Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Panzer

0 bejegyzést írt és 925 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Május 21-22. között Rigában tartják az Európai Unió és a Keleti Partnerség államai közötti csúcstalálkozót. Az elmúlt években az oroszokkal szembeni zéró összegű játékká silányult kezdeményezés elérte a célját, így új alapokra kell helyezni keleti politikánkat. Nem…..
Panzer 2015.05.23 12:52:51
@A demokrácia leszakadó függönye:

Sokat segít, ha nemcsak az origo alapján próbálod megítélni, hogy mi történik... :)
(Viktor Baloha meg konkrétan hazudott, ez azóta ki is derült: nincs föderalizációs megállapodás. Persze lehet, hogy egyszer majd lesz - de még nincs. Kerry nem ezért ment.)
Panzer 2015.05.23 14:59:11
@A demokrácia leszakadó függönye:

Baloha abban hazudott, hogy lenne foderalizacios megallapodas. Azt mondta, hogy meglett a deal, pedig nem. Innentol egyertelmu: hazudott.

"Két hét alatt tényleg nem szervezték at az egész országot :) "

Amit termeszetesen nem is vart toluk senki, hiaba probalsz gunyolodni. Egy elvi megallapodas viszont szulethetett volna, aminek a menten elkezdodhet a kozos munka. Nem tortent ilyen.

Ahhoz meg, hogy Kerry miert ment, erdemes pl. Matt Rojansky-t olvasni, illetve a Kreml vonatkozo sajtokozlemenyet a targyalasrol. Nagyon roviden: az amerikai-orosz viszonyban pillanatnyilag messze nem Ukrajna a legfontosabb kerdes.
Panzer 2015.05.24 17:42:31
@A demokrácia leszakadó függönye:

Félreérted. Én nem akarlak meggyőzni semmiről - annyira azért nem érdekelsz. :) Megmondtam, hogy miben tévedsz és megmondtam, hogy hol tudsz utánanézni annak, hogy miért. De ennyi, nem több. Ebből adódóan természetesen nem fogok helyetted dolgozni, és újra előkeresni az infót. Ha érdekel, megkeresed magadnak. Ha nem, nem. Nekem alapvetően mindegy.
Az elmúlt két év egyik (a hírek fontossági sorrendjében méltánytalanul hátracsúszott/hátracsúsztatott) botránya volt a nyelvvizsgákkal összefüggő visszaélés-sorozat, melynek lokális csúcspontjaként valamikor 2014 szeptemberében a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség…..
Panzer 2015.01.14 11:18:14
@sirdavegd:

Es ez igy van... Anno fiatal foiskolai oktatokent komoly harcot vivtam a tanszekvezetovel, hogy egy akkori regionalis Nagyember ne kapjon automatikusan jelest az diplomajahoz kello egyik legnehezebb targybol (EU jog- es intezmenyrendszer), hanem igenis jojjon el szepen vizsgazni.

A tnszekvezeto nem ezt akarta (Nagyember varosaban lakott es voltak erdekeltsegei), de ellenalltam, ugyhogy Nagyember ketszer is megbukott, en meg egyre komolyabb ejnyebejnyeket kaptam - aztan harmadikra, az UV-re egy korrekt kozepesre megtanulta, mert nem volt valasztasa.

Utobb derult ki, hogy az osszes tobbi targyara "automatikusan" jelest kapott, igy aztan persze summa cum laude lett a vege, anelkul, hogy valaha is jart volna orakra... :( - ergo teljesen hiaba kemenykedtem, nem sikerult peldat mutatnom a kollegaknak...
De legalabb jolesett. :)

