Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tchtptr

5 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Válasz Jankovics MártonnakA minap a Mandinernek elküldött válaszcikkében Jankovics Márton védelmébe vette nem pusztán az emberi jogokat, de az emberijogizmust is; mondván az emberi jogok éppen azon sokszínűséget védik, amelyért én eredeti, Mandineren megjelent cikkemben…..
„Niemand muss müssen, aber alle, die wollen, sollen können dürfen.”(a baseli dohányos klubokat tömörítő Fümoar egyesület jelszava) A francia baloldalt megrázta a Cahuzac-ügy: történt ugyanis, hogy az adómorálért felelős miniszter, Jérôme Cahuzac kénytelen volt bevallani…..
A magyar „balliberális” oldal provincializmusa sajnos közismert. Tamás Gáspár Miklós az olvasottságával, Szalai Erzsébet a baloldaliságával, vagy a FentÉsLent blogközösség a balpopulizmusával igencsak egyedül van. Ma Orbán Viktor kormányával és pártjával szemben – mely…..
    Negyvenegymilliós példányszámmal kevés napilap büszkélkedhet. A német bulvárnapilapnak, a Bildnek mégis sikerült elérnie ezt az álomszámot – igaz, csak egyetlen nap erejéig. Június 23-án ugyanis ennyi háztartásba dobták be a most hatvanéves újság ingyenes példányát.…..
tchtptr 2012.07.02 15:31:10
@tesz-vesz: Dehogy kapta onnan a tőkét. Amúgy meg a Springer kőkonzervatív ember volt, s mint minden kőkonzervatív, ő is ezért Izrael- és Amerika-párti. A pénz azonban a családijától meg aztán a lapjaitól jött. A tv2nek meg nem tulajdonosa a Springer Verlag.
tchtptr 2012.07.02 16:01:42
@tesz-vesz: Te tényleg nem tudod, hogy Nyugat-Európában tipikusan a jobboldali pártok hívei az atlantizmusnak és Izraelnek? Günter Grassról biztos hallottál. Ő baloldali. És, ugye, Izrael-ellenes verset írt. Szerinted a francia elnökválasztásokon melyik jelöltnél lobogott rendszeresen palesztin zászló? A szocialista Hollande-nál és a kommunista Mélenchon-nál.
A nacionalizmus meg tényleg a francia forradalomban megszülető politikai ideológia. Ha szerinted a francia forradalom jobboldali dolog, akkor persze hagyjuk...
tchtptr 2012.07.02 16:08:30
@tesz-vesz: Jaj. Tehát akkor Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter, a CDU oszlopos tagja nem konzervatív, mert egységes Európát szorgalmaz. Aham. Érdekes. Arról hallottál, hogy amúgy az egységes Európa ideája konzervatív és keresztény politikusok ötlete volt? A kurucság meg egy balkáni nacionalizmus, ilyen minden balkáni államban van. Sőt, majdnem minden balkáni nép megvan győzödve, hogy ő is sumér származású. Bocs, a horvátok a Perzsa Birodalom utódjainak tartják magukat.

A Criticón már nem létezik, de nem a német Kommentárt volt. A Kommentár tudtommal nem konzervatív-forradalmi lap, a Criticón az. Ma a Sezession viszi tovább ezt az eszmét. Keress rá.
„Hoch Österreich! Habsburg für immer!”(Franz Grillparzer: König Ottokars Glück und Ende)   A kuruc kormány kétéves fennállását egy labanc politikussal ünnepelte. A tündérmesék Magyarországa a végtelen lehetőségek birodalma. Kaland, játék, kockázat.  A kormánypolitika…..
tchtptr 2012.06.19 10:33:31
tchtptr 2012.06.19 13:00:48
@bbjnick: "A fő kérdés pedig csak az számomra: némi felszínes történelmi hagyományőrzősdin túl mit is kezdhetnénk mi az osztrákokkal a közös multunkkal?" Es igy, vegre, vegre nemzetallamkent elhetve, mit kezdünk mi magunk önmagunkkal, multunkkal? Amugy okay, akkor szerinted 1918-ig Magyarorszag hanyatlott, de azota minden rendbe jött, es 1918 ota folyamatos parade a magyar mult? (Amugy jelzem: az a Nagy-Magyarorszag, amelyet a nagymagyarorszagozok szoktak hirdetni, szinten csak abban a szörnyüseges 1867 utani idökben letezett, elötte es utana nem.) @Bell & Sebastian: Masutt, mashelyütt (Magyar Nemzetben parszor) mar foglaltam. Nem vagyok ellene egy egyesült Europanak, de nem biztos, hogy Magyarorszag odavalo. Ott tenyleg csak periferia lehetnenk.