Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KamillaKatie

133 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az van bennünk, hogy ha ki szeretnénk kapcsolódni, akkor el kell utazni valahova. Ez annyiban igaz szerintem, hogy a környezetváltozás mindig jót tesz, főleg, ha kicsit besokalltunk a feladatoktól. De egy nyugalmat árasztó otthon, egy csalogató élettér is nagyon sokban hozzájárulhat…..
Nem tudom, Te hogy vagy vele, de az én szívemhez nagyon közel állnak a természetes föld színek és anyagok, a mediterrán stílus. :) Kellemességével harmóniájával és kiegyensúlyozottságával kifejezetten nyugtató hatással van rám. Ha egyszer lesz vidéken egy csodaszép családi…..
Amikor ilyen barátságtalan, esős, rideg az idő, még az ágyból sincs kedvünk kikelni, nem igaz? Nincs, ami lendületesen elindítsa a napunkat, ami erőt és ösztönzést adjon, hogy belevágjunk a napi rutinba. Ám, ha egy ilyen csodás otthonban kelnék fel, akkor azt hiszem lenne…..
Manapság a fogyasztói társadalom arra neveli a fiatalokat, hogy ha valami elhasználódott, akkor dobjuk ki, ne vesződjünk vele, ne tartsuk meg, helyette vegyünk egy újat, egy dizájnosabbat, csillogó-vilogóbbat. Én viszont ezekben a régi, rusztikos tárgyakban abszolút el tudok veszni,…..
katiekincsesladaja Vízparton 2015.05.04 10:24:13
Nem tudom, Te mennyire ismersz itthon ilyesmit, de külföldön egészen nagy divatját éli az úgynevezett "tutaj" lakás. Ezeket régi csónakokból, kisebb hajókból, vitorlásokból alakítják át a legújabb divat, design szerint. Sőt, ami a legjobb, hogy sok helyen "hotelként" működik,…..
Bizony a tengeren túlon is vonzó a francia vidéki stílus. Mi sem mutatja jobban ezt, mint az alább bemutatott californniai shabby otthon. Ebben a házban tökéletes stílusérzékkel ötvözték a shabby chicet a klasszikus countryval és a francia vidéki stílussal. A rusztikus szövetek, a…..
A kis faházakról sokunknak a fészer jellegű helyek jutnak eszünkbe, ahová bedobáljuk, nem éppen rendezetten, a kerti szerszámokat, a gyümölcsös ládákat, télre a kerti bútort és így tovább. A ház, telek szégyenfoltja, amit nem szeretünk mutogatni, nem örülünk, ha a…..
katiekincsesladaja Abszolút OTTHON 2015.03.05 09:41:13
Amikor vidéki és shabby stílusú házakat nézegetek a neten, sokszor az az érzésem, hogy sokan könnyen átesnek a ló túloldalára, eltúlzott, erőltetett stílusjegyek, giccses kicicomázott belső terek... De azért, ha lelkesen kutakodik az ember bizony lehet olyan kincsekre találni,…..
katiekincsesladaja Angol vidék 2015.03.02 12:42:24
Ezt a házat egy fiatal házaspár vette meg 2011-ben. Borzalmas állapotban, lepusztulva, elhagyatottan. De ők meglátták benne a fantáziát. Az első pillanattól kezdve folyamatos tervezés alatt állt, majd egy csodás vidéki, barátságos, igazi otthont varázsoltak belőle, ahova három…..
A loft stílusról írtam már régebben, és igaz, hogy nagyon szeretem ezt az irányzatot, de meg kell valljam, azért nekem egy kicsit rideg. Számomra nem eléggé kényelmes, meghitt. Viszont, hogy megmutassam, lehet ezt másképp is csinálni, mai posztomban egy olyan lakás jön, ami bár…..
katiekincsesladaja DIY naptár 2015.01.21 11:50:48
Na jó, azért azt ne gondoljátok, hogy az egész határidőnapló saját készítésű! :) Csak az egyedi fedőlapja. :) Ugyanis történt néhány éve, hogy kerestem a megfelelő naplót év végén, ami mintában, elosztásban, méretben is megfelel. De valahogy sehogy sem akadtam rá az…..
A néhány nappal ezelőtti poszt folytatása képekben (mert olyan sok gyűlt össze) ;) f:pinterest..
A '60-as, '70-es évekből hozzuk, pedig akkor még én nem is éltem és szerintem sok Katie-s sem, hogy a lambéria, a faborítás belső tereken idejét múlt, retró, nem szép, nem modern... És a vidéki, rusztikus enteriőrökről is hasonlóan vélekednek sokan. Mai posztomban számos olyan…..
