Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Drusantia

0 bejegyzést írt és 49 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az embereknek két fajtája van: Az egyik úgy szerez pénzt, hogy dolgozik érte, a másik pedig úgy, hogy annyit és azon spórol, amennyit csak tud. A mobilszoftverek megjelenésével is kinőtt az a programozói réteg, ami különböző applikációk írásával tesz szert a napi betevőre és…..
Már megint egy Apple-pereskedős hír. (Ígérem, hamarosan visszatérünk a rendeltetésszerű működéshez, de ez a sztori elég tanulságos). Talán hallottatok róla, hogy a Samsung-Apple perturné angliai állomásán a bíróság végül nem csak azt mondta ki, hogy a Galaxy Tabok nem…..
Drusantia 2012.11.22 15:12:17
@Budapesti Szeretkezési Vállalat: gratulálok a hulladék stílusodhoz, egy rossz szavam nem volt hozzád te kulturálatlan génhulladék!

Mindenesetre...
technológia: valamely gyártási folyamat elméleti és gyakorlati részeinek összessége (idegen-szavak.hu/technol%C3%B3gia)

Amúgy csak mondom, hogy a technika az technique.
Szóval az történt, hogy az Acer múlt csütörtökre tervezte bemutatni Kínában az ottani belső piacra szánt legújabb telefonját, a CloudMobile A800-at, melyen a legnagyobb kínai online kereskedelmi csoport, az  Alibaba által kifejlesztett felhőalapú operációs rendszer, az Aliyun…..
Drusantia 2012.09.17 19:08:46
Szerintem azzal, hogy a Google "meggyőzően lebeszélte" az Acer-t erről a lépésről pontosan azt támasztja alá ami a szlogenjük, "Don't be evil".
Fenyegetésről szerintem szó sem lehetett, igazából csak a Google programokat nem kapták volna meg akkor a jövőbeni Acer gépek (Play store, Maps, Gmail, stb). Lehet anélkül is telefont, tabletet árulni (lásd Amazon), de akkor saját marketet is mögé kell tolni. Na meg mire is lenne jó fragmentálni? Szerintem belátta az Acer, hogy jobban járnak, ha nem támogatják az Aliyun-t.
A don't be evil-ség ott mutatkozik meg, hogy az Aliyun markete tele van lopott programokkal. Szép is lenne, ha hajlandó lenne elmenni mellette a Google, ezzel aláírná, hogy annyira szabad az Android, hogy nem izgatja, hogy nem kompatibilis, lesz*rja, hogy milyen marketen mit adnak, lehet az lopott, bármi.
Ezzel a húzással szépen megvédte a fejlesztőket, és ezáltal közvetve az Android a felhasználókat is (ha nem éri meg fejleszteni androidra, mert úgyis ellopják és máshol ingyen adják, nem éri meg fejleszteni androidra, a végeredmény az lenne, hogy teret nyer az Aliyun akár a többi kontinensen is, az iPhone mindenképp megerősödne, az Android meg szép lassan (évek alatt) elsüllyedne).
A nyíltság természetesen adott, ott a kiscsillió custum rom, a CyanogenMod például saját logóval adja (ofc. ingyen) az OP rendszerét, mert igazából tekinthető külön OP rendszernek, mint pl a Linuxnál a sok verzió (Ubuntu, Redhat, Debian, stb). Ezzel nincs is baj, sosem kötött bele a Google, mert az "ökoszisztémát" nem károsítja, szemben az Aliyun-nel.
Szerda este ismét összerezzenhetett a tech-világ gyomra, mert bejelentették a már mindenki által ismert TheirPhone 5-ös verziójának megjelenését, amelyet 199, 299 és 399 dolláros áron lehet majd megvenni (persze külföldön) és 16, 32, ill. 64 gigabájt beépített, és sehogyan sem…..
