Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tcsan34 (törölt)

0 bejegyzést írt és 58 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Praxis Nincs elég véradó 2013.02.22 06:00:00
Persze, a legtöbben azt válaszolják, hogy ha nem adnak érte pénzt, ők akkor is adnak vért. Ezek azok az emberek, akik már most is járnak vért adni. „Alig van vér a kaposvári kórházban, ezért át kell gondolni, hogy kit és mikor műtenek. Azt mondják, fele annyian mennek vért…..
tcsan34 (törölt) 2013.02.23 10:30:47
@platelet: Megnézhetsz bármilyen statisztikát arról, hogy az adófizetők mekkora hányada által fizetett adónak van bárminemű jelentősége a teljes adóbevételeket figyelmbe véve. Ha nem láttál még ilyet, meg fogsz lepődni. Kb. 200 ezer ember számít, a többiek adója elhanyagolható. Magyarországon 100-nál kevesebben rendelkeznek akkora munkabérrel, amiből klasszikus értelmeben vett vagyon képezhető, sajnos nem tartozom közéjük. Viszont az látható, hogy mekkora bruttó jövedelem felett ér valamit az adód az egész rendszerhez viszonyítva.

Részemről az amúgy is túlzásba vitt, 50-60%-ot kitevő újraelosztás, a kikényszerített szolidaritás oda vezetett, hogy semmi többet nem akarok adni ennek a rendszernek, amely csak elvesz tőlem, és nem valószínű, hogy valaha is vissza fog adni valamit. A külföldre menekült egészségügyi dolgozók osztják a nézetem, csak nekem még nem olyan rossz, mint nekik volt. Egyelőre.

@VaTi: Emiatt nem kell aggódnod, pénzért minden van, vér is. Egyébként sem arról van szó, hogy nincs vér, hanem arról, hogy nincs elég. Innentől kezdve pedig egy elosztási kérdésről beszélünk. Nem arra számítok, hogy konkrétan a vérért pénzt kell majd adnom, azt adok/adtam már eddig is eleget. De mivel az állami egészségügy a valószínűsíthető esetek jó részében már nem alternatíva, nem hiszem, hogy a közkórházban kell majd vérért sorba állnom.

Amíg nem változik az újraelosztás mértéke, valamint nem tudatosul társadalmi szinten, hogy az állam, meg a társadalom nem tesz szívességet nekem azzal, hogy elveszi a fizetésem felét, vagy inkább kétharmadát, ha a munkaadó költségeit is számoljuk, majd elkölti valamire, amiből én egyáltalán nem részesülök, sőt amire szükségem lenne, arra nem költ belőle, addig az én hozzáállásom sem változik.
tcsan34 (törölt) 2013.02.25 13:49:52
@platelet: Amiket felsoroltál, azok pont azok a dolgok, amiket nem kapok meg, és mondd, hogy nem igaz. A felsoroltak közül semmi sem jó, semmi sem elegendő, és semmi sem méltányos az elvonás mértékéhez képest. És a lényeg azon van, hogy milyen az arány. Én nem csak fizetgetem az adót, mint azok, akik az utakat építgetik, a vizet szolgáltatgatják, oktatgatnak az iskolában, vagy nyomozgatnak, ha ellopják a kocsimat. Engem elővesznek, és kamatostul behajtják, amit nem fizetek ki fillérre, ugyanakkor nekem nincs ilyen elszámoltatási lehetőségem. Tipikusan ez az a helyzet, amikor én vagyok az államért, holott valójában a nagyon elszállt gondolkodók véleményével ellentétben az állam van az emberekért, különben nem jött volna létre soha. És igen, individualista társadalomban élünk, az államnak az egyes emberért is tennie kell, nem csak a társadalom egészéért, úgy nagy átlagban.

Ha valós tétért, valós időben zajlana ez a vita, felajánlanám a fogadást, hogy szerzek vért pénzért, de félek, a teljes siker sem győzne meg itt senkit. Ha az űrbe fel lehet szállni pénzért, nyilván minden mást is lehet. A vér ahhoz képest eltörpülően kis teljesítmény lenne.