A.
Panzer 2015.01.14 16:05:46
@Hadrian77:
Anno a Zrinyin ugy volt, hogy en mint civil oktato/kutato nem kaptam nyelvpotlekot, mert a hulye idegen nyelvek tudasa ugymond a munkam resze volt, munkaeszkoz. Azaz hiaba hasznaltam napi szinten, nem fizettek erte tobbet.
Ezzel szemben a szinten civil adminisztrativ allomany minden tovabbi nelkul kapott nyelvpotlekot, noha a budos eletben nem hasznalta egyik nyelvet sem, amirol szerzett valahonnan papirt.
Ez aztan azt a faramuci helyzetet eredmenyezte, hogy aktiv, napi szinten alkalmazott nyelvtudassal lenyegesen rosszabbul kerestem, mint azok, akiknek csak papirjuk volt, es sosem hasznaltak az adott nyelvet. Nem volt kifejezetten fair ez igy...

A hivatasos allomanyuakra mas szabalyok vonatkoztak, ott automatikusan jart a potlek, ha hasznaltak a nyelvet, ha nem - azaz volt motivacio, hogy tanuljanak (vagy legalabb papirjuk legyen :) ) A hallgatoknak meg ugye kotelezo volt a diploma miatt.

Es akkor a "lektoratusi nyelvvizsga" nevu, csak az adott intezmenyen belul elismert csodakrol meg nem is beszeltunk...
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszteri kinevezésével végérvényesen új külpolitikai stratégiája lett hazánknak. A korábbi nyugatos, euroatlanti fókuszt ugyanis az új miniszterrel és a minden jel szerint jelentősen átalakuló apparátussal felváltotta egy keleties,…..
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszteri kinevezésével végérvényesen új külpolitikai stratégiája lett hazánknak. A korábbi nyugatos, euroatlanti fókuszt ugyanis az új miniszterrel és a minden jel szerint jelentősen átalakuló apparátussal felváltotta egy keleties,…..
Napokon belül Szijjártó Péter, eddigi miniszterhelyettes és parlamenti államtitkár követheti a Külgazdasági és Külügyminisztérium élén a Brüsszelbe távozó Navracsics Tibort. Ennek kapcsán két cikkben, két szemszögből foglalkozunk a kinevezés hátterével. Ismét Pro/Kontra a…..
Egy kellemes pénteki nap a a Kijevtől mintegy 30 kilométernyire található Bojarka városában. A srácok nagyon örülnek az 5-ös számú gimnáziumban (úgy látszik, Ukrajnában még mindig él az intézményeket csak számmal elnevező szép szocialista hagyomány), hogy matek óra helyett…..
Panzer 2014.09.17 07:34:50
Az Azov zaszloaljnak szeptember eleji allapotok szerint nagyjabol 500 embere volt.
(Lasd pl. itt:
www.kyivpost.com/media/images/2014/09/09/p191cv8n0e7mi76g18r81ijf1sfu4/original.png )

500 ember alapjan azert kicsit talan tulzas neonacinak minositeni egy egesz kormanyzatot.
Ketsegtelen, az azovosok eleg radikalis fiuk, es nemigen kompatibilies az europai normakkal - de aranyaiban lenyegesen kevesebben vannak egyebkent, mint mondjuk a magyar osszlakossaghoz kepest a Magyar Garda + Betyarsereg + egyeb hasonlo formaciok.
Summa: szerintem kar ezt tuldimenzionalni. Egy aggaszto szinfolt, semmi tobb.

(Racz Andras voltam, csak ez a regi nicknevem)
Mandiner blog Több észt! 2014.07.25 12:31:00
Tallinn a tengerről Miután a magyar kormány bejelentette, hogy bezárja észtországi, tallinni nagykövetségét; most Észtország is úgy döntött, megszünteti a budapesti nagykövetséget. Egy igazi lose-lose szituáció, még ha egyébként a történet a diplomácia szokásjogát is…..
Panzer 2014.07.26 11:58:50
@Tiszteltetem Brüsszelet:

Nnna, akkor sorban:

- Esztorszag Nyugat-e: ize... szerinted egy EUR-t hasznalo, hamarosan unios elnokseget betolto orszag megis hova tartozna? Del-Kelet-Azsiahoz? :)

- Nem, valojaban alig teljesit jobban. Ne az egyszeri novekedest nezd, mert az nagyon volatilis, hanem mondjuk tizeves tavlatban, meg egy fore vetitve a regiohoz kepest, stb. Tobb mutatot erdemes egyszerre vizsgalni.

