Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kínai csöves

0 bejegyzést írt és 49 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az egyik legújabb gyermekeknek szóló (Marcis) videó címe: "Jehova szívesen megbocsát". A közel 10 perces kisfilm elérhető a jw.org/hu oldalán, és az alábbi linkről is: https://www.jw.org/hu/konyvtar/videok/#hu/mediaitems/LatestVideos/pub-pk_40_VIDEO Ez a videó méltán bővíti a gyermekek…..
Nos, bocsánat hogy a címben így eltorzítottam egy jó kis magyar közmondást. De a szójátékon túl annyit mindenképpen meg kell hagyni, hogy az alátétek, vagyis az analóg ( bakelit, ha úgy tetszik ) lemezjátszók lemezalátétei nagyon is benne vannak a hangminőségben. Olyannyira, hogy lassanként azt…..
A hifi úgy általában, de még azon belül is a High-End Audio ( a legfelső kategóriájú készülékek ) egy elég széles vertikumú terület (nézz körül Münchenben…), az ember első blikkre azt hinné, van téma bőven, amivel lehet és érdemes foglalkozni. Aztán telik-múlik az idő, és az évtizedek alatt, ahogy…..
Kínai csöves 2019.06.08 18:19:17
Régi emlékek tolulnak fel bennem. A HFM kísérleteit és Mr.BELL tengerészcsomóit mind megcsináltam becsülettel, mert magam is vallásos ember lévén, buzgó hívőként félek a kárhozattól, hogy kimaradok valami jóból és kizáratok az audió menyországból. Különböző színű lepedőkbe burkolózva, anyaszült meztelen hallgattam az LP-t (mert nem is létezett a CD). A készülékek lábai alá papírlapot tettem, de nem mindegyik alá, csak egynek. A konnektor polaritást sosem hallottam meg, de gyakran forgattam, mert hittem, hogy egyszer meghallom. (Most szerencsére a hálózati szűrőm elintézi, így ha nem is hallom, de nyugodt vagyok, hogy nem b..m el). Az egyetlen bajom, csak, hogy a régi varázslatok eltűnnek és mindig újakat t6alálnak ki helyettük. Persze amíg nem lehúzós nagyon a dolog addig én kipróbálom, mert megölne a szégyen, ha a maradi süketfajdok közé írná az Audió Jézus Krisztus a nevemet az utolsó hangos dal alatt. A fülemet lemértem és így 58 évesen már csak 15 Kh a stabil, az fölött csak képzelem a fülesben a teszthangokat...de fejben tudom, hogy ott vannak, csak sosem találom el hogy hol. Most egy analóg csöves rendszer mellett persze egy Hi-Res DAC-ra épülő digitális menyországot is birtoklok, DSD 256-al, 384/32 Flaccal, ahogy az idők diktálják, de még mindig nagyon tudom élvezni a Blaupunkt (alig hifi) autórádiómban a tényleg szarul szóló zenét is és nagy öröm ordítani, a feltekert ablak mögött, hogy ne halladszon ki nagyon..." Strange kind a woman...I need you, i want you"... mindegy hogy szól, csak okozzon örömöt. Az öröm meg szubjektív.
 Épp a minap gondoltam arra, mennyiféle témában, mennyi meg nem alapozott ( és akkor még nagyon finoman fogalmaztam ) vélemény látott már napvilágot hiteles, szakértő információnak álcázva amióta az internet ezt lehetővé teszi, ill. sok emberhez eljuttatja. Nem nagyon tesz jót az efféle, minimum…..
Kínai csöves 2019.02.21 22:44:41
@Analoglued: Jó ötlet. Nekem az volt az első komolyabb lemezjátszóm a korai Tesla NC 440 után, valamikor a 70-es évek végén. A chassis dübörgését sosem tudtam megbocsátani neki, pedig alapvetően szerettem. Egy magas kimenetű Ortofon MC-3 as hangszedővel kellemesen zenélt, de a műanyag ház az gyilkos összetevője volt.
A Mandiner blogján Schmidt Mária esszében emlékezett meg Horn Gyula életéről. Ez az írás erre kíván reflektálni. A dőlt betűvel is jelzett idézetek ebből az esszéből származnak. Vajon Horn Gyula tényleg a magyar Talleyrand volt? Esetleg a nyugatos (bocsánat, zapadnyik) Kádár…..
Kínai csöves 2013.06.29 22:33:37
@kesztió: Nagyon igazad van. Nem értem én sem, hogy mi szükség volt az írónak egyáltalán gép elé ülni. Inkább ivott volna egy nemzeti pálinkát és...jól érezte volna magát.
Sefatias A zene 2012.12.31 20:52:10
Elkezdem ezt a posztot írni. Nem tudom, mikor fogom befejezni. Elég nehéz téma, és sajnos az interneten szinte semmilyen segítséget nem találtam. Csupán a saját érzéseimre, véleményemre, és az elmúlt húsz év innen-onnan összeszedett, és csak az emlékeimben meglévő információkra tudok hagyatkozni.…..
Kínai csöves 2013.05.14 23:17:25
Kedves Sefa! Már megfogadtam, hogy nem írogatok ide, meg nem folyok bele a paradicsom passzírozásba, de a facbukos linked miatt elolvastam és felnyomta az agyvizem, Csak nem állom meg.

