Regisztráció Blogot indítok
Adatok
JoeP

0 bejegyzést írt és 237 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  „Amilyen az Adjon Isten, olyan lesz a fogadj Isten. Ezek nem finnyásak. Vidnyánszky Attila lett a Színművészeti ura. Kultúrharc a javából. Pusztuljon a nyitott, szabad művészet és kultúra! Jöjjenek a pártkatonák! Lehet így is. Most nincs mit tenni. Készülni kell. Vidnyánszky és társai addig…..
JoeP 2020.08.29 21:43:13
@kiskii: +1.
Egyidős vagyok Orbán Viktorral és határozottan meg vagyok győződve arról, hogy a hátralévő életemet ebben a hideg polgárháborúban fogom leélni.
Májusra már dübörög a kerti szezon, épülnek-szépülnek a birtokok, és sajnos a problémák is kezdenek sokasodni, nincs ugyebár rózsa tövis nélkül. Gyomok, növényelhalások, rovarkártevők, növénybetegségek, és persze az elmaradhatatlan vakondtámadás. A vakond azért az egyik legbosszantóbb kerti…..
Napi Vagányság Francia kártya 2014.01.02 08:18:00
#356 A francia kártyában a négy „szín” (minta) háborús jelképek: a szív a bátor katonára, a pikk és a káró a lándzsák fejére, a treff pedig a lóherére, vagyis a takarmányra utalt. A szív mintát egy félreértés miatt hívják körnek: franciául a szív = cœur, amit…..
Ahogy az sajnos előre látható volt, a COVID-19 koronavírus okozta egészségügyi krízishelyzet az áltudományos szektort is mozgósította, napi szinten újabb és újabb megoldások születnek arra, hogyan állítsuk meg a vírust és ha elkaptuk, hogyan gyógyítsuk meg magunkat a természet ajándékaival. Gyűjtés…..
Majdnem pontosan két éve készült a témában ez a poszt és magunk is meglepődtünk, hogy mennyi minden megváltozott azóta, sőt inkább mondjuk úgy, hogy alig maradt valami, ami ma is ugyanúgy működik. Ezért aztán itt a friss, felújított verzió, már csak azért is, mert idén is szépen nőtt a két…..
JoeP 2019.11.25 10:36:12
@ビンセント・ベガ: Nálam már azt is megkérdezték, hová utaljanak. (Olyan négy levélváltás után.) Csak éppen nem utalnak. Fél éve. Ritka mocskos cég.
    Kövér László a Nemzeti Közszolgálati Bohócegyetemen fejtette ki nézeteit a fékek és ellensúlyok rendszeréről az ő végtelenül elokvált módján, ahogy ez egy rendes közép-ázsiai szocipatához illik. A beszéd műfaja savas felbüfögés volt, ami a nagykipcsák haplogrouppal korrelál, talán megint…..
JoeP 2019.10.23 19:25:21
@ha kohen: Azért ennyire ne örülj. Nálam a vírusirtó egyből blokkolta az oldalt.
Nemrég, az Örökélet, ingyensör blogbejegyzésem végén röviden utaltam arra, hogy ha az átlagéletkor száz évre, vagy ez fölé emelkedne, az alapjaiban rengetné meg a jelenlegi társadalmi rendszerünket. Teszek most egy kísérletet, hogy a várható hatásokat pontokba foglalva végigvegyem. 1.Kezdjük a…..
Ma aztán összejött minden a szaftos Wizz-botrányhoz: szokásos minimálszolgáltatás üzemzavar esetén, totálisan fogalmatlan utasok, kamu félrebeszéléssel kommunikáló légitársaság, az egészet kampánycélra felhasználó kormánypolitikusok. A történet mellett leírjuk azt is, hogy mit lett volna célszerű az…..
JoeP 2019.05.27 15:11:28
@Fillér B. Gusztáv: Szerencsére még nem volt szükségem ilyesmire, de szeretnék tisztán látni. Többször is elhangzik az 'ügyfélszolgálat' szó, csak az nem tiszta nekem, pontosan miről is van szó?
- Iroda/pult a reptéren? Ez ugye nem mindig szokott lenni.
- Mobil app? Úgy tudom, az átfoglalás ezen sem szokott működni.
- Akkor marad egyedül az emeltdíjas telefon? Ez az ügyfélszolgálat?

A másik, amit nem látok a történetben, az az, hogy hol is kérek jegyzőkönyvet a megtagadásról, ha ott állok egy repülőtéren és senki nem akar szóbaállni velem? Kinek kellene kiadnia, ha nincs földi ügyfélszolgálat?
Amint azt már észrevehettétek, a posztíró egyik kedvenc olvasmánya a Gallup International Association globális közvéleménykutatásainak böngészése. Kettőről már be is számoltunk nektek ezeken az oldalakon (az egyik itt, a másik pedig itt olvasható, a posztok által generált, roppant érdekes vitákkal…..
A hagyományos pártok és a politikai igazságra való törekvés halálával, amiből még le se vontuk a konzekvenciákat, az újabb kanyarban a politikai idiotizmust avatja a populizmus kihívójává egy Puzsér nevű ember. Ami még szebbé teszi a gesztust, hogy maga a jelölt sem tekinti magát esélyesnek, tehát…..
