Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bárisnya

0 bejegyzést írt és 155 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogy belekezdünk egy újabb évbe, valószínűleg az életcélunkra, álmainkra és arra törekszünk, amit el szeretnénk érni. Tudjuk, hogy az újévi fogadalmaknak elég rossz a hírük, mert az emberek többsége az első hónapok után elveszíti az összpontosítást és ellenállásba kezd. Az év kezdése célokkal,…..
A nőgyógyászok bunkó, undorító stílusa a nőkkel, a csecsemős nővérek és ott dolgozók viselkedése az anyukákkal felháborító! Tisztelt Praxis blog!   Aki ismeri a Jászberényi kórházat, tudja már, hogy ott aztán végképp semmi jót nem várhatunk! (tisztelet a kivételnek, mert vannak páran). Ezúttal…..
bárisnya 2020.02.24 21:22:45
@kekecke: valóban, megragadtad a poszt lényegét, gondolom, a nickneved által feljogosítva érzed magad erre. Intellifens, empatikus hoztászólásodhoz csak gratulálni kehet, s kívánok hasonló élményeket, mint amimet a posztoló leírt, s remélem, hibátlan stílussal s helyesírással osztod majd meg.
bárisnya 2020.02.25 08:25:43
@kekecke: több elütés volt benne, csak ezt találtad? Tartalmi észrevétel, esetleg?
Vannak 100-as, sőt akár 1000-es listák is arról, melyek azok a könyvek, amiket mindenképpen el kell olvasnunk. A felállás egyszerű: minden kihagyott könyvvel kevesebbet birtoklunk az emberiség közös tudásából, míg minden elolvasottal egyre többet. A világirodalom legjelentősebb alkotásai éppen azért…..
Azt mindig is tudtuk, hogy egy kis kézügyességgel és némi szabadidővel rengeteg pénzt spórolhatunk meg, ami az egész évben tervezett nyaralás előtt nagyon jól jöhet! Íme 16 csináld magad megoldás a nyugodt nyaraláshoz! 1.     „Bad hair day” hajpánt Curly Made /…..
Bármikor, bármennyit - a palacsintáról ez jut eszembe. Legyen az a "hagyományos", a pufók amerikai vagy akár az isteni orosz változatok bármelyike! Ez egy bejegyzéssorozat lesz, így most a hagyományossal kezdem. Azért használom a "hagyományos" elnevezést, mert nálunk ez az…..
bárisnya 2014.09.08 23:10:13
@jet set:
Végre egy normális palacsintás!
A palacsinta lényege, hogy a CUKOR kisül az óvatosan, nem tökig nyomott platnin dédelgetett lepényeken, főképp a széleken. Aki ezt nem tudja, nem érzi, annak csak a tölteléktől élvezhető a palacsinta, nem önnön valójától, a karamellizált, finom tésztától!!!
Megőrülök a trendi anyukáktól, hogy "nekem tojás se kell, cukor se kell a palacsintába, csak liszt és szóda, meg olaj, az úúúgy egészséges!"
Basszus, ha hortobágyit, vagy rántott palacsintát akarok, akkor úgy is sütöm, sósan, bazsalikommal, rozmaringgal. Miféle perverz "kettő az egyben" lusta hozzáállás, hogy mindenre alkalmas legyen egy ízetlen, hóka semmiség?
Vessenek a mókusok elé, de én néha még el is szaggatom, tépem-nyúzom a (csak erre tartott) serpenyőimben, hogy az édes, kérges pirult tésztát élvezzék az enyéim.
Akkor is meg kellett volna néznie a gyereket, ha egyáltalán nem oda tartozunk és egyáltalán nincs kártyája. Valamiért csak kitalálták a Hippokratészi esküt. Tisztelt Praxis!   A napokban sikerült olyan sajnos rossz tapasztalattal gazdagodnunk, amit szeretnék önöknek megírni.…..
bárisnya 2014.04.29 15:25:56
@Tempus-Anh:
Hú, ez igen! Lázas nyolcévestől eljutni a komcsizásig! Az biztos, hogy még soha nem ültél gyermekorvosi rendelőben, öledben a lázas gyerekeddel órákon át. De komcsizni már tudsz.
Csak a szövegértés kedvéért: helyettesítő gyerekorvos, lakókörzetileg illetékes rendelőben. Merő rosszindulat kellett ahhoz, hogy a posztoló anyukát és a gyerekét - igenis - a helyzetükből való hatalommal visszaélve megszívassák, ugyanis a kötelezően kezelt gépben benne vannak az adataik, és Magyarországon 18 év alatt ALANYI jogon jár az egészségügyi ellátás. Komolyan tetszenek gondolni, hogy egy nyolcévesnek ellenőrizni kéne a jogosultságát?? Anyuka, mint törvényes képviselő a saját lakcímkártyájával elégségesen igazolhatta volna magukat, és ezt el kellett volna fogadni a SAJÁT, illetékes körzeti rendelőben. Frusztrált, ostoba és kicsinyes asszisztensnő és hasonló lelkialkatú doki. Mint a magyar egészségügy zöme. Nyugodtan írom, közöttük dolgozom.
