Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ödönke

0 bejegyzést írt és 211 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az évi 80 milliárd forintból gazdálkodó MTVA ma ismét kitett az esti Híradóval. Az egész Híradó megnézése semmilyen körülmények között semmilyen korosztálynak sem ajánlott, mivel minek néznék az "alternatív univerzum" híreit?Röviden összefoglalva: azzal kezdték, hogy…..
Ödönke 2013.07.06 22:09:46
A Medián 14 százalékos támogatottságot mért a teljes népességben a felmérést megelőző napokban alakult Együtt 2014-nek (a biztos szavazó pártválasztók között meg 22 százalékot). Az eredmény nagyon meglepett. Nem azért, mert kétségbe vonnám, hogy valós választói igény…..
Ödönke 2012.11.12 16:45:52
@Vén Csataló: Súlyos tévedésben vagy akkor, ha egyenlőségjelet teszel a hatalmon lévők és a valamilyen véleménnyel rendelkezők között. Sosem voltam hatalmon, és nincsenek ilyen ambícióim.
Viszont elég jól látszik ez a pökhendi hozzáállás, pusztán ettől nincs igazad. Nem tudom, minek kellene történnie ahhoz, hogy az ilyen elvakultaknak is kinyíljon a szeme. De teljesen mindegy, mert tényleg untat.
Ödönke 2012.11.12 17:08:05
@Vén Csataló: Hogyne lenne világos. Rohadt ideges lettél, mert valaki pont leszarja az idióta paneleket, a keresztény cukormázzal leöntött fekáliát, amit a nagy vezér nyom az agyatokba. De sebaj. Így kell ezt.
Azt gondolom, hogy a kettőnk közül te vagy a nyomorultabb, ha nem veszed észre, hogy tulajdonképpen mi is történik itthon. Én nem gondolom, hogy Bajnai a megváltó, azt sem, hogy Gyurcsány nem hülye, egyszerűen kikérem magamnak azt, amit ez az elmebeteg a hazámmal művel.
A demokráciát neked kéne tanulmányozni, mert abban a kisebbségek (már ha a kurzushoz képest másképp gondolkodók gondolkodók kisebbséget jelentenek) véleményét és érdekeit is figyelembe veszik. Amiről te beszélsz, az a bolsevizmus és nem a demokrácia. Tényleg bazi unalmas, hogy ezt 20 évvel a rendszerváltás után még mindig el kell mondani.
Egyébként meg szerencsére nem vagyok se a kisfiad, se a kislányod.
(forrás: kdnp.hu) Remélem, mindenki hallotta, hogy Hoffmann Rózsa most éppen azt találta ki, angol helyett az iskolákban tanítsanak németet, mert az úgyis nehezebb, és különben is bizonyos német kutatások szerint, akik először angolul tanulnak meg anyanyelvükön kívül,…..
Eszenyi Enikő megkeresett, mert a Hír Televízió Civil Kaszinó című műsora egy korábbi adásában téves információk alapján valótlant állítottunk beszélgetőtársaimmal pályázatukról. Eszenyi Enikőnek igaza van, ezért készséggel és örömmel (meg persze szégyenkezve a…..
Ödönke 2012.10.10 10:40:20
@Cavalcanti: MIÉRT gondolja bárki is, hogy ha valaki liberális gondolkodású, az nem szereti a hazáját? Azért, mert negatív kritikát mond rá? Vagy azért, mert nem veri a mellét, hogy ő mekkora hazafi? Azért, mert elismeri más kultúrák értékeit, de nem tagadja meg a sajátját? Elképedek, amikor valaki ilyeneket mond...
A Népszabadság szerint Gerzsánszki Lajos lett az abszolút győztes a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei földbérletpályázaton, összesen 732 hektár földterületet nyert el. A hír azért érdekes, mert Lajos Budai Gyula volt elszámoltatási kormánybiztos, jelenleg a vidékfejlesztési…..
