Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Armand-Jean du Plessis

0 bejegyzést írt és 54 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ismeritek azt a viccet, hogy nyuszika sétál az erdőben? Nem? Tehát nyuszika az erdőben sétál, és odamegy hozzá a medve: „Nyuszika! Van cigid?” Nyuszika őszintén válaszol: „Nincs!” Mire a medve: „Miért nincs?” – és jól megveri a nyuszit. Másnap nyuszika megint arra…..
A teljes cikket elolvashatod az Intelliméter oldalán. ..
Armand-Jean du Plessis 2013.02.25 21:49:08
@Krinyo: Úgy tudom, hogy az elosztók fogyasztásmérőinek összértéke nagyon magas, simán összemérhető a trafók és a távvezetékek értékével. Az utóbbiak sokkal látványosabbak, a fogyasztásmérők meg picurkák, ezért ezt elsőre nehéz befogadni. Arra kell gondolni, hogy a távvezeték, akármekkora is, mégis csak egy viszonylag primitív szerkezet egy precíz fogyasztásmérőhöz képest. Ezért nem cserélgetik könnyedén a mérőket, mert rettentő sok pénzbe kerülne.
„- Hogy van a feleséged? – Beteg. – És veszélyes? – Ilyenkor nem, csak ha egészséges.” Ilyen és csak ilyen vicceket közöl már jó ideje az V. kerület lapja, a Mai Belváros. A címlapon egy Rogán-portré, a hátoldalon pedig szép rózsaszín keretbe foglalva egy nagyadag…..
Megjelent a héten egy rangsor, amely igen érdekes következtetések levonására ad alkalmat még akkor is, ha természetesen figyelembe vesszük azt, hogy egyáltalán nem reprezentatív mintáról van szó, nevezetesen a magyar politikusok és pártok facebook-os népszerűségéről. Pár…..
Armand-Jean du Plessis 2013.02.16 21:56:32
Az internet véleményformáló erejéhez némi kiegészítés.

Pár hónapja eljátszottam egy kicsit egy nagymintás piackutatás adataival, ami a magyar lakosságra reprezentatív nem, kor, iskolai végzettség, régió és településtípus szerint. Fenntartva, hogy egy elemző munkájáról és eredményeiről van szó, a következők jöttek ki:

A magyar népesség 13%-a tájékozódik széles forrásokból (tv + internet + napilapok + magazinok egyszerre, rádió alig). Egy további 16% nagyon erősen rá van kattanva a netre, de őket se tv se újság nem érdekli. Ők lehetnek olyanok, akik ügyesen használják az internetet, de lehetnek Facebook őrült politikailag tájékozatlanok is. Ez eddig így 29%.
Egy 10%-os csoport a napilap + magazin + rádió + kis TV szentnégyességre esküszik, újság túlsúllyal, csak egy keveset internetezik.
Egy 17%-os csoport szintén újság-tv-rádió körben mozog, viszont kifejezetten keveset internetezik.
18%-a a népességnek csak nagyon alacsony szinten követi bármelyiket az említett információforrások közül, leginkább még TV-t néznek. Van végül még 26%, akik jóformán azt se tudják, mi az internet, viszont kiemelkedően sokat eszik a TV-t és mellette még rádióznak.

Ebből nekem az rajzolódik ki, hogy itt és ma Magyarországon kevés az internettől, az interneten terjesztett felvilágosító információktól várni a közvélemény teljes megfordítását. Vissza kell nyúlni avittabbnak tűnő eszközökhöz is.
Orbán Viktor szerint a magyar gazdaságban hat mutatóból öt rendben van, tehát összességében nincs min aggódni, jól állunk:  "A magyar gazdaságban 5 mutató (államadósság, hiány, külkereskedelmi mérleg, folyó fizetési mérleg, foglalkoztatás) rendben van, egy…..
Armand-Jean du Plessis 2013.02.15 22:43:02
Kedves Fórumozók!

A most következő off lesz a jelen téma szempontjából, de annyira felháborít és jellemző a mai állapotokra, hogy valahol muszáj leírnom.

Tehát: rokonom köztisztviselő, akinek hivatala a járások kialakításakor egy járási kormányhivatallá változott. A rokonom, mint sok munkatársa, magasan képzett, tapasztalt, szakmai jogi munkát végző személy. Azt most higgyétek el, hogy nem láblógatós helyen, hanem ahol hajtás van, főleg, hogy egy halom embert már kirúgtak.

