Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Töki bácsi

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1865. július 7. A Lincoln-merénylet összeesküvőinek kivégzése. Balról a második az egyetlen nő köztük, Mary Surratt. A merénylőt, John Wilkes Bootht a katonák a letartóztatása során ölték meg..
Lehetne mindenféle magasztos gondolatot írni itt, ám inkább a sallangmentesebb utat választanám: közel kilenc és fél év után véget ér a KMK története – egy időre biztosan. Köszönöm szépen mindenkinek, aki a nyár során jelentkezett blogírónak, ám sajnos sem erőm, sem…..
Töki bácsi 2016.10.04 09:12:13
A McDonald’s elviekben az a hely, ahol olyanokat foglalkoztatnak, akik más munkára nem alkalmasak. Feltűnt, hogy kezdő állásoknál nem vesznek fel olyanokat, mint akikkel én dolgoztam. Számos hátrányoshelyzetű, eltérő bőrszínű, elhízott kollégám volt, akik nem az elfogadottak…..
1986. II. Erzsébet kínai látogatása alatt a cserépkatonákat is megtekintette...
Töki bácsi 2015.05.12 10:00:14
@teddybear01: Pontosan ez volt az én gondolatom is. Grédert nem láttam még mezőgazdasági munkát végezni :)
Amit az alkoholról tudni kell... - 1965. Az éppen egy éve elhunyt, nagyszerű, Balázs-Piri Balázs rajzaival. Egy kis feedback-et kérnék a mobileszközön netezőktől! A régi magyar diákat bemutató sorozat magas képkockaszám miatt, valamint a hangulatosabb vetítés érdekében - a mai poszttól kezdve -…..
Kedves Olvasók!   A blogon az utóbbi pár hétben nemcsak azért volt a megszokottnál kevesebb bejegyzés, mert épp a furcsa háború zajlott 75 évvel ezelőtt, hanem mert az egyik tervezett fejlesztés, az 1939-1945.hu weboldal megvalósítása történt, ami most már béta verzióban…..
Pontosan 74 évvel ezelőtt született meg a Sárkány, ennek alkalmából vegyünk elő pár érdekességet róla. #1 Bruce Lee filmes karrierje rettentő fiatalon, 3 hónapos korában kezdődött, hála apjának, aki vándorszínész volt. A sokat betegeskedő gyerek első komolyabb…..
Töki bácsi 2014.11.28 07:58:45
FRISSÍTVE! Új blogsablon... Az osztrák DREI szolgáltató jóvoltából éppen három nap telt el net nélkül. Szombat délben az internetem megszakadt műszaki hiba miatt, amit csak ma 13 órára sikerült elhárítaniuk...
A vidám főkép ellenére ma egy kicsit több lesz a 18+, a morbid és a lehangoló fotó. Úgy látszik a véletlen-generátor is még a halottak napi temetők hatása alatt van... 1969. Lahore, Pakisztán. Nixon amerikai elnök ugrik le az őt és a pakisztáni elnököt szállító limuzin csomagtartójáról. Háttérben…..
Töki bácsi 2014.11.03 08:32:05
Töki bácsi 2014.11.03 08:32:41
Búcsúzzunk a héttől (de jó ezt már szerdán leírni) egy laza szemétparasztsággal, nevezetesen a Just Type Thisszel. Csak gépelni kell ugyan - azt viszont eléggé gyorsan ha nem akarunk a különféle csapdák aldozatává válni. Ráadásul előzetesen nem tudhatjuk honnan fog jönni az…..
Töki bácsi 2014.10.28 11:54:13
Egy olyan játék nem lehet rossz, amit ketten is ajánlanak, márpedig a Drawfenderrel Andris és László is így tett. Egy híres filantrópot kell megvédenünk, aki világ körüli turnéra indul, ezt pedig a gonoszok nem nézik jó szemmel, és el akarják pusztítani. Ágyúgolyóik ellen az…..
Sajnos hiába van péntek, a hétvége még egy napnyira van. Az emiatt felgyülemlett keserűség levezetésére kitűnően alkalmas az Uber Commando. Pofonmegyszerű a feladat: megyünk előre és lőjjük az ellent (illetve azt csinálja a gép amgától, mi csak célzunk és próbálunk nem…..
1971. Az Attica börtönlázadás. Talán a leghíresebb börtönlázadás Amerikában. Kb. 2.200 elítélt, négy napra vette át a hatalmat a fegyintézet fölött. Az eset mérlege 43 halott, köztük 33 rab, 10 őr vagy polgári alkalmazott...
A mai válogatás aktualitását a skót népszavazás adja, hiszen ma dől el, hogy a tartomány elszakad-e a sok évszázados kényszerű (?) együttélés után a "birodalomtól". Amennyiben igen, abban az esetben engem személy szerint az is érdekelne, hogy Nagy-Britannia zászlajából kiveszik-e a skót lobogót. Az…..
Mi az a háztartási napló egyáltalán? Régen ez egy valódi könyv vagy inkább füzet volt, amibe a gondos háziasszony fillérre pontosan feljegyezte a kiadásait, bevételeit, majd minden hónap végén egyenleget vont, és megállapította, hogy hol költött túl sokat, jutott-e mindenre.…..
A Vezúv csúcsára mindig szívesen látogattak a turisták. De ez túlontúl fáradságos és drága módja volt a kráter-turizmusnak: A nép egy valódi, 19. századi megoldás után sóvárgott...
Töki bácsi 2014.08.08 12:37:33
Tele van az internet a csernobili atomerőmű felrobbanása után kitelepített, elhagyott Pripjaty fotóival. A természet lassan pusztítja és visszafoglalja a panelvárost magának. De vajon láttuk-e már Pripjatyot épülni, vagy fénykorában? Most megláthatjátok mai képsorozatunkban. Az aláfestő zene…..
Remek körökre osztott akciójátékot kaptunk qpci fedőnevű munkakerülőnktől. A Renegades-ben egy egységet kell irányítanunk, ahol körönként megadott mozgáspontból gazdálkodva kell elvégezni a kitűzött feladatot. Ez lehet az ellenség eliminálása, egy adott hely elérése, vagy…..
1974. Hiroo Onada a legtovább harcoló japán katona megadja magát. A Fülöp-szigetek dzsungelében, a háború után csaknem harminc évvel kizárólag egykori felettese előtt volt hajlandó letenni a fegyvert...
Töki bácsi 2014.06.13 08:37:55
@Trónkövetelő: Épp erre gondoltam én is :)
Hollywoodi filmeseknek köszönhetően sokszor párhuzamos univerzumba repítjük magunkat, ahol a látvány kedvéért felülíródnak a fizika törvényei, a dramaturgia pedig játszi egyszerűséggel szabadul meg az ésszerűség, a történelmi tények és a valóság fojtogató…..