A rockzenének semmi köze a Kereszténységhez. Ezen ne is vitázzunk, mert meddő. A Rocknak köze van az 50-es évektől a 70-es évekig bezárólag fiatal emberekhez. (Mára ezek vén fonnyadt ...emberek)Hogy ezekben a fickókban, milyen érzések kavarognak a fiatal kori emlékeik miatt az a szubjektív magánügyük. A korok, kultúrák változnak és mindenki azt a semmit viszi az Istene Oltárára, amit ő mindennek gondol. (Ha rocker akkor a gitár csiklandozását, ha futó akkor a világcsúcsát (lásd: Tűzszekerek). Ez nem Istenről mond el valamit, hanem a korról amiben élsz.

A személyes tapasztalatom, hogy a lelkileg érzékeny srácok szerették (a saját ismeretségi körömben) a kemény metál zenét. A Kiegyensúlyozottabbak nyitottak voltak mindenre ami igényes volt. (A Metanoia által említett Procol Harumtól, egészen John Coltrane-ig, vagy Sun Ra-ig). A slágert, meg diszkót a bunkók, a felszínesek, az igénytelenek hallgatták.

De ennek semmi köze a kereszténységhez, csak az alany személyiségéhez van köze. (áttételesen persze minden, mindennel összefügg, még a világegyetem is.)

Nem akarom a zenéje alapján minősíteni az embereket, bár már elszóltam magam egy pöttyenetre, de talán nem nevesítettem és senki nem érzi magát leminősítve. Szerintem ne feszigesd a saját zenei ízlésed és a HIT közti összefüggést, mert ez bár sok HSZ-t hozhat, de nem az igazsághoz, csak a szubjektívhez ad hozzá nagyon sokat.

A Zene megítélése pedig 3 részből áll.

1.) A Ritmus (Ez az ösztönökre, a testre hat. Táncra serkent - vagy mozgásra - ha így nevezzük, de az ösztön világot stimulálja, mindenképp.

2.) A Melódia (dallam) jobbára az érzelmeket veszi célba és igen hatásos lehet, a közlőtől a befogadóig sok érzést átvihet.

3.) A szöveg, ami egyértelműen az agynak küld megfejthető, értelmezhető üzeneteket. Akár Istent dicsérő, akár szexre buzdító tartalommal.

Ha ez a 3 alkotó elem összhangban van és egyféle, homogén üzenetet tartalmaz, nem lesz gondod, mert eléri a célját. Azt amire épp használni szeretnéd.

MA a világban mindenféle célra gyártanak zenét, a te dolgod, hogy kiválogasd, ami neked kell a saját céljaidra.

De erről könyvet lehetne írni.
A "Sátánizmus és Rockzene" című könyvet még a 90-es évek elején olvastam (most is megvan) és tipikus Római Katolikus dogmákat tartalmaz. Ettől több szót nem is érdemel.
Kínai csöves 2013.05.15 08:55:59
@reboot: Szia Testvérem! Elsőre megbántam, hogy túl direkt voltam, de a támogató szavaid visszaadják a hitemet, hogy a véleményemmel hozzátehetek valamit a közös gondolkodáshoz. Igen, nagyon jól gondolod, hogy mindannyian "úton" vagyunk és változunk, még ha ezt a kívülállók (akikkel ritkábban beszélünk) jobban érzékelik, mint mi magunk.

