Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tujapecér

0 bejegyzést írt és 97 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egykoron elegáns TEE vonatok szelték át keresztül-kasul Nyugat-, Észak- és Dél-Európát, ám különböző okokból ez a hálózat megszűnt vagy épp átalakult EuroCity és InterCity hálózattá. Egyre többen látnak azonban fantáziát a vasúti közlekedés fejlesztésében, új nemzetközi járatok indításában. A…..
Az alumínium gyártása Magyarországon már a két világháború között megindult, de az igazi aranykorát a szocializmus alatt élte, ha lehet ezzel a képzavarral élni. Mihez kezdtek a közelmúltban katasztrófát is okozó vörösiszappal akkoriban? Mennyi elektromos áramra van szükség 1000 kilogramm alumínium…..
Vérző végtagok és félresiklott biológiai kísérletekről szóló szóbeszéd övezte a vándorkagylók megjelenését a Balatonban.  ..
Sok dologgal csaltak a Balatonnál, de leggyakrabban mégis a vendéglátóhelyek kategóriáival. De vajon miért és hogyan?..
tujapecér 2020.04.12 11:02:59
@Fue: 1966 junius 18.i Gellért szállói szülinapi "party" 29 főre tortával, virággal, parféval, pezsgővel, kv val . 3573,60! Ft. Igaz, 1500 ft. előleget kellett fizetni:)))
A korabeli eredeti számla előttem.
Ez egy jobb tisztviselő egyhavi bére volt.
Az egyik legfrusztrálóbb dolog az életben és a tanulásban, hogy rengeteg dolgot elfelejtünk. Olvasunk egy könyvet és hetek múlva már nem tudjuk pontosan felidézni. Találkozunk egy kérdéssel – tudjuk, hogy tanultunk róla valamikor – de mégsem  tudunk rá válaszolni. A középiskolában rengeteg órát…..
Egészen brutális mértékű lakosságvesztést jósolnak a szakemberek Magyarországra és a régióra a 2050-ig tartó időszakra. Magyarországon például az 1989-es helyzethez képest 20 százalékkal csökkenhet a lakosság lélekszáma. Ennek persze csak egy részér okozza a határátkelés, de az is ott van az okok…..
tujapecér 2020.01.29 12:36:44
@Andy73: A magyar csaladok szama 2016 ban 2.743 ezer.
A 3v több gyerek a családok 4.6% ban van.
Btw. 53% ban NINCS gyerek!
Volt egyszer egy Fidesz. Akkor még fiatalok voltak, meg demokraták, sőt liberálisok is. Akkor még rossznak tartották Oroszországot, amit már akkor is ugyanaz a Putyin vezett, mint most. Most, a hatalom megtartása érdekében 180 fokos fordulatot vettek. Kis gyűjtés az akkori és mostani…..
Kutatásaim során már régebb óta foglalkozom nagyméretarányú, többlapos etnikai térkép-sorozatokkal. Nemrégiben sikerült rábukkanni egy 1919-es kiadású, román tervezésű kétszázezres méretarányú etnikai térkép-sorozatra, amelyet tudomásom szerint a magyar nyelvű földrajzi szakirodalom korábban még nem…..
tujapecér 2019.07.23 11:50:24
@MAXVAL bircaman közíró: Bulgár belügy, oroszok dettó! Kőnigsberg/ Kalinyingrád
Az egykori Zaránd vármegye 1009–1876 között állt fenn és megszűnésekor Magyarország egyik legkisebb és legelmaradottabb vármegyéje volt, ahol a megszűnés előtti utolsó népszámlálás alkalmával a lakosság 97 százaléka se írni se olvasni nem tudott. Zaránd vármegye: Brád és a Fehér-Kőrös völgye…..
HamPLÓ Egyessel Etele fele 2019.06.21 16:49:01
Több mint négy év után ismét "első villamoshoz" gyülekezhettünk Közepesen-Dél-Budán: először gördült végig tuja az 1-es hosszabbításán a Fehérvári úttól az Etele térig. Kezdjük a rövid képes beszámolót egy kötelező közhellyel: előttem az utódom! Hozzánk közelebb még egy 103-as autóbuszt…..
Igyekszem rövid lenni. Nem állíthatom, hogy az osztrák nép a kedvencem lenne, sajnálom. Nem tudok róluk általánosságban rosszat mondani ugyan, de azt gondolom, hogy valahogy kevés bennük a spiritusz, némelyikükben meg talán túl sok, de valahogy nem tudom sajátomnak érezni a világukat. Sosem mennek…..
tujapecér 2019.05.22 17:36:12
@Sir Galahad: Ilyen a magyar néplélek! A nők is inkább tűrnek, nem lépnek ki egy megalazó kapcsolatból. A nép is ilyen. Szar, de mégis inkább a biztos rosszat, mint a bizonytalan jót választják.
Ma április 24-én van az örmény népirtás emléknapja. Körülbelül másfél millió örmény keresztényt öltek meg olyan gyorsasággal a huszadik század népirtásában, ami Hitlert is inspirálta. Ma sajnos mindössze 28 ország ismeri el hivatalosan a mészárlásokat népirtásnak. Hazánk egyelőre nem. Az…..
tujapecér 2019.04.25 06:02:33
@Nemere16:
A baltás kiadásával egyértelműsítette az érték választást, ami inkább érdek választás volt.
