Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mortanius

0 bejegyzést írt és 214 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elképesztő a felhozatal! Nyugodtan mondhatjuk, hogy idén maximálisan elkényeztettek bennünket kedvenceink, jobbnál jobb lemezekkel örvendeztették meg a nagyérdeműt. Listánk széles spektrumot ölel fel: David Bowie és Korn, PJ Harvey és Metallica, Nick Cave és Green Day remekül megférnek egymás…..
Mortanius 2016.12.02 09:01:30
Az HBO tegnap leadta a Trónok Harca hatodik évadának ötödik részét. Ismét megpróbáljuk összefoglalni az eseményeket. Spoilerek a tovább mögött...
Mortanius 2016.05.24 13:08:41
Az utóbbi években nagyon felkapott lett az „átívelős krimisorozat” című műfaj készítői, showrunneri körökben, és a közönség is kezd – olykor hálásan, olykor kissé vonakodva – átszokni erre a stílusra. Lehet szeretni vagy nem szeretni őket, az azonban nem kérdés, hogy egy ilyen divat minden esetben…..
Komoly változásokon ment át idén A Dal, a köztévé saját eurovíziós dalversenye. Új produkciós cég gyártja a műsort és lecserélték a zsűri nagy részét, pontosabban azokat (Rákay Philip, Csiszár Jenő), akiknek egyébként is akad bőven más munkájuk a közmédián belül. Már a műsor előtt érezhető volt,…..
Mortanius 2016.01.24 09:40:54
@Negyven Rabló: Sakk és matt! :)
Epizodisták 2015 legjobb sorozatai 2016.01.03 19:20:00
Másfél év után az első bejegyzés a blogon.... kivételesen rövid leszek: nekem hiányzott, remélem nektek is.   15. Daredevil (Netflix) A képregények alapján nagy potenciállal bír Hell’s Kitchen legismertebb igazságtevőjének karaktere, melyet a több, mint egy évtizeddel…..
A GQ összeállított egy 15-ös listát, aminek egyik elemét kicseréltük ugyan, de csak a békesség kedvéért, egyébként nem változtattunk rajta. A legvégén szavazhat mindenki, ha valaki úgy érzi, az ő kedvence kimaradt a listából, kommentelje be, és lesz egy másik poszt is.  1.…..
Mortanius 2015.12.15 13:06:33
Az utóbbi években nagy divat lett a zenekarok körében hogy a korábbi, a nagy sikereket meghozó lemezeiket az adott évfordulókor megturnéztatják és az egészet végignyomják. A Korn azonos című első lemeze 1994-ben jelent meg, így a zenekar is belevágott ebbe a retropartyba és…..
  Van olyan adás, amivel egyszerűen minden klappol. Az énekesek pár kivétellel mind az átlag felett teljesítettek, Tóth Gabi pedig az eddigi három évad messze legjobb teljesítményét nyújtotta. Ezen az sem rontott, hogy Majka álló farkakkal viccelt, Havas kissé sután udvarolt…..
Egy húszezer forintba kerülő cipőtől azért ennél bőven többet vár az ember. Ahogy egy bevizsgálástól is. Kedves Homár! Gondolom találkoztatok már hasonlóval. Idén június 6-án Szegeden vásároltam a Converse cipőt. Csak jó időben viseltem (szövet cipő lévén gyorsan…..
Üdvözöllek a frissen indult Városi levegő urbanisztikai és közlekedési blogon! Ünnepélyes harmadik posztomban a budapesti kötöttpályás közlekedés fejlesztési lehetőségeit nézzük meg. Noha Budapestnek nagyon sűrű, és jó eljutást biztosító vonalhálózata van, a…..
Mortanius 2015.09.06 20:59:33
Különösen kedves számunkra 1995 zenei szempontból, mert nagyjából ilyenkor kezdtünk el metal zenéket hallgatni és nagyon sok ma is kedvenc lemez pont húsz éve jelent meg. Akkor is meg voltunk róla…..
Mielőtt III. Incét 1198-ban pápává választották volna, a befolyásos grófi családból származó Lotario de' Conti di Segni megírta a De miseria humanae conditionis című művét, amely…..