-Ciprusba pont nem a nagy jolet miatt mennek a magyarok nyaralni, hanem mert oda olcso a charter.

-Egy modszertani megjegyzes Ecuador kapcsan: megis, mi alapjan gondolod, hogy a ket orszag egyaltalan osszevetheto...? Teljesen mas geopolitikai helyzet, teljesen mas szovetsegi rendszerek, mas gazdasag-szerkezet, stb.
Ecuador nepessege kb. masfelszerese a magyarnak, az egy fore eso, vasarloero-paritasos GDP viszont alig a fele, nominalisan pedig a felenel is kevesebb. Ilyen melyrol indulva konnyu gyorsan novekedni. Raadasul ok ugye dollart hasznalnak fizetoeszkozkent, ami jelentos stabilitast is ad.
Es - milyen meglepo! - van olajuk, ami nekunk nincs. Kulfoldi befektetok is az olaj miatt vannak elsosorban.
Ezen a ponton nem hiszem, hogy megalapozott volna az osszevetes.

Van meg kerdesed? :)
Panzer 2014.07.26 12:20:42
@Tiszteltetem Brüsszelet:

- Erdemes a kozgazdasagtant nem az MNO cikkek szinvonalan muvelni...meglepo eredmenyekre juthat am az ember. :)

-Elmondom meg egyszer, hatha megerted: nem az egyszeri novekedes szamit, kulonosen azert, mert melyrol indulva konnyu novekedni. Jelentos eredmeny az lenne - es remelhetoleg lesz majd - ha ez a novekedes eveken at fenntarthatonak bizonyulna.)

-Arrol nem beszelve, hogy a magyar gazdasag akkorat zuhant a valsag miatt, hogy ebbol a melysegbol konnyu novekedni - de meg mindig csak nagyjabol a valsag elotti szinten vagyunk, szo nincs tehat valamifele szarnyalasrol. Osszesen az tortenik, hogy az elmult evek stagnalasa utan kezd lassacskan beindulni a gazdasag - de igy se vagyunk sehol akarcsak a visegradi partnerekhez kepest sem.

- Az "atlagos eladosodottsagnak" mint a gazdasagi fejlodest jellemzo mutato hasznalatanak megalapozatlansagaba hadd ne menjek most bele, mert hosszu lenne... nem ilyen egyszeru, na.

- "Aki nyaral, ne sirjon"
Hat, komam, erre aztan tenyleg no comment...
Vagy irigy vagy, vagy fajdalmasan buta, de leginkabb mindketto.

- Ecuador es Magyarorszag: dehogynem vetetted ossze, hiszen azt irtad, azt kellene csinalnunk, amit ok. Ha szerinted lemasolhato az ecuadori gyakorlat, azzal bizony implikalod, hogy osszevetheto a ket orszag.
Ejj-ejj... :)
Egészen elképesztő visszásságról tudósít az Index: az afganisztáni magyar katonai kontingens tagjai nem szavazhatnak az országgyűlési választáson. Választójogú magyar polgárok, akik nyilvánvalóan "hivatalos" ügyben járnak el, van magyarországi lakcímük - amelyről nem is…..
Panzer 2014.03.26 16:52:50
@ariskerase:

Nem egeszen. :)
Aprilis 6-ig semmikepp sem lehet kivonni a meg Afganisztanban levo eroket, ergo most mindenkepp meg kellene oldani a szavazasukat. Az idobeli kozelseg miatt ugyanez igaz a majusi EP valasztasokra.
Panzer 2014.03.27 21:22:46
@ariskerase:

Dehogynem - a ketto ugyanis nem zarja ki egymast.