Sok mindent másképp látok már én is, mint amikor utoljára beszélgettünk. Még mindig híve vagyok a "megfontolva haladásnak", amit sokan egy helyben topogásnak minősítenének, de nagyon tetszett Sefa tanácsa az "Új vallás választásáról" írt szövegében, miszerint "Nem hajt a Tatár".

A konkrét kérdésed a talonban tartott "kincsekkel" már rázósabb kérdés. Ez nekem évtizedek óta rossz perceket, órákat, napokat szerzett. Volt egy elvetélt ötletem, hogy egy 40valahány oldalnyi szövegemet a Jazzról kiadnám könyvben és írni kezdenék. Azt gondoltam kiírnám magamból az egész világmindenséget, ami bennrekedt. Aztán láttam a TVben egy fiatalkori ismerősöm hogy propagálja a megjelent néhány könyvét (Nagy Bandó) és azt gondoltam, hogy ki a fenét érdekelnének az én írásaim, ha engem sem érdekel, amit a Bandó hord össze a saját világáról.

Ekkor végleg letettem az írásról, bár a saját gépnek még mindig meg lehetne írni és utólag lehet belőle bármi. Akár törölni is lehet, ha rájön az ember, hogy elhamarkodottan beszélt butaságokat. Meg a tapasztalat, hogy addig kell írni, amíg pörög az agy, mert ha beüt a NIHIL, akkor már pisztolycsővel a halántékon sem fogunk kiizzadni egyetlen sort sem.

A valódi motivációkat tekintve, pedig azt hiszem ugyanazt érezzük, de erről nyilvánosan nem szívesen nyilatkozna egyikünk sem. Én biztosan nem. Bár amelyikünk tudja mi az, annak nem is kell leírni :)
Kínai csöves 2013.05.15 09:19:49
@sefatias: Köszi a dicséretet és minden hízelgést félretéve, nagy rajongója vagyok a konstruktív gondolkodásodnak, a kutató attitűdödnek és a saját igazságod megtalálására tett erőfeszítésednek. Bár mindenki már ott tartana az úton, ahol te. Könnyebb volna szót érteni a hívők nagy halmazán belül.

Igen nem biztos, hogy értetted mit írtam, mert első felindulásból gépeltem, ezért más szavakkal is kifejtem az általad inkriminált gondolatot.

Az, hogy a "Rock zenét szeretők, szeretik az Istent is" tézised, milyen igazságtartalmat rejt, nem vitattam, sem meg nem erősítettem, mert szerintem ez egy érzés és szubjektív tapasztalat íratta le veled.

Mint tudjuk ez nem egzakt és kísérletileg, vagy szakirodalommal alátámasztott tézis, ezért a maga helyén kezeltem.

Ha érdekel az állításod valóság tartalma, akkor arra olyan sok időt és pénzt, fáradtságot kellene fordítani, hogy azt már kár lenne veszni hagyni. Azt több százas véletlenszerűen merített interjúval kellene feltárni. (1000 db környékén már minimális a tévedés esélye).

A lelki alkatok és rockzene kérdésében akár pszichológus szakembereket is bele kellene venned, hogy ne csak a megérzéseid vezessenek és pontos okokat is dokumentálni tudj.

Ha mindezt és még több szakszerű munkát beleteszel, akkor viszont ennek már mérhető értéke van és akár egy új szakmát is jelenthet a számodra.

Addig a kijelentések a Jeszenszky Géza vitatható szintjén maradnak, aki a cigányságról egy egyetemi jegyzetében olyat írt (nem betű szerint) hogy azért degeneráltak, mert családon belül szexelnek. Amikor számon kérték, hogy ezt mivel támasztja alá, a Wikipédiánál fajsúlyosabbat nem tudott mondani. Volt is botrány belőle.

