Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KN_2013

355 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kecskenewsás Az utolsó 2013.08.10 00:55:51
És egy kis KN-filozófia a mai óráról. - Melyik lett a legjobb cikked? - A következő. Ezek voltunk mi, 2013-ban, Kecskemétről.  ..
Kecskenewsás Imádtam 2013.08.09 15:24:38
Már sötétedni kezdett, amikor a gyerekek elkezdték megrohamozni a Hangárt és környékét. Az elején még csak a posta és a masszázs volt nyitva, aztán lassan a többi hely is tárt karokkal várta az ügyfeleket. Elindult a Szolgáltatóház. A legnépszerűbb hely egyértelműen a…..
Vajon a táborban szövődött barátságok, megmaradnak táborinak vagy folytatódnak otthon? Új helyre jönni először barátok és ismerősök nélkül nem egyszerű. Sokan könnyen barátkoztak össze a táborban, de voltak olyanok is, akiknek ez kicsit nehezebben ment. Egy csoportba…..
Itt szerelmes vagyok belé - de egyszer csak hazamegyünk... Hagyjuk félbe vagy lesz folytatás? A tábori szerelem nyomában.     (Képünk csak illusztráció. Vagy nem.) Itt, a táborban a jelenünket éljük, és nem számít, hogy mi történt év közben vagy az…..
Nyomtatva is megjelent a nagy Bedő-interjú, tegnap este kiadtuk az utolsó előtti idei számot. A gyerekeknek azt a feladatot adtuk, hogy gondolkodjanak arról, vajon mit is jelent pontosan az a szó, hogy lehetőség. Íme, a végeredmény! ..
Nincs nehéz dolgom a riport készítésekor, ugyanis a legnagyobb hőségben is ott vannak a tábor „csomópontjain”. Észrevétlenül tartják fenn ezt a „szociális burkot”, amiben mi jól érezhetjük magunkat. De mégis kik ők? Az őrségben Bocskor Kitty az 1 órás ügyelete alatt…..
Kecskenewsás Mitől félsz? 2013.08.09 10:00:00
Nem kevesebbek, mint a többiek, egyszerűen csak bátortalanok. Lehet, hogy azt hiszed róluk, csöndesek, és közben egész nap megállás nélkül tudnának beszélni... ha lenne kivel. Elmélkedés.  Bátornak kell lennünk ahhoz, hogy komoly célokat is el tudjunk érni, de sosem…..
Kecskenewsás A kevesebb több 2013.08.09 09:07:49
Tökéletes esti program nincs. És ez nem is baj. Az esti csapatjátékokról mindig megvan a véleményem: rossz is és jó is. Ilyenkor meg szokták kérdezni, hogy „melyiket mondjam először”, szóval úgy döntöttem, kezdem a rosszal. A fő problémám az, hogy rövid. Tudom, hogy ki…..
Táboroztatni Kecskeméten, majdnem verekedni egy metróban New York-ban.  Mióta vagy PT-s? '93- ban kezdtem itt még táborozóként, 18 évesen voltam utoljára, majd kihagytam három évet. Aterral véletlenül összefutottam és visszahívott, akkor informatika tanárnak. És azóta…..
Kitartás és céltudat vagy a szerencse teremti meg a lehetőségeket? Mind a három összetevő elengedhetetlen. Már te is érezted, hogy valami pont úgy alakult? Egy gyengébb pillanatomban beleolvasva egy magazin hátuljába a horoszkópomat pillantom meg. Lopva belenézve a következőt…..
Bedő Dani diákjai szerint tanáruk egy nagy gyerek. A vicces és közvetlen hangulatú órák mellett tudtam vele komolyan is beszélgetni a lehetőségekről, kiforratlanságról és fejlődésről. Kecskenewsás: Milyen itt, a PT-ben? Bedő Dani: Jól érzem magam, ez a negyedik hét, és…..
Eldönteni valamit rövid idő alatt, aminek a végkimenetele számunkra ismeretlen, nem könnyű. Riport egy elképzelt telefonhívásról.  Késő este otthon voltam, amikor megcsörrent a telefon. Egy ügynök barátom hívott, hogy felkértek New Yorkba 6 hónapra dolgozni. Van 24 óra…..