Eppugy aggodom a tobbi, szavazasbol de facto kizart (ertsd: a szavazati jogukkal csak szandekosan megnehezitett modon elni tudo) allampolgar miatt is. A fel csaladom es szinte minden baratom ebben a cipoben jar, nyartol mar en magam is erintett leszek... tudom, mirol beszelek sajnos.
De a cikk alapkerdese az afganisztani misszio katonai voltak, ezert aztan arra reagaltam.

Boszniaban egyebkent a szokott modon szavaznak majd a katonak, azzal nem lesz gond.
A második világháború 6 éve alatt a vadászrepülőgépek rendkívüli fejlődésen mentek keresztül. 1939-ben még sok országban -köztük a Magyar Királyságban is- rendszerben álltak kétfedelű, nyitott kabinos vadászgépek. 1945-re már sorozatban gyártottak sugárhajtású gépeket, de a robbanómotoros…..
Panzer 2014.01.13 21:34:54
Erdekes kerdeskor a szovjet fegyverek le(nem)masolasa a tengelyhatalmak reszerol.

Felmerult ugye egyreszt a T-34 szimpla lemasolasa, ezt maga Guderian javasolta. Amennyire tudom, harom fo ok miatt nem valosult meg.
-Egyreszt, amint Cs. nagyon helyesen irta fentebb, problemas lett volna az aluminium ontott motorblokk gyartasa.
-Masreszt a Tigert mar fejleszto ket nagy ceg, a Porsche es a Henschel egyarant ellenezte (ekkor meg nem volt meg a dontes, hogy vegul majd a Henschel fejlesztheti), es a sajat fejlesztes mellett ervelt, nyilvan sajat uzleti motivacioiktol hajtva.
- Harmadreszt, szerepet jatszott a presztizs-szempont is: "kommunista fegyvert nem masolunk, majd gyartunk jobbat"

Szemely szerint ezt a harmadik ervet erzem egyebkent a legerosebbnek.
Megpedig azert, mert a BM-13 'Katyusa' lemasolasa is felmerult (pl. Jany Gusztav is javasolta ezt Budapestnek 1942-ben), es ahhoz aztan semmilyen kulonosebb technologiai fejlesztes nem kellett volna (szovjet oldalon se volt...), megis elvetettek az otletet.
Itt is a "gyartunk majd jobbat" elv volt ugyanis az ervenyes - mas kerdes, hogy ez nem igazan jott ossze, mert a Nebelwerfer bonyolultsaga okan sosem valt olyan elterjedtte, mint a Bm-13 volt. (Az mitosz, hogy a Nebelwerfert a Katyusarol masoltak volnaű: ez elso, meg kisebb Nebelerferek mar a harmincas evektol leteztek)

A Waffen SS egyebkent probalkozott a BM-21 lemasolasaval, ez lett a Vielfachwerfer (8 cm-es atmerovel), de egyszerusege ellenere sosem terjedt el igazan.

Amennyire tudom, felmerult a ZiSz-3-as szovjet pct loveg lemasolasa is, nem volt ugyanis ennek megfelelo nemet loveg. Ez sem valosult meg, szinte politikai okbol.
Viszont a romanok, akiknek nem voltak ilyen gatlasaik, a ZiSz-3 egyes elemeit szo szerint lemasoltak a sajat, Resita 1943 - as lovegukhoz.

OFF vege. :)
Panzer 2014.01.14 11:57:46
@molnibalage:

Bizony, ki is van allitva az IDF latruni muzeumaban. (Panzer IV G vagy H, erre most igy nem emlekszem.)

Sot, akad ugyanott szinten ex-szir Stug III-as is.
Panzer 2014.01.14 18:38:27
@Fredddy:

Teljesen igazad van, en irtam el. BM-13 termeszetesen.

Koszonom a javitast!