Ezen a szinten pedig tényleg nincs értelme még saját igazságokat sem kimondani, mert egyszerűen nem igazak. Sokkal több oka van egy dolognak, mint ahogy elsőre látszik :)

Ölellek, csókollak, sok sikert és tartalmas beszélgetéseket kívánok a blogolókkal a továbbiakban.
Nem sikerült túl jól Michelisz Norbert számára a túraautó-világbajnokság idei második versenye, és Norbival ezúttal is az autója „babrált ki”. A Zengő Motorsport pilótája mindkét futamban a 17. helyről indulhatott a narancs-fekete Hondával, de az elsőben egy másik Honda…..
Kínai csöves 2013.04.10 14:40:05
Sefatias Hitvallásom 2013.01.12 18:01:19
Az elmúlt napokban érdekes élményekben volt részem. Egyrészről azt mondták nekem, hogy elkeseredett harcot folytatok az általam gyűlölt szekta, a korábbi egyházam, Jehova tanúi ellen, másrészről pedig meg lettem vádolva, mint olyan képmutató ember, aki őrtorony bérencként azt a célt tűztem ki célul,…..
Kínai csöves 2013.01.16 12:24:23
@sefatias: Azért írtam, mert csupa nyálas a pofám. A félelemről, meg Eric Frommnál azt olvastam (nem a mindenki által agyonszajkózott Art Of Loving-ban, hanem a gonoszság természetéről írt "az emberi szív" címűben), hogy miként volt képes Hitler Adolf ezreket rávenni a tömegpusztításra, Zsidó, Cigány és JT testvéreink elgázosítására úgy, hogy éjjel nyugodtabban aludtak, mint akik hőstettet hajtottak végre.

Érdemes elolvasni a részletes analizálást. A lustáknak zanzásítva: A félelem és ellenségkép ébren tartásával.

rebootnak: én sem vagyok pehelysúlyú hambifüggő, de igyekszem lejönni az anyagról.
Kínai csöves 2013.01.16 13:25:07
@reboot: Ismerős kórisme. A saját diagnózisom a problémára:

1. "Szeretünk veled lenni"

Ez azt jelenti: Sziporkázó humoros egyéniség vagy, akinek vág az esze, mint a borotva, ha az kell, viszont megmondod helyettünk is a tutit, ha mi gyávák vagyunk és magunkban, mind azt hisszük, ha sokat vagyunk veled, mi is kicsit olyanok leszünk, mint te. Ragad ránk is a koszon kívül valami.

1/b Az emberi tökéletlenség hatására mögötted ilyen mondatok fogalmazódnak meg.
Nagyszerű testvér, de kicsit világias, laza. (Ezt úgy mondanák, hogy LIBSI ha ismernék a terminus technicust)
1/c
Nagyszerű testvér, de nem alázatos, mert nem a H&Bszre tekint, hanem saját kútfőből oldja meg a dolgokat, tehát veszélyes, gőgös, rossz a szellemisége.
(ergo a legbutább tagot fogják legalázatosabbnak kinevezni maguk közül, mert az szerintük "szerény" mivel sohasem tud hozzászólni semmihez és mindennel egyetért.

Együttműködő=szerény=alázatos=Jehovára vár=jó szellemű=erős a hitben=vezetésre, példaképnek alkalmas.

Ez nem matematikai egyenlet és nem is logikus levezetés (épp ezért passzol az irracionális - idealista - eszmékhez).

Részünkről pedig az Istentől jövő azonos kellene hogy legyen az ésszerűvel és a következetessel.

Persze ez egy felszínes diagnózis féle akart lenni. Jó lenne ismerni személyesen is akikről beszélsz.
Kínai csöves 2013.01.16 17:11:54
@reboot: O.K. Néhány karakterre ráismertem a környezetemből, csak a családnevük lehet különböző. Nem is vitázom, mert én is boldogabb keresztény vagyok a szanhedrinen kívül.
Pont amikor tényleg kezdem megszeretni a Voice-t, a Tv2 ellen-X-Faktorát, pont akkor jön egy olyan adás, ami pont annyira igazságtalan, hogy picit keserű szájízt hagy maga után, és elrontja a felhőtlen szórakozást. Jó, tudom, hogy ez egy tévéműsor, és párbajban szereplő duók…..
Gyermekeink a gyülekezetben Nekem két kisgyermekem van, 2 és 5 éves, kislányok. Édesek, cserfesek, állandó figyelmet kívánnak, és ez így természetes. Amikor elkezdtünk gyülekezetbe járni, még csak egy kislányunk volt, akkor 2 éves. Mindig magunkkal vittük az…..
Kínai csöves 2012.07.09 14:49:29
@reboot: @sefatias: Bocs, hogy közös választ írok, két teljesen különböző üzenetre.