1990. Németország újra egyesül, megkezdődik az Öböl-háború, taxisblokád Magyarországon és az MTV felkapja a grunge-ot így az belép a mainstream világába. Emellett azért a keményebb zenék szerelmesei is boldogan tekinthetnek vissza 25 évet, mert ez az év szépen kitermelte a…..
Hogy miért járunk a Soundra? Hát, mostanában nem az időjárás miatt, tavaly és az idén is volt egy kis dagonya. Nem is igazán a zene miatt, már csak a döngölés meg a monoton szüttyögés megy, sehol egy dallam. De tök mindegy, milyen az idő és milyen a zene, ha vannak csajok, és…..
Akkor te is tagja vagy annak a rétegnek, amely még emlékszik arra a korszakra, amikor nem volt internet, nem fonta be a mindennapjainkat az azonnaliság érzése. Mit veszítettünk el a felgyorsult világban és mit nyertünk vele? (fotó: flickr.com / Ron Reiring) Nagyjából az 1985 előtt…..
..
Mortanius 2015.06.21 14:08:33
Éden Loki, azaz Titz Dániel úgy nyerte meg az Éden Hotel harmadik évadát párjával, Barbarával közösen, hogy Péterrel kötött egy véd- és dacszövetséget, és jó reality-szereplők, sőt nyertesek példáját követve nagyon odafigyelt arra, hogy ne lépjen senkinek nagyon a lábára, hiszen a végén a sorsáról…..
Határátkelő Ki hol vásárol? 2015.05.10 06:49:00
Miközben az eheti blogajánlóhoz válogattam a posztokat, és nézelődtem a blogokon, megakadt a szemem a London Budapest Metro egyik posztján, és arra gondoltam, milyen érdekes lenne ma arról (is) beszélni, hogy ki hova (és mikor…) jár vásárolni. A cél persze nem feltétlenül a…..
"They were all dead. The final gunshot was an exclamation mark on everything that had led to this point. I released my finger from the trigger, and it was over."..
Mortanius 2015.05.03 18:51:31
@scal: Twiter oldalát megnézve pedig pont így nézett ki az elmúlt években.
twitter.com/SamLakeRMD/media

Maximum egy 2-3 éves kép...
A keményzene az elmúlt évtizedek során mindig kitermelte azokat az úttörő, de sok esetben csak szimplán különleges zenekarokat, akik valami előremutatót alkottak. Sok esetben ez a szakmai sikereken túlmenően anyagiakkal is párosult, de tisztelet a kivételnek sok esetben korai…..
Gondolom, nem kell magyaráznom a címet ;) Megszámlálhatatlan cikk foglalkozott már General Lee-vel, vagy Starsky és Hutch Ford Gran Torinójával, a Vissza a jövőbe sorozat DeLorean-jéről nem is beszélve, de szerintem a Blues Brothers Dodge Monacója és a Szellemírtók furcsán…..
Ez a 10 film robbanthat kasszát nyáron!   Lassan eljutunk a köznyelvben hagyományosan "nyári popcorn film" és/vagy "blockbuster szezon" névvel ellátott időszakhoz. Az elmúlt években egyre korábban kezdődik ez a "jelenség". Május elejétől-augusztus végéig tartó időszakot…..
Mortanius 2015.04.26 09:42:48
Kék, szűk póló, nagy, kopasz fej, körben pálmák, lent a színes Nike - igen, ez itten Gólem, kérem szépen, és mondja nagy lendülettel, hogy Pjotrnak fingja nincs arról, kivel basszon ki, ezért a kanok majd egy randin győzik meg arról, hogy ki legyen a szopóroller Vettelje ezen a…..
Mortanius 2015.04.24 21:53:19
Mortanius 2015.04.24 22:24:49
Bár már jócskán a tavaszban járunk, mégis sokan kezdenek bele a fogyásba / gyúrásba annak reményében, hogy júniusban már Schwarzeneggerként fognak feszíteni a strandokon. Aki kicsit is jártas a testépítésben, az tudja, hogy a strandszezonra szeptembertől kezdve kell készülni…..
Beton a tőle megszokott vehemenciával és a jól ismert nazálisaival üdvözöl minket a partról egy szál fehér pólóban és egy hosszában csíkos kisgatyában, mint egy aranytestű isten. Azt mondja ma borul a matek, újratervezés indul. Ma Gyula fogja a hátán cipelni a show-t, szóval…..