Alig egy-két hétre elegendő kiosztandó steril tű és fecskendő maradt a legnagyobb forgalmú budapesti tűcsere programban a VIII. kerületben. Ez azt jelenti, hogy ha hamarosan nem történik sürgős beavatkozás a kormányzat vagy az önkormányzat részéről, akkor több mint 2 ezer drogfogyasztó maradhat…..
Ödönke 2012.09.26 13:59:34
@erdelyik: Fantasztikus. Én egy nem egyházi gimibe jártam, ami szintén ott van az élvonalban. Tekintettel arra, hogy az egyházi iskolák semmivel se csinálnak többet, mint egy állami, egy fillérrel se szabadna többet kapniuk. De még egyszer: hagyjuk ezt. Nem tudok indulat nélkül beszélni az egyházakról, és nem is vág témába.
Ödönke 2012.09.26 14:00:56
@erdelyik: Nem folytatom ezt a vitát, mert nem tartozik ide.
Ödönke 2012.09.26 16:16:39
@Belagezapista: Ok, a média befolyásolását elfogadom, azt is, hogy kicsi(nek tűnik) a veszély. Ettől függetlenül gondolom, hogy ha "minimális" összegből meg lehet akadályozni egy kór terjedését, vagy legalább csökkenteni lehet, akkor azt meg kell tenni.
A paternalista kormányzati filozófia érvényesülése során megszokhattuk, hogy Lázár János és a törvénygyáros munkatársak feladata a piacgazdaság újragondolása – a felülről irányítás megoldásaival, ami annyit jelent, hogy „Apuci” újraosztja a lapokat a játékosok…..
Ödönke 2012.09.25 12:02:18
@Ödönke: Ja, egy ideje nem dohányzom én sem, és nem azért szoktam le, mert drága, vagy mert nem lehet sehol rágyújtani. Évekkel ezelőtt történt.
Ödönke 2012.09.25 12:10:56
@wowerman: Nyilván csak cinikus voltam. :)
Alternatíva Egynyelvű ország 2012.09.24 06:21:53
Nem kell tovább izgulnunk. Hoffmann Rózsa a napokban bokros teendői között végre időt szakított, és megnyilatkozott a középiskolai történelemoktatás kérdésében is. Mint megtudhattuk, a gimnáziumi kéttannyelvűség, a humán tárgyak, így a történelemoktatás területén is…..
Ödönke 2012.09.25 09:30:02
@ursus artos: és minek? Ezt a nőt nem azért köpném le, mert hülyeségeket beszél, hanem azért, mert semmi mást nem csinál, csak a főnöke marhaságait próbálja kritika nélkül megvalósítani, és nem mond le.
Fideszfigyelő Csak a torka véres 2012.06.27 11:50:00
Sebtiben összeraktak egy költségvetést, amivel Orbánék bizonyítani akarják, hogy rendben van az államháztartás 2013-ra. Sikerül is elfogadtatni az Országgyűléssel. Csak a torka véres. Múlt héten érdekes adatokkal lepte meg a Számvevőszék (ÁSZ) a nagyközönséget: a…..
Ödönke 2012.06.27 22:15:31
@kovi1970: Ok, de akkor mi a francért hivatkoznak egyesek MÉG MINDIG a korábbiakra? A mostaniakat felmenti tán, hogy Fletó alkalmatlan volt?
A mai szép, napsütötte délutánon (mely színes szándékaink és fonalaink tiszteletére dacolt az időjósok véleményével) legalább másfél tucatnyian kiültünk a Deák téri evangélikus templom lépcsőjére kötni-horgolni, turisták és pesti, munkából hazasiető lakosok legnagyobb…..
Ödönke 2012.05.30 13:48:29
@Deszkás: Mert vicces. Meg mert megnézik. Ha voltál európai városokban, azok tele vannak ilyenekkel. És az emberek mosolyognak rajtuk. Ennyi.
Ödönke 2012.05.30 14:16:37
@bekbórd!: Akkor csinálj egy ilyen eseményt!
