Regisztráció Blogot indítok
Adatok
regösbendeguz

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Igazi hétköznapi nagyvállalati mélysuttyósággal találkozott Balázs a T-mobile-nál, amikor ellopott telefonja után eredt. Első körben a számok letiltásán kívül nem segítettek, de az igazi horror akkor jött, amikor csodával határos módon megtalálta a telefonját a józsefvárosi…..
regösbendeguz 2012.06.20 12:59:38
@doggyfreestart: Ha már ezt a hasonlatot nézzük, akkor szerintem az IMEI inkább rendszámnak volna tekinthető. Minden készüléknek van emellett egy gyári száma is, amit legalábbis sokkal nehezebb megváltoztatni (sok típusnál a NYÁK-ba is bele van maratva a gyári szám), míg az IMEI egy szoftveresen változtatható adatmező.
regösbendeguz 2012.06.20 13:06:53
@telkoe: Már régóta nem arról van szó, hogy mi a szolgáltató kötelessége. Hanem arról, hogy (mivel hatóságilag tisztázva lett, hogy nem a felhasználó szándékából történt a dolog) egy kis segítőkészséggel és a szolgáltató technikai felszereltségével ez minimális költségből orvosolható lenne. Mindez elsősorban jóakarat kérdése volna és ezzel itt (ha jól láttam) mások is egyetértettek.
regösbendeguz 2012.06.20 13:43:36
@Brian: Nehezen tudom elképzelni, hogy ne működjön másik IMEI számmal. Itt a poszter baja inkább vélhetően az, hogy a szerződés szövegezése szerint az IMEI megváltoztatása garanciavesztést eredményez. Ebből kiindulva - mivel nem ő csinálta - nem szeretné elbukni a garanciát. Sajnos erre úgy látszik, nincs lehetőség. A dolog másik fele, hogy nyilván szeretné használni a telefonját, ha már előkerült. Abban pedig segítségére lehetne a szolgáltató, ha akarna.