Még decemberben vettem egy desszertes főzős magazint. Utólag bebizonyosodott, hogy remek választás volt. Mutatok nektek majd néhány, általam is kipróbált téli receptet. Első egy nagyon jellemző ízkombinációs, végtelenül egyszerű és gyors nasi - a fahéjas almachips. Amire…..
Akármennyire is elcsépelt téma, én azért nem bírtam megállni, hogy ne menjek ki a Vörösmarty téri karácsonyi vásárba fotózni. Így utólag azt mondom, még szerencse, hogy kimentem, mert rengeteg érdekes dologgal találkoztam, sok szépséget fotóztam. Mind mind magyar fiatal keze…..
Te szoktad dekorálni karácsonykor a hálódat? Hát én sem. Sosem jutott eszembe, hogy akár egy ajtókoszorút, akár egy gyertyás asztali díszt tegyek a hálószobába. De ahogy belegondolok, arra jövök rá, hogy miért is ne?! Hiszen a kertben fényfüzér adja meg a hangulatot, a…..
katiekincsesladaja Blue christmas 2014.12.04 00:21:41
Neked milyen színű a karácsony? Fenyő zöld és piros? Esetleg arany és ezüst? Talán a fehéret párosítod az ezüsttel? A hagyományos színek a szüleinktől jönnek, nem? Emlékszem, gyerekkoromban mindig arany piros, vagy zöld volt minden dísz. Nem mintha ez rossz lenne, sőt! De…..
Egyre több gasztro blogot indítanak útjára manapság a bloggerek. De tudnak vajon különlegesek lenni? Tudnak  eléggé egyediek lenni? Kell 100%-ban újat mutatni, ahhoz, hogy fennmaradjon a víz felszínén egy blog? Mostani posztomban épp egy ilyen frissen startolt gaszto oldalt mutatok…..
katiekincsesladaja Őszben nyár 2014.11.11 13:09:46
Kicsit rendhagyó poszttal jövök mára. Néhány hete látogatóban voltam Sopron környékén és miután egyik este láttam egy csodás helyszínt Instagramon, másnap fel is kerestük és csináltunk egy szép sorozatot... Lássuk, mi született belőle: képek:…..
Van egy felesleges karácsonyi fényfüzéred? Akkor vegyél hozzá egy csomag tetszőleges színű papírpoharat. Ha szeretnéd mintásra a fűzért, akkor papírokat is. És mutatom, hogy csináld! Én egyszínű világos kék poharakkal csináltam, mert nekem kék a…..
katiekincsesladaja O.T.T.H.O.N. 2014.10.28 16:05:15
Neked mit jelent az otthon? Csak egy lakás vagy ház, ahol a dolgaid vannak és ahol főzöl és alszol? Szerintem ennél sokkal több. Az igazi otthon megvéd, megvigasztal, örömet szerez, formál, biztonságot ad, mosolyra derít, boldogságot ad... Hangulatát, berendezését olyanra…..
Itt a sütőtök szezon, szinte minden héten főzök valamit ebből az őszi, isteni alapanyagból, annyira szeretem... Egyszer krém levest, egyszer hússal (ezt a receptet is hozom...). És találtam egy nagyon finom, könnyű tésztájú, egyszerű muffin receptet is, mely a sütőtököt egy…..
katiekincsesladaja Liliomkert Piac 2014.09.16 12:38:22
Van egy piac, ahova az emberek nem piacozni mennek. Sokkal inkább hajnalban felkelnek és akár kilométereket bicikliznek, hogy közösségi életet élhessenek, beszélgethessenek, ismerkedhessenek, kóstolhassanak, lássanak, érezzenek, tapasztaljanak... Ez a káptalantóti Liliomkert Piac a…..
katiekincsesladaja A legfinomabb 2014.09.11 09:41:18
Tegnap megsütöttem a világ legfinomabb mandulás szilvás sütijét. Egyszerű, gyors és különleges. Mivel hétvégéről rengeteg finomsággal tértem vissza a fővárosba, köztük 3 kiló szilvával, amit nehezen tudtunk volna megenni néhány nap alatt, ezért kitaláltam, hogy itt egy…..
Balaton, nagy zöld füves kert, a teraszon várnak a megkötözött ruhák, lepedők, fehér anyagok. A fészerben már forr a víz. Az égkék és a mentazöld között vacillálunk. Izgatott válogatás folyik a festékek között. Eldöntöttük, mindkettőt felhasználjuk, fele ruha ilyen, fele…..