Örülünk, Vincent? Hadiállapot 2012.05.05 00:22:00
Április 23-a óta hadiállapotban állónak tekintem magam Miskolc városával. Ezt a tájékoztatót azért írom, hogy ezt ők is tudhassák. Apait-anyait bevetve meg kívánom akadályozni, hogy Magyarországról ők vehessenek részt az európai iparvárosok talajszennyezettségét…..
Gyula a Fotóművészet születése című kiállításon jár: A Szépművészeti Múzeum kiállításán van egy ordas félrefordítás:A kép eredeti címe:August Sander - Jungbauern im Sonntagsstaatazaz Fiatal parasztok ünnepi öltözetben, de ott magyarul:Fiatal parasztok SonntagsstaatbanNem…..
Ödönke 2012.04.24 11:31:09
Subba Ceausescu Észak-Koreában 2012.04.19 13:32:00
Színvilág, pompa, formák, sztíló, koreo, Major Lazer-i tökéletesség!  ..
Ödönke 2012.04.19 21:08:13
Isten malmai lassan őrölnek. Jelen esetben 2 hónapig. Még február elején olvastam a NOL-on, hogy a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének (FRDÉSZ) bérleti szerződését felmondta a Honvédelmi Minisztérium, hónap végéig ki kell költözniük a Gogol utcai…..
Ödönke 2012.04.19 12:31:41
@town: ha az a cél, hogy ideológiai csapdában tartsa az embereket, akkor tényleg. Egy vallási rádió fenntartása NEM az adófizetők, hanem a hívők feladata. Felesleges szembeállítani a 2 kormányzat intézkedéseit, mert ugye azért lett új rezsim, mert szar volt a régi. Az időkeréknek valóban nem sok értelme van, a kormányzati negyedről eltérőek a vélemények. Sok fővárosban van. De nem fogok nekiállni vitatkozni, egy pénzszivattyú semelyik rezsim alatt sem támogatandó. Az ókori/középkori ideológiát hirdető médium meg semmiképp.
Amit mindenki sejtett, most bebizonyította a Figyelő, az Aon Hewitt és az AIESEC Magyarország Munkáltatói Márka Kutatása. Az 1992 után születettek azaz a Z-generációhoz tartozók többsége egyáltalán nem tájékozódik print vagy online forrásokból. Ők a közösségi oldalakat,…..
Ödönke 2012.03.08 00:11:43
@dex.ion: Nem, a barátaim sem így csinálják. Természetesen számtalanszor osztok meg én is nekik is releváns infót.
Ha értelmesen csinálod, működik. Ha elhiszed, ha nem. :) De no offense, mindenki úgy használja a netet, ahogy akarja, csak hidd el, hogy a gagyi posztoláson kívül értelmesen is lehet használni a social mediát.
Ödönke 2012.03.08 00:19:12
@dex.ion: Szerintem csak rosszak a tapasztalataid. Szerintem rengeteg lehetőség rejlik a SM-ban magánszemélyek és cégek számára is. És igen, vannak, akik megunják, ahogy sokan megunnak bizonyos oldalakat olvasni. :)
De tényleg nem érdemes vitatkozni. Kinek ez, kinek az.
A Budapest folyóirat egyik korábbi számából szkenneltem be ezt a képet, amely elvileg az első fotó Budapestről (pontosabban az egyesítés előtti Pestről). Valószínűleg 1840-1860 között készülhetett, és a Kecskeméti utca látható rajta a Kálvin tér felől fotózva. - írta…..
Az InfoRádió saját híreként hozta ezt a nehezen emészthető darabot: http://inforadio.hu/hir/gazdasag/hir-451229 Az új londoni Bond Street Európa legdrágább bevásárló utcája, ezt a párizsi Avenenue Montaggne követi, míg a moszkvai Stolesnyikov Lane a harmadik a képzeletbeli…..
Tarlós István nemsokkal azután, hogy felszámolta a gigadugót okozó budaörsi buszsávot, újabb ötlettel állt elő: a legalább két utast (tehát három embert) szállító autósok hadd használják a megmaradt buszsávokat, a főpolgármester ezzel az intézkedéssel csökkentené a…..
