Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LUJZI

143 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kérdés költői. Nem tudom. Ma különösen zombi vagyok, ismét egy szar éjszaka van mögöttünk, amikoris törpe rendszeresen álló ovációval a kiságyában próbálta elérni, hogy senki se aludjon reggel 3 után. Spoiler alert: sikerült neki.  Persze mindezt aznap, amikor anyának kimenője van, hogy…..
Nyaralni voltunk, pár napra elugrottunk Calellaba, ami innen olyan 40 percre van vonattal. Egyszerű volt, csak ki kellett sétálni az állomásra, felülni a következő vonatra, még csak nem is időre mentünk, majd leszálltunk a vonatról és odasétáltunk a hotelhez. Odafele pont nézhettük az ablakból,…..
Kicsit ködösek a napok, hetek, látszik azon is, hogy keveset írok. Ahogy visszaértünk Spanyolországba, szépen lassan kialakult egy ritmus, egy állandó rutin. Nem a legjobb, de legalább egy rutin. Éjjel 5-6-szor kelünk a picúrhoz, két-három szoptatással, és reggel 7 előtti keléssel. Viszont nappal…..
Zenanya blogja Hét és fél 2020.08.15 10:06:55
Hihetetlen, de már hét és fél hónapos a picúr! Magyarországon voltunk három teljes hétig, hogy a családban mindenki megismerhesse a törpit. Jókor időzítettünk, mert pont volt egy kis ablak, amikor haza lehetett látogatni. Mostanra már megint változott a helyzet, innen, Spanyolországból már csak úgy…..
Kisfiunk hat hónapos lett, így ismét felkerekedtünk, hogy megnézze a doki, minden rendben van-e. Majdnem 8 kiló, 67 cm, és egy kis mosolygós energiabomba, így aztán nagyon elégedettek voltak vele a háziorvosnál. Megbeszéltük, hogy szépen elkezdjük a hozzátáplálást, de közben marad az igény szerinti…..
Zenanya blogja Élet a kétfogúval 2020.06.22 10:49:47
Az elmúlt időszak nem volt olyan könnyű, viszont homályba vész egy kicsit a kialvatlanságomtól. Rengeteg bürokratikus karikán ugráltunk át, de a sok utánajárásnak és idegeskedésnek meglett a gyümölcse, és már van a picúrnak spanyol személyije, valamint elindítottuk a magyar vonalat is, és…..
Hol lelkesen készülök arra, hogy júliusban hazamehetünk mindez a koronakálvária után, hol azt gondolom, hogy talán meg se éri a sok stresszt, amivel jár.  Először is némi bürokrácia, ugyanis a picúrnak még nem sikerült kiváltani a személyijét. Februárban már voltunk a rendőrségen ügyintézni, ahol…..
LUJZI 2020.06.10 14:25:13
@Dee_: Teljesen igazad van, köszi! :)
Zenanya blogja A barátságokról 2020.06.07 11:42:14
Tegnap már-már normális napot tudhattunk magunkénak. Eljutottunk végre a barátnőmhöz, hogy elhozzuk a kiságyat és a gyerekkerítést, valamint ami a legfontosabb, végre lássuk egymást személyesen egy kicsit és beszélgessünk. Olyan jó volt, és valahogy olyan álomszerű... új még nekem ez a helyzet, ahol…..
Zenanya blogja Az első fogacska 2020.05.31 13:03:15
Az alsó ínyen, középen feltűnt egy apró, de tűéles fehér pontocska: kibújt az első fogunk! És azonnal érezni lehet már egy újabb fogat, ez a felső ínyen készülődik lassan kitörni. Most lesz öt hónapos, és már van foga! Nagyon örülök neki, nyílván, bár időről-időre valaki emlékeztet, hogy akkor…..
Zenanya blogja Futóanya 2020.05.26 22:31:47
Kimentem futni, most először a szülés után. Bevallom, izgultam előtte, hogyan fog menni, lesz-e bármilyen fájdalmam, ami azt jelzi majd, hogy nem vagyok még erre kész, kvázi lötyög-e majd a méhem minden lépésnél, meg hogy egyáltalán mennyire fogom bírni. Elhatároztam, hogy majd szépen lassan futok,…..
Zenanya blogja Zenebb anya 2020.05.20 15:06:41
Alakulunk. Az alvás projekt egészen szépen alakul, pár napja már sikerült elérni, hogy a picúr napi 12-13 órát aludjon. Titokzatos módon, de az a pár nehezebb nap után újra átalussza az éjszakát, és egyre korábban le tudjuk tenni, már olyan fél 10 körül alszik, néha teljesen magától, nappal pedig…..
Zenanya blogja Nem zen-anya 2020.05.13 14:13:14
Eddigi pályafutásom gödrének legmélyebb pontjára értem, mint anya. Nem is tudom, mit írjak, hogy már alapvető dolgokra is képtelen vagyok, mint felöltözni, mert ma például két pólót is felvettem, ugyanis nem tűnt fel, hogy egy már van rajtam. Vagy hogy részemről csúnya bőgéssel indult a nap, vagyis…..
