Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sörősz (törölt)

13 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Klinghammer István tegnap reggeli sajtótájékoztatója szerint 58 844 hallgatót vettek fel (2600-al többet, mint tavaly), az Educatio Nonprofit Kft. gyorsjelentése alapján viszont jóval kevesebben, csupán 53 759-en ülnek be szeptembertől állami finanszírozással az iskolapadba. A nap…..
Megírtuk, hogy az Unió elég gyorsan reagált a svájci népszavazás eredményére és pár nap alatt elzárta a svájci felsőoktatási intézmények elöl az Erasmus plusz programot.Ugyanakkor nem kell a magyar diákoknak kétségbe esniük, hiszen ha nyugatra nem is mehetnek, a magyar-orosz…..
Átlátszó Oktatás Erasmus slussz 2014.03.05 08:58:00
Valószínűleg kevesen gondoltak arra a svájci népszavazás eredményének kihirdetésekor, hogy a döntés hatással lesz a hazai egyetemisták életére is. Igaz az alpesi ország nem tagja az Európai Uniónak, de korábban megegyezett Brüsszellel a munkaerő és a diákok szabad…..
Az Együtt-PM 2013. január 10-én bemutatta választási programját, melynek címe „A Te jövöd”. Blogunk két részes (1/2) interjút készített Szelényi Zsuzsannával és Barabás Richárddal, hogy az ott leírtakat mélységében is megismerjük. Most az ott elhangzottakat és a…..
Az esetek többségében erre azt szokták mondani az már elég lehet. De nem az informatikában, főleg, ha személyes adatok védelméről van szó. Két egyetem hallgatók által is használt ügyintézési felületén találtunk olyan programozási hibát, amely veszélyezteti a személyes…..
Megy a totális belháború a Corvinus HÖK és a Rózsás Péter András főigazgató között, hogy most akkor ki is a hibás az ösztöndíjak el nem utalásával kapcsolatban. Amúgy ez egy fontos kérdés volt addig a pillanatig, amíg el nem kezdték a nyilatkozatháborút az ÉN e-mail…..
Az Európai Bizottság kezdeményezésére az Open Education Europa 2013 szeptemberében hozzáférést biztosít az Európai Nyitott Oktatásügyi Forrásokhoz. A portál az elearningeuropa.info portálon alapszik, 2002 óta aktív, célkitűzése hogy támogassa az…..
Az idei évben a Corvinus Hallgatói Önkormányzata rendes választásait elektronikus formában kezdi el lebonyolítani.  Az Elektronikus Választási Rendszert a BCE Hallgatói Önkormányzat megbízásából a Budapesti Corvinus Egyetem e-Learning Oktató- és Szolgáltató Központja (eLOSZK)…..
A minap jött ki a Méltányosság Politikaelemző Intézettől egy rövid tanulmány arról, hogy hogyan is épül fel egy érdekérvényesítő network, vagy ismertebb nevén lobbi hálózat. Egy egyszerű, de annál aktuálisabb példán keresztül – a feltétel nélküli…..
Mint ahogyan azt már megszokhattátok: minden kedd reggel 7-kor kezdődik az Egyetemi Rádió c. műsor a Tiloson, kedvenc oktatáspolitikai bránerverésünk. Szofisztikáltabban: felsőoktatási közéleti magazinunk. A Tilos egyébként hallgatható: ONLINE , illetve tekergetősen,…..
Subba Kérdőív gólyáknak 2013.08.09 14:31:41
BME Társadalomtudományi kar, gólyáknak a kérdőív kitöltése kötelező: IGEN!!!..
Méltányosság Áder János a mém 2013.07.25 11:07:14
Áder János Köztársasági Elnök sem kerülhette el végzetét. Látogatása az Egyesült Államokban, illetve közös fotója nem mással, mint az Obama házaspárral, óriási lendületet adott a mémgyárosoknak. Ebből választottunk most ki két, igen figyelemreméltó…..
sörősz (törölt) 2013.07.27 11:24:47
@Hernyó bácsi: Igen, de a mostani blogsorozatnak pont ez a lényege, hogy az eddigi termést összegyűjtse, összefogja. meltanyossag.blog.hu/2013/07/22/keressuk_magyarorszag_legjobb_memjeit
Uni-plus. Hallottatok már róla? Nem?! Hát mi sem. Pedig hiánypótló egy oldal. Minden friss gólya ismeri az érzést, hogy FELVETTEK…és most mi lesz? Kik is lesznek azok, akikkel igazából megkezdődik a nagybetűs élet! Az uni-plusz oldala pont ezen próbál segíteni, egy helyre…..
Valóban, sokan úgy érezhették – és a tömegben mi is így éreztük –, hogy gyakorlatilag mindenkit felvettek. Azonban a felvi.hu-n megjelent gyorsjelentés szerint ez közel sincs így, bár tavalyhoz képest nőtt az arány. Míg tavaly 72,4 százalékos volt a…..
Mindig csak leleplezünk, mutyit keresünk, oknyomozogatunk, kritizálunk itt e felületen – gondolhatja (részben jogosan) az olvasó. Most bizony erre fogunk szépen rácáfolni, ugyanis végre okot adott a hazai oktatási rendszer, hogy egy bizonyos projektjének megelőlegezzünk egy…..
Elkészült a University Ranking by Academic Performance legfrissebb listája a világ egyetemeiről. Közel 28 ezer felsőoktatási intézményt vizsgáltak, és az első 2 ezer értékelését résztelesen is elkészítették. A lista készítői a következő kritériumokat vették…..
Barangolások a múltban. Képek az internet rejtett zugaiból. Merre járunk? Tippeket a kommentekbe kérünk, megfejtés majd ugyanott.....
sörősz (törölt) 2012.12.29 10:39:24
Koppány mondja Deja Vu 2012.12.11 02:08:10
Tenniakarás. Koncepciótlanság. Hurráoptimizmus. Ezek jellemezték a mai (tegnapi) hallgatói fórumot, amit a Hallgatói Hálózat szervezett az ELTE lágymányosi campusán. A komoly kreatív energiák mellett, amik elismerésre méltóak, de kevésnek bizonyulnak, ha józanség nem társul…..
Nagyjából az a gondolkodási mód határozza meg Orbánék logikáját: alkotmányellenes egy jogszabály? Ki nem szarja le, majd módosítjuk az Alkotmányt! Akarom mondani az Alaptörvényt. Ezt történt például a választási regisztrációval kapcsolatban. Miniszterelnökünk a minap…..