Az Origo úgy tudja, hogy Krasznai Tünde pornós múltja miatt nemkívánatos személy lett a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat parlamenti karácsonyi ünnepségén. Az ünnepséget hátrányos helyzetű gyerekek javára rendezik meg évek óta a Parlamentben, ahol rendszeresen felléptek…..
"Ne sírj, leány,A férfiért,Légy hetyke, fürge, pörge,Csak vállat vonj, ha bánat ért -Hej, táncra, körbe-körbe!" Bizony, a jó Shakespeare mester nem csak veretes drámákat, hanem vérbő vígjátékokat is írt. Ki más készített volna filmet az egyik leghíresebből, a Sok hűhó…..
A hülyeség sokféleképpen osztályozható (mint erre korábban már rámutattam), de amit most szeretett hazánk lakossága bemutat, az bármely kormánynak is becsületére válna. Minden drámában van valami személyes, így ebben is, hiszen úgy keveredtem bele a tegnapi havazásba, hogy…..
bárisnya 2013.03.15 22:06:51
@Paranoid Android2:
Igen, cuncikám, az államnak az a dolga, hogy biztosítsa a közlekedés szabadságát, amennyiben nem csupán cinizmusból, hanem etimológiájában ismervén használnád ezt a szót, de hát a Finkelstein-szótárban biztos mást jelent.
Egyébként:
- Hol volt a belügyminiszter ma délig?
- Hol volt a katasztrófavédelem vezetője ma délig?
- hol volt az országosan fogható közrádió rendszeres hírverése, információs műsorfolyama az elmúlt 36 órában? NEM AZÉRT FIZETEM ŐKET AZ ADÓMBÓL?
- Tegnap reggel már ismert volt az előrejelzés, MIÉRT CSAK DÉLUTÁN RENDELTÉK EL A KAMIONSTOPOT?
Egyébként meg szánalmas, ahogy a logikád kizárólagosan azt szajkózza, amit a Pintér a szádba rágott. Te biztos sosem csináltál semmi csúnyát, ha anyuci összehúzta szemöldökét, már sunytál is a sarokban. Ez a szánalmas, és azért tuti, hogy narancsagyú bértollnok vagy, mert ebből a tragédiából sem tudtad kihagyni a libbancsozást. Na pá.
Néhány héttel ezelőtt komoly megrovást kaptam egy olvasótól, amiért nem foglaltam állást a diáktüntetések, egyetemfoglalások, és úgy általában a felsőoktatási csatározások kapcsán. Ő úgy értelmezte, hogy e hallgatás azt jelenti, kormánypártivá lett a Sajtkészítő. De…..
bárisnya 2013.03.09 19:39:48
Kedves Ratius, ha ennyi mondanivalója van csupán a jelenleg dúló köz- és felsőoktatási revizionizmusról, jobb lett volna, ha hallgat.
"A kormány ebből a szempontból egyébként megoldást kínál: a XIX. századi intézményrendszer létező kereteihez egy XIX. századi logikát igyekszik hozzárendelni." És a többi, nem citálom végig: első bekezdésében feltételes módban sorolja végig mindazokat a nemzetvesztő és dilettáns rémségeket, amelyeket a pozícióimádatban lihegő Hoffmann Rózsa már végre is hajtott (igen, Ratius, ezen már túl van a fidesz!).
Az a megoldás, hogy vissza a XIX. századba, mert ez az intézményrendszer már készen van?? Tornatermek híján, a folyosón, de naponta tornáztatott gyerekek, akik 16 éves koruktól várhatják, hogy mikor lehetnek végre közmunkások, de fegyelmezetten álljanak ám a segélyért, mert jól pofán vágja majd a méltatlankodót a Kubatov-féle szerveződő pártőrség. Csend-őrség...
Ratius, az a baj, hogy amit lát, az tipikusan az elefántcsonttoronyból néha kitekintő filosz világlátása. E-learning a megoldás annak a nyomorult falusi kislánynak, aki hét éves kora óta güzült, hogy egyszer majd jogot tanulhasson, és az idén már meg sem próbálja, hogy jelentkezzen az egyetemre? Demagóg vagyok, tudom, de most nagyon felbosszantott ez az elitista szarság, amit írt. Pont egy szociológus ne tudná, hogy már maga az is egy generációs tudás, egy megszerzett ismeretanyag alkalmazása, amíg valaki eljut addig, hogy eszébe jusson az ilyesféle modern tudás-szerzés? Hol lesz a migráció? Kiből lehet ezentúl első generációs értelmiségi? Itt nem a munka alapú társadalom épül, hanem a tekintélyelven alapuló, mesterségesen proli szinten tartott nyomorultaké.
