Regisztráció Blogot indítok
Adatok
envagyokaz

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Örülünk, Vincent? Brexit Day One 2020.02.01 15:45:49
         A hatvanas években Morecambe volt Észak-Anglia Riviérája. A yorkshire-i bányászok, a bradfordi munkások idejártak nyaralni, a pályaudvartól pár méterre volt a tengerpart. Aztán bezártak a bányák, a malmok, a kohók, a munkásosztály maradéka a Kazinczy utcában vagy Mallorcán issza meg a…..
envagyokaz 2020.02.02 14:28:58
@jotunder: Én itt élek. Szemantikai rugózásba kezdtél, ha nem haragszol meg. Regenteg szempontból civilizáltabb, emberségesebb társadalom az angol a magyarnál, ez igaz. De nem a magyar a benchmark számukra, abban ugye egyetértünk?

Te tényleg tudod őszintén azt mondani, hogy nem azok a környékek a legrosszabbak ebben az országban, ahol leginkább csak fehér angolok laknak? Én éjszaka közepén Brixtonban (8 évvel ezelőtt) sosem éreztem olyan feszülten magam, mint Newcastle külsőben vagy Newportban, vagy a kedvenc angol csőcselékturista célpontban, Newquayben, amihez képest a pesti vagy siófoki éjszaka babazsúr. Surreyben pedig a frusztráció nem a kocsmában tör elő, hanem Land Roverek vásárlásában, nameg stiff upper lip.

Amikor te Bécsbe/Münchenbe/Stockholmba stb érkezel, nem érzed, hogy mennyivel nyugatabbra érkeztél? Vagy Lille-től Salzburgon és Lyonon át Bilbaóig és onnan Sevillába hogy mennyire kulturáltabbak a szó minden értelmében? Elsőre nem nyilvánvaló, nagyon nehezen kibogozható, ám rém egyszerűen megfogalmazható strukturális társadalmi problémáik vannak. A-na-kro-nisz-ti-kus. Az angol társadalom nem modernizált és megfeszül a modern kihívások követelte változások alatt. Regresszióban vannak.

Amire egyáltalán nem biztos, hogy valaha rá fognak ébredni. Ha szerencséjük van, előbb-utóbb beüt a hard Brexit és az talán felrázza őket, hamár egyszer elmismásolták a teljes 19. és 20. századot. De láthatóan a németektől nem azt tanulták, hogy valamit mégiscsak jobban csinálnak, ha két elvesztett világháborút és felfoghatatlan gazdasági és emberi lepusztulást követően már megint előrébb tartanak. De nem, mert hát az angolok nyerték meg a háborúkat, azt hiszik, mert történelemoktatás helyett nettó propagandát hallgatnak az iskolákban. Semmit nem értenek.

Csőcselék vagy sem, a Brexit semmivel nem kevésbé barbár természete lényegét tekintve, mint például az őskeresztény könyvégetők voltak az első évezred első felében. A megértés igényének teljes hiánya az angol társadalom teljes keresztmetszetében, munkásosztálytól az Bullingdon Clubig. A pluralizmus és ideák versenyének elutasítása, az abból történő kivonulás, ez az egész a más gyökerű emberek és rendszerek egyenértékűségének elutasításával egyenlő. Az eszmék, abszrakciók és magas esztétika tagadása. Az angolok gyakorlatias barbárok, az értelmiség nagy része is. Domesztikáltak, de barbárok. Vannak kivételek, de elenyésző az egészet tekintve.

