Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sokasebi

11 bejegyzést írt és 183 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Győri István Önéletrajz 2001.01.01 18:30:00
 Győri István festő Önéletrajz              Édesanyám (szül.: Hermann Ágnes) Győri Györgyné, csodálatos gyógypedagógus és csodálatos anya volt. Több mint 25 évig dolgozott a Szabadság-hegyi…..
30 éves az Arcanum   Akiket érdekel a múltunk, már biztosan olvasott olyan bejegyzést - akár az Index szerzőinek a tollából, akár bloggerek jóvoltából - amelyben szerepelt forrásként az Arcanum. Ez a hiánypótló, sőt bátran írhatom hogy pótolhatatlan gyűjtemény immár 30 éve, 1989-ben alakult. Most…..
Itthon Hallottam Olyan pacuha vagy! 2018.11.28 20:00:00
Vajon mi lehet az a pacuha? Ha csak önmagában hallottam volna a szót, akkor valószínűleg valami ételre tippeltem volna. Megkérdeztem anyukám is, ő mire asszociál. Az ő tippje szerint a nagydarab vagy dundi emberekre mondják. Én először persze mondatba foglalva hallottam a pacuha…..
Amikor valaki az osztrák fővárosban kap munkát, az egyik nagy kérdés az: kiköltözzön vagy inkább ingázzon valamelyik határközeli magyar településről. Krisztián is ezt a kérdést boncolgatja írásában, meglehetősen elgondolkodtató módon és érvekkel...
Egyre kevésbé lehet kikerülni a Flixbust, ha olcsó utazgatást tervezünk Európában, mi is mentünk velük nemrég megint és van két foglalásunk is - azért durva, hogy Bécsbe elvisznek már 5 euróért, miközben a hatósági áras belföldi piacon Győr ennek majdnem a duplája. De erről majd később, most arról,…..
Ma randizni valakivel egy kész rémálom, a trend megváltozott, főleg online randiapplikációk segítségével ismerkedünk. A felgyorsult digitális világunkban nem árt, ha tisztában vagy néhány fogalommal, amik mostanába kerültek be a randizási terminológiába.  Breadcrumbing - A megismerkedésetek után…..
Sok igazán tehetős ember már tehetősnek született. A tehetős emberek többsége azonban tényleg a semmiből indult és több ezer munkaórának, nagy kockázatvállalásnak, bukásnak és a bukásokból való felállásnak köszönhetően jutott el oda, ahol ma tart. Nézzük meg 3 olyan üzletember sikersztoriját, akik…..
sokasebi 2018.02.27 14:20:29
@Duplaxiii: Elárulok egy titkot, a feltalálók világában több a pénz mint az ötlet, valszeg a magyar feltalálót is megkörnyékezték már egy páran, csak vagy kamu a termék, mint Egely vizzel hajtott autója 1989-ből vagy úgy képzeli el az együttműködést, hogy a rizikó a befektetőé, a haszon meg az övé. Az biztos, hogy a befektető a megfelelő pillanatban meg fog érkezni.
Los Angeles a legtöbbünknek Hollywoodot, a hatalmas tömeget, a majdnem állandó meleget jelenti. New York mellett talán ez a másik nagyon emblematikus amerikai nagyváros. Hogy miért jó ott élni? Ezt írta meg 10 (+1) pontban Susan a Tíz dolog-sorozat legújabb részében, és jó sok képet is küldött…..
Egy kávézóban nyitjuk a nyolcadik részt, ahol először Babett és Rita beszélik ki Bogi, Babett fekete-arany partiján tanúsított viselkedését, majd kisvártatva odaér a kibeszélt fél is, és ekkor már hármasban rágják a gittet. Babett és Rita bocsánatkérést várna Bogitól,…..
A közelmúlt egymást érő szexuális zaklatási botrányai nélkül is jól tudjuk, a színésznők élete nem egyszerű az álomgyárban. Amíg fiatalok és szépek, addig van a legtöbb esélyük, hogy befussanak, ám elég egyetlen rossz döntés, hogy mindaz, amit addig felépíttettek, kártyavárként omoljon össze. A…..
sokasebi 2017.11.18 08:27:00
A múlt héten megvolt a műsor történetének kimaxolt csimboraszóba mártott non plus ultrával bekent mesterkéltségi mélypontja, a szigeti veszedelem, a falusi jelmezbál és a busójárás valami egészen zavarba ejtően kínos elegye, Az Este Amikor Luxiék Megmártóznak A Plebs Bűzében, de hálistennek egy…..
A múltkori adásban még úgy tűnt, Vivi tele szájjal röhög a Bódi Margó hangon beszélő asztrológus (Fecsó szerint asztronauta) jóslatán, de így a hatodikra átértékelte és masszív konyhapult csapkodással hívja fel párja figyelmét, aki  először a kamerának játszva, laptopból felpillantva érdeklődi, hogy…..
sokasebi 2017.11.14 03:05:59
Kevés nemzet van úgy oda a szinkronért, mint a miénk. Régen még volt is okunk, hogy büszkék legyünk rá. Egy szinkronra heteket szántak. Elsőrangú fordítók dolgoztak rajtuk a legnagyobb műgonddal és színészlegendák vették ki a részüket belőle. Ma már futószalagon készülnek olyan tempó mellett, ami…..
sokasebi 2017.10.12 06:42:19
Pacific Time Krétaporosz iskolám 2017.10.12 06:09:57
  Képzeletbeli interjú volt ált. iskolás tanárommal 40 évig tanított orosz nyelvet, szerette a munkáját? Szerettem tanár lenni, jobb volt ez mint a Gumigyárban 3 műszakban. Csak a gyerekeket nem bírtam, azok állandóan zajongtak, rohangáltak körülöttem, párat néha fejbe is kellett csapnom a…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Tiszteletem.  Rengeteg problémám van a mostani munkahelyemmel, amit nem neveznék meg, egy jó hírű pékségben dolgozom , maszek által működtetett ,franchise rendszerben, de teljesen szabálytalanul. A problémám ott kezdődik…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Kedves Munkahelyi Terror Blog! Legutóbbi állásjelentkezésem történetét szeretném megosztani veletek, amiben a világ egyik legnagyobb távközlési szolgáltatójának HR-esei 10+ óra munkát igénylő próbafeladatot adtak a…..
sokasebi 2017.10.05 05:15:18
@BRF915: "körlevelet kellett megcsinálnom az excel tábla adataiból, miszerint a bérkifizetés az év hátralévő részeiben ekkor meg akkor lesz."