Mindkettőtöket sokkal jobban megértelek, mint ahogyan azt a válaszaimból feltételezitek.

reboot ráadásul újra a régi:)

A Biblia egy objektív könyv, de ahogyan megéljük az nem az. Sokszor kimondott szavaknak is árnyaltan más jelentése van mindannyiunknak. Hát még Jézusnak és a Szent Szellemnek, vagy Jehovának.

Még egy ilyen példátlanul szigorúan "egységesre" formázott szervezeten belül is, mint JT. gyüli. Hát még szerte a világ kisegyházai között...

Az egyetlen kritikai megjegyzésem, remélem nem halálos sérelem lesz belőle, hiszen eredetileg is tőlem kölcsönözted a metaforát. Én, mint a szervezetünket támogatni igyekvő Tanú teljesen jogosan és dicséretesen csüngök a WT csecsein, hiszen ők is erre buzdítanak. Ellenben a blogolók nagy része is ugyaninnen táplálkozik, ki nem hagyna egyetlen "undorító" videót sem, miközben azon sírdogál, hogy egy ugyanilyen szervezet kellene neki, csak "tökéletesben". Pont olyanban, mint amilyen ő maga, aki leleplezi a hibákat. Ebben látom a közösséget, másban nem.

A véleményem a kicsi haszon miatt alakult így.
Számomra ez nem egy végtelen szópárbaj kezdete, hanem részemről a vége.
Kínai csöves 2012.07.10 20:21:38
@Rovarölő: Köszi a bátorítást :) Jól esik a bukott egómnak, de vagy itt, vagy máshol már kifejtettem, hogy nem célom vitában legyőzni senkit sem, mivel a sok emberrel való tapasztalatom közben megértettem, hogy akit "kétvállra" fektetsz az érveiddel és esetleg még nevetségessé is teszel, azzal, hogy bebizonyítod, mennyire nagyon ostoba, nem fogja elfogadni soha azt amit mondasz, hanem meggyűlöl és még jobban bosszúállóvá válik. Kivéve, ha megvan benne az a 3 tulajdonság, amit a Biblia Kutatók még a 20-as években írtak az akkori folyóiratukban. Azt, mondták ahhoz, hogy valakiből "tanú" legyen feltétlen kell 1. ALÁZAT 2. BECSÜLTESSÉG 3. SZELLEMI ÉHSÉG.

Tapasztalom, hogy bármelyik hiánya hosszútávon eltávolítja tőlünk azokat akik hiányt szenvednek valamelyikben. Isten szolgálatával kapcsolatban mindig úgy kezdeni a mondatokat, hogy "nekem ez mibe került, én hogy szenvedtem" és hasonlók, talán nem hiteles érvrendszer :)

Természetesen néhány vádpontban igazuk van, amikor a Gyülekezetünkben lévő testvérek emberi gyarlóságát emlegetik, de ezt csak olyan embereknek volna erkölcsi joguk, megtenni akik nem estek ilyen hibákba még soha.
Ilyen személy egy volt a világtörténelemben, de Ő soha sem hánytorgatta senki hibáit, hanem a kijavításukra buzdította őket.

A másik nagy vád csoport, a tanítások hitelességének a kétségbe vonása. Itt is vannak jogos kifogások, de ha összességében nézzük azt ahova ez a szervezet kb.150 év alatt eljutott az messze sokkal több, mint a sok száz évvel korábban indult vallási közösségek eredményei.
(Egyéni okoskodó "Bibliamagyarázókat" nem is lehet komolyan venni, mert ők nem azok akik "el nem hagyták a maguk gyülekezetét", hiszen ez egy sok gyülekezetből álló közösség az első századi Keresztény tapasztalatok szerint.)

