Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KNE

18 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Magyar Természetvédők Szövetségével karöltve az Erre van előre kutatócsoport is részt vehetett április 6-án azon a varsói műhelykonferencián, ahol a közösségi energiagazdálkodás települési szintű integrálásának lehetőségeiről volt szó. Az előadók Spanyolországból, Németországból, Skóciából,…..
Tisztelettel kérjük, hogy adója 1%-ával támogassa a Hálózat működését, egy élhetőbb környezet megteremtését. Adószámunk: 18666454-1-13..
Elnökünket a párizsi klímacsúcs keretében tartott Inforse-Europe vezetőségi találkozón újabb 2 évre a nemzetközi szervezet vezetőségébe választották...
Az INFORSE-Europe képviseletében megfigyelőként veszünk részt a párizsi klímacsúcson - benyomások a konferencia helyszínén..
Ezúttal Nyíregyházán népszerűsítettük az "Erre van előre" projektet. November 26-án egyesületünk elnöke tartott előadást az Energia és Környezet Alapítvány és az Emisszió Egyesület által rendezett fórumon. A fórum a nemzetközi Közösségi Energia (CO-POWER) projekt…..
Az Óbudai Egyetem remek konferenciája - az Erre van előre projektünkkel fűszerezve ..
Az "Erre van előre" projektről szóló riportsorozat következő 60 perces gyöngyszeme a Rádió Q-n (http://www.radioq.hu/ - 99,5) november 5-én, csütörtökön 11.00-től.A téma az energiastratégiák készítésének elmélete és gyakorlata - sok érdekes és tanulságos példával a…..
A fenntartható településekről szóló műhelybeszélgetésen vettünk részt az Ökopolisz Nyári Akadémián Augusztus 7-én. ..
Egyesületünk szakértő csoportjának képviselete meghívott előadója volt a Wuppertal Institut, az MTA RKK, illetve a Deutsche Bundesstiftung Umwelt által szervezett "Perspective of Renewable Energy in the Danube Region" c. konferenciájának. A két napos nemzetközi rendezvényen a magyar…..
Egyesületünk elnöke, Munkácsy Béla az INFORSE-Europe képviseletében vett részt (és vezetett kerekasztal beszélgetést) a Bécsben megrendezett 15. Megújuló Energia és Energiahatékonyság Interparlamentáris Találkozón 2015. március 12-13 között. Az esemény fő célja az volt,…..
Egyesületünk szakemberei két ízben tartottak előadást TÁMOP-4.2.3-12/1/KONV kódszámú  "Tudomány mindenkinek - a megújuló energiákkal és fenntarthatósággal kapcsolatos hazai eredmények disszeminációja" projekt keretében a miskolci Bláthy Ottó Villamosipari…..
A veszprémi Pannon Egyetem Mérnöki Karán szervezett a „Tudomány a kocsmában” c. rendezvénysorozat témája 2014.02.21-én az atomenergia volt. A vitaestre Dr. Munkácsy Bélát, egyesületünk elnökét hívták meg a szervezők. A rendezvényen több mint száz hallgató vett részt,…..
A magyar villamosenergia-ellátás helyzetéről, lehetséges és kívánatos jövőjéről cseréltek eszmét a téma ismert szakértői az Akadémián megrendezett, „Villamosenergia-ellátás Magyarországon a XXI. században" című tudományos konferencián 2014. február 18-án. A nagy…..
A globális környezeti válság úgy tűnik beköszöntött. A Föld egyes térségeiben ez már régóta nem kérdés, de egy sokemeletes irodaépület légkondicionált szobájából szemlélve nem tűnnek fel azok a válságjelenségek, amelyek évente százmilliónyi embertársunk alapvető…..
Közel 40 résztvevővel - köztük 3 felvidéki polgármesterrel és egy hazai országgyűlési képviselővel - sikeresen zárult a második energiagazdálkodással foglalkozó műhelymunka Máriahalmon. A program 0 Ft állami támogatással, ámde a helyi szervezők és az előadók…..
Az előadások: Dr. Munkácsy Béla (egyetemi adjunktus [ELTE], környezetmenedzser): európai helyzetkép és hazai esettanulmányok a magyar valóság tükrébenKiss László (geotermikus szakmérnök) - lehetőségek és esettanulmányok a geotermia tárgykörébőlKollár Károly (Sárisáp…..
Az egyesület célja az Alapszabály szerint: „Békességteremtés ember és ember között, ember és természet között, a környezeti nevelés, oktatás, valamint a környezetvédelem fejlesztése és az Egyesületben résztvevők érdekeinek képviselete, védelme.”   A szervezet…..