Regisztráció Blogot indítok
Adatok
*baboka*

133 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gyere baba, gyere! :-) Beszokás 2. 2016.03.03 12:15:29
A sors úgy alakította, hogy a beszokás 3.napján kidőltünk...brutál méretű lélekfröccsöt kaptam az első "kiküldős" napon, mikor a gyerekem úgy sírt utánam fél órán át, mint akit nyúznak kb. Sírtunk a csoportajtó két felén, ő benn,én kinn...én ezt soha, de SOHA nem gondoltam volna magamról! Hogy…..
Gyere baba, gyere! :-) Beszokás 1. 2016.02.01 21:46:10
Hihetetlen, hogy szinte most született, nem is írtam jó régóta, ma meg már az első bölcsődei napról fogok beszámolni. Máté holnap 22 hónapos nagyfiúvá válik. Sajnos, vagy nem sajnos, én nem tehetem meg azt, hogy itthon maradjak vele 3 éves koráig. Ennek főként anyagi okai vannak. A többiről, itt…..
Egész nap cikáztak a fejemben a tavalyi április 2. emlékei...milyen volt, milyen lehetett volna, és hogy mégiscsak jó úgy, ahogy volt/van. Az akkori kis pöttömpalkó (na jó, akkor sem volt már pöttöm) az egyéves státuszon 79 cm és 10,75 kg. Szépen összeszedte magát súlyilag,…..
Nem vesztem el, azaz hogy igen, illetve össze kell szednem a gondolataimat kicsit...eléggé szomorú és ideges napokat, heteket, lassan hónapokat élünk, én pedig nem akarom, hogy ide is beköltözzön a bánat, úgyhogy most csak címszavakban...Mátéról... - van másfél fogunk - evett…..
Nagyon boldog új évet kívánok minden kedves olvasómnak! :) Sajnos mi betegen léptünk át 2015-be. Máté is beleesett a náthába, hiába reménykedtem, hogy megússza. Kapott antibiotikumot (Cefzil), amire 1 nap után allergiás lett, az egész testén kiütésekkel. Az orvos leállított…..
Jelentem, 9160 gramm és 75 centi. :)  Pont jó, pont szép. :) Helyettes védőnő mérte, alaposan feljegyezte, hogy nincs foga, és mondta, hogy adjak túrót, tojássárgáját, natúr joghurtot. Na, csináltam is uzsira ananászt almával és túróval, hú de imádta! :) A napok most…..
Máté a 7 hónapos mérésen 8710 gramm volt és 72,5 cm. Fejkörfogat 43, szóval elvileg nőtt!  Gyakran előfordul az evés-sztrájk,mikor  számtalan könyörgésre, fél óra alatt max.fél üveg kaját fogad el, aztán meg fújja csak és sír. Tanácstalan vagyok, nem elég, hogy…..
Gyere baba, gyere! :-) Fejlődünk 2014.10.27 21:13:56
Megküzdöttünk az apró pici piros pöttyök rejtélyével, nem a mosószer, se öblítő, nem kaja, hanem a fürdetéshez használt szivacsnyuszi okozta. Az új tápot is elfogadta már a manó, talán nem is emlékszik a borzalmas keserű HA ízére. Nagyjából az általam készített ebédeket…..
Gyere baba, gyere! :-) Az első... 2014.10.12 10:13:59
Olyan baleset, ami miatt percenként marcangolom magamat...:(  Tegnap este Máté leesett az ágyról. Nem is tudom visszaidézni pontosan, hogy történt, annyira hirtelen volt, és ami a legrosszabb, hogy ott ültem mellette...:( Fürdéshez készültünk, pucér volt már szerencsétlen, és el…..
Szóval. :) Voltunk ortopédián, harmadszor is, és végre papírunk van róla, hogy kontroll csak panasz esetén! Jupi! :) Mindent csinál a manó, amit ennyi idősen kell, sőt kicsit többet is, úgyhogy nagyon büszke vagyok rá :) Egy kis ki-mit-tud: 3 hete erőteljesen kúszik és…..
Előrelátó anyaként, gondoltam, a 6 hét múlva esedékes kontrollra ne 5 hét múlva kérjek időpontot, mert még a végén kitalálják, hogy nincs.  Úgyhogy tárcsáztam...szegény asszisztensre rázúdítottam mindent, ami nem tetszett az első ottjártunkkor, aztán mondtam ám neki azt…..
Voltam nődokinál, végre kezemben a vérvételre beutaló, néznek majd mindenféle hormont és cukorterhelést. Utóbbinál jó eredményre számítok, mert jó másfél hete tart a diéta, és mire odajutok, már 3, úgyhogy jónak kell lennie.  Megnézett hasi ultrahanggal, én akartam volna…..
Avagy hogyan akasztottak ki fél nap alatt a veszprémi kórházban. Időre érkeztünk, 4.emelet. Rengeteg várakozó,lassan halad a sor. Venni kell 1 óra után újabb parkolójegyet. Visszafelé a földszinten látom a manót Búval. Feltelefonáltak, hogy rossz helyre regisztráltak be…..
Elég nehéz napokat élünk, Máténak eljött az eddigi legnyűgösebb korszaka. :( Sokszor a semmiből felsír, és biztos, hogy fáj valami, de hogy mi?! Múlt héten elvittük orvoshoz is, megállapította, hogy nincs megfázva, nem a foga, úgyhogy valószínűleg túl gyorsan fejlődik a…..
*baboka* 2014.08.28 10:52:15
@Veron980:
Szia! Köszi szépen és örülök, hogy olvasol! :)
*baboka* 2014.08.28 10:53:12
@00lila:
Szia nagylány!:) Remélem jól vagytok a manóddal együtt! :)
Kis cukorborsóm átlépte a 4 hónapot, a  védőnői mérés alapján 66 cm és 7460 gramm. Jó nagy és jó nehéz. Igyekszem is elütni játékkal, ha nagyon kéredzkedik kézbe, persze sokszor elkerülhetetlen az emelgetése... A fejkörfogata 41 cm, mellkasa 44. A védőnő borítékolta,…..
Megvolt az első nemitthon alvós éjszaka is, Zánkán voltunk egy focikupán, ahol apa focizott, mi meg elkísértük. A szállás és a defektes szervezés miatt nagyon mérges voltam, (szállás poros, koszos, Mátét csak a babakocsiban mertem altatni és lecsapkodta az automatát a mikro, így…..
Most éppen OLX. 68-as rövidujjú body hiányunk volt, találtam, 5 db, 1500,- pénzért, plusz a posta 710,-. Az eladó már a bankszámláját is elküldte, hogy oda utaljam a 2210,- forintot. Kérdezem, hogy meg tudunk-e alkudni kerek 2000-ben? Válasz, hogy legyen 2100,- mert a postaköltség…..
Szép volt, jó volt, rövid volt és de jó, hogy vége! Nem való ez az 53 nm-es lakás arra, hogy tizeniksz ember együtt "bulizzon".  A mise után egyszerre 4 gyereket kereszteltek, de ők nagyobbak, 3-4 évesek voltak. Lett aztán Max, Amira - Kimberli és Krisztofer...meg a Máté.…..
Gyere baba, gyere! :-) Egy napunk 2014.07.05 22:21:39
Még nem szentírás, de annyira már bevett, hogy le merjem írni, nagyvonalakban. Szóval a napirend(etlenség)ünk kb. így néz ki: 7-7:30 között reggeli 9-9:30-ig peluscsere, átöltözés, játék 9:30-10:30-ig általában elmegyünk sétálni, ezalatt intézem el az aznapi közelre eső…..
6550 gramm és 63 centi. Megint nem értem, ha 63, akkor még jónak kéne lenniük a 62-es ruciknak, de már 68-asakat hordunk. Mindegy, lényeg, hogy szépen nő és fejlődik. :) Doktornő megjegyezte, hogy "laapos a fejee, forgatni kéne"...hát, hiába forgatom, Máté is forgatja,…..
Ma azon gondolkoztam, hogy vajon azoknak a nagyszülőknek, ahol kis korkülönbséggel van 2 vagy több baba, milyen érzés lehet a nagyszülőség.  Mennyire teher, mennyire boldogság? Milyen célokat állítanak az egyik unokával és a másikkal szemben, vagy ugyanazokat? Besokallnak-e, ha…..
Gyere baba, gyere! :-) Mindennapok 2014.06.27 11:27:25
Így belépve a 13.hétbe, csókoltatom az összes pasit és gyerektelen nőt, aki szerint "milyen jó annak, aki gyesen van, mert az nyaral, hiszen a gyerek eszik-alszik".  Mátéka napközben már nem nagyon alszik, viszont cserébe este 11-től húzza a lóbőrt, esetenként megspékelve egy…..
Mindenféle reklámcélzat nélkül, összeszedtem, hogy miből milyen márkájú termékeket használunk Matyihoz.  Pelenka: Pampers. És ebből nem vagyok hajlandó engedni. Igaz, sem a dada pelus, sem a DM-es Babylove nem csípte ki, de a dadásnak túl gyenge volt a gumírozása (még a…..
- Mennyit eszik a kislány? - Minden étkezésnél 160-180 ml tápot, de éjszakára 200-at és hozzá még valamit. - De mégis mit? - Háát, ami van otthon...szalámi, felvágott, üveges bébikaja, rizspép, túrórudi... - Hmm, és megissza a vizet? - Nem tudjuk, szörpöt, rostos leveleket…..
Lett volna miről annak idejében írnom, de sajnos a laptopunk megadta magát, így megint utólag kell pótolnom. Matyika megkapta a 2 hónapos oltásokat, egyet a bal, egyet a jobb combba. Szegényem úgy visított, mint egy kismalac, hát itthon nem szoktuk szúrkálni. Apa jól el is bőgte…..