Nemrég lejött fentről az ukáz, hogy minden ügyintézőnek kötelező részt venni egy féléves kormányablakos képzésen, ami kb arra készít fel, hogy ügyfélszolgálatos szerepkörben a kormányablakhoz beeső ügyfelek akármilyen problémáját legyenek képesek felvenni. Kb. jogi és közigazgatási szakvizsgás embereket, akik ma is nap mint nap ügyfelekkel találkoznak, tehát nem aktatologatók, akarnak legalsóbb szintű ügyintézővé kiképezni, levizsgáztatni kötelező módon. Ez eddig szimpla baromság és kitolás, ami ebben a pillanatban tehát kötelezőnek van beállítva.

Apró momentum, hogy aki részt vesz a fél éves képzésben, annak alá kell írnia, hogy két évig nem megy máshová dolgozni (ok, eddig olyan, mint egy szkásostanulmányi szerződés), viszont még azt is vállalja, hogy jelenlegi munkahelyéről szinte bárhová, bármikor, bármelyik kormányablak irodába átrendelhető. Ezt a vállalást, tehát egy felesleges, barom képzés kedvéért kell megtenniük tapasztalt hivatali ügyintézőknek.

Továbbá, aki jelentkezik a képzésre -naná, mindenki jelentkezik- annak ki kell töltenie egy internetes kérdőívet. A kitöltésen van némi nyomás: miután kap a jelentkező egy linket a kérdőívhez, köteles 24 órán belül kitölteni, a tesztben javítási, visszalépési lehetőség nincs. A teszt egy halom pszichológiai és a munkavégzés minőségére utaló kérdés van. A teszt nem engedi, hogy a válaszoló magát mindenből jónak értékelje. Ha valaki úgy gondolja, hogy jól végzi a munkáját és ennek megfelelően válaszol, akkor a teszt figyelmezteti, hogy ez nem ok és rosszabb minősítéseket is kell adnia magáról. Teszi ezt mondjuk akkor, amikor a jelentkező már olyan kérdéseknél jár, hogy betartja-e munkája közben a jogszabályokat; visszalépni ugye nem lehet. Gyakorlatilag előírják, hogy mindenki szolgáltasson magáról valamit, amivel saját magát lejáratja.

A tesztet személyes interjú követi, ahová rövid határidővel, a munkájukból rángatják el az embereket. Berendelt ügyfél, értekezlet nem számít; előfordult, hogy 45 percet hagytak valakinek, hogy dolgait félrehajítsa és megjelenjen rapportra Budapest másik felén. Az interjú 5-10 perc. Arra semmiképpen nem elég, hogy képet alakíthassanak ki a jelöltről, ha komoly szándék lenne az egész mögött. Feltesznek pár genya kérdést azon tesztkérdések alapján, ahol a jelentkező kényszerűen lehúzta magát, aztán mehet isten hírével.
Jelenleg itt tart a dolog.

Van olyan híresztelés, hogy az egész azért van, mert EU-s pénzt sikerült nyerni a kormányablak ügyintézők oktatására, csak nem volt elég jelentkező, ezért most megszívatják, akit lehet. Akármi is az igazság, a bunkó eljárást és a pszichológiai profil tömeges felvételét a hivatali tisztviselőkről aggályosnak tartom.
Julie Keith egy meglepő üzenetet talált a portlandi Kmart üzletben vásárolt Halloween dekorációs készlet dobozába rejtve: Uram: Ha véletlenül megvásárolta ezt a terméket, nagyon kérem továbbítsa ezt a levelet a World Human Rights Organization felé. Több ezer ember akik a…..
Armand-Jean du Plessis 2012.12.27 23:07:54
@Anti Anyag: Valóban ész nélkül rohant mindenki. Arra meg nem gondoltak, mennyire kiszolgáltatja magát a nyugati világ.

Ami viszont a bojkottot illeti: nem muszáj másokra várni. Akinek bármi gondja van Kínával kapcsolatban, akár már holnap elkezdheti.
Alternatíva Én és a diákok 2012.12.23 09:00:58
Lógok én egy vallomással! Vagy kettővel. Kaptam ugyanis egy levelet, hogy lám, midőn szemeink előtt jut győzelemre a diákforradalom, máris erőst kussolok. S ha így állunk, akkor töredelmesen bevallom: engem is felráztak a diáktüntetések egyetemek felől süvítő förgetegei. A…..
Teve van egypúpú, van kétpúpú, sőt több. A Nemzeti Együttműködés Rendszerének működési elve egyszerűbb: a júzer vagy igazmagyar, vagy ellenség. Aki a mi oldalunkon, az jóbarát, aki meg nem, az eltaposandó. Van jó komcsi (pl. Pozsgay, Plagi Pál) és rossz (mindenki, aki nem…..
Mi ez a drámázás? Az verte ki a biztosítékot, hogy egy fél generációra való fiatalt akart megbélyegezni a kormány. A lébecoló diák bélyegét sütötték mindenkire, aki nem fejezte be időben a tanulmányait, tekintet nélkül a körülményekre. Mindegy, hogy egy gyermek születése,…..
Armand-Jean du Plessis 2012.12.19 23:36:43
@Kiszámoló:

A cos - sin gazdasági alkalmazásra lelhet mondjuk:
- idősorelemzéskor, ha az adatok ciklikusak
- Láttam példát arra is, hogy CRM célú modellezéskor a vacak alapadatokat lehetett feljavítani (többek között) szinuszos transzformációval.
Armand-Jean du Plessis 2012.12.19 23:48:41
@Kiszámoló: Hátha holnap elolvasod még :-)

A modern pénzügyi matematikában, mondjuk az opcióárazás körül, elég sok integrálgatás és deriválás előfordul. De meg kell mondjam az a terület szerintem is ronda.

De ha a legfontosabbat ki akarnám emelni az egészből, az a fogadóképesség megteremtése. Nem csak a matematikára értve és szerintem ez a felsőfokú képzés egyik fő hozadéka. Hogy te csak egy pici százalékát használod, de másvalaki egy másik pici százalékát, és meg tudjátok érteni egymást: együtt sokkal nagyobb értéke tudtok teremteni, mint külön. Érted, hogy a másik milyen feltételek között dolgozik, és azt is sejted, hogy rendesen dolgozik vagy csak vetít.
Armand-Jean du Plessis 2012.12.19 23:56:17
@Kiszámoló: Máris kiderült, hogy hasznosan kiegészítjük egymást!

:-)