Drusantia 2012.09.13 23:44:19
Egy értelmesebb androidos telefonra (megfelelő, kb 500 forintos kábellel) direktben rá lehet dugni egy pendrive-ot vagy külső winchestert és azt húzol le róla amit jól esik. Ennyit erről :)
(De akár egeret, még vezetéknélkülit is rá lehet dugni és megjelenik a telefonon az egérkurzor, amit lehet mozgatni, klikkelni ami egy tappantásnak felel meg, szóval... tud ilyet a nyájfón? :o)
Csak erről beszél az ember amikor azt mondja, hogy jobb az android. Olyan dolgokat tud amit lehet, hogy nem használsz ki, de ha akár egyszer is szükséged van rá, akkor megoldja. Nagyon-nagyon sok mindent megold, amit egy iPhone soha nem fog. Főleg a rendszer nyíltsága miatt. Mi akadájozhat meg abban, hogy írjak egy programot, bármit, amivel a telefon tudni fogja azt amit én kitaláltam? Semmi (hát max. a programozói tudás, vagy a google-ző képesség mert valószínűleg valaki már úgyis emgírta :D).

Azoknak akik azon lovagolnak, hogy nem kell olyan jó hardware az iPhone-nak, annyit tudok mondani, hogy:
- Nincs olyan, hogy elég hardware. Hidd el, hogy lehet írni olyan programot ami a sz*rt is kihajtja még az S3-ból is meg a One X-ből is.
- Értem én, hogy az érzet számít Nektek. Az iPhone ténylegesen fluent ("folyékony", akadásmentes érzetű). Azt tudod hogy éri ezt el? Elmondom. Úgy, hogy egyszerre egyetlen egy program fut rajta (3-4 kivétel van ez alól (zenelejátszó, gps, notification futhat a háttérben, bár itt is sok megkötés van)). ha megnyomod a home gombot, az éppen aktuális programodat úgy ahogy van szerializálja és elmenti (tehát ha futtatsz egy jó nagy programot ami a gyenge hardware-ed fél memóriáját megeszi, azt szépen kiteszi az sd kárty... ja bocs, szóval a beépített tárhelyre kimenti. Sok programnál ez sokszáz megabájt feleslegesen tárolt adat). Aztán amikor váltasz a programok között, akkor ezt töltögeti ki-be a memóriába (gondolom class4). Azért érzed folyékonynak a rendszert, mert igazából szinte nem is megy rajta semmi, úgy könnyű :)
- Androidos telefonoknál ez máshogy működik, ott ténylegesen van multitasking, pl az emaileket nem úgy ellenőrzi a levelező programod, hogy egy apple szerver nézegeti a telefonod helyett, hogy kaptál-e levelet, és küldi a notification-t a telefonodra (mert az almánál így csinálják). Itt konkrétan a telefonod figyel rá. És emellett a háttérben akárhány dolgot futtathatsz.
Az androidban is van természetesen a programoknak szünetelt, leállított állapota ahol szintén menthető minden adat (de nem úgy mint az apple-nél, hanem én egy program állapotát lementhetem 100-200 kilobájtra is akkoris ha az egy 30 megás app), megvan, hogy mikor takaríthatja ki a készülék a programot a háttérben ha már nem használod, stb. Viszont nincs lekötve a programozó keze, mint az apple-nél; és a felhasználó keze sincs lekötve, hogy mit hogy és hogyan használhat. Akinek nem volt egy jobb androidos (értsd: nem belépő szintű) telefonja, nem ismeri kicsit jobban a működését, az -mint iPhone felhasználó- nem is tudja miből marad ki.
Olyan ez, mint ha valaki egész életében csak néma mozifilmeket látott, annak azt jelenti a mozi, de ha beteszed egy 3D-s Imax elé, utána már nem lesz ugyanaz a némafilm... (erősen túlzó hasonlat).

Az árral kapcsolatban, igenis sokkal drágább az iAkármi, mint a hardveresen vele megegyező képességű alternatíva. Azért drágább, mert meg kell fizetned az iTagságért, meg kell fizetned a márkanevet. Valaki írta, hogy az Apple egy marketingcég -nem véletlen-, és ebben 90%-ban igaza is van. A maradék 10 százalék annyi, hogy összeválogatják milyen hardvert akarnak, megveszik a többi cégtől és összerakják.