Panzer
Aki tanult már idegen nyelvet, esetleg élt valameddig egy másik országban, biztos találkozott olyan szavakkal, amelyeket csak nagyon körülményesen lehet lefordítani más nyelvekre. Ezek a szavak sokszor magáról az ország kultúrájáról is sokat elárulnak. Néhány ilyen lefordíthatatlan szót gyűjtöttünk…..
Fékeveszett agresszió hömpölyög keresztül országunkon. Az örmény őrület megfertőzte a szentimentális lelkeket, az egyházakat, a sajtót, a bloggereket, de még a kormányt is. A teljes magyar közélet a jereváni szemfényvesztés bűvkörébe zuhant. Senki nincs, aki rákérdezne: mi…..
Panzer 2012.09.03 17:29:42
@Muad\\\'Dib:

Es ez mentseg, vagy magyarazat?

:(
Panzer 2012.09.03 17:34:51
@Gondolkodni Próbáló Birca:

Ez a kivonulos sztori sajnos nem teljesen igy van.
A kilencvenes evek elejen-kozepen meg valoban hajlandoak lettek volna kivonulni a megszallt nem-karabahi teruletekrol (amelyek egyebkent maig sem lakottak - porig rombolt rommezo az egesz.).
Az elmult husz evben azonban a vedelmi vonalaikat (amelyek az egyetlen erdemi eselyuket jelentik az egyebkent sokkal erosebb azeri hadero ellen) ugy epitettek ki, hogy a megszallt megyek is benne vannak, nem is szolva az Ormenyorszaggal osszekottetest biztosito Lachin-i korridorrol.
Ha feladsz akarcsak egy megszallt megyet is, ertelmetlenne valik az egesz erodrendszer.

Ergo mostanra a megszallt teruletek visszaadasa sem egyertelmu, sot... Lachint biztosan nem adjak vissza (nagyjabol soha), es necces a Karabah es Ormenyorszag kozti megyek helyzete is. A keleti-delkeleti megszallt megyek visszaadasa talan osszejohet egyszer, de szerintem sajnos ez a maximum.
Panzer 2012.09.03 18:03:25
@félázsiai 2llkedő:

Amit mondasz, azt ugy hivjak, hogy hamis dilemma.
Ugy teszel (remelem, nem tudatosan), mintha csak ez a ket lehetoseg lenne.

Pedig a kerdes valojaban nem az, hogy kinek van a karabahi konfliktusban igaza.
A kiadatasi ugy megitelese szempontjabol teljesen irrelevans, hogy konkretan mi ujsag Karabahban. Csak annyi szamit, hogy az ormenyek es az azeriek utaljak egymast.

A kiadatasi ugy kapcsan az a kerdes, hogy a Legfelsobb Vezeto es csapata konkretan inkompetens volt-e (mert az azeriek at tudtak verni oket a kiadatas utani szabadlabra helyezessel), vagy vegtelenul aljas es szamito (mert pontosan tudtak, hogy Szafarov fel oran belul szabadlabra kerul)

Szafarov miatt persze most utalnak minket az ormenyek. Asszem, ez jogos (es ezt te sem vitatod)
Elvegre mi is utaljuk az ir gazolo ugyet, pedig az a kanyarban nincs a baltashoz kepest, stb.

De annak, hogy az ormenyek most utalnak minket, nincs koze Karabah-hoz - ergo amikor arra kersz, foglaljak allast, hogy kinek van igaza, akkor a "hamis dilemma" nevu hibat koveted el veletlenul, ill. ezt a retorikai eszkozt alkalmazod tudatosan (megfelelo alahuzando)
  Íme a hír.   Szerzs Szarkiszján örmény elnök a nemzetbiztonsági tanács ülése után bejelentette, hogy utasította a hadügyminisztert arra, hogy helyezze rendkivüli készültségbe az örmény hadsereg alakulatait, és egyben bejelentette, hogy megszüntetik a diplomáciai és…..
Panzer 2012.09.01 00:46:19
@Kettes:

Egyetertek veled: magarol a kiadatasrol biztosan Orban dontott.

