Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kbfkbfkbf

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
81 éves korában elhunyt Horn Gyula, aki 1994 és 1998 között Magyarország miniszterelnöke volt. Az utóbbi években már nem volt aktív szereplője a magyar politikának, súlyos betegséggel kezelték a Honvéd Kórházban, így személye háttérbe szorult, politikai szerepe, karrierjének…..
kbfkbfkbf 2013.07.02 13:25:08
@Lordofearth:

"ami mellette szólt az, hogy nem élt vissza a 2/3-al... "

Nem lehetett akkoriban visszaélni vele, az SZDSZ-MSZP véleménye soha nem volt annyira összeforrva mint a KDNP-FIDESZ. Nyugaton komolyan aggódtak a keleti blokk esetleges kommunista visszarendeződése miatt, Horn semmi esetre sem akart ezzel szembemenni.
    Sokszor gondolkodom azon, miért megy nekünk magyaroknak annyira nehezen az összefogás. Nyilván sokfélék vagyunk, másként gondolkozunk, ki jobb-, ki baloldali, ki liberális, ki konzervatív,ki vallásos, ki ateista, és még sorolhatnám. De értelmes lények lévén fel kellene…..
kbfkbfkbf 2013.06.18 16:50:33
@Tűnődő:

"Ezért a bajban most nincs más megoldás, mint hogy adni, segíteni kell. Mert ha nem tesszük, azok szívják meg, akik nem tehetnek arról, hogy a gátra nincs pénz."

Az sem jó, ha a segítségeddel elfeded azt, hogy baj van a pénz elosztásával, könnyen alakulhat ki az a tévhit egy rosszul működő rendszerről, hogy működőképes.
Az egészségügy is ilyen: sokan dolgoznak irreálisan kevés juttatásért erejükön felül, ők a "segítők". Mégtöbben dolgoznak keveset, szintén kevés pénzért, és van aki jól megél a hálapénzből.
A rendszer nyögve nyelősen, de még működik, kérdés nem járnánk-e jobban, ha a zavaros helyett tiszta víz lenne a pohárban?
kbfkbfkbf 2013.06.19 11:08:27
@Tűnődő:

"hány ember halna meg akár néhány hét alatt is, amíg ez a demonstráció tartana?"

Hányan halnak meg, vagy maradnak betegek a szolgáltatás változatlanul gyenge színvonala miatt?
A Monica Belluci által játszott nőt brutálisan megerőszakolják és megverik. A pasija kezébe veszi az ügyet, és nyomozni kezd. Mindez időben visszafelé. Blabla. Kevés film van amit nem voltam hajlandó végignézni. Ez közéjük tartozik és nem vagyok vele egyedül, több barátom is távozott a moziból a…..
kbfkbfkbf 2013.04.23 21:39:59
@dr. K. J. phd.:

"Az Irreversible olyan film, ami kiverte nálun a biztosítékot és egész egyszerűen NEM ajánljuk megnézésre."

Talán az egyik legjobb film, amit valaha láttam, ajánlom megnézésre!

@Dr. Zabicsek:

" Ha negyed órán keresztül látom, hogy majdhogynem élesben megerőszakolnak egy nőt, aki csak nyög és sikítozik, az engem kiborít. A hatás eléréséhez nem kell zseninek lenni. "

Fontos látni, hogy kis esélye a menekülésnek többször is fölvetül. Ezt a feszült várakozást apró reményekkel nem lehet sajnos összesűríteni. Ilyen időigényes ez a filmbiznisz. :)
Közeledik a jegybankelnökváltás időpontja. Ez általában egy olyan dolog lenne, amit az átlagember észre se vesz. A jelen esetben viszont ez nem ennyire egyszerű. Mivel az új jelölt, vagy jelöltek nevét teljes homály fedi, ugyanakkor keringenek pletykák bizonyos unortodox (jó esetben…..
világevő Legjobb: ősz a Balcsin 2012.10.16 12:03:38
Ha nem is a mai esős idővel, de nekem talán az ősz az igazi kedvencem a Balatonon. Főleg olyankor, amikor már elindul az új étlap a Kistücsökben, Szemesen, tele őszi finomságokkal és vadhúsokkal. Tegnap ebben az élményben volt részem, ráadásul gyönyörű napsütés is volt…..
Ma egy olyan munkahelyi jelenségről lesz szó, ami közel olyan kellemetlen, mint egy meetingen kicsúszott hangos szellentés vagy pl. ha a főnököd az előbb észrevétlenül beállt a hátad mögé éppen most, amikor ezt a szennyblogot olvasod. A kollégák közötti ajándékozásról van…..
18 éve dolgozom a for-profit szektorban, azaz olyan vállalatnál, amelyet tulajdonosai haszonszerzés céljával alapítottak. Az ilyen vállalatok működésének legfontosabb alapelve, hogy bevételei meg kell haladják a költségeit, amelyek levonása után a keletkező profit a tulajdonosok…..
kbfkbfkbf 2012.09.01 21:40:21
@IamTwo:

"Ugyanakkor nem a cégvezetés dönti el, hogy mi legyen a pénzzel, hanem a tulajdonos (közgyűlés)"