Küldtem volna utána egy másik körlevelet is, miszerint a cég jelenlegi gazdasági helyzete miatt bérfizetés bizonytalan ideig nem lehetséges.
sokasebi 2017.10.05 05:17:47
Jajjistenem, miért!? Na jó, ne álszenteskedjünk! Kin köszörülnénk vitriolba mártogatott nyelvünket mostanában, ha nem lenne itt velünk: Babett, akinek színpad az egész világ, ahol ő a főszereplő! Dalma, aki szemből szereti és közben fenyegető hangon édesemezik. Boglárka, aki önnönmagát 21. századi…..
sokasebi 2017.10.03 12:23:18
@Sanda.Ipse: Az első részben voltak a pasik, még az is akitől már 8 éve elváltak. Nagy részük ingatlanos. Mindegyik mamlasznak tünt, de lehet csak a szerep miatt.

Engem ez a szegény fogyatékos Csősz Boglárka idegesít, csak ott mászkál cigánynak maszkírozva a hülye lepeljeiben, de egy értelmes mondatot nem tud kinyögni. Se véleménye, se egy értelmes gondolata vagy megnyilvánulása nincs. Nem sportol, nem vezet, nem veszekszik, akkor mi a fenének tolakszik a kamera elé? Még a medencébe sem ment be!
Az IKEA, mint márka ellen nincs különösebb kifogasom. Korábban, mint gondolom mindenkinél leginkább az volt a behúzó ereje, hogy mindenhol máshol végtelenül ocsmány és nyomasztó bútorokat lehet csak kapni, ott meg nem. Érdekes, hogy ez a helyzet a mai napig nem valtozott semmit, legalábbis a…..
Luxus (főnév)1. Drága javak bőséges birtoklása; a legjobb és legdrágább anyagi, illetve szellemi javak ésszerű szükségletet jóval meghaladó felhalmozása, használata és élvezete, ami a legnagyobb kényelmet és élvezetet adja az embernek; fényűzés.2. Túlzott költekezés; egy személy, közösség anyagi…..
sokasebi 2017.09.29 09:38:48
@PeniValdes: Nekem is jegyzetelnem kellett, szóval

Vivien - sportoló ribanc
Dalma - recepciós ribanc
Bogi - fiatal ripacs
Babett - öreg ripacs
Rita - öreg elszegényedett étteremtulajdonos
Az Európai Unió vezetőinek az a legújabb ötlete, hogy kötelezően bevezettetnék az eurót a tagállamokban ezzel erősítve az integrációt. Remek gondolat, csak a torka véres. Olyan igazi pótcselekvős. Az Európai Unió egyszerre politikai és gazdasági projekt. Politikaiként indult és komoly sikereket ért…..
sokasebi 2017.09.21 10:05:39
@ulpius66: Ez mit szamit? Ha en mondjuk haszonelvezoje vagyok a rendszernek, akkor minden rendben mehet tovabb?
Ennél rosszabb már nem lehet! – hányszor gondoltuk már ezt életünkben és hányszor derült már ki, hogy bizony tévedtünk. Mert bizony lehet rosszabb, sőt bizonyos élethelyzetek egyre nyomasztóbbá és kilátástalanabbá válnak akkor, ha nem teszünk semmit, vagy nem a megfelelő lépéseket tesszük meg. Mégis…..
sokasebi 2017.06.18 06:22:33
@rozsomák: A borsodiakra a struccpolitikai rész vonatkozik, gondolom évtizedek óta várják a sült galambot, közben meg csak nőttek a problémák. Olyan ez, mintha beugranék egy szakadékba, aztán zuhanás közben elkezdenék másokat hibáztatni mert nem tudnak megmenteni. Nincs pénze buszra, hát akkor amikor még volt, akkor kellett volna eljönnie! (Cigire, drogra, játékgépre gondolom mindig jut.)
Újabb vendégposzt következik itt a blogon, a szerzője Don Caroly, akit leginkább kommentjei kapcsán ismerhetünk a Facebook oldalon. Érdekes kísérlet lesz ez, mert én sem mindig szoktam egyetérteni a sokszor elég határozott véleményével.  De át is adom a szót neki. Bangkok Charlie-val több közös…..