Az meg, hogy leírom, mit gondolok, te pedig megmondod, hogy nem is azt gondolom, hanem mást, "hát..."
tcsan34 (törölt) 2013.02.25 14:49:47
Avagy az állami egészségügy, és sztk-s orvosok, akik bár az életre esküdtek, a halálba küldenek. Kedves Praxis:     A linken megtalálod a történetemet, csak annyit kérek tüntesd fel a forrást, köszi.   Ezt a posztot, talán még túl dühösen, az egész…..
Néhány intézkedés a közelmúltból: végtörlesztés, árfolyamgát. Önkormányzati adósságok állami átvállalása. Nyugdíjeinstand. Kicsit korábbról, korábbi ciklusokból: féktelen devizahitelezés állami beavatkozás és érdemi kontroll nélkül. Bank-konszolidációk. Mi a…..
Készüljön fel arra is, hogy bármit hibáznak soha senki nem fogja elismeri, de még egy "elnézést kérek"-et sem fog kapni. És el is bagatellizálják. Tisztelt Praxis Blog!     Én pusztán figyelmeztetni szeretnék mindenkit, hogy ha esetleg bekerülne a Margit kórház…..
tcsan34 (törölt) 2013.01.16 16:22:12
@tecsóba sose többé: "Most pszichés beteg, vagy fogyatékos? Mert az előbbinél csak írásos beleegyezéssel tájékoztatják a hozzátartozót, az utóbbinál meg eleve. "

Nem egészen ez a gyakorlat. Mindenféle papír nélkül tájékoztattak sok idős rokon, ismerős állapotáról. Egyszer egy barátomnál voltam látogatóban, és nem is csak általában, hanem nagyon intim részletek tekintetében tájékoztattak az ápolók, pedig csak azt kérdeztem, melyik szobában van, és biztos, hogy nem voltam kiváncsi a részletekre. Nem hiszem, hogy egyedül velem kivételeztek.
tcsan34 (törölt) 2013.01.16 16:36:06
@karamellcukorka: "A poszthoz..szegény posztoló jól láthatóan súlyosan mentálisan sérült"