Es rosszul dontott, mert azt nem vette figyelembe, hogy mi lesz, ha az azeriek nem tartjak be az igeretet.
A kaukazusiak meg a posz-szovjetek kozott is hiresen jok az "okosba' megoldjuk" tipusu bizonytalan igergetesben - Orban pedig hitt nekik.

A dologban igazan az a tragikus, hogy ezek utan jo esellyel meg csak fel sem lehet majd venni a penzt az azeriektol. Es ha valahogy meg sikerulne is, az osszeg akkor is kb. egy nagysagrenddel kevesebb, mint amennyi valojaban az IMF-tol kellene...
Panzer 2012.09.01 00:57:07
@padlizsán 5:

Szerintem tul egyszeru premisszakent azt hasznalni, hogy Orban marpedig maga a patas ordog, es gonoszabb, mint Hokuszpok a negyzeten.
Ehelyett en igyekszem a politikai szereploket racionalis aktornak felfogni.

"ezek után a pénzt siratni, az se semmi...": hm. Miert, szerinted nem ez a penz volt Orban celja az egesz manoverrel? Na, ezt a celt bukta.
Es termszetesen nem a penz elveszteset neveztem tragikusnak, hanem ez a politikatervezesi hibat, ami jo esellyel egy ilyen zero-negativ vegkifejlethez vezet majd anelkul, hogy Magyarorszag barmit is nyerne rajta.
Tegnap is a Gellért-hegyről és bűnözőkről esett szó - de akkor nagyon komoly témában, ma viszont sokkal mókásabb megvilágításban. Mert bár fenti fotó olyan, mintha egy tengerparti várkastély ormát ábrázolná valahol északon, valójában a Gellért-hegyen álló Hegedűs-villa…..
Ezek a Hiace-ek most már tipikusan tizenkét-tizenhét évesek, mondhatni, kivénhedt csatalovak. Nem kímélte őket a sors, még kevésbé a hírük, miszerint elpusztíthatatlanok: a tulajdonosok sok százezer, sőt, mára talán millió kilométeren át próbálták a földkéreggel egyenlővé…..
Őszintén szólva én nem döbbentem meg, amikor az ELTE HÖK kijött ezzel az állásfoglalással a tegnapi, Hallgatói Hálózat által szervezett tüntetés és előadófoglalás kapcsán, amelyen még a roppant cinikus és tájékozatlan Index-tudósító is felháborodott. Aki járt…..
Panzer 2012.02.17 08:23:56
Nehany evig vezettem az orszag egyik regi es ismert szakkollegiumat.

Az egyetemi HOK-osokkel mindig ugy targyaltunk, hogy diktafonnal rogzitettuk a beszelgetest, mert azoktol a figuraktol barmi kitellett - es volt, hogy hasznalni is kellett a felvetelt, mert a targyalas utan masnap mar csipobol tagadtak volna le mindent, amirol megallapodtunk.

Es komoly merkozeseket kellett vivni pl. kozos palyazatok kapcsan is. A HOK "tiszteletre melto" tagjai ugyanis valtig nyomtak, hogy a summa nehany szazezres projektek (tanulmanyi versenyek, stb.) koltsegvetesebe epitsunk be 50-100.000 Ft (a ketezres evek elejen jartunk!) "kommunikacios koltseget", amit aztan ok leadott Domino-kartya szamlakkal igazoltak volna - mikozben egyebkent az egesz szervezes interneten zajlott. Nem mentunk bele. Komoly uvoltozesek lettek a dologbol, hogy milyen elhetetlenek vagyunk, meg papiron ugyis minden rendben lesz, stb.
Apro, mai szemmel jelentektelen mutyi-probalkozasok voltak... figyelve, hogy mi lett mara azokbol a sracokbol, ok nem sokat valtoztak.

