Regisztráció Blogot indítok
Adatok
annmbp

0 bejegyzést írt és 235 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Csodák nincsenek a pénzügyekben." - írta valahol a Kiszamolo.hu bloggazdája, akinek a munkásságát pénzügyi kérdésekben melegen ajánlom mindenki figyelmébe. Szegény Roziéknak sajnos csak együttérzésünket küldhetjük, de másnak még segíthet.  Kedves Újságíró…..
Fuzznak a Budapest Parkban sikerült videóra vennie Balkáni Batmant Csicskamant akció közben, ahogy éppen megóvja az emberiséget a láthatatlan ellenségektől.     ..
Valamiért Magyarországon az étterem tulajdonosi pozíció afféle újgazdag elfoglaltság lett, a nem feltétlen legális, ám hirtelen jött vagyont sokan arra használják fel, hogy éttermet nyissanak. Ez két szempontból is előnyös lehet, egyrészt relative egyszerűen lehet tisztára…..
Kőkeményen belefogok állni a témába, ugyanis olyan mértékű értékítélet romlás történik, ami mellett már nem lehet szó nélkül elmenni. A nívó zuhan, egyesek értékítélete pedig a Mariana-árok legmélyebb fenekét súrolja alulról és orral... Olvasom a cikket, miszerint…..
Subba Nem láttad jönni: Metálgoa 2015.07.09 14:50:47
Szintet léptek a goások, turbó fokozatra kapcsolva rezegnek össze a mindenséggel :D ..
Addig escortok szépségkirálynől igazították meg egymás frizuráját a buli után és csináltak neked reggelit:  ..
Sorra halljuk azokat a statisztikákat, amelyek a taxis vállalkozói engedélyek és a fuvarszervezők forgalmának csökkenéséről szólnak, ami egyesek szerint alátámasztja, hogy az Uber és társai tönkreteszik a taxi piacot. Mivel azonban az Uber nagyjából egy időben jelent meg…..
Miért van az, hogy bármilyen trend, amit megpróbálnak magyarok átültetni rém kínosra sikerül (emlékezz: Happy, meg az a másik a sípolós zenére, de nem jut eszembe) ?? Ráadásul olyan fejek társulnak hozzá, mintha mindnekinek szálkás fakanál lenne a seggébe dugva, ami tuti nem…..
Taxizni a mai világban igazi felső középosztálybéli közlekedési megoldás. Ha úgy tetszik, keveseket érint, a többségnek a buszbérlet is drága. Úgyhogy tökmindegy, milyen a taxiszolgáltatás Budapesten. Ettől természetesen a történet még példaértékű – vagyis benne van,…..
annmbp 2015.05.05 11:50:51
@similarthings:
"Ha annyira királyság az uber és annyira megéri ez mindenkinek akkor a taxis miért nem uberezik?"

Tudnod kell, hogy uberezik a taxis.
Több figurával is találkoztam, akik vagy a hivatalos sárga mellett nyomják privát autóval vagy volt egy tipikus világosbarna, denevérujjú bőrkabátos, aki sokat mesélt - teljesen átállt erre.
Saját maga megy egy autóval és további két autót bérbe ad másoknak uberezésre. Szó szerint idézem "ezzel megvan a guriga havonta, sárgával nincs"
Na, ennyire nem éri meg...
Megfogadtam, hogy nem írok többet erről a fizetős városi autóstop-alkalmazásról, de nem tudom nem megtenni. Az előző poszt pótkötete ez, mert annak nem titkoltan Uber-fan kommentelői hívták fel rá…..
annmbp 2015.04.14 11:02:29
@whale: Nem érted:)
Ha 10ből 3nak baja van, akkor a szolgáltató vagy az utas nem illik bele a rendszerbe. Nem, hogy azt a hetet nem viszed, hanem soha többé nem viszel vagy nem utazol.
Ezek a rendszerek a kölcsönös bizalmon alapulnak, ami egyébként alapvető emberi tulajdonság.
Ugyanez, vagy még komolyabb az airbnb, ahol nem az autódat hanem a lakásodat adod ki vagy veszel bérbe akár hetekre egy tök idegen embertől vagy embernek.
Ő megbízik benned, hogy nem fogod tönkretenni, te megbízol benne, hogy a megbeszélt időre tisztán és rendben a rendelkezésedre bocsájtja.