Jó munkát a cikkeddel!
Pézsma Élet-szerű 2012.12.04 18:00:25
Amit jogállami téren mostanában élünk át, az mintha nem is a valóság vagy a való élet lenne, csak valami abszurd, élet-szerű hagymáz. Már a vasárnapi anti-listázós tüntetés idején is úgy éreztem, itt valami tévedés van. Azután Orbán parlamenti megnyilatkozásai ezt az…..
Petrovai László LMP-s képviselő blogján találtunk rá egy érdekes bejegyzésre, amely egy 18. kerülettel foglalkozó Facebook-csoport viselt dolgait boncolgatja: Nincs ez másként a kerület legnagyobb taglétszámot magáénak tudó ‘Tizennyolcadik kerület’…..
Armand-Jean du Plessis 2012.11.24 21:39:15
@dr. Aullah: Igazán sajnálom, hogy nem vagyok otthon szöveges adatok bányászatában / text miningban. Egy ideje már piszkosul érdekelne, hogy mi lenne, ha sikerülne az elmúlt egy-két év kommentjeiből egy kiadós mintát gyűjteni és kielemezni. Vajon mi mindent ki lehetne hozni: mely nickek mögött áll egy személy, hányan vannak valójában ezek a trollok, hogyan jöttek-mentek, többen lettek vagy éppen elfogytak? Vannak-e köztük ismertebb arcok, álnéven? Tuti rengeteg egyéni jegyet ejtenek el a kommentekben ezek a jófej emberek: központozás, írásjelek, tipikus szerkezetek, sok minden.
Ha sokat genyáztok trollok, még kiképzem magamat.
Armand-Jean du Plessis 2012.11.24 21:57:47
@megtorolom: A lényegi üzeneteddel egyetértek: nem szabad átvenni a Fideszoldal eszközeit, megoldásait, lelkiállapotát még akkor sem, ha nagyon rühelljük őket. Ha engedünk az indulatnak, akkor egyszer csak azt vesszük észre, hogy pont ugyanolyanok vagyunk.
Annyi kitételt tennék, hogy annak a trolltechnikának sem szabad fejet hajtani, amelyik bűntudatot próbál kelteni: "ti is olyanok vagytok", "ti sem vagytok jobbak".
Armand-Jean du Plessis 2012.11.24 22:26:31
@_most_: Rengetegszer tényleg nagyon röhejes, már-már szánalmas, amit produkálnak. Mostanában párszot már azt érzem, az élgárda elkopott és néhány jobbképességű elkötelezett mellett már csak butácska talpnyalók maradtak a trollseregben.
Mégsem tartom ártalmatlannak a dolgot, mert a tartalmi csúsztatásokon túl mégis csak egy megfélemlítő eszközről van szó.
ProgBlog Addig 2012.11.20 12:43:13
„Csak az az egyetlen csillag változott, ott a vezérlőterem képernyőjén, a fejük felett. Sárgás színe egyre világosodott, és mert tudták, hogy erősödnie kell, úgy érezték, minden következő szolgálatra – nem volt értelme más egységben mérni a nem létező időt –…..
A medián októberi felmérése egyértelművé tette, hogy Orbán Viktor legerősebb baloldali kihívója Bajnai Gordon lehet a 2014-es választásokon. Amennyiben az Együtt 2014 mozgalomnak sikerül egy táborba felsorakoztatnia az Mszp és az LMP híveit, valamint a bizonytalanok táborából is…..
Papírunk van arról, hogy jó úton jár a magyar gazdaság, hazudja arcunkba a Vezér, de sajna az ámokfutásáról kiállított legfrissebb európai bizonyítvány nyomán inkább az a kézenfekvő következtetés: kibaszott nagy mákunk van, hogy beléptünk az unióba. Elég röhejes, hogy…..
Az utóbbi napokban elég nagy hülyeségeket beszél a Fidesz a 2008-as IMF megállapodásról. Persze érthető, hogy miért teszik, próbálják valahogy a várható kiadáscsökkentéseket (megszorításokat) eladni. Mik a fő fideszes üzenetek? 2008-ban nyugdíjcsökkentés és…..
Az iPhone 5-ösért éjszaka is sorban állók százai bizonyították be, nagyon is mobilizálhatóak egy tárgyért, de ha valami többet, hasznosabbat, érdemeset kellene tenni, akkor már oda a nagy lelkesedés. Ez a lefelé nivellálás világa, ez a tehetős csőcselék világa. IPhone 5…..
Armand-Jean du Plessis 2012.09.29 01:33:02
Úgy látom a poszt alaposan dühbe gurított sok IPhone tulajdonost, akik nem érzik magukra igaznak a posztban adott általános jellemzés. Persze hogy vannak ilyenek, mint ahogy minden általános jellemzés tévesnek bizonyulhat konkrét személyeknél.
Viszont én úgy érzem, hogy a poszter alapból nem az IPhone vagy az IPhone tulajdonosok ellen akart kikelni. Neki az fáj, hogy miközben rengeteg emberi probléma és fájdalom vesz körül bennünket, valakinek az a mindent elsöprő szenvedélye, hogy valami -akármilyen- kütyüért álljon hosszasan sorba, mert nem bírja elviselni, hogy pár nappal vagy héttel később jusson hozzá. Gondolom egyetlen sorbaálló sem volt, akinek ne lett volna üzemképes mobiltelefonja, tehát nem egy alapszükségletüket elégítették ki. A kütyü sokszor, sokaknál (bár persze ismétlem, bizonyára nem mindenkinél) pótszer. Pótszer, azt az érzést nyújtja, hogy él az ember: valami, amit úgy lehet feltüntetni, mintha egy nagy próba lett volna ("egy napot álltam érte sorba, az kemény volt, azanyját!") közben viszont a próba egyértelműen egy könnyen abszolválható, kevés erőfeszítést igénylő kihívás volt. Közben pedig ha körülnézünk, tömérdek emberi tragédiát látunk, olcsó érzelmek győzelmeit, a belátás hiányát, életviteli és szellemi nyomorúságot. Fent és lent is, egzisztenciális szinttől függetlenül. És akkor akik a legtöbbet tehetnék, akik a legtöbb erőforrással rendelkeznek, azok pár évre szóló kütyük megszerzésére és buzerálására fordítják energiáikat. Az ember tényleg felteszi a kérdést: ha ez van a fókuszban, akkor mennyi energia jut a mély problémák megoldására, mennyi embert érdekelnek ezek, mi lesz így 10-20-30 év múlva a világban?