Nem kevesebbek, mint a többiek, egyszerűen csak bátortalanok. Lehet, hogy azt hiszed róluk, csöndesek, és közben egész nap megállás nélkül tudnának beszélni... ha lenne kivel. Vélemény.  Bátornak kell lennünk ahhoz, hogy komoly célokat is el tudjunk érni, de sosem szabad…..
Amikor az utcán sétálok, sokat tűnődök azon, hogy az emberek tekintete, öltözködése és mozdulatai mennyire árulják el a saját magukról alkotott képüket és az önbizalmuk nagyságát.  A külső valamilyen szinten mindenkinek fontos, legtöbbeknek van képe a számára…..
Kecskenewsás 30 másodperc 2013.08.07 17:03:41
Manapság a tinik, lányok és fiúk egyaránt, sok időt és energiát fordítanak a külsejükre. Lányoknál a smink, fiúknál a hajzselé dominál. Nagyon sok esetben, az első találkozásnál a külső az, ami fontos, és erről jegyzik meg az embert először.  Abban a 30-45…..
Kecskenewsás Itt az újabb szám! 2013.08.07 16:50:32
Már kezdtünk aggódni, hogy nem lesz gond a nyomtatóval, de a papíradagolásba belefáradt, úgyhogy ma került a Hangárba a tegnap este elkészült újabb szám. A mostani szám témája: a külsőségek.  ..
Az ember kinézete olyan, mint egy felhőkarcolóba vezető lépcsőn az első fok. A kezdő jel, amit megmutat magából. Amikor ránézünk valakire, látjuk azt a lépcsőfokot, ami előtt állva eldönthetjük, hogy felmászunk-e a tetejére, vagy unott arccal elsétálunk.  Így van ez…..
A People Team-ben hagyománnyá vált az esti program, ami körülbelül 2 órán keresztül tart és az első napon szétosztott csapatok együtt vesznek benne részt. Minden este új csapatépítő játékok, feladatok várnak ránk. Nézzük, mi történt a tábor utolsó turnusának második…..
Az utolsó héten az újságírók összefognak a kreatív írókkal, akik besegítenek a tematikus számok elkészítésében, és már a fotósok egy része is dolgozik a ma megjelenő címlapunkon. Bemutatjuk, kik írják a negyedik turnusban a Kecskenewsást. Mivel a srácoknak megeredt a nyelve…..
Arra kértük a srácokat, írjanak a felnőtté válásról. A feladatot már-már túlteljesítették, néhányan közülük a cikkírás közben mintha kicsit felnőtté váltak volna...  "Addig akarunk megfelelni mindenki másnak körülöttünk, amíg el nem felejtjük, mit akartunk…..
Ki ő, mit csinál? Interjút készítettünk Macsekkal; ha szeretnél róla többet megtudni, akkor olvass utána! – Szóval, mit is dolgozol itt a táborban?  – Nagyon sokban segítem Bogi munkáját, és én vagyok a raktári felelős is. –  Hogy kerültél ide, a…..
Miközben a tábor orvosát, PéZét interjúvolom az orvosi szobában, két kislány félbeszakítja a beszélgetést, a doki pedig kedvesen, hozzáértéssel látja el a kis sebesülteket. Azonban ez a szakma nem csak copfokról és lehorzsolt térdekről szól. Kecskenewsás: Mióta dolgozol…..
Ha már nyár, akkor víz, pancsolás és strand. Szerda délután a PEOPLE TEAM-ben ez házhoz, pontosabban kosárpályához jött. A barátaimmal már előbb átöltöztünk, mert nem bírtunk már magunkkal, így már egy órával a csapatprogram előtt lent ültünk a trambulinoknál…..
Mindig mosolyog, mindig nevet, pedig egy 300 fős gyerektábor vezetője, ami sok felelősséggel jár. Azt mondja, hogy birkatürelme van, és hogy nem lehet kiakasztani. Illetve egy valamivel mégis. – Szereted a gyerekeket? – „Nem, egyáltalán nem!” Egész évben nem velük…..
Kecskenewsás Útinform 2013.08.01 17:30:35
A felnőtté válás egyik legfontosabb lépése, hogy eldöntjük, mivel is akarunk foglalkozni életünk hátralévő részében. Ez az első olyan döntés, amit nagyon körültekintően kell meghoznunk, mérlegelve minden körülményt, hiszen, kis túlzással élve, ettől függ a…..