Ráadásul bennünket markánsan megkülönböztető tanítások jellemeznek, mint pl. a "halhatatlan lélek" tanításának a pontos Bibliai ismerete. Az összes igazságot, (pl: feltámadás, isteni név, földi reménység stb) ami elvitathatatlan egy tárgyilagos olvasó számára nem írom le, mert ezt hamar megismeri mindenki, aki beszélt már Tanúkkal.

A próféciákkal és egyéb magyarázatokkal kapcsolatos tévedések, pedig Jehova Isten előtt, nem befolyásolják a megmentésünket. Ha az újvilág sorompóján túl rájövünk, hogy mégsem 1914 volt a tuti időpont, hanem a 20 évvel későbbi a dátumok miatt (és a hasonló kifogások) UGYAN MELYIKŐNK HÁNYTORGATNÁ AZ ÖLELKEZÉS KÖZBEN.

Viszont amit sikerült kimondatnom az itt írogatókkal, az az, hogy a valódi céljuk nem az igazság megkeresése, hanem a bosszújukból táplálkozó GÚNYOLÓDÁS.
Ez nem minden olvasónak jön le elsőre.

Én más nickkel írva megkaptam ugyanattól a személytől, hogy majd akkor szóljak, ha ismerem az Ó Szövetséget, aztán nemrég, (nem tudta, hogy ugyanaz vagyok) nem ismerem elég jól az Új Szövetséget, és inkorrektnek minősített, anélkül, hogy a válaszából kitűnt volna, hogy érti nem csak a mondataimat, hanem azok összefüggéseinek a tartalmát is.

Nem sértődésből nem válaszolok, hiszen Jehova Tanújaként ettől sokkal gorombább véleményekkel találkozhatok az ajtóknál. Megszoktam, sőt néha már hiányzik is :)

Csak az ok ugyanaz, amiért nem hordunk a Dunába pohárral vizet :)

Veled szívesen beszélgetek privátban is.
A netet szórakoztatni, nem az én feladatom.
Kínai csöves 2012.07.10 21:10:46
@sefatias: Bár ígértem, hogy nem merülök bele az értelmetlen harcba, de azért válaszolok, mert sokadszorra látom, hogy nem gonosz vagy, hanem tényleg nem értesz/értettél meg. Ez a rebootra messze nem igaz és nem akarlak egyként kezelni benneteket.

A napokban volt módom átérezni és magamban lejátszani, a te verzióidat is emberi nézőpontból sok dologban igazat is adtam. Azt is tudom, hogy mennyire ingadozik a hangulatod és nem mindig egyformán érzel az itt megvitatott dolgokkal kapcsolatban.

Ennek ellenére, vagy éppen ezzel együtt mérlegelve a vádjaidat a Társulat irányában, mérlegre kellett tennem azt, hogy milyen érvek szólnak a tetteik mellett, illetve, mik indokolják azokat.

Annyit legalább találtam mellettük, mint ellenük.
Ebben az esetben (és bármilyen más esetben is) a felettük való ítélkezést Jehova Istenre bízom.

Ha ez a szervezet az általad borúsra festett rossz irányba haladna tovább és eljönne az a számomra kínos pillanat, hogy kénytelen lennék vagy-vagy döntést hozni.
Azt kijelenthetem, hogy sohasem látnátok sem itt sem máshol gúnyolódni, kritizálni, gyalázkodni, őket bármiért okolni, vagy a (volt) testvéreimről semmilyen dehonesztáló mondatokat írni sem nyilvánosan, sem az asztalfiókom számára.

Nem azért, mert egy gyáva féreg vagyok és nem azért mert ostoba vagyok. Az én keresztényi személyiségembe, ami sokkal több hibával bír, mint az átlag. (gyakran még csúnyán is beszélek:)

De tovább megyek.
Nem gúnyolódok a más egyházakon sem, akik sokszor nyíltan a társadalom megvetést "élvezik" és a számomra megmosolyogtató tanításokban hisznek, mint pl. L.Ron Hubbard követői (szcientologisták) vagy akárki mások.

Ezt másképp már nem tudom és nem is szeretném újból leírni.

Ha bárkinek "hiányzik" a véleményem az privátban keressen, minden normális írásra válaszolok.