Na igen, feltéve ha hajlandó a Tisztelt tulajdonos foglalkozni a tulajdonával. Gyakran még a befektetési alapok is szarnak az egészre, nemhogy a kisbefektetők. Én úgy látom, inkább a cégvezetés az, aki dönt. A közgyűlés inkább asszisztál, elfogadja a vezetés javaslatait, extrém esetben támad csak.
A szabadságot mindenki szereti, hiszen akkor nem kell dolgozni. A nagy szervezetekben gályázó rutinos irodai patkányok azonban azt is tudják, hogy a szabadság kivételét érdemes körültekintő módon megtervezni, mármint nem csak privát, hanem dolgozási szempontból is. Az ügyesen…..
kbfkbfkbf 2012.08.06 11:38:59
@pyxys:

"azt a munkatársat, akinél észrevenném ezt a hozzáállást úgy rúgnám ki a picsába, hogy a lába nem érné a földet."

Ne garázscégekben gondolkodj, hanem komolyabb vállalatokban. Más világ...

"mert az elég arra, hogy regenerálódhasson a biorobot. "

És legfőgképp ne biorobotozz, mert ha majd ha valaha cégvezető leszel, az rosszul jönne ki!
kbfkbfkbf 2012.08.06 17:10:56
@lombardo:

Nagyon szépen fogalmaztál:

"Érdemes amúgy gazdasági rendszerekben gondolkodni. Magyarországra a multik sokszor a tré melót passzolják le, magyarul pont az megy, mint ami a cikkben le van írva, csak nagyban. Attól meg annak is elmegy a kedve a munkától, aki amúgy lelkesen vetette bele magát eredetileg."

A külföldi munkáról még annyit, hogy én Magyarországon akkor sokalltam be, amikor megláttam egy nem magyar állampolgár munkatársam fizetését, aki még nálam is kevesebbet dolgozott. Erre egy lapáttal rájött az is, hogy őszintébb beszélgetések alkalmával (kocsmában, céges kávéautomatáknál) állandóan azzal jöttek többen is, hogy Magyarország azért tart itt meg ott, mert milyen rossz errefelé a munkamorál...
Kb. 5 évig voltam kint, ahol jelentősen kevesebbet kellett dolgoznom, és valahogy kevesebbet is baszogattak, és a pénz kb. 3x annyi volt. Igaz ebből lejött 2x megélhetésre, de még így is egészében megmaradt havonta egy teljes magyar fizetésem.
Egy idő után azonban ezt is rettentően meguntam, hazajöttem, tanultam a leckéből: most már csak 4 órában dolgozok, de ezt a 4 órát is már egyre nehezebben tudom türelmesen végigülni. A munkaidőm vége felé van hogy jobb híján csak nézem az órán a másodpercmutatót, mert az évek alatt valahogy az internetet is nagyon meguntam. Fárasztja a szememet a sok olvasás, volt olyan hogy a fejem is fájt, pedig tényleg jó monitorokon dolgoztam világéletemben.
Kötetlen munkaidő kellene, azzal valószínűleg végre békében tudnék élni...
Szeretem a leleményességet, kedvelem és becsülöm a leleményes embereket. Azokra gondolok, akik minden helyzetben, válogatott nehézségek közepette is feltalálják magukat, a józan eszüket használva, pofonegyszerű, mégis zseniális ötleteket kiagyalva. Ha mindezt még úgy is teszik,…..
kbfkbfkbf 2012.06.20 13:48:18
@Tűnődő:

"a bácsinak adtam ugyan pénzt, de a parkoló jegyet nem kértem el tőle és nem használtam fel. :-) "

Nagyon szép magatartás, már csak az a kérdés, hogy minden autós ezt teszi-e, mert ha igen, akkor valóban nem érte kár a parkolótársaságot.

@bankvezér:

"Ha így történt, akkor a parkoló őr mulasztott. "

Nem mulasztott, amikor odaért az autóhoz és látta hogy nincs jegy, büntetett. Pontosan azt tette, ami a munkája.

"A parkolás megkezdése után 5 perccel már tenni kellett volna az autóra a büntetést. "

Miért pont 5 perccel? És ha 8 perc lesz vagy fél óra, akkor netán elévül?
kbfkbfkbf 2012.06.20 14:54:52
@bankvezér:

Zavaros a gondolatmenet amit írsz, a kisöreg csak akkor vesz jegyet, miután a mikuláscsomag rákerült, innen adódik az 1-2 perc késés amit még elnéz a parkolótársaság. Idézem:

"Figyeli, hogy mikor és melyikre helyez el a parkolóőr büntetőcédulát. Amikor ezt észreveszi, feltűnés nélkül odaballag az automatához, és vásárol egy 15 perces parkolójegyet, amelynek kezdő időpontja legfeljebb 1-2 perccel tér el a büntetőcédula időpontjától."

Éppen abból adódna nagyobb kifizetett időtartam ha azonnal megvenné a jegyet, és a parkolóőr csak 15 perc után érne oda, amikor a jegy már nem is érvényes, ekkor újabb jegyet kellene vennie.
A kisöreg mindig 15 percet fizet, függetlenül a parkolás valódi időtartamától és függetlenül attól, hogy mikor került rá a mikulás csomag.
Örülök, hogy ennek megértésében segíthettem!