Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Edrohn

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kérdés Miért tartanak Jehova Tanúi titkos összejöveteleket, és titkos előadásokat, amiről azt akarják, hogy senki se tudjon? Ha minden a Bibliáról és Isten szolgálatáról szól, akkor miért kell ezt titokban tartani? Válasz Sajnálom, de azt hiszem, félreinformálták önt.…..
Edrohn 2012.06.19 11:43:34
@karalabe4: Nem sertettel meg! Tudom, hogy olyasmin estetek ät, ami Nektek rossz elmeny volt, vagy nem tudom pontosan, hogy fejezzem ki. Szoval, hogy ugy gondoljätok, lättätok, hogy ätvertek benneteket. En csak azt nem ertem, hogy hogyan lehet valakit ätverni, aki meg maga is hisz abban, amit több even keresztül tanult.

Egyebkent engem legjobban a Jelenesek könyve köt le. Nagyon nehez megerteni, talän epp ezert erdekel annyira, mert a nehezen megmagyaräzhato dolgok vonzanak.
Edrohn 2012.06.19 11:40:02
@sefatias: Ez jo! Örülök, mert akkor nem erzem magam kitaszitottnak! Märmint, hogy vannak olyanok, akikkel ezeket ugy tudom megbeszelni, hogy nem hülyeznek le erte.
Egyszer Jézus a következőket mondta a farizeusoknak: „hasonlítotok a meszelt sírokhoz, amelyek kívülről ugyan szépnek látszanak, de belül tele vannak halottak csontjaival, és mindenféle tisztátalansággal.” (Máté 23:27, NW). Ma is ez a helyzet sok Jehova Tanújával.…..
Edrohn 2012.06.18 10:58:25
Sziasztok! Hmm, erdekes, hogy igy idekeveredtem, es regiszträltam is. Beleolvasgattam pär cikkbe, es gondoltam gonosz modon, hogy csak azert is leirom, amit gondolok. Mindenkinek szabad, akkor nekem is. :D Nem tudom ki, hogy van vele, de en bärmit olvastam itt, es fökent a velemenyeket is, - mert azokra voltam a legkiväncsibb - hät jo sokfele elkalandozik a soruk! De en szemely szerint - es szerintem tök hiper szuper logikäval rendelkezem - azt gondolom, hogy MINDANNYIAN emberek vagyunk, mindannyian hordozzuk azt a titokzatos bünt, amivel meg vagyunk "fertözve", es ezert ugy sejtem, mindenkinek meg van hozzä a joga, hogy "felrelepjen", annak ellenere, hogy a hite vagy a mit tudom en milye, amit epp kitalält magänak, nem engedne meg neki azt.
Szoval sztem mondhat bärki bärmit, hogy "Jaj, igy Jehova Tanui, ugy Jehova Tanui, es, hogy beeezzeg ezt meg azt tanuljäk, hogy bla bla bla (mindenki taläljon ki magänak valami pl.-ät) de azert meg is csak annak az ellenkezöjet csinäljäk. Hät van ilyen! Mivel ök is emberek, mint mindenki mäs. Ugyanugy mindenkiben ott van a hiba, mindenki hibäzhat, csak epp van olyan, aki erös abban, amiben hisz, es nem hagyja, hogy bärmi "megrontsa". Mert HISZ, es ez a lenyeg. Van, aki szinten hisz, de nincs olyan nagy lelki ereje, es akarata. Ez olyan, mint ha pl. egy köver ember eldönti, hogy märpedig lefogy, es holnaptol mindent ugy fog tenni, hogy a fogyokuräja jol menjen, es majd szepen lassan, de biztosan leagyja a felesleget. Na, de mi van, ha ö annyira szeret zabälni, hogy mäsnap reggel arra gondol, hogy bakker, olyan finom meg szaftos, meg nyami, hogy a franc fog fogyokuräzni, eddig is igy eltem, köver voltam, maradok is az, es legaläbb nem kell megvonnom magamtol azt, amit szeretek.
Nah, es ez a vilägban mindenhol igy van! Nem csak Jehova Tanui vetkezhetnek... Miert kell ekkora hangsulyt fektetni annak, ha egy Jehova Tanuja pl. elkezd dohänyozni, es titokban tartja? Az a sajat gondja, es különben meg akkor nem is hisz igazän abban, amit tanul, mert ha titokban tartja, akkor most pontosan kitöl is fel?? Mert, ha azt tanulja, hogy Isten letezik, es figyel ränk, akkor azt nem lätja, hogy ö milyen bünös cselekedetet csinäl?? Hmm... Ha ilyenek kiderülnek, akkor sztem nem meglepö, ha kizärjäk maguk közül, mert csak rontja a többit, akik közt nyilvän akad olyan, aki szinten gyengebb a hitben. Az ilyeneket erösiteni kell, ez nyilvänvalo.
Na, es mi van a sok katolikussal, meg ... uuh, annyi fele valläs van, meg hit, hogy bele lehetne betegedni... Szoval a mäs valläsuak közt ki szerint nincsenek olyanok, akik gyengek a hitükben? Mert szerintem a hit bärmiben lehet, es ha nem eleg erös, akkor meg is halhat. Ha valaki erösen el akarja hinni, hogy pl. leteznek mumusok, akkor elhiszi, mert ez van a sajät elmejeben, de lehet, hogy valaki felvilägositja egyszer rola, hogy nem is letezik, az csak egy kitalält leny, amivel ijesztgetik az embereket, akkor lehet, hogy elhiszi, mert el akarja hinni, hogy nem letezik mumus, es ez megnyugtatja, mert hisz! Hiszi, hogy nem letezik, es nem kell töle felnie, mert ami nincs, attol hiäba fel.

Nah, jo sokat irtam, pedig nem akartam ennyire elkalandozni. De sajna nagyon szeretek irni, es ha egyszer elkezdem, alig birom abbahagyni. (Mindenfele törteneteket szoktam kitalälni, es leirom, mert jol esik.) ^^

Tehät, szerintem mindenki tevedhet, es mindenkinek meg van a joga ahhoz, hogy miben higyjen, mindenki maga dönti el. Az pedig, hogy mäsoknak is ät akarja adni, az nyilvän annak a jele, hogy erösen hisz abban, amit tanult, es meg akarja osztani mässal, hogy az a mäsik is hasonlo "örömben" legyen reszes, mint ö maga.

Na, csak ennyit akartam! ^^ Ha esetleg valakinek azzal van baja, hogy miert pont ide irtam, akkor azert, mert itt ragadtam le, es kesz!