„Az pedig pusztán hit kérdése lesz, hogy hazudott-e a kormány, vagy megvédte ismét az embereket az IMF-től. A beszélő bot náluk van” – írta tegnap egy olvasóm, aki szerint elkapkodott volt azt gondolnom, hogy Orbán Viktor sárvári videózása után csak két kimenet lehetséges.…..
Armand-Jean du Plessis 2012.09.08 00:03:02
@bigapples: A veszteség oldalhoz tegyük hozzá az elmaradó fejlesztéseket. Mint mondjuk a Coca-Cola. A sokat szidott bankok folyamatosan hatalmas pénzeket költöttek itt helyben mondjuk informatikára. Most minden büdzsé vissza van vágva - éljen a bankadó! Az egyik nagy mobilszolgáltató egy nemzetközi számviteli szolgáltatásközpontot hozott volna Budapestre, most örülhetünk, ha a helyi számvitelt nem viszi el - éljen a telekomadó! És így tovább.
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
Armand-Jean du Plessis 2012.08.31 23:20:43
@giriz: Cége és munkaterülete válogatja. Én majdnem egy évtizede kizárólag német tulajdonú cégeknél dolgozom és még sohasem kellett németül beszélnem, olvasnom, minden anyagot angolul kaptam és készítettem.
Valószínűleg cégméret függő is a dolog és természetesen függ attól, mennyi különböző országban van jelen a cég.
Illetve úgy tűnik nekem, hogy a műszaki területen inkább gyakori, hogy megkövetelik a németet. Ez alátámaszthatja a te véleményedet, mert az IT inkább műszaki jellegű, de nekem továbbra is hihetőnek tűnik az állítás.
Armand-Jean du Plessis 2012.08.31 23:29:45
@váj mí: Azt tartom a legvalószínűbbnek, hogy nektek van igazatok, hogyan máshogy csinálhatta jobban, de ő ezekkel a dolgokkal még nem szembesült és el van keseredve. Ha már évek óta csinálja ezt, így, akkor persze balfasz. Ha viszont friss vezető, akkor csak naív (jószándékú) volt és a pillanatnyi csalódás is hozzájárulhat a posztja hangneméhez.
Armand-Jean du Plessis 2012.08.31 23:30:20
@Merész kőszáli kecske: Messze áll tőlem.
Megérkeztek a második negyedéves gazdasági adatok. Sajnos arról tanúskodnak, hogy továbbra is recesszióban a magyar gazdaság. Ezt már nem lehet félremagyarázni, nem lehet másokra mutogatni. A legnagyobb baj, hogy a következő félévre sem várható trendforduló. Hiába indult meg a…..
Armand-Jean du Plessis 2012.08.30 23:23:33
@ccactus: A dolgokat folyamatukban kell nézni. Ha 30-40 évvel ezelőtt valamilyen mutatók mentén ugyanott is álltak egyes fejlett országok, mint mi most, egészen más lendülettel, más pályán, más mentalitású társadalomra építve mozogtak. Például bizonyos, hogy a társadalom sokkal több tagja vett részt önként és jól informáltan befektetésekben részvényvásárlás vagy befektetési alap jegy vásárlás, kötvényvásárlás révén.
Sokan érezhették úgy, hogy nyertesei a rendszernek (most a sokat a népesség százalékában értve) és ezért önszántukból, aktív önkéntes közreműködéssel támogatták; ez adott neki lendületet. Hol, hogyan és mennyien lesznek a magyar belső fejlődés nyertesei?
Armand-Jean du Plessis 2012.08.30 23:28:45
@madware666: Nagyon hiányzik a normális alapfokú közgazdaságtan oktatás.
Armand-Jean du Plessis 2012.08.31 00:01:58
@ccactus: Bizonyára van, aki őszintén hisz ebben. Én is elképzelhetőnek tartom, hogy lesz a történteknek egy-két hosszú távú hozadéka, amik megtörténtére tíz-húsz év múlva megkönnyebbült tudomásul vétellel fogunk tekinteni. Talán néhány dolgot még nem tudunk teljesen kiértékelni, mert csak egy részt látunk az egészből.
De tudod - hogy én is ezzel a fordulattal éljek - van egy sztori: egyszer megkérték egy vásár látogatóit, hogy ránézésre becsüljék meg egy állat (talán egy bika)testsúlyát. Született sok becslés. Egy részük természetesen totálisan mellément. Mégis, az átlag egészen közel volt a valós értékhez.
A jelenlegi helyzetre vonatkoztatva: ha elolvasok egymás után egy jobb és egy baloldali lapot (csak akkor veszek bármelyikből, ha aztán a másikat is megveszem) akkor mindkettő elolvasása után egyáltalán nem érzem jól magam. A jobb és baloldali blogok elolvasása után összességében nem érzem jól magam. Ha a munkám miatt mások életéből látottakra és az anyagi helyzetemre gondolok, nem érzem jól magam. Rokonaim és ismerőseim között senki sem elégedett, bizakodó vagy boldog: mindenki aggódik, összehúzza magát, pedig mindenkinek becsületes munkája van. És itt nem csak az anyagiakról van szó, hanem a hogyanról is, ahogyan itt Magyarországon az embereket kezelik. Az átlag, az az átlag nagyon nem mutat jót. "Most kevesek, aztán majd sokan." Ne haragudj, de ez, ennyi jövőkép, ennyi tervezettség ez kevés.
...is lehet szar, emlékezzünk Déri Jánosra. Olyan zamatosokat lehet háborodni Heti Válaszon, Magyar Nemzeten, Magyar Hírlapon, hogy hirtelen csak az ellenfényben, erősen hunyorogva még újságnak nevezhető izéket említsem, mert minek kitérni piszlicsári helyi témákra ott, ahol…..
Armand-Jean du Plessis 2012.08.28 22:45:47
@I_Isti:
adalék:
Egy elég friss, nagymintás megkérdezésből az jött ki, hogy a magyar 14-70 év közötti lakosságban

- önbevallás szerint -

kb. 25% aki csak TV-t néz és abból informálódik úgy-ahogy
kb 7% aki túlnyomórészt az internetet használja, mást alig

-erre a két számra emlékszem most fejből-

és emellett van még három nagy csoport:
- egy, aki tv-t, rádiót, internetet és újságot is sokat fogyaszt
- egy, aki direkt nem csípi az internetet, de olvas újságot
- végül, van egy csoport, akik alig-alig olvasnak, tévéznek, interneteznek, mindenből egy kicsi, felületesen.

Ennek fényében végiggondolható, hogyan lehet a tömegeket befolyásolni.
Szikáran, tényszerűen nézzük meg, miként tálal hírblokkjában egy, az emberek életviszonyait befolyásoló hatóságiár-változtatást a Hírtelevízió.Első mondat:Szeptember elsejétől módosul a közösségi közlekedés tarifarendszere.A változás lényegének összefoglalása,…..
Martin Heidegger:  "Vannak dolgok amelyek..." Az egyik Alapító Atya, az Alkotmánybíróság egykori elnöke, a rendszerváltás utáni harmadik köztársasági elnök rendkívül fontos beszédet mondott Aszófőn. Az elnök az alkotmányos jogállam, az európai demokratikus értékek…..
Például azt is ő mondta, hogy Keleten nincs semmi keresnivalónk.  Mi közvetlenül nem vehetünk meg semmit a kereskedőháztól...  Ne nyerjünk annyit, amennyit kértünk, ne mi kapjuk a legtöbbet. (Szárhegy dűlő-Sárazsadány-Tokajhegyalja Kft, NEM taggyűlés, 2001…..
Armand-Jean du Plessis 2012.08.03 23:19:05
@Mardu89:
Egyáltalán nem érdektelen egy ilyen poszt. A Fidesz vég nélkül nyomatja a szörnyűséges mantráit, szimpatizánsai minden hülye panelt elsütnek 100-szor. Ez ellen csak úgy lehet küzdeni, ha az ellenoldal sem hagyja elnyomni a hangját. És főleg, ott lehetnek azok az emberek, akik nem követték folyamatosan a politikai eseményeket és csak most eszmélnek. Lehet ilyen sok, ha az utolsó választás eredményéből indulunk ki.
Ráadásul az utolsó idézet .. na az tényleg priceless.