Az árakat pedig nem a különböző szolgáltatóknál kapható csomagokban kell mérni, hanem a közvetlenül márkaboltból szolgáltatófüggetlen kapható készülékek árát kell összehasonlítani. Van Apple Store, Samsung bolt, stb.

Személy szerint nincs bajom az iFelhasználókkal addig, amíg nem állnak le kötekedni, hogy mennyire jobb az i[Phone|Pad], mint az Android. Én nagyon jól tudom, mint felhasználó és fejlesztő, hogy jobb az Android, mint rendszer. Szabad, ez előnye és hátránya is egyben. Ugyanúgy, mint az, hogy vannak belépő szintű készülékek. Könnyű egy iPhone 4S-t összehasonlítva egy butább androiddal azt mondani, hogy ez sz-r, akad. Nézd meg a high end Androidot és a high end iPhone-t. Nagyon nem egy kalap a kettő.
A legjobb androidos készülékek a legújabb Androiddal 60 fps-t simán felköhhentenek (amit a tvben látsz és folyik, az 24 fps), úgy kifolyik belőle minden ha megpöccinted. Legalább annyira, mint az iPhone-on (és biztosra merem mondani, hogy az iPhone 5 is beleillik majd ebbe az összehasonlításba).
Bajom csak az elvakult fanokkal van. Én nem vagyok elvakult Android fan -csak tudom mi a jó-, nekem az android jobban fekszik az igényeimhez. Én nem egygépes felhasználó vagyok, nem szeretek rászorulni 1-1 programra ha valami alap funkciót szeretnék (iTunes :o). Én szeretem és elvárom egy készüléktől, hogy azt olyan szabadon tudjam használni amennyire csak lehet beleszámítva az alternatívákat is.
Pár hete írtunk a látszólag spontán felrobbanó Galaxy SIII-ról. Az ügy bizarr fordulatot vett: a Samsung a sérülés vizsgálata során szakértői véleményt kért a Fire Investigations UK nevű cégtől, akik az alábbi választ adták: "Megállapítást nyert, hogy a hőt…..
Drusantia 2012.07.11 11:03:47
@adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe: Attól, hogy telefonálni nem lehet vele, még a többi funkcióját (láttál te már okostelefont életedben? vagy szerinted azzal csak telefonálni lehet?) simán elláthatja. Kapcsold már be a telefonod sim nélkül, zenét tudsz-e hallgatni rajta? WiFi-vel netezni? Filmet nézni? Könyvet olvasni? Satöbbi...
Értelmezés egyes,stílus egyes, ülj le és gondolkodj el rajta miért vagy hülye. Ha nem sikerül rájönni, akkor duplán az vagy.
És jó a neved :)
Vitathatatlan, hogy az Androidos telefonok mezőnyében a HTC a "burkolatkirály", ha létezik ilyen cím. A tajvani cég a kezdetektől fogva igényes anyaghasználatú, kellemes megjelenésű, alaposan megtervezett házakba bújtatja készülékeit. A One széria sem kivétel ez alól, sőt, az…..
Drusantia 2012.05.11 16:30:21
Nekem simán a zsebemben van a telefon, kijelzővel befelé (comb felé) néz. Semmi mást nem tartok abban a zsebben, kivéve egy -a szemüvegekhez is kb 500 forintért kapható- törlőkendőt, ami általában a telefon és a zseb anyaga között van, de semmi extra védelem miatt, egyszerűen azért, mert így amint kiveszem, semmi ujjlenyomat nincs rajta. Letörli róla a kendő ahogy sétálok és mozog a mobil a zsebemben.
X10i-m van (de egy S2 is lazán elfér a zsebemben), ami ugye nem egy mai darab, de a hátlapon látható (tényleg) minimális kopástól eltekintve olyan, mintha most vettem volna. Tokom van hozzá, de talán ha kétszer használtam.

A képekhez: az elsőn látszik, hogy valamilyen dörzshatás érte. Ez vagy szándékos rongálás a júzer által, hogy megkapja a maga 15 percét via internet, vagy valamilyen szállítás vagy gyártás közbeni baleset eredménye, bár inkább az előbbire tippelek.