Egyébként komolyan gondolta, hogy csak azért tekinthető kormánypártinak, mert eddig hallgatott a diáktüntetésekről?
Rossz hírem van György: szorul a hurok. A magyar feritél újra csak baszik összejönni, már nem szügyig, hanem bőven nyakig állunk a szarban gazdaságilag. Persze az elmúlt évek tapasztalatai alapján ez még kevés lenne ahhoz, hogy féltsd a segged. Tudjuk, a full diktatúrákat…..
bárisnya 2013.01.10 18:38:28
@hogyne,persze,igazad van!:

például nekem volt állásom.
a gyerekemet fölvették a jogi egyetemre, államilag finanszírozott képzésre.
az anyám tudott még vajat és felvágottat venni.

barom
bárisnya 2013.01.10 18:44:00
@bárisnya:
barom, aki írja.
Omm mesternek szólt volna
bocsi
Az év végi toplistáinkat most 2012 szerintünk legfontosabb beszédeivel, politikai szövegeivel nyitjuk meg. Egy jó beszéd kritériuma nemcsak maga a beszéd, hanem az is, hogy irányt mutasson a társadalom számára, vagy fordulópontot hozzon egy ország életébe.…..
bárisnya 2012.12.27 21:41:37
@reszeg tengeresz:
valami cca. két héttel ezelőtti felmérés szerint (már nem emlékszem, hol olvastam, de majd valaki megírja) a különböző blogokon jellegzetesen szélsőjobb nézőpontú, határozottan provokatív kommentek írói szignifikáns többségükben 18-22 éves, nem a fővárosban élő, általában munkanélküli fiatal férfiak (férfi! haha!). Gondolom, nincs stabil párkapcsolatuk sem, elkeseredetten élősködnek szüleiken, akik egyike/mindkettő valószínűleg munkanélküli/közmunkás/frissen kirúgott közalkalmazott. Továbbtanulni nem tudott, mert ahhoz buta, összes irigységét és frusztrációját a trollkodásban kompenzálja.
Vastagbőr TÉNY 2012.12.05 14:15:00
Vannak, akik már megkapták a Békemenet-szervező CÖF által ígért "kiadványt", melyben Csizmadia László szerint elemezni fogják „az elmúlt 8 évben történeteket”. Sajnos, mi nem vagyunk a szerencsések között, de valaki volt olyan kedves, és elküldte nekünk. Azóta is…..
Sok mindenben lehetne más a hazai közélet. Lehetne demokratikusabb, lehetne kevésbé korrupt, lehetne kritikusabb, lehetne belátóbb, lehetne bölcsebb… Sok minden lehetne. De leginkább talán bátrabb lehetne. Mondjuk, olyan merész, mint amilyennek az LMP kongresszusának küldöttei…..
bárisnya 2012.11.18 17:18:38
@Nohát:
Félő, hogy a szerző gondolatmenete a választási matematikának köszönhetően lett ilyen dicsőítő és vállveregető.
Hál'istennek egy politikai formációval kevesebb gyarapíthatja az E2014 gyülevész hadát, hátradőlünk, nyitunk egy sört és emeljük rájuk.
Félelmetes, hogy mik megtörténhetnek ebben az országban, ja és az ügyvéd azt mondta nem érdemes perelni mert nem halt bele! A feljelentést még is megtettük félév múlva, kb ekkora tértünk magunkhoz. Üdvözlöm Önöket    A praxis oldalon olvastam, hogy sztorikat…..
bárisnya 2012.11.12 20:57:08
@csak néha benézek ha marhaságot látok:
oké, remélem, amikor megjelenik nálad rendelésen (ha van neked ilyen, és nem csak stikában vagy ilyen tájékozott) pali bácsi és a jajongó felesége, akkor is ilyen okos, tájékoztató és kompetens egészségügyes vagy, csírája sincs benned a lekezelő mindentudásnak, az ál-elhavazott, időhiányra hivatkozó, alulfizetettségből dacos és az adminisztrációs terhek miatt kéklő fejű közalkalmazottnak, aki sanda mosollyal nézi idióta hisztisnek a 41 fokos lázban égő kisgyerek miatt kétségbeesett anyát is.
Zsírmirigyek, ciszták, atherómák és pyogenes közötti különbségek tudásával kellene a feleségemmel kórházba rohannom? Nooormális tetszik lenni??
Portloe egy kis halászfalu a Roseland-félszigeten, Anglia legnyugatibb csücskében. Nyugalom van és kevés ember. A sziklák közé beágyazott falucska évszázadokon keresztül szardínia halászatból élt, a 20. század elején több mint ötven halászhajó horgonyzott az…..