Te valami távdiagnoszta vagy? Nem hiszem, hogy sérült lenne, viszont a te attitűdöd jellemző. Magyarországon a népesség jó nagy hányada nem képes magát értelmesen kifejezni, főleg nem írásban, ahol nem lehet kézzel-lábbal rásegíteni. Ettől még nem mentálisan sérültek, legfeljebb átlagosak. A magyar közoktatás nem volt képes őket felhozni az elvárható szintre, de mi inkább örüljünk, hogy őket hanyagolták el, és nem minket vittek le az övékére.
tcsan34 (törölt) 2013.01.17 12:45:50
@Rui Blaaz: Egyetértek. Nálunk sem maradt vissza semmiféle károsodás, viszont volt tanúként orvos, másik kórházból, aki rendbe tette, amit kellett. Ezen túlmenően hajlandó volt még a bíróság előtt is kijelenteni, hogy olyan állapot, amit ő kezelt, kizárólag súlyos gondatlanság útján állhat elő. Így is lehet nyerni, nem csak maradandó egészségkárosodás esetén. A probléma csak az, hogy a gondatlan orvost kirúgták ugyan, viszont a magánrendelése keretében, az egyetemi kutatói állásában, és egy másik állami kórházban továbbra is ugyanúgy rontja a levegőt, és a betegei nem tudják, mekkora egy kókler.
Számos rémtörténetet hallani stopposokról, de rengeteg pozitív példa is kering. Gondolom nem vagyok magam azzal, hogy éveken át közlekedtem kezemet felemelve, egy kedves autósra várva a főutak padkáján. Máig gyakran felveszem azokat, akik fuvarra várnak – igaz, a hátizsákos…..
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
tcsan34 (törölt) 2012.11.27 15:22:57
@szájhúzó kutya: Az sem teljesen korrekt, hogy a munkáltató gyakorlatilag egyedül eldönti, hogy a munkavállaló által megtermelt haszonból mennyit ad át neki, és mennyit tart meg. A munkavállalónak legfeljebb egyetértési joga van, egyébként mehet máshová.
Pedig érdekelhet sokakat... ma az Indexen is csak rövid ideig láttam napközben, estére meg már a Portfolióról is eltűnt. Van helyette sok más. Főleg ránk nézve negatív, rossz hangulatot keltő. Vajon miért nem ezt tolják az arcunkba? Sokkoló adat érkezett - Magyarország…..
Sokszor szidjuk itt a Budapest Butikon a női ruhák kínálatát. Pedig a férfiak vannak csak igazán nehéz helyzetben, ha mondjuk nem kritikán aluli minőségű, sárkányos-koponyás-feliratos pólókban és seggkilógatós, tapadós nadrágokban akarnak járni. Shitgun nevű kommentelőnk…..
tcsan34 (törölt) 2012.10.29 15:38:16
@kewcheg: Budapesttől kicsit kiesik, bár abban biztos vagyok, hogy vidéken még szarabb a helyzet, mint itt.
tcsan34 (törölt) 2012.10.29 15:54:55
@Engedjetek el kutyák, a Lajoséknak töröm az utat!: Ez itthon alap, orángutánokra gyártják az ingeket. A totál átlagos méretű, sportos testalkatommal vállban, mellben szűk, derékban minimum 3x-os méretű, ujjában hosszú, térdemig érő ingeket próbálnak rám sózni :)
tcsan34 (törölt) 2012.10.29 16:24:35
@Luxusmoszkvicsslusszkulcs: szívemből szóltál. Amivel bíztatni tudlak: Dockyard, Camel, Mountex, és kis túraboltok szerte a világban.
Nívó Ki futtatja a KDNP-t? 2012.09.18 14:51:36
Kicsit bulvárosan hangozhat a cím, de tényleg nincs ötletem arra, hogy vajon mit keres ez a pártocska a magyar parlamentben. Eleve, ez a párt szinte nem is létezik: rendszeresen a Fidesz viszi be őket az országgyűlésbe, ha egyedül kellene indulnia, gyorsan a történelem…..
A nők állandóan önrendelkeznek, bukott ki egy nőgyógyászból arra utalva, hogy az anyáknak nem kéne olyan okosnak és öntudatosnak lenniük a születés körüli témákban. A hétvégi Civilek Éjszakáján a Születésház Egyesület szervezett kerekasztal-beszélgetést. Az alaptéma a…..
tcsan34 (törölt) 2012.09.18 16:01:55
@pilar ternera: Pont ez a rooming in lényege, hogy anyuka a mély vízbe dobva, de segítség mellett gyorsan megtanulhat mindent, amit 3 nap múlva úgyis egyedül kell majd csinálnia. Ott van a baj, amikor a segítség abban merül ki, hogy beviszik a babát éjszakára az osztályra, és jól betápszerezik, hogy ne ordítson :(
tcsan34 (törölt) 2012.09.18 16:36:02
@van of the year: Amit nem tudsz kifizetni a magánrendelőben, az az, hogy az orvos pont akkor ott lesz, és pont veled fog foglalkozni. A kórház minden felszerelése, személyzete a TB által amúgy is támogatva van, az járna akkor is, ha nem lennél az orvos "magánbetege". Korrupció, az tény, de nem azért, mert valamit jogosulatlanul veszel igénybe.
... mármint a Guardian szerint. A lap az alábbi, maastrichti templom-könyvesboltot és egyben kávézót választotta a világ (valószínűleg) legszebb könyvesboltjának, ahol az oltár kávézóvá, a szentképek helye pedig könyvespolcokká alakultak. A Selexyz holland könyvforgalmazó…..
tcsan34 (törölt) 2012.08.31 13:29:04
@kalhana: Az ízlésen vitatkozni meg ősi dinoszaurusz szokás.
A magyar emberkereskedelemmel foglalkozó bűnbandák szinte teljes csendben, a közélettől és –érdektől távol eső zugokban, szépen lassan behálózzák Európát. A néha felbukkanó, sokkoló egyéni esetek ellenére az prostitúció és az emberkereskedelem ügyét azonban sem…..
A Siemensnél szó szerint vették a Homár szlogenjét, ezért a nikotinaddikt alkalmaztottakat berakták üvegkalitkákba, hogy ott füstöljenek. Igen ám, de a kalitkák a szabadban találhatók. Télen még nem volt tetejük, amikor beesett a hó, aztán nyárra lett tető, meg 60 C. Ez a…..