A második képen látható színeződés elég érdekes.. Aki kínai farmerben rohangál, nem biztos, hogy megengedhet magának egy ilyen telefont; a másik, hogy mennyire kellett izzadnia a hátsó felének ahhoz, hogy ilyen szinten befogja azt a szerencsétlen mobilt? Ez is kamu szerintem. Simán össze lehet firkálni alkoholos, akár festékes filccel, aztán egy alkoholtartalmú ablaktisztító sprével (vagy szemüvegtisztító sprével pl) lefújt ronggyal szét lehet így maszatolni rajta.. hülye hatásvadász emberek -.-
Lassacskán terjednek az ICS-frissítések az androidos eszközökre, derül ki az Android fejlesztői honlapjáról. Nem is olyan rég még 1% körül mozgott a legfrissebb Google édességet futtató eszközök aránya, mostanra azonban eljutottunk odáig, hogy ha az Ice Cream Sandwich magyar…..
A Samsung már egy hete teaserkedett a www.tgeltaayehxnx.com oldallal, ami a Samsung logó támogatását élvezve számolt vissza valamiig, amit elvileg senki sem tudott, hogy mi:       Aztán az anagrammákban jártas szakértőink rájöttek, hogy ez nem más lesz, mint a…..
Drusantia 2012.04.24 17:44:58
Egyébként ha kicsit belegondoltok, ez azért nem kissé az apple-júzereknek szól.. Mármint a birka. Hiszen internetes körökben réges-rég birkák az apple fanok, lásd "Apple sheep": www.urbandictionary.com/define.php?term=Apple%20Sheep
Igaz az "everyone else" a többi android és blackberry gyártó termékeit használó egyénekre is könnyedén vonatkoztatható, de valljuk be, igazán ez az apple-sok ellen szól.
Én nem vettem magamra, pedig nem samufonom van, hanem sony.
Különben reklámfogásnak zseniális: most kb mindenki erről beszél. Aki meg megsértődik rajta, nem hiszem, hogy csak ez miatt nem fog venni samufont, ha telefoncserekor egy samsungot lát leginkább megfelelőnek ár/érték arányban.
1,5 évig dolgoztam a Telenornál és 8 éve vagyok az előfizetőjük. Nem mondom, hogy a számláimat atomóra pontossággal fizetem, de nem vittem még csődbe a céget, pedig magánszemélyként is tehetném akár, hiszen olyan magas a telefonszámlám, hogy azt még egy ekkora multi is…..
Hiába a "megvásárolva" felirat, letöltéskor és frissítéskor mégis hibaüzenet? Végre megérkezett a megoldás! A Google Play áruháznak (leánykori nevén Market) már születése óta megvolt az a gyerekbetegsége, hogy olyan alkalmazásokat is felsorolt a sajátjaink között, amelyek…..
Drusantia 2012.03.26 13:19:27
Nagyon aranyos és egy geek-nek igazán szívbemarkoló videóra bukkantam most a neten. Q.bo robot, akit már jó ideje fejlesztenek először látja önmagát a tükörben és tudja meg, hogy az amit lát, nem más mint Ő. A reakció aranyos és kedves, de hát mit is várhatnánk egy…..
Drusantia 2012.03.23 10:59:23
@nyelv-ész: Tévedés, van fent video arról, hogy egy Jane234 (vagy hasonló) nevű fekete ugyanilyen robot elé beteszik. Előtte ugyanez a tükrös móka, felismeri magát, aztán a másik robotot beazonosítja mint másik Qbo és megkérdezi mi a neve, két mondatot beszélgetnek is.
Az orra helyén található ledekkel villog, és ha a robot képen nem látja ugyanezt a villogási mintát akkor az egy másik robot, nem ő. így dönti el mit lát :)
Egyre erősödnek a pletykák a Google "sajátmárkás" táblagépe körül, legutóbb ugye arról kaptunk fülest, hogy az ASUS lehet a gyártó fél, amit a közvélemény úgy tűnik nagyjából el is fogadott. Most, az Android and Me újabb biztosnak vélt információkkal állt elő,…..