Fludd: a HOK-valasztasok demokratikussaga kapcsan erdemes volna megnezni a jeloltallitasi folyamatot (!): igen rovid ajanlas-gyujtesi hataridok, lehetoleg essen bele hetvege es pentek is, stb.
Egy ilyen, mersekelten demokratikus eloszures utan a valasztas mar valoban lehet demokratikus - noha egyebkent abszolut nem reprezentativ (nem veletlen, hogy igen ritkan esik szo a reszveteli aranyrol). Siman elo tudott akkoriban fordulni, hogy ket-harom tucatnyi szavazattal lett valaki egy tobb ezer fos kart kepviselo HOK tagja...

Es akkor meg nem esett szo a kollegiumi helyek elosztasarol, a visszatartott kulfoldi osztondij-palyazatokrol, amit tizbol kilencszer HOK-osok nyertek meg - hogyne, a felhivas a lejarati ido elott tipikusan harom nappal, legtobbszor egy pentek delutan kerult ki a faliujsagra, mikozben a HOK-osok mar hetek ota gyujtottek maguknak a szukseges ajanlasokat, bizonyitvany-masolatokat, stb. - a tanulmanyi kivalosagi osztondijakrol, a szamla nelkul beszedett ilyen-olyan hozzajarulasokrol, golyataborok koltsegvetesenek elszamolasi trukkjeirol, stb.

Van tortenet boven. Sajnos.
Akik eddig figyelemmel olvasgatták, nézegették az amerikai háborús plakátokról szóló minisorozatot, feltűnhetett, hogy eddig csak a legfontosabb haderőnem plakátjai hiányoznak. Úgy van, a U.S. Army, vagyis az amerikai szárazföldi csapatok posztereiből következik most egy…..
Kedves barátom! Itt jobboldalt egy donate gombot láthatsz, amelynek megnyomásával a PayPal rendszeren keresztül (vagy bankkártyásan) mostantól pénzben is kifejezheted lájkolásod a Milstoryblog irányába. Nincs minimális összeg, és természetesen mindez abszolút önkéntes. A…..
Örülünk, Vincent? Einstand 2011.12.16 19:00:00
A kormány (pillanatnyilag) 320 milliárdos lyukat tömköd. Például a magán-nyugdíjpénztári rendszerben maradók (mintegy 10 ezer ember) 10 %-os munkavállalói járulékának átirányításával foltozná a — maga ütötte — lyukat. Sőt, szemet vetett a maradók 250–300…..
Kedves barátaim, kollégák, bajtársak! Tisztelt szerzők és olvasók, jelenlegi és exkatonák, rendőrök, határőrök, tűzoltók, vám- és pénzügyőrök, bévések, titkosszolgák és szimpatizánsaink! Hajdani és jövendőbeli fegyveresek!Mindenféle általános fennforgások és…..
Varánusz Gyurcsány vs Orbán 2011.11.27 05:56:00
Üzent nekünk ez a mi Ferink, mert neki csudálatos sugallata támadt. Én szeretem az ilyen Nagy Ráébredéseket, úgyhogy annyit megér a dolog, hogy foglalkozzunk ma egy kicsit ezzel. Gyurcsány gondolom álmot látott, megvilágosodott, és tálcán kínálja A Megoldást: közösítsük…..
Panzer 2011.11.27 20:49:53
@a szív fészkei:

Eszerint te sem tegnap kezdted... a Szajer-lakas elleni tamadast/"tamadast" el is felejtettem...pedig tenyleg, volt ilyen is.

Kivancsi vagyok, elkezdodik-e esetleg ismet egy hasonlo sorozat, jobboldali politikusok ellen...
Nem lenne jo egyebkent, nagyon nem. Nem is csak azert, mert esetleg politikailag motivalt a dolog, sot, nem is csak azert, mert nem hiszek benne, hogy eroszakkal tartosan meg lehetne oldani problemakat - hanem fokepp azert, mert elobb-utobb belehal valami szerencsetlen... :(