JoeP 2018.10.29 19:56:56
@HaFr: Ha már offolgatunk. Szerintem Birca egy brand, és többen vannak. Te egy olyan birkát fogtál ki - azaz olyat delegáltak erre a blogra - akit kommunikációképesnek tartasz. De ha szétnézel más blogok komment rovatában, teljesen más mentalitású birkákkal fogsz találkozni.
Minden rosszat elmondtam ezekről, amit el lehetett az utóbbi négy-öt évben. Ennyire inkompetens, korrupt ellenzéket -- parlamenten belül és kívül --  valóban lámpással kell keresni a magyar demokráciák nem túl hosszú történetében. És igen, mi sem mutatja ezt jobban, minthogy Karigeri képes volt…..
Ha végigtekintünk azokon a témákon, amelyek a Fidesz iránti lojalitást táplálják -- amelyektől a Fidesz-szavazók nemzetinek és/vagy polgárinak érzik magukat, hát, szánalmas a kép. A nagy rezsicsökkentésben, amely a 2014-es választásokat is jelentősen befolyásolta, a magyar lakosság járt a…..
JoeP 2018.01.17 21:21:01
@Moin Moin: +10.
Jelenleg 58 komment van, ebből birka és 444 hozzászólásai, illetve a nekik szánt válaszok száma 39. Egyszerűen hányinger a komment rovat, ahelyett, hogy valami érdemi beszélgetés alakulna ki az írásokról.
A sztoicizmustól és a kereszténységtől a kantianizmuson át a kommunizmusig (hogy csak a legismertebbeket említsem) se szeri se száma a világban azoknak a különböző bonyolultságú és vonzerejű a nézeteknek, amelyek a létező emberi nyomorra, lelki, szellemi és életmódbeli beteljesületlenségre hívják…..
Magyarország 1989-ben kezdődött polgári átalakulása mára megakadt. A folyamat csúcspontja az első Orbán-kormány idejére esett, amely a leghatékonyabban képviselte a középosztályosodás, a nemzeti tőke, a polgári átalakulás és a magyar kultúra érdekeit, az utána következő kormányok azonban nemhogy nem…..
A Fidesz 2002-ig a magyar polgárosodás vezető ereje volt. Az első Orbán-kormány az emberi és anyagi erőforrások bővítését és folyamatos megújítását helyezte a politikája középpontjába, szemben pl. a megelőző -- a Bokros-csomagot is befogadó -- Horn-kormánnyal, amelyik szűken államháztartás- és…..
Kést venni a fedélzetre? Nekünk is új, hogy legálisan is lehet, nem mindent dobnak ki a szekunál. Ultra fapados turistának persze különösen jól jön, ha vihet magával eszközt felvágni a zsömlét és megkenni a kenyeret. Biztos mindannyian emlékszünk azokra a képekre, amikor a reptéren hegyekben álltak…..
A múltkori második világháborús plakátsorozat folytatásának szánom a mai képfolyamot. 1945-től megindult az ország újjáépítése, de az új erős baloldal által elkezdett sztálinista politikai folyamatot a hatalomátvételre, egyik párt sem volt képes megakadályozni. A választási plakátokon látható…..
JoeP 2017.01.20 01:02:15
Egy 1960-as szovjet diafilm jövendölései 2017-re. Kommunista sci-fi bajkeverő, robbantó imperialistákkal, akik egy csendes-óceáni szigetre szorultak vissza. Élet egy utópisztikus Szovjetunióban, videofonnal, földalatti kvarc-nappal, internet nélkül. "Az alábbi szovjet diafilm kockái pár napja…..
Az iskolában sok mindent megtanítanak az alatt a rengeteg év alatt, amíg az ember oda jár: megismerjük Ady Endre költészeti korszakait, áttanulmányozzuk Venezuela ásványkincseit, nézegetjük a zöld szemesostoros kilapított metszeti képét, olyan elszántsággal, mintha az életben egy cseppet is…..
A politikai korrektség olyan fegyver, amelyet a progresszivisták az egyenlőség legpotensebb eszközeként forgattak, de végül önmagukat sikerült lekardozniuk vele. Politikai korrektségnek azt az eredetileg kommunista iróniát nevezzük, miszerint vannak a tények, de van a politika is (a Párt), és csak…..
A Mikulás az alkoholista szomszéd a negyedikről, ez nem vitás. De ki a fenyőfa? Aki hálózatokkal foglalkozik, az tudja erre a kérdésre a választ. ... Andrew S. Tanenbaum az a nagyhatású szerző, akinek a sokezer oldalas tankönyvéből nemzedékek tanulták a hálózati technológiák alapelemeit. Még a mi…..
JoeP 2016.12.01 13:58:24
A középkori Szepesség kicsiben leképezi a korabeli Magyarország bonyolult közigazgatási viszonyait, sokszínűségét az etnikai és a partikuláris jogok viszonyában. Az egységes vármegyének sokáig nem is nevezhető terület betelepített, majd kitelepített szász őslakosairól már koránt sincs olyan „rossz”…..
JoeP 2016.07.13 21:38:47
Kétféle közlekedési beruházással találkozhatunk Budapesten. Van, amire kap pénzt a főváros valamelyik európai uniós alapokból, és van, amelyikre nem. Amelyikre kap, azt muszáj időnként megbeszélni azokkal a budapestiekkel, akiknek a lakása közelében túrnak föl mindent. Amelyikre nem, annál elég, ha…..