Zenanya blogja Alvás project 2020.05.04 13:35:31
Nagyon elfoglaltak lettünk az utóbbi időben. Most, hogy naponta sétálunk 1-1,5 órát, mindjárt észreveszem, hogy kevesebb az idő magamra és az itthoni teendőkre. Aztán elgondolkozom, hogy de hiszen nem az az értékes idő, amikor odakint sétálhatunk a tengerparton? Kit érdekel, ha nem raktam rendet…..
Ma sétáltunk! A mai naptól ugyanis ki lehet menni a 14 éven aluli gyerekekkel az utcára, 1 szülő maximum 3 gyerekkel, 1 órára, 1 km-es körzetben. Nálunk az az egy szülő én lettem, fogtam hát ma ez egyetlen gyermekemet, és elindultunk a tengerparthoz, ami pont beleesik az egy kilóméteres körbe.  Nem…..
Zenanya blogja Itthoni projektek 2020.04.21 13:10:34
Ahogyan a kijárási tilalomban is szépen lassan kialakult a napirendünk, lett időm, energiám arra, hogy beleássam magam egy olyan témába, ami már nagyon régóta foglalkoztatott: a környezettudatosság és az - jobb szó nem jut rá eszembe - öntudatosság.  Mint már írtam az előző bejegyzésben, teljesen…..
Nem is tudom, hogy most ez inkább az anyaságról szóló blog, vagy a karanténról - valahogy csúnyán átkerült az életünkben a hangsúly a bezártságra, mindennek a hátterében ott matat a tény, hogy ugyanúgy élünk, de mégis minden megváltozott. Hétfőn volt esedékes a három hónapos vizit, felkerekedtünk…..
Már nem is tudom, mióta tart a karantén, talán olyan két és fél hete, de mivel még ki tudja, hol a vége, nem nagyon agyalok ezen. Érdekes módon változtak meg a napjaink, a rutinunk ez a rövid időszak alatt, de úgy látom, mindenki szépen alkalmazkodik. Először is a bulik. Múlt héten két szülinapi…..
Nem is tudom, mit mondhatnék, milyen itthon. Nehéz? Nem annyira. Könnyű? Azért az sem teljesen igaz.  Két napja bejelentették, hogy még két hétre meghosszabbítják a házi őrizetet Spanyolországban, azaz április 11-éig biztosan nem mehetünk ki, ami igazából szerintem senkit sem ért meglepetésként, én…..
Törpike ébredezik, édesen szopja az ujját, ahogyan azt felfedezte magának egy-két hete. Továbbra is itthon vagyunk, és elég változó, hogyan bírjuk. Apuka egész jól elvan, hála a videójátékoknak, és a fél nap munkának, amit itthonról végez. Picúrka kicsit nyugtalanabb, mint a megszokott, rosszabbul…..
Zenanya blogja Kijárási tilalom 2020.03.15 16:50:34
Ez a cím bármikor korábban filmbélinek tűnhetne, de sajnos nem az, Spanyolországban tegnap óta kijárási tilalom van a koronavírus miatt. Maga a vírus miatt én nem pánikolok, úgy gondolom, nagy eséllyel elkaphatjuk, bár apuka is itthonról dolgozik már, egészen visszavonásig hazaküldték őket a…..
Nagyjából ezekkel a szavakkal foglalhatnám össze az eseményeket. Törpikénk egyre nagyobb, már olyan 5,5 kiló, beindult ezerrel a növekedés, minden irányban. Megtalálta a hüvelykujját is, és most már édesen szopja, ha meg szeretné magát nyugtatni, vagy ha éhes.  Megvolt az első mamapara is. Az oltás…..
Azon gondolkozom, hogy azt hiszem, mostanra már beleszoktam az anyaságba. Már egyre kevesebbszer jön elő olyan gondolat, hogy ugye nem csak álmodom mindezt, hanem ez a valóság, és én tényleg ennek az imádnivaló csöppségnek az anyukája vagyok? Egyre erősebb viszont a szeretet, amit érzek iránta,…..
Ez egy varázslatos pillanat, apa is blogot ír, és anya is blogot ír éppen, miközben a picúr az itt csak gym-nek hívott játszójában fejleszti a kis agyát: nézegeti a fölé lógatott színes figurákat, néha meglöki őket, valószínűleg véletlenül, közben jár a lába, keze ezerrel, és cuki hangokat ad itt…..
B. már visszament dolgozni a múlt héten, de meglehetősen könnyű dolgom volt, mert jött tesóm segíteni. Sütiket sütött, főzött, ringatta a picúrt, amíg én aludtam egy órát egy nehéz éjszaka után, szóval maga volt az álom. Most viszont belecsöppentem az otthon lévő anyukák mindennapjaiba, ahogyan…..
Rengeteg minden történt az elmúlt hetekben. Prüntyőke már elmúlt egy hónapos és egyben négy kilós is (bőven). Már szépen követ minket a tekintetével, és amikor jókedvű, akkor hatalmas mosolyokkal ajándékoz meg minket, amitől természetesen elolvadunk, még akkor is, ha mindez az éjszaka közepén…..