Vastagbőr Ki lesz az első? 2011.07.01 11:41:00
Csak a zavarosban lehet igazán jól halászni, az új Médiatörvény pedig tökéletesen alkalmas erre. Itt van mindjárt maga a regisztráció: "A törvény hatályba lépéskor már működő, de sem a Hivatal, sem a KÖH nyilvántartásában korábban nem szereplő internetes…..
Ödönke 2011.07.01 22:02:03
@különvélemény: Semmi, semmi gond nincs. Az a baj, hogy nem érted az internetet. Nekem meg nincs kedvem elmagyarázni.
Ödönke 2011.07.01 22:06:25
@különvélemény: Te komolyan összehasonlítod a terrorizmust azzal, hogy valaki csúnyát kommentel a velveten?
Ödönke 2011.07.01 22:07:09
@különvélemény: Sosem kértem, hogy bármiben segíts nekem.
Blog harakiri Meghívót kaptam a Facebookon 2011. június 30-ra, a médiatörvény életbe léptetése előtti napra, ahol a meghívó blogger nyilvánosan megsemmisíti a blogját. Nem akar áldozat lenni, sem üldözött a véleménye miatt a saját hazájában. Erre mondhatja valaki, hogy "azt mondták", a blogokra nem…..
Ödönke 2011.06.23 23:01:05
@Bognár L: Az úristen. Ebben az országban képtelenek egyértelmű jogszabályokat hozni, de ez csak azért van, hogy mutyizni lehessen. Akit szeretünk, az blogolhat.
Oszkó Péter blogjában egy érdekes Facebook kiírásra hívja fel a figyelmet:Orbán Viktor 2009. június 12-én a fidesz.hu-n a következőt mondta: “a következő kormány kénytelen lesz újabb hitelt felvenni az IMF-től, mert a mostanit teljesen elkölti a Bajnai-kabinet. A…..
Ödönke 2011.05.25 20:37:40
@kicsijuti: Melyik pénznem nem deviza? Egyébként mit gondolsz, vietnámi dongban vesszük fel a hitelt az IMF-től?
Igen, nagyon jó befektetés, csak éppen az a baj, hogy a nyereségből tessék levonni a hitelkamatokat és egyéb költségeket.
Az elmúlt időszak legsikeresebb kereskedelmi tévés produkciója a Való Világ című valóságshow volt. A nézettségi csúcsot hozó reality ugyanakkor Alekosz győzelme után, visszamenőleges hatállyal mégis ráfizetéses lehet: a beérkezett nézői panaszok és a proaktív…..
Ödönke 2011.05.21 19:25:40
@Jankove: hidd el, nem vagyunk egy szent család, de fel se merül, hogy trágyát nézzünk karácsonykor. Illetve ha mégis, akkor is tudjuk hová tenni.
Annyit mondtam csak, hogy a probléma nem a VV-vel van, hanem azokkal, akik kritikátlanul nézik. Azokkal meg főleg, akik nézik, utána meg fikázzák. De amit írtál, abból azt a következtetést vonom le, hogy ezzel nagyjából egyet is értünk.
Ödönke 2011.05.21 19:30:35
@Messidor: Ennyi. A gyerekkel való nem foglalkozás pedig nem a tévé felelőssége.
Ödönke 2011.05.21 20:22:51
@Holding: Eddig voltak? :)
  Igazi kincset kommentelt a moziplakát-leletes poszthoz Városjáró, amit korábban saját blogjában is közzétett. Egy 1979-es budapesti mozikalauzról van szó, amelyik nem csak egy nagy átfogó térképen, hanem kerületenkénti bontásban, szuper pszichedelikus rajzokkal díszítve…..
Újra trendi magyarnak lenni! Már a szlovákok is magyarnak állítják be paradicsomukat. Ezzel bizonyára óriási sikereket fognak elérni mind az anyaországban, mind nálunk:Úgy tűnik engem megtalálnak az álmagyar termékek, már küldtem be párat. Most újabb gyöngyszemet találtam.…..
Ödönke 2011.04.07 18:41:22
@Xmas: Pontosan. Szlovákiában csomagolt magyar termék. Mi ebben a gond?