Tudod, azért nem teszek panaszt a diszpécsernél, mert macerás és kényelmetlen. Két eshetőség van, vagy azonnal felhívom és "agyilag felbaszott" állapotban eltúlozva adom el ő a sztorit, vagy felhívom másnap, amikor az egész már nem is érdekel, nem ér annyit ezer Forint, hogy telefonálgassak és feljelentőset játsszak miatta.

Van egy rendszer, ami automatikusan kiveti magából mind szolgáltató, mind felhasználói oldalról azokat, akik nem oda valók. Ennél jobb nincs véleményem szerint, azzal szemben, ahol egy rossz szolgáltató vagy felhasználó korlátlan mértékben használhatja újra- és újra a rendszert.

Ezért nem egyenletes és stabil a minőség, mivel a visszajelzés szinte felesleges, hiszen ugyanúgy tud tovább szolgáltatni az, aki erre nem érdemes.

Teljes mértékben biztos vagyok benne, ha az utasoknak kötelező lenne a mai világban, a III. évezredben elterjedt és rutinszerűen (sőt a fiatal generációnál készségszerűen) használt csillagos értékelést használni, akkor fél év, vagy még kevesebb idő leforgása alatt az egész taxisszakma megtisztulna, megújulna és Budapest lenne az a város, ahol egy külföldi turista a Keleti pályaudvartól bármely napszakban bármely állapotban ugyanolyan áron és ugyanolyan minőségben utazhatna el a szállodájához.

Képzeld el ezt az állapotot, amikor végre megszabadulnál a szakmádat tönkretevő rétegtől, és minden utasod megbízna benned, nem lesné az órát tíz másodpercenként, nem félne beülni hozzád csak úgy véletlenszerűen az utcán, nem hívna telefonon taxit még akkor is ha az orra előtt öten állnak üresen.

Mert most ez van... :(
Subba Megint hétfő 2015.04.13 09:55:00
annmbp 2015.04.14 14:14:01
Na, erre verjétek! Éden Ádám és Éden Melanie megbaszta egymást keményen gyakorolgatta a Káma Szutrát 10.30-nál az a dialógus meg már micsoda  ..
Több, mint hét éve foglalkozom párkapcsolatokkal és több, mint öt éve specializáltam magam a társkeresésre. Ez az alatt az idő alatt volt időm, lehetőségem kitapasztalni, hogy hogyan szeret az átlag magyar társat keresni. A válasz egyszerű: legyen gyors, ingyenes és minél több embert érjen el...
annmbp 2015.03.28 12:52:18
@odamondó: Erre van az az alapképlet, hogy olyannal sose randizz, akinek csak arcképe van, bármennyire csinos is.
Uber driver Rating matek 2015.03.26 07:39:53
A fuvarok végén az utasok pontozhatják a sofőröket (1-5 csillag). Ha mindennel elégedettek, akkor 5 csillagot adnak, egyébként kevesebbet. Jellemzően 5 pontok jönnek és hosszú távon kijön egy átlag. Például én jelenleg 4,94-gyel állok. Az alacsony átlaggal rendelkező sofőrök…..
Íme egy kis összegés az ingyenes hétvégi uberezésemről. Nap Vezetett órák Teljesített fuvarok Bevétel (jutalék levonása után) Péntek 7 17 20.500.- Szombat 4 13 13.340.- Vasárnap 4 10 13.680.-   Mindhárom nap óriási volt a pörgés. 1…..
annmbp 2015.03.24 14:39:29
Én is szerencsétlen hülye vagyok. Pontosabban átvert felhasználó. (természetesen mindez ironikus)
Elmondom, hogy utasként miért használom az Ubert, kb 50 út tapasztalata:

- legalább 40-45 különböző sofőrrel utaztam, 100%-ban kifogástalan, barátságos, intelligens emberek voltak
- legalább 40-45 különböző autóban ültem, 100%-ban tiszta, kényelmes, jó műszaki állapotú kocsikkal találkoztam
- soha egy centi kerülőt nem mentek a sofőrök, törekedtek a legrövidebb úton eljuttatni a célomhoz, a GPS alapú elszámolás gyakorlatilag méter pontosan működik, átverésről szó sem lehet
- látom, hogy ki jön értem, látom az értékelését, látom merre jár, tudom, hogy mikor kell lemennem a ház elé, hogy azonnal indulhassunk
- kiszállás után azonnal megtörténik a tranzakció, nem kell kotorásznom apróért, vagy működő taxiórával benzinkutat vagy bankautomatát keresni ha véletlen csak húszezres van nálam vagy "véletlen" nem működik a bankkártya leolvasó (mindkét eset megtörtént velem)
- sosem politizáltak a sofőrök, mindig kellemes hétköznapi témákról beszélgettünk, tapasztalatom szerint az Uberes sofőrök rendkívül képzett és tájékozott emberek
- nem egy sofőr kínált meg apróságokkal, pl: cukorka, víz, csokoládé, gyümölcs - egyiküknél még 99 forintos tescos energiaital is volt, amit a bulizóknak tartogat, hajnalban osztogatja
- sosem próbáltak meg felszedni, vagy szexuális ajánlatot tenni
- mindig biztonságban éreztem magam, nem tapasztaltam gyorshajtást vagy egyéb szabálytalanságot

Igen, szerencsétlen hülye vagyok (ironikus), mert ha szorzós időszak van, akkor is Ubert hívok, még akkor is, ha így drágábban utazom, mint BKK kocsiban.

Véleményem szerint a taxisok két ok miatt tiltakoznak az új technológia ellen:

- az értékelési rendszer, mely azonnali visszajelzést jelent - ha a mai BKK rendszerben létezne a csillagozós értékelés, akkor a BKK taxisofőrök jelentős része 1-2 nap után új munka után nézhetne (tudtommal 4.7 alatt az Uber blokkolja a sofőrt!)
- a taxis szervezetek és vezetőik félrevezetik, félreinformálják őket az Uberrel kapcsolatban, mivel a technika elterjedése esetén a klasszikus fuvarszervezői tevékenység feleslegessé válik, így ezen cégeknek nem érdeke az, hogy a taxisok hívhatók legyenek egy ilyen alkalmazás által, mint az több városban létezik (Berlinben hívtam hivatalos taxit uberen keresztül)

Nem vagyok az Uber alkalmazottja, csak egy (megelőlegezem magamnak a szerencsétlen hülye mellé) kibaszott zsidóhipszterpicsa, aki megelégelte azt, hogy több alkalommal (bocs, vulgárisan kértek fel aktusra, csak így tudom idézni) meg akartak baszni taxisok, több alkalommal volt 7 km-es út 4.000 Ft, akinek a vidéki ismerőse a nyugatiból a Vígszínházig 6.000 Forintért jut el és megelégelte azt, hogy jobbikos barmok politizálását, zsidózását hallgatja egy licencelt budapesti taxiban.

Hajrá Uber, imádlak titeket!
annmbp 2015.03.05 09:59:10
@dex.ion: @Sok Sokk:
Maráha nem Relay, hanem egy Shell kút.
Alig egy hete szavazták ki, de már koncertezget  ..
Ez az éhes seggű malac mutatja meg, hogyan gyakorold a járást, ha férfi vagy és ha rajtad van a nöszési düh:   ..
Nem tudjuk, komolyan gondolta-e Schobert Norbi, hogy Mark Zuckerberghez írt leveléből akár egy szó is eljut a címzetthez, de azt tudjuk, hogy nem ő az első magyar celeb, aki levelet írt a világ legnagyobb közösségi oldalának alapítójához. Akár értik ezek az önjelölt hírességek…..
 Vannak azok a tipikus rock&roll fotók, amiket kb mindenki ismer, de nagy részük nem tudja, ki készítette őket. Mindenhol felbukkanak a neten, imádjuk őket, aztán az eredetükről lövésünk nincs. Nos, Michael Putland képei is ilyenek, a fotós ugyanis az elmúlt 50 éveben olyan…..
annmbp 2015.02.09 00:05:06
Én Csepelen születtem, kiskorom óta foglakoztatott milyen lehet az hely, ahol sokszor megfordultunk, de senki nem tudott semmit róla, csak hogy a domb tetején vannak szellőző nyílásai az objektumnak, de oda lejutni őrültség és életveszélyes... Nos...a Több éve zárva tartott,…..