A főnemesek igencsak elszigetelt életet éltek, sem vidéki otthonaikban, sem fővárosi palotáikban, sem az utazásaik alatt nem igen érintkeztek a pórnéppel és a polgársággal. Idézzük fel egy főúr hétköznapjait a monarchia idején. Forrás: Fortepan, Zichy kastély (Soponya-Nagyláng)..
Most, hogy új elnököt kapott a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány, azon tűnődöm, vajon hány Szántó Miklós lehet. Az „átkosból” ismertem egy ilyen nevű szociológus-újságírót, aki vagy negyedszázadon át szerkesztette a Magyar Hírek című lapot. A Magyarok Világszövetsége jóvoltából ő tartott…..
tujapecér 2019.04.03 05:55:12
@bodzapuska: Személyről van szó konkrétan.
Még hogy következmények nélküli ország! Kérem szépen, csütörtökön reggel tíz körül került ki egy poszt ide Az állami propagandahivatalban Túrkeve=Mezőtúr címmel, amiben egy mulatságos húzásról írtam: a szoljon.hu-ra publikáló Szilvási Zsuzsa egy éven belül ugyanazt a cikket kétszer is megjelentette,…..
1905. Norvég bálnavadászhajók zsákmányaikkal a Spitzbergákon  ..
tujapecér 2016.12.29 21:22:07
@karandash:
Nekünk a vízben főtt dara rá a "Hitlerszalonna" volt a napi menű.
Magyar feltámadás, harcoló honvédek, leventemozgalom, bolsevik veszély, légoltalom és hungarizmus. A dicsőségtől a pusztulásig. Súlyos mondanivaló és művészet. Magyar plakátok egy jövőnket meghatározó korszakból...
Balatonfüred egykor a Stasi egyik magyarországi központja volt, a nyaralókat ügynökök hada figyelte meg és kísérte titokban. A Hosszúlépés. Járunk? sétáján vettünk részt, ahol Balaton történetének kevésbé ismert fejezeteiről hallhattunk. Fortepan A 60-as évek turisztikai fellendülésében nemcsak…..
Bár 1969 márciusának elején a világ még éppen a szuperszonikus Concorde üzembe helyezésén ámuldozott, ám hamarosan mindenki inkább a szovjet-kínai határra szegezte a tekintetét, és aggódva figyelte a Peking és Moszkva között kialakuló válsághelyzetet...
Kevés dolog árul el olyan sokat egy pártról, mint az, miként kampányol egy-egy fontos voksolás előtt. A Fideszt eddig sem a visszafogottságáról ismertük, de amit a kvótanépszavazás kampányfinisében művel, még a legtapasztaltabb kommunikációs szakembereket is megdöbbenti. Valami azt súgja, hogy a…..
  ...Micsoda fordulat, megvertük orbánt! Még 1 millió érvényes szavazatot sem szerzett a  kvótanépszavazáson . Hogy miért?! Mert otthon maradtál Te is, nem mentünk el szavazni, ezzel legyőztük a hazug kormányt, megszégyenülten, őrjöngve  kullogtak.. Próbálkoztak pedig rengeteg hazugsággal,…..
Tapasztalataim szerint a hadtörténelem és a haditechnika iránt érdeklődők egyik kedvenc szellemi játéka azon filozofálni (esetenként vitatkozni), hogy melyik fegyver, fegyvertípus, fegyverrendszer hagyta ott leginkább a nyomát a hadviselés (és ezzel párhuzamosan az emberi történelem) alakulásán.…..
A házastársak szexuális élete a középkorban nem volt magánügy, mert az egyház a családi élet intim pillanatai fölött is ellenőrzést akart gyakorolni. Úgy tartották, hogy a házasságot Isten nem a „test gyönyör iránti vágyának kielégítésére” engedte meg, és önmegtartóztatás nélkül a házasságban…..
tujapecér 2016.09.02 11:07:25
@Andy73:
Azért azt se feledjük, Magyarország a XX. században majd 3 millió felnőtt embert veszített a korai kivándorlás(kitántorgás) a Nagy Háború, a "2.VH, az 1956-os, és a mai, már majd 600 ezres kivándorlással.
Ez is hiányzik...
Ismét egy évfordulós írás érkezik, igaz, hogy nem kerek a szám, de attól még érdemes e rövid cikkecskébe belefognotok. 1912. augusztus 12. az ünnepelt nap, a helyszín Szevasztopol, akkor még a cár atyuska birodalma, egy olyan ország, amely akkoriban a brit gyarmatbirodalom után a második legnagyobb…..
tujapecér 2016.08.09 06:28:36
@Wildhunt:
Arra gondolok, hogy a katonai verzióban nincsenek kényelmes fotelek, túlnyomásos kabin(?), vízöblítéses wc, meg egyéb kispolgári csökevény:) Ha ezek elmaradnak, elég jelentős tehertől szabadul meg a gép.szvsz.