Trolling is an art. Történt a messzi Egyesült államokban, hogy egy büntetett előéletű fiatalember, nevezett Dante Dears, foglalkozása szerint strici komoly fejtörést okozott a Szövetségi Nyomozóiroda szakképzett informatikus szakembereinek, azok ugyanis képtelenek feltörni a Samsung…..
Íme a Megasztár app és a hozzá érkezett sajtóanyag, ami annyira jól sikerült, hogy inkább nem is írtam cikket belőle, hanem bemásoltam az egészet. Néhány megjegyzés azért had legyen közte, mindenkinek király 4 napos ünnepet! :DMegasztár mobilalkalmazást készített a TV2…..
Drusantia 2012.03.14 21:40:45
Kicsit kétkedve telepítettem fel, ezt a zenelejátszót, egy barátom ajánlásra.  Mivel egy ideje PowerAmp-t használok, nem számítottam arra, hogy megszoríthatja.  Csalódtam is egy nagyot, de kellemesen. Az N7 nagyon jól összerakott kis médialejátszó még így béta…..
Az Android egyik nagy előnye, hogy rengeteg alternatívát találhatunk a különböző alkalmazásokra. Ugyanakkor ez hátrány is lehet, hiszen nehéz eldönteni, melyiket használjuk. Így van ez a különböző böngészőkkel is. A puding próbája az evés, tartja a mondás. Tehát csak…..
Drusantia 2012.02.17 06:56:44
@meglivorn: Be lehet állítani, hogy a hangerő gombokkal váltson lapot, nagyon kényelmes. Plusz ha új oldalon nyitsz meg egy lapot, és nyomsz egy vissza gombot, bezárja a lapot és visszamegy az előző oldalra ahol voltál. Próbáld ki, sokat dob a böngészés-élményen
Nagyon jót nevettem, amikor az alábbi sajtóközlemény érkezett hozzánk: Budapest, 2012. február 7. – A Norton (Nasdaq:SYMC) a Biztonságosabb Internet Nap alkalmával bejelentette Norton Safety Minder <http://bit.ly/weKhUz>  ingyenes alkalmazását androidos…..
A kezdetek Az életemben sok kütyüm volt, és amikor kirobbant a tablet őrület, én is rögtön vettem egyet. Nem sokat teketóriáztam, megnéztem mit lehet kapni, és mivel 2010 decembere volt azért nem volt egy nagy választék. Egy dologban biztos voltam, nem almás terméket fogok…..
Drusantia 2012.01.23 12:56:31
Nekem egy TF101-esem van (Asus Transformer), én is sokat olvasok rajta :) Sok-sok pdf olvasó program után még talán egy éve akadtam rá az ezPDF Reader ( market.android.com/details?id=udk.android.reader )-re. Ennél jobbat kitalálni sem lehet :) Próbáld ki a lite verzióját, nem tudom mivel olvasod a könyveket de ennél biztos nem jobb! :)
Egyébként a tablet tényleg eszméletlen kényelmes dolog. Minden a kezedben, és azért nem egy telefon méretű képernyőt bámulsz..
Ahogy megírtuk, lassan már két hete kapható az Inmedio és Relay üzleteiben a PC-World Android különszáma, az ANDROID SUPERGUIDE, amiből mindenki naprakész tudást szerezhet az éppen aktuális Android készülékekről, appokról, trendekről és az Android operációs rendszer…..
Beismerem, annak idején az első hullámban engem is elkapott a Facebook legszörnyűbb kórsága, és hosszú heteken át rengeteg időt öltem a virtuális cukkinik lelkivilágának ápolásába. Szerencsére már jó másfél éve gyógyultnak tekinthetem magam, és régóta egyetlen digitális…..
Egy egyszerű körkérdést szeretnék feltenni ma Nektek: melyik Androidos játékkal játszotok a leggyakrabban, mik a különleges kedvenceitek? Egyáltalán szoktatok-e játszani is a telefonon/tableten (stb)?A kérdés nem titkolt célja, hogy egy kicsit általánosabb körképet adjunk…..