Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vizpocsekolo

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Igazi hétköznapi nagyvállalati mélysuttyósággal találkozott Balázs a T-mobile-nál, amikor ellopott telefonja után eredt. Első körben a számok letiltásán kívül nem segítettek, de az igazi horror akkor jött, amikor csodával határos módon megtalálta a telefonját a józsefvárosi…..
vizpocsekolo 2012.06.21 11:29:59
@É2I:

"Hány évig tanultad a faszkalapok által alkotott jogot?"

Elég ideje foglalkozom vele ahhoz, hogy meg tudjam állapítani, hogy mi az ami alapvetően jól van, és mi az, ami teljesen rossz.
A lopás pont egy olyan dolog, aminél az esetek 99%-ában van az az elvárható gondosság, amivel elkerülhető hogy bekövetkezzen. A maradék 1%-ban is létezhet biztosítás, amivel orvosolható a kár. Egyébként nem is hinnéd, hogy a jog mennyire életszerű. Tény, hogy iszonyat bonyolult, a magyar jog meg különösen egy iszonyatosan túlszabályozó rendszer, de ez azért van, mert ilyen a társadalom. Minden problémát ami felmerül, az emberek hajlamosak jogi keretek között vizsgálni, emiatt legtöbbször túl nagy teher van a jogalkotó vállán, mert egyszerűen mindent kénytelen szabályozni. Ha nem így lenne (és ez a lopás -> vis maiorra is jó példa), annyi visszaélés lenne, ami jogosan verné ki a biztosítékot azoknál, akik becsületes, jogkövető állampolgárok.
Ezért van a sok visszásnak és igazságtalannak tűnő helyzet, mert nem lehet minden egyes emberre külön jogot alkotni, hanem csak az objektív szabályozás lehetséges.. Ezért lesz olyan, akit annak ellenére súlyt hogy becsületes, más meg ha mindenáron a kiskaput keresi és potyázik, előfordulhat hogy talál - pont a túlszabályozottság miatt mindig vannak rések.

A jogi egyetemről sokan hiszik azt, hogy agymosás, ami nem igaz. Egyszerűen amikor az ember többtízezer oldalnyi szakirodalmat tanul meg és idővel átlátja a rendszerét és megérti hogy mi miért van, az ad egy olyan objektív szemléletet, ami miatt nem tudunk egy adott személyre nézve megállapítani valamit, mindig előjön az érem másik oldala is, és ilyenkor legtöbbször az a végeredmény, hogy a társadalom egészének érdeke az, hogy potyázók ne kapjanak lehetőséget, hanem igenis ők is legyenek jogkövetők.
Písz. :)

U.I.: A jogot nem 'faszkalapok' gyártották, hanem az évezredes társadalmi fejlődést tükrözi.

szanalmas:
Eredendően jogász vagyok, némi kütyümániával és elektronikai érzékkel, nem hinném, hogy a kettő kizárja egymást.:) Az Arc S pedig ha nem is két és félszer, de kétszer mindenképpen jobb, egy egész más dimenzió. Míg a librában van a 3,5"-es kijelző mellett egy Qualcomm MSM7227 600 Mhz-en ARM V6-os utasításkészlettel, addig az Arc S-ben van egy 4,2"-es kijelző mellett egy MSM8255T 1,4 Ghz-en, ARM V7-es utasításrendszerrel. Mondjuk azt, hogy teljesen más ligában focizik a kettő.
Pusztán az 512 ram nem indokolja, hogy két cuccot egyenrangúnak tekintsünk.. Szerintem.
A kétszer jobb mellett a fél pedig az, amit a Sony még belepakolt, plusz a sokkal jobb kamera, a karcálló kijelző, a szoftvertámogatásról nem is beszélve.
Na de mindegy is.

tildy:)
Köszi, elkerülte a figyelmem. Mondjuk innentől kezdve nem világos, hogy miért született a poszt egyáltalán..

CID:
Köszi, ezek szerint megváltoztatták, mikor utoljára mobilt vettem, még 3 hónap volt.
vizpocsekolo 2012.06.21 11:48:39
@látjátok feleim szümtükkel:

Úgy jön ide, hogy olvasd el az előzményt, amire válaszoltam. Ha nem lenne ennyi törvény és rendelet, a leleményes magyar téglánként széthordaná az országot.

Egyébként a posztoló egy szögegyszerű dolgot vázolt fel, nevezetesen a T-mobiletól akart kártalanítást a kvázi saját butaságáért olyan áron, hogy a T a kártalanítással bűncselekményt követett volna el. Ez minden.
Erre végül megint jött a sok 'leleményes magyar', aki rögtön kiskaput talált, és aki 'jogi keretek között szemlélve egy nüansznyi problémát', máris tudta, mit kell csinálni anélkül, hogy halvány fogalma lenne arról, amit a gugliból bemásolt.
vizpocsekolo 2012.06.21 11:55:53
@vizpocsekolo:

"Felfogtam. Azonban a T-mobil a telefonért azért köteles helyt állni, mert adás-vétel keretében eladta a posztolónak. Az adásvételtől meg el lehet állni érdekmúlás miatt."

Nem, az érdekmúlás még mindig nem tartozik ide. Akkor állhatsz el érdekmúlás miatt az adásvételi szerződéstől, ha még nem teljesült. Ha már igen, akkor semmiféle elállásnak nincs helye, maximum szavatossági igénnyel élhetsz, ami meg jelen esetben a garancia, de ezt már kitárgyaltuk.

Olvass ennek utána még egyszer.