Mintha elfelejtenénk, hogy az angolok voltak az eredeti innovátárok nacionalizmusban és modern felsőbbrendűségi tanulmányokban. A nácikák még a kanyarban sem voltak, amikor az angol elit nyíltan hirdette, hogy a brit hódítás áldás a világnak. A németek szembenéztek, leszámoltak ezzel. Az angolok sosem. Ez a szellem itt él ma, bennük, közöttünk.
envagyokaz 2020.02.03 23:56:30
@wulfer: Igen, fokent a rektalis izmukat fogjak megengedoen.
envagyokaz 2020.02.04 22:45:05
@jotunder: Boris Johnson az angol kulturának megfelelő bárgyú figurát játszó igazi szörnyeteg, patologikus vonásokkal. Egy magyar, orosz vagy pláne iráni környezetben annak megfelelő karaktert öltene fel. Nem korrupt? Elég szűken definiálhatod.
       "Először is, a balosok, mivel a kommunizmus – elméleti vagy gyakorlati – múltjában gyökereznek, nincs valódi nyitottságuk a nyugati avagy egy reálisan tökéletesebb világra, nem beszélnek idegen nyelveket, az anyanyelvüket sem ismerik eléggé, mert a görög-latin alapokkal végleg (sic)…..
"Sötét korszakban élünk ma Magyarországon, nevezzük csak a nevén, hiszen napról napra újabb és újabb bizonyítékok kerülnek felszínre. A maffiapolitika korában él ma Magyarország, ez az igazság." Orbán Viktor, 2007    ..
            Dr. Török Gábor a politikatudomány docense értekezésében rávilágít arra, hogy "Orbán Viktor nem lépte át a demokratikus határokat".            Ez így van, Orbán Viktor nem lépte át a demokratikus határokat. Orbán soha semmilyen határt nem lép át. Ő…..
Álomnál már több a budapesti olimpia! Ha mindenki egy irányba húz, Budapest hiteles, versenyképes pályázóként szállhat harcba a 2028-as olimpia megrendezéséért Borkai Zsolt 2014. július 7...
envagyokaz 2014.09.15 12:45:47
@sajtohuba: "A Lázáromnak pont megfelel"
Úgy gondolom, hogy jobb ha én írok erről először és nem más. Konok Péter a nagyonbaloldal, szerintem igen jótollú fenegyereke lekurvázta Bálint Antóniát.  Bálint Antónia (egyelőre) semmit sem követett el. Képviselőjelölt lesz egy olyan körzetben, ahol mindenki a baloldal…..
envagyokaz 2014.08.28 17:40:55
@jotunder: "de azért a FIDESZ-t a nagyvárosi értelmiségen belül is kb. ötven százalék támogatja, "

őőőőő...fogalmi zavarban vagyok. Aki a FIDESZ-t támogatja, az egyúttal lehet értelmiségi is? Vagy most szimplán "szellemi munkát végzőként" definiáltuk?
linkért klikk a képre..
envagyokaz 2014.07.28 10:44:15
@Evezős: valóban van egy coming out jellege az egésznek, erős naésakkor-mivan hangszínben. pont ebben érzem én az újdonságot. mert orbán alapvetően sunyi.
envagyokaz 2014.07.28 11:16:46
@ingyenebed: én nem látom ilyen drámaian a helyzetet: szerintem nem a jövőről beszélt valójában, hanem a jelenről. az valóban fordulat, hogy most már nyíltan a szemébe mondta a népnek.

az eu-val kapcsolatban pedig szerintem kell az EU pénze. eddig is mindig ellavíroztak a határon, ezután is el fognak. nem fognak falnak menni. az EU-nak meg ezernyi fontosabb dolga van, minthogy magyarország apró cseprő ügyeivel baszakodjanak, ha nem feltétlenül muszáj. szóval hacsak orbán kamerák előtt nem veszi elő a farkát az európai parlamentben és kezdi el ütemesen verni vele az asztalt, az EU inkább kusst akar majd, hogy a fontos dolgokkal foglalkozzon, mint a gazdaság, fiskális politika, britek köcsögösködése, stb. kizárni nem fognak minket, hacsak nem orbán tényleg ki akarna lépni. de nem látom, az neki miért volna jó, vagy hogy egyáltalán miért akarná. szerintem nem akar ő olyan nagy dolgokat. neki a nagy dolog, hogy ő a námbör ván az országban, meg a foci. nincs abban az emberben kaliber a nagypolitikai játszmához, sem igény. sőt, megkockáztatom, ő valójában azt szeretné, ha szeretnék, külföldön is. egy piti pojáca.
envagyokaz 2014.07.28 14:42:21
@balmoral: itt a kellemetlen válasz: akkor békén kell hagyni. igen, lehetséges, hogy sokkal rosszabbul járna az ország, ha orbánnak az EU vagy a társadalom egy jelentős csoportja nekifeszülne, mert valószínűleg tényleg megvadulna picit a lelkem. az elmúlt négy év gyakorlatilag megelőző csapásnak fogható fel, egy blitzkrieg, hogy még csak mozdulni se lehessen. logikus, hogy ha nagyobb ellenállásba ütközne orbán, annál nagyobb lesz a csattanás. láttuk, hogy viszonylag gyenge pozícióból mit művelt 2006 őszén.

ez persze morálisan nem elfogadható válasz, csak szimplán kalkuláló.

de ha úgy gondoljuk (ahogyan sokan itt és az értelmiségiek közt), hogy orbán nem a probléma gyökere, és a távozásával nem volna automatikusan semmi sem jobb, nem biztos, hogy érdemes minden áron eltávolítani. szerintem ő és a holdudvara nagyon messze elmenne a hatalomért. olyan messze, amibe most nem is akarnánk belegondolni, és lehet, ők sem gondolják, hogy elmennének odáig.
Nem lesz megszorítás Varga Mihály, 2014. április 30...
Kaprinay Zoltánnal először az MTA-n találkoztam, amikor Ádámmal átvettük az Év blogja-kitüntetést az Itbusinesstől. A nevét persze már korábbról ismertem, aki egy kicsit is otthonosan mozog ebben a szakmában, hallott már róla, hiszen Zoltán ott volt a magyar online újságírás…..
A Magyar Telekom Mindennapihősök karrieroldalára készített kisfilmet az Akció-Nxs. Érdekes, hogy online-ra ennyi pénzt szántak Téék, látszik, hogy nagyon komoly munka van mögötte. A végeredményt illetően a szerkesztőség némiképp megosztott, de mondja el, ön mit gondol…..
A gyorséttermek szerelmesei számára valószínűleg nem újdonság, hogy külföldön általában az itthonitól eltérő áron szerezhetik be kedvenc szendvicsüket. A legnépszerűbb gyorséttermi szendvicsek közé tartozó Big Mac árai országonként igen jelentős eltéréseket mutatnak:…..
A processzoreladások a mostani negyedik negyedévben 11 százalékkal csökkentek az elmúlt év azonos időszakához képest. Egyedül a netbookokhoz gyártott Intel Atom tudott megnyugtató eredményt felmutatni. Ha az Atomot nem számoljuk bele az eredménybe, akkor a processzoreladás 22…..
envagyokaz 2009.02.12 13:04:10
a processzoreladások visszaesését nem az atom, hanem a felhalmozódott alkatrész és notebookkészletek kiárusítása magyarázza (gondolom az IDC is az ellátási láncban mér, nem a végfelhasználói keresletet)


"In November 2008 ABI Research carried out a survey of more than 1000 adult consumers in the United States [...] the research found that only 11% would use a netbook as their primary computer, while a massive 79% view netbooks as a secondary device to be used in addition to a laptop or desktop computer."

www.abiresearch.com/press/1358-ABI+Research+Survey:+79%25+of+Respondents+View+Netbooks+as+%93Secondary%94+Devices

"Jackie Hsu, president of the Americas division of laptop and netbook maker Asus, estimates that 10% to 20% of netbook buyers would have bought a more expensive laptop or desktop if netbooks weren't available."

"Sumit Agnihotry, director of notebook product marketing for Acer America, places cannibalization at 8% to 10%. "

www.businessweek.com/technology/content/nov2008/tc20081114_674063.htm


"A linuxos netbookok visszaszorítása is célja a Windows 7-nek "

www.hwsw.hu/hirek/37358/windows_7_netbook_linux_microsoft_asus_eee-pc_acer.html

"A Starter Editiont csak a legolcsóbb PC-kre előre telepítve engedi majd forgalmazni a Microsoft. Az olcsó netbookokra is ezt a változatot szánja a cég, de a Home Premium változatot is láthatjuk majd rajtuk, a Microsoft szerint ugyanis ennek nincs technikai akadálya, ráadásul a vevők alighanem igényelni fogják az otthoni verzióban levő multimédiás képességeket."

www.hwsw.hu/hirek/38009/microsoft_windows_7_home_premium_professional_ultimate_enterprise_starter_edition_operacios_rendszer.html

Az elmúlt hónapokban Amerikából sorra jönnek az arról szóló hírek, hogy az IT- és webes cégek leépítenek, racionalizálnak, bérbefagyasztanak, próbálnak felkészülni az ínségesebb negyedévekre.Legutóbb például a WebGuild szellőztette meg, hogy az elmúlt fél évben immár…..
Tanzablog Délről északnak 2008.10.21 10:38:00
 Galéria (úton) Reggel indulunk a kisbusszal. Az út minden pillanata élményt ad. A táj zöld, a föld vörös, az égen bárányfelhők. A főút egész hosszában él, lüktet. Büszke tartású, szép arcú, színes ruhába öltözött nők, kézikocsit toló árusok, málhával…..
envagyokaz 2008.10.21 18:18:35
A szakítósblog történetének első coming out-ja! Még soha nem találkoztunk olyan tanárral, aki bevallotta volna diákja iránt érzett szerelmét, pedig mindig remegő gyomorral olvassuk az újságokban, hogy a tanárnő és a diák szerelmesek voltak/lefeküdtek/csókolóztak, de soha nem…..