Regisztráció Blogot indítok
Adatok
com-x90

77 bejegyzést írt és 55 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
George Lucas minden bizonnyal a 20. század egyik legnagyobb látnoka s egyben egyik legnagyobb mesélője is, aki nemcsak a könnyedebbnek szánt kalandfilmeket (Indiana Jones), hanem a lehengerlő látványvilágú sci-fi filmeket (Star Wars) is népszerűvé tette, nem csak a fiatalok, hanem az…..
com-x90 2014.01.09 17:52:30
@doggfather: Köszönöm szépen, hogy szóltál, sajnos mostanában, mióta dolgozom, nincs időm a blogra, amint azt észre is vettétek, de igyekszem majd tenni ellene valamit és időt szánni rá. Még egyszer köszönöm a figyelmeztetést.
Kisgyermekként, ahogy az általában lenni szokott, az ember megismerkedik a tiltott gyümölcs fogalmával, s előbb-utóbb bizony rájön, hogy amit a szülők a legjobban tiltanak, azt mintha épp neki találták volna ki. Hiszen ki ne nézett volna gyermekkorában horrorfilmeket, melyekre…..
com-x90 2013.07.12 12:22:00
@doggfather: Á, nem is fordult meg a fejemben, hogy befejezzem a blogot. Mostanában kevés időm volt rá, utolsó vizsgák, nomeg az államvizsga. De köszönöm szépen, eddig minden szépen alakul, egy diplomával gazdagabban, újult erővel vágok neki a dolgoknak, nomeg a blognak.
Amerikai hős, amerikai jelkép, az amerikai kultúra halhatatlan ikonja. Valahogy így határozhatnánk meg, mit is jelent hazájában John Reid, ismertebb nevén a magányos lovas. Az a jelkép, aki 1933-ban indult hódító útjára először a rádióban, majd képregényekben, TV-filmekben és…..
Vajmi kevés olyan képregénnyel találkozom, melyek semmiféle érzelmet nem váltanak ki belőlem. Ez azért is meglehetősen furcsa, mert a legtöbb, általam olvasott képregényről mindig megvan a sajátos véleményem, vállalva olykor azt is, hogy az álláspontom más személynél…..
com-x90 2013.06.05 10:08:48
@Amcuk: Teljesen igazad van, a bejegyzést éjszaka írtam meg, aztán már úgy látszik, nem voltam teljesen képben:) Javítom mindenféleképpen.
John Romita a képregényművészek nagy öregjei közé tartozik, s igen nehéz elfogultságmentesen írni róla, lévén az egyik kedvenc rajzolóm közé tartozik.  John Romita Sr. 1930. január 24.-én látta meg a napvilágot New York városának Brooklyn negyedében. Apja pék volt, s a…..
A napokban látott napvilágot a július 25.-én mozikba kerülő Rozsomák film bemutatója. Logan ezúttal a modernkori Japánba csöppen, ahol ősellenségével, Ezüst Szamurájjal akasztja össze kiélezett adamantium karmait. Logan ezúttal sebezhetőbb, mint valaha, s akár még saját…..
A Magyarországon is futó, sikeresen befejezett Csodálatos Pókember sorozat anno nagy hatást gyakorolt rám illetve a képregényekkel szembeni hozzáállásom kialakulásában sem csekély részt vállalt. A folytatás itthon érthető okok miatt nem került kiadásra, lévén a rajzok,…..
com-x90 2013.03.09 08:55:49
@doggfather: Én még igen fiatalon futottam bele, valószínűleg ezért is hagyott kitörölhetetlen, mély nyomot bennem. Persze rengeteg üresjárat volt benne, némelyik szám egyenesen unalmas volt, de ha a sorozatot egészében nézem, akkor mégiscsak egy egységes egésszé vált és meglepően jó megoldások is voltak benne. Bár őszintén szólva ez az új sorozat sokkal jobb, valahogy gördülékenyebben megy. Remélem így is marad egy ideig.
Sziasztok! Gondolom sokaknak feltűnt, hogy mostanában alig születik új bejegyzés, február hónapban is csupán egyre volt időm. Ennek legfőképpen az időhiány az oka, végzős hallgatóként ugyanis szakdolgozatot kell írnom s így gyakorlatilag majd minden számítógép előtt töltött…..
Ismét egy sorozat kapcsán írok, mert valahogy nem hagy nyugodni a dolog. Értem én, hogy a képregényhősökre felfigyeltek a filmesek és hogy a Smallville sikerét elnézve a sorozatok is szárnyakat kaptak.  Bő egy évvel ezelőtt, amikor fülembe jutott a Zöld Íjász készülő,…..
com-x90 2013.02.10 08:35:18
@MolnarErik: A lista nem éppen eredeti ötlet, egy idő után kifullad az egész. Annyi javulás már van a sorozatban, hogy megjelenik Deathstroke, de ez nekem még nem elég. Kellene valami plusz, hogy felpörgesse az eseményeket. A Birds of Prey sorozatot nem ismerem, de megnéztem, amit írtak róla, a maga 13 epizódjával ugyancsak kérészéletű sorozatnak bizonyult. Mindenesetre felkeltetted a kíváncsiságomat, a közeljövőben erre is sort kerítek és talán még egy bejegyzésre is futja belőle.
com-x90 2013.02.10 15:21:41
@doggfather: Sikeresen letudtam az összes eddig megjelent epizódot. Javulás tapasztalható minden téren, Speedy és a drogfüggőség becsempészése illetve modern köntösbe öltöztetése relatíve jól sikerült, tehát jó pont jár érte a készítőknek. Nem a legjobb ilyen típusú sorozat, de az első 6-7 pocsék rész után kezd nézhetővé válni. Persze ez még mindig kevés ahhoz, hogy kiugró legyen. A flashback-es részek valójában arra hivatottak, hogy fenntartsák az érdeklődést. Bár néha a Lost jut eszembe,semmi sem az, aminek látszik a szigeten. Néha egyébként időhúzásnak érzem az egészet, érdemi információt nem tudtunk meg eddig. De egy dolgot elért a sorozat: újra elkezdtem Zöld Íjászt olvasni:)
com-x90 2013.02.10 17:54:22
@doggfather: Az ugyancsak túlzás, hogy tetszene. De a borzalmasból átment szimplán csak rosszba. Egyébként utánanéztem a Birds of Prey-nek, itt előkelő helyet szerzett a legrosszabb szuperhős-sorozatok között:
www.metacritic.com/feature/best-and-worst-superhero-tv-shows
Valahogy mindig is bajban voltam az újonnan indult sorozatokkal, már ami a kezdeti megítélésüket illeti. Persze normálisan nem is lehet megítélni így egy sorozatot, pár szám alapján meg sehogy sem, de azért a kezdeti benyomások igenis számítanak. Mostani ajánlómban két,…..
com-x90 2013.01.31 20:16:16
@doggfather: Tényleg? Azt hittem, ez az általános vélekedés. A reboot krtikáit olvasva szinte minden filmes portál kivétel nélkül a földbe döngölte. Én nem vagyok olyan szigorú vele, de erősen közepes alkotásnak tartom. Számomra a legzavaróbb az volt az egész film kapcsán, hogy gyakorlatilag semmilyen háttérinformációt nem kapsz a helyzetről. Van egy távoli felvétel a mega-városokról és kész. Dredd és a szőke csajszi odamennek és mindenkit szitává lőnek, majd távoznak. Ennyi. A Stallone-féle filmben viszont ügyeltek a részletekre is, látjuk a várost, robotokat, jövőbeli járműveket, a kihalt pusztaságot. Ezek a momentumok teljesebbé, a lehetőségekhez mérten mintegy hitelesebbé teszik a filmet. A 2012-es verzióban ugyanezt nem éreztem és 2 nap múlva már nem emlékeztem gyakorlatilag semmire. A főgonoszról már nem is beszélve: a régiben Dredd gonosz klónja Rico mozgatta a szálakat, az újban pedig egy kiégett prosti, akitől minden férfi retteg, mert valakinek egyszer leharapta a férfiasságát. Számomra ez utóbbi inkább nevetségesnek hat. Ezeket is figyelembe véve a Stallone-féle Dredd messze lekörözi az újat. Legalábbis szerintem.
com-x90 2013.02.02 10:38:55
@Amcuk: Főként digitális kiadványokat olvasok. Ajánlom a YAC Reader nevezetű programot, mely cbr.,cbz. formátumot olvas, ilyen formátumban rengeteg képregény fellelhető.
com-x90 2013.02.05 12:42:06
@fdave: Kitűnően megfogalmaztad, valóban a könnyed jelző illik leginkább az új FF-re. Én is szeretem az ilyesféle sorozatokat, de számomra ez már vállalhatatlanul könnyed. Persze biztos van, aki megtalálja benne a számítását, mint ahogy te is, és nicns is ezzel semmiféle probléma, hiszen ahány ember, annyi stílus. Nekem erőltetettnek és túlontúl szájbarágósnak tűnik. Mindenesetre kap tőlem még egy esélyt a sorozat, a 10. rész után eldöntöm, hogy érdemes-e továbbra is nyomon követni.
Tagadhatatlan tény, hogy Batman az elmúlt tíz évben ismét hódít, s nem csekély részben ez az újragondolt filmnek, s a körülötte kialakult ösztönszerű rajongásnak is köszönhető. Számtalan Batman válogatáskötet található a képregénypiacon, melyek közös eleme, hogy…..
Sziasztok! Amint láthatjátok, az elmúlt időszakban nem született új bejegyzés, aminek oka elsősorban az, hogy diák lévén nekem is tanulnom kell és a nemszeretem időszak, a felsőoktatásban tanulók „réme”, a vizsgaidőszak bizony szerény személyemet is érinti. Legyetek hát…..
com-x90 2013.01.04 08:28:04
@Amcuk: Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszik. A Magyarországon megjelent képregényekkel annyi baj van csupán, hogy kevés olyan sorozat van, amiről kollektíven lehet írni, hiszen a '90-es években hazánkban kiadottak majd mindegyike válogatás volt. Kivételek persze vannak, a Spawn-t ugye az elejétől kezdték, aztán 36 szám után leálltak a megfeneklett tárgyalásoknak köszönhetően ( 18 dupla szám ). Aztán persze ott vannak még az Újvilág-os Marvel sorozatok, amik ugyan relatíve sokáig húzták, a Pókember élte túl egyedül. Az Újvilág X-Men és Fantasztikus Négyes nem igazán hagyott mély nyomot bennem, amikor beindult volna, akkor hagyta el a Pannini az országot. Ezeket persze eredeti nyelven olvastam és bár jó minőségű kiadványok voltak, nem éreztem égető szükségét a beszerzésüknek. Lobo karaktere érdekes, bár ez a két szám szerintem szinte a semmivel egyenlő. Ahhoz, hogy átfogóbb képet tudjak alkotni egy karakterről úgyis utánnaolvasok, Aquaman-nek például a New 52-es sorozata után veselkedtem neki alaposan, mert rendkívül megtetszett. Van még pár Magyarországon megjelent képregényem, a Dark Horse által kiadott Terminátor összes része, és bár nekem személy szerint nagyon tetszett, az is befuccsolt sajna. Az Alien, Predator említésre sem méltóak, habár egyébként nagyon szeretem a filmeket és az egész elképzelést, az itthon kiadott sztorik elég gyengék. A 90'-es években kiadott Pókember képregényekből egy-két szedett-vetett számom van, válogatásról lévén szó. Egyébként próbálom őket beszerezni, akárcsak az X-Men-t, a Transformerst és a Marvel Extrát, de a comicsinvest.hu-n sincs fent minden annak ellenére, hogy szenzációs és egyedülállóan széles választékkal rendelkező oldalnak tartom. Vaterán és egyéb aukciós oldalon próbáltam már beszerezni itthon kiadott sztorikat, a régebbiek közül, de ritka az olyan személy, aki teljes, hiánytalan sorozattól válna meg, ráadásul sokan annyira el vannak tévedve az árakkal, hogy csak fogom a fejem. Emlékszem, egyszer valakinek beírtam az aukciójához, hogy ugyan árulja már el, hogyan kerülhet egy hazánkban, a 90-es években kiadott, koszos, poros, gyűrött, szakadt, évekig padláson tartott Pókember képregény 1990 forintba? Válasz persze azóta sem érkezett. Aztán persze a Kingpin-nek és más magyar kiadónak is vannak már szép számmal jó minőségben megjelentetett képregényei, de ha mindent be szeretnék szerezni, ami kicsit is érdekel, akkor összeszámolva súlyos százezreket kellene fizetnem, amire nincs lehetőségem, pláne úgy, hogy zenélek és bizony ez sem filléres hobbi:) Pénz és kellő beszerzési lehetőségek híján tehát egyenlőre maradnak a főként külföldön megjelent sztorik, digitalizált formában ezeket tudom beszerezni és ezekről tudok bővebben értekezni. Summa summárum, a Kingpin füzetes X-Men kiadványának nagyon örülök, hogy tetszik neked az oldal annak még jobban. A frissen megjelent képregényekről szóló összefoglaló ötletét jónak találom, igyekszem is teljesíteni, bár nem kis feladat így hónapról-hónapra és biztos nem fér bele majd minden. Ennek ellenére igyekszem.
6. Aquaman Arthur Curry gyakorlatilag egy kalