nőd azt mondja, hogy meg kell ölni a szomszédot, mert hangos, és te azt mondod ne tegye, erre ő mégis megöli, akkor te nem vagy felelős jogi értelemben, ha viszont egyetértesz vele, hogy meg kell ölni, ott vagy vele, esetleg segítesz megtervezni és előkészíteni, akkor akkor is tettestársnak számítasz jogi értelemben, azaz bűnrészesnek, ha a nőd az aki meghúzza a ravaszt.
Mme.Brioche 2016.07.14 18:11:15
@zgy4: na de miért kell ilyen nagy horderejű szavakkal dobálózni egyből? egy csomó kifejezés illik rá, ha valaki olyan kijelentést tesz, ami szerint ő kizárólag a neme miatt megkülönböztet valakit, sokuk nem is feltétlenül izzadságszagűan polkorrekt, miért jössz egyből ilyennel, hogy fasiszta? A fasiszta sokkal több jelentést hordoz magában, rengeteg pejoraítv árnyalatot, gázos történelmi múltat és érzelmi töltetet, ilyesmivel így dobálózni egy beszélgetésben igenis sértés, és sértő szándékkal szokták mások fejéhez vágni. Hogy lenne már egy ugyanaz, mintha azt mondanák rád, hogy magyar vagy?
Persze ha nem csak terelsz, hanem tényleg nem érzed a különbséget aközött, hogy valaki azt mondja: magyar vagy, piros ruhát viselsz, vagy barna a hajad, meg aközött hogy fasiszta vagy, náci, vagy bunkó, akkor nincs miről beszélni, én kérek elnézést :-)
Mme.Brioche 2016.07.18 19:47:22
@TrollEdomer: kétszer is el kellett olvasnom, mert elsőre nem hittem a szememnek :-O Asimovnak van egy regénye, amiben az egyik társadalom ilyen kényszerű rosszként kezeli, hogy léteznek gyerekek, de amúgy robotokkal neveltetik fel az ivadékokat, hogy ne is kelljen tudniuk a létezésükről, mert hangosak, és piszkosak, és a felnőttek a kérdésre, hogy "van gyereke?" úgy reagálnak, mintha az operában fennhangon kérdezné meg a szomszéd páholyban ülő elegántos öreg hölgyet, hogy próbálta-e már az análszexet (khm... elnézést), hát ez a regény jutott eszembe erről a cikkről :-D
Noha a mai poszt elég sok adatot tartalmaz majd (igen, tudom, statisztika…), ugyanakkor szerintem ezek nagyon érdekes dolgokra világítanak rá. Egyebek mellett arra is, hogyan működik, és milyen hatással van a hétköznapokra és a gondolkodásra a propaganda, micsoda tévképzeteket tud bizonyossággá…..
Mme.Brioche 2016.07.09 12:03:41
@Zoole[uk]: nem 70%-ot tippeltek a magyarok, hanem 70-szer többet, mint ahányan valóban vannak. Van azért egy kis különbség, azért ennyire nem ködös a nép agya.
Mme.Brioche 2016.07.09 12:20:11
@Zoole[uk]: de változtat, mert ahogy többen írták is itt, az emberek nagy része nem érzi-érti a százalékos adatok arányát, szerintem azért mert nem számolnak utána gyorsan fejben a százalékoknak. Pedig ha a köztudott körülbelüli 10milliós magyar népességgel számolnak, akkor ilyen szép kerek számmal könnyű is lenne számolni legalább hozzávetőlegesen, de mivel a százalékozást szerintem tök homályosan tanítják a suliban, valszeg sok ember nem is érti, így utánaszámolni se tudnak. Megkérdezi a statisztázó: ön szerint hány százalék a migráns? a magyar tudja hogy kevés, azért rávágja az 1%-ot, pedig ha csak egy másodperccel késleltetné a választ és beleszámolna, akkor kijönne a 100 ezer, és akkor rögtön tudná, hogy még ez is túl sok, és módosítaná kb fél százaléknál kevesebbre (és nyilván még úgy is jóval felszorozná a tévedést, de legalább nem 70szeresével).
Ez nem átlagsötétség, hanem a magyar oktatási rendszer buktája.
Bosszant a HVG, ahogy a szokásos majomságokat adják elő, mint egy rakás éretlen és értetlen hülyegyerek. Ezúttal az apák sorsát magyarázzák (félre) gyermekeik születése után, amikoris az asszony nem akarja a szexet. Na előszöris: a vágyhiányra nem kell semmiféle magyarázat, ugyanis önmagát…..
Mme.Brioche 2016.07.04 09:55:25
@-JzK-: " és lekapcsolják náluk a villanyt"
igen, ilyen feminista seggfejek vagyunk, tudjuk, köszike. Semmilyen kilengés vagy ellenreakció nem megengedett, amíg egyetértünk, addig okés, ha egyszer nem értünk egyet, akkor máris sötétek vagyunk, mint az éjszaka.

A arra hogy a nőnek joga lenne megcsalni a férjét arra esetleg azért nem reagáltunk, mert akkora emeletes baromság, hogy meg sem érdemli az ésszerű ellenvetést. Csak annyit lehetne rá mondani, hogy ez, kérem, egy emeletes baromság. Annak viszont igenis van súlya, ha Deansdale leír egy ilyet, hogy 1-2 hét múlva már nincs ok rá, hogy ne menjen a menet, és ha nem megy, az vagy a nő hibája, vagy a férfi bétásodott el. Ez egész egyszerűen nem igaz.
Mme.Brioche 2016.07.04 09:59:26
@Deansdale: köszönöm, így elfogadható, és egyetértek :-)
Mme.Brioche 2016.07.04 12:53:31
@Koriander: így van.
Ahogy megírtam a legutóbbi kis bejegyzést a bonszájról, arra lettem figyelmes, hogy az állapotának javulása mintha alábbhagyott volna. Az utóbbi napokban erősen lecsökkent a napsütéses órák száma, és a gyufákkal megtartott potenciális ág két levele erősen fittyedni kezdett. Én is érzem, hogy ez már…..
Amikor ezeket a sorokat írom (és ez magyar idő szerint péntek hajnal), immár biztos, hogy a Brexit hívei nyertek, azaz az Egyesült Királyság kilép az Európai Unióból. A kilépés egyik legnagyobb híve, a UKIP vezetője már lemondásra szólította fel David Cameron miniszterelnököt, akit ugyanakkor saját,…..
Mme.Brioche 2016.06.24 17:25:21
@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: dehogyisnem magyarnak születtem :-)) jó persze, magyar állampolgári esküt nem kellett tenni, és én sem magam választottam, nem úgy értettem, hogy az esküm a magyarhoz köt, mert olyan nem volt, hanem az eskü tartalma vagy szelleme, ha úgy tetszik, ami létezik attól függetlenül, hogy nem kellett felesküdnünk rá nagykorúságunk idején. És ez nekem fontos, de azt is teljesen megértem, akinek nem az, és le tud róla mondani :-)
Csak annyit mondtam, hogy a házassági analógia nem áll rá.
Mme.Brioche 2016.06.24 17:33:24
@Muscari: amúgy milyen a közhangulat? felfokozott, mindenki erről beszél vagy inkább csak teszik a dolgukat, amit nap mint nap szoktak?
Mme.Brioche 2016.06.24 18:20:49
@Muscari: ahha, nem is csodálom. pont azt figyeltük majd a rádióban, hogy ez szinte jobban kicsapta a biztosítékot még itt is, mint a novemberben a lövöldözés, mindenhonnan ilyen élőközvetítést kapcsolnak, és teljes elképedéssel nyilatkoznak mindenféle szakértők, meg találgatják mi lesz az Angliában dolgozó francia munkavállalókkal. Egész föl van mindenki zaklatva.
Arra is kiváncsi leszek mi lesz majd a státuszuk az itt élő angoloknak is, itt a környékünkön van olyan falu, aminek szinte a teljes lakossága angol. (mondjuk többnyire nyugdíjasok)
Zimbardo új könyvét boncolgatja valami szélütött tinédzser a könyvesblogon. A mottójuk szerint megmondják mit olvassak és mit ne... Hát ha ezen a nívón mozognak akkor inkább következetesen a fordítottját csinálom a javaslataiknak. [Zimbardo] azokról a középosztálybeli fiúkról, fiatal férfiakról ír,…..
Mme.Brioche 2016.06.07 14:24:33
@Deansdale: á, olvasni is alig van időm, nagytakarítom a házat, nincs idő netezni, az utolsó szöszig mindent átmozgatok és átselejtezek, csak néha lerogyok kicsit pihenni, olyankor szoktam kicsit olvasgatni :-)
Egy új sorozat indul útjára ma, melynek lényegét egyetlen kérdésben össze lehet foglalni: mai eszeddel mit tennél másként határátkelőként? Az ötletért Pamutot illeti a köszönet, én csak annyit tettem, hogy megkerestem pár rendszeres szerzőt / törzskommentelőt, hogy írják meg a tapasztalataikat – ami…..
Nehéz manapság jó sci-fit találni, mert a felhozatal többségében a dögunalmas progresszív vonalat nyomja. Én valahogy képtelen vagyok isteníteni az olyan polkorrekt témájú és kivitelezésű szarokat, mint az új Battlestar Galactica volt - nem érdekel, hogy a túlélők hogyan szerveznek új társadalmat a…..
Vigyázat, a cikk csúnya szavakat is tartalmaz. TGM a feminizmust magyarázza. Férfiként. Nőknek. És nem látja ebben az iróniát. Hiába no, elszállt fölötte az idő, szenilis vénemberként is meg akar maradni kultúrmarxista vezéregyéniségnek. TGM, hagyd abba fehér hetero…..
Mme.Brioche 2016.01.31 20:05:57
@Gazzella: Nem érted a lényeget, kérlek, próbáld már használni a racionális lényedet csak egy pillanatra: tanulni, dolgozni, pénzt, időt, energiát kockáztatni, észt használni, energiát és tehetséget azért hogy létrehozz egy csodálatosan különleges és egyedi terméket, teszem azt egy lila blúzt, amit 70 dollárért vesznek nyugaton mint a cukrot, na az a valami, az kérlek, munka. A kambodzsai varrónő, aki 12 órás műszakokat nyom le állva a varrógép mellett, hogy tényleges fizikai valósággá tegye a lilablúz létét, az nem munka! Az, drágám, csak sima golyóvakargatás. Mert ugyan mi a lófaszt tesz azért, hogy fennmaradjon a lilablúz-biznisz nyugaton? Mi, hogy megvarrja? ah, ugyan már, az semmi, az pihenés és relaxáció. (Különben is, a munkát verítékcseppekben mérni szintén tökre korlátoltság, ezt mindenki tudhassa, aki halad a korral!) Ki van számolva, hogy pontosan napi 3 dollárt ér eme hozzájárulása a lilablúz-biznisz fenntartásához, és vitathatatlan tény, hogy azt az utolsó fillérig meg is kapja. És már ne is haragudj, de mégis kinek képzeled te magad, hogy eldöntsd, hogy az neki kevés vagy sok? Ember vagy te egyáltalán, vagy embernek farkasa? Ki van számolva hogy ennyit ér a golyóvakargatása, és még ez is ajándék gyakorlatilag, mert ha kevesebbe is belement volna, akkor kevesebbre jöhetett volna ki a számolás is, és ha szerinted több jár, akkor nácifasisztatolvaj vagy, és méltatlan az antifeminista címre.
Mme.Brioche 2016.01.31 20:54:23
@zombigyilkos: "Ha minden kínai munkás óránként 500 dollárért dolgozna, akkor a cégek nem tehetnének mást (ha kínai munkást akarnak alkalmazni), mint hogy kifizetik az óránként 500 dollárt. "

Tényleg, csak ennyit kéne tenniük! Csak össze kéne fognia nemtomhánymillió kínainak, és nem adni alább 500 dollár/óránál. Érthetetelen miért nem teszik ezt! Vajon miért nem? Vajon m-i-é-r-t nem?! Hisz ez pofonegyszerű! Menjünk, mondjuk már el nekik is, hátha nem tudják, hogy nem muszáj ám elvállani 5 dollár/óráért, még akkor sem, ha ott ál tízezer másik, aki viszont elvállalná, hanem össze kell fogni mindannyiuknak egyszerre! Hogy ez nekik nem jutott eszükbe! Pedig ez simán megoldaná minden gondjukat-bajukat! Mondjuk aztán onnan gyorsan át kéne menni a többi országba is, szólni, hogy ott is fogjanak össze az 500 dolcsiért, különben még a gyár képes és faképnél hagyja Kínát, és keres mást, aki elvállalja 5 dolcsiért, szóval igazából ezt az egész bolygón kéne terjeszteni, én azt hiszem.

figyu, csináljuk azt, hogy te is elmondod 3 embernek, hogy össze kéne fogni, meg én is, aztán megkérjük őket, hogy mondják el mindhárman 3-3 másik embernek és így tovább, és akkor sitty-sutty elterjed majd a világon a titok, hogy mindenki kaphatna rendes bért a munkájáért, csak össze kéne fogniuk, és kész is, téged meg megválaszthatnánk az Emberiség Elnökének, mert ilyen jól kitaláltad a megoldást a világbékére és az általános anyagi jólétre.
Mme.Brioche 2016.02.05 22:54:50
@zombigyilkos: Sokkal könnyebb lenne megérteni téged, ha nem állandóan csak ködös elméletekben beszélnél, hanem egészen konkrét példákat is hoznál az alátámasztásukra, mert olyat még egyet sem olvastam tőled
Oké, nem segélyezni kellene a tömegeket meg nem állami látszatmunkákkal ellátni, hanem igazi munkát kellene keresniük. Mi az igazi munka? Azt mondod nem másoktól kellene várniuk, hogy adjanak nekik munkát, hanem nekik kéne megteremteniük az elfoglaltságukat. Oké, ha szerinted temérdek munkafajta hever szanaszét feleslegben, ami senki nem csinál meg, mert lusta, elkényelmesedett látszatmunkás és/vagy élősködő, akkor nyilván ki tudsz rázni a kisujjadból akár tíz példát is erre az elméletedre. Légyszi, konkrét példákat. Olyat, amihez nem kell se különös képzettség, se különösebb tehetség, se kiemelkedő kreativitás, mert az emberek nagy részének egyszerűen nincsenek ilyen képességeik. Ja, és olyat mondj, amire van fizetőképes kereslet is, mert hiába találom én ki magamnak elfoglaltságnak, hogy hupilila manósapjákat akarok készíteni oszlopok tetejére, ha senki egy büdös vasat nem hajlandó fizetni hupilila manósapkákért.

Azt mondod a gépesítés miatt csak elvileg vesztette el 70% a munkáját, valójában új feladatkörök jöttek létre. Példákat kérek. Milyen olyan új feladatkörök jöttek létre, amik nem látszatmunkák, de amik ugyanolyan számú és képességű tömegnek fogalkoztatottságot és megélhetést tudnak adni, mint amennyit korábban a mezőgazdaság foglalkoztatott, csak most parlagon hevernek, mert senki nem végzi el? konkrét példákat. Sokat.

Komolyan érdekelne, mert másképp az elméleteid csak lógnak a levegőben értelem nélkül. Példák nélkül az olyan mondataid, hogy "lehet új dolgokat alkotni, kitalálni, készíteni" csak bullshitek. Az emberek 80%-a nem innovatív hajlamú, és akkor még megengedő voltam, ha belepusztul sem tud kitalálni semmi annyira különlegeset, eladhatót és egyedit, amiből stabil egzisztenciát tudna teremteni magának és a családjának.
Ma folytatódik az ügyintézős sorozat, Norvégiába látogatunk, és ott nézzük meg, milyen ügyeket kell intéznünk, ha úgy döntünk, megreszkírozzuk az ottani munkavállalást. A kockázatokat már csak azért is fontos hangsúlyozni, mert elképesztően drága országról van szó,…..
Mme.Brioche 2016.01.30 22:54:07
@DorotkaB: ez a cseh eset benne volt a cikkekben, amiket linkeltem, nem is volt semmi abúzus vagy bántalmazás, de mégsem adták vissza a gyerekeket. A cseh államelnök nyilvánosan lenácizta ezért a norvég gyámügyet, és mindent megmozgattak, amit diplomáciailag lehet, de semmi eredmény :-(

"Eva Michalakova: a cseh anya két óvodáskorú fiát 4 éve vették el. Az akkor 2 és 6 éves fiúkat azért emelték ki a családjukból, mert a nagyobbik gyerek olyan megjegyzést tett az óvodában, amiből az óvónő azt a következtetést vonta le, hogy a nagyobbik fiút az apja szexuálisan molesztálta. Később a vádak hamisnak bizonyultak, az anya mégsem kapta vissza gyerekfelügyeleti jogait. A nemzetközi tiltakozás ellenére sem történt semmi az anya javára.
A csehek több diplomáciai táviratot is küldtek ez ügyben, amelyekben hangsúlyozták, hogy miután a fiúk cseh állampolgárok, így nem lehet őket Norvégiában örökbe adni. Az ügy­ben a legutóbbi döntés mégis arról szól, hogy a kisebbik gyermeket, aki azóta már 6 éves lett, örökbe adják a nevelőszüleinek. Időköz­ben az anya házassága a meghurcoltatások miatt felbomlott, így jó ideje már egyedül harcol a fiúkért. A Barnevernet évi 3-4 alkalommal engedélyezte számára a láthatást, alkalmanként 1-2 órára. Ezeken a találkozásokon az anya nem ölelhette meg a fiúkat, nem beszélhetett hozzájuk csehül, csak norvégul, és nem említheti az együtt töltött időket, például, amikor a gyerekekkel a nagyszülőknél voltak Csehországban. A szókimondásáról ismert cseh államelnök, Miloš Zeman az eset miatt a náci Lebersnborn programhoz hasonlította a norvég gyermekvédelmi rendszert, ahol tudatosan kísérleteztek azzal, hogy gyermekeket megszületésük pillanatától szüleiktől elszakítva, közösségi-ideológiai keretek között neveljenek fel."
Mme.Brioche 2016.01.31 21:19:46
@kardio1: pont ezért raktam be a linkeket, mert ez aktuális is egyrészt, másrészt meg láttam, hogy Birca érdemtelenül lett szegény lehülyézve.
Mme.Brioche 2016.01.31 21:49:11
@Dragonlady (Bp, Hun): azért furcsa ez, mert közben a csapból is nyomatják a kötődő nevelést, aminek szerves része, hogy aludjanak együtt a szülők és gyerekek, szoptassa jó sokáig, évekig akár, még olyat is hallottam, hogy fürödjenek együtt stb. és folyton azt hallani, ha nem így neveled a gyerekedet, akkor nem lesz elég érzékeny szociálsan, meg nem fejlődik a lelke egészségesen, stb. Aztán meg ha tényleg együtt alusztok vele, akkor elveszik mert perverzek vagytok. Ki érti ezt? és hogy tud ezekben az ellentmondó áramlatokban ellavírozni egy fiatal szülőpár kisgyerekkel?
A pokolba vezető út jószándékkal van kikövezve. Kár, hogy ezt a sok jószándékú progresszív képtelen felfogni. Ők annyira jót akarnak, de annyira, hogy az már fáj. Nem csak nekik, nekünk is. Szeretnék szárnyuk alá venni az egész világot, és tyúkanyóként biztosítani, hogy…..
Mme.Brioche 2016.01.15 09:17:30
@Ahasverus: ezt a szingliadót annyit hallom mindenhonnan mostanában, ez tényleg volt porondon mint terv, vagy csak viccelődnek vele?

Tényleg rögtön kértek kölcsön pénzt? ez de gáz! :-/
Mme.Brioche 2016.01.29 15:16:55
@Gazzella: közben meg az ilyen ocsmányságok meg ünneplendőek, amikor egy hétgyerekes apa elhagyja a családját, mert rájött, hogy nemcsak transznemű, hanem transzkorú is, vagyis igazából egy hatéves kislány, és szabadon kiélheti ezt.
divinity.szabadosadam.hu/?p=14918

Régen az ilyet bedugták egy diliházba, most meg tökre rendben van, ez a normális, a valódi normálisak családjait meg brutális kegyetlenséggel széttapossák, és simán tönkretesznek 7 életet, mint ennél a norvég-román családnál. Éln is teljesen fel vagyok zaklatva, iszonyat, hogy milyen okokból vesznek el gyerekeket a szüleiktől, és kiadják őket fizetett nevelőszülőknek, akik közül van akiről kiderül, hogy pedofil, vagy buzi, atyaég, nem tudnám elviselni ép ésszel, hogy évente egyszer 15 percre láthassam a gyerekemet csak!
Deansdale Mai feminista roasting 2015.09.10 14:47:54
Aki nem mozog otthonosan angolban: a roasting mint műfaj afféle égetés, általában értetlen emberek verbális leégetése. Újabban egy külön alfaja is van, a redditen/imguron kérik egyesek, hogy sütögessék őket egy kicsit, amire van is sok önként jelentkező - az eredmények olykor…..
Mme.Brioche 2016.01.25 13:07:00
Nézzétek ez milyen egy undorító találmány!
www.fakeababy.com/

épp egy krimit olvasok, amiben minden bonyodalom egy ilyen alaposan kivitelezett álterhességgel kezdődik (Harlan Coben: Az idegen), és csak kiváncsiságból kerestem rá, nem hittem, hogy tényleg létezik ilyen honlap a valóságban, igazából is megvásárolható kellékekkel, de tévedtem. Dobtam egy hátast :-O
Még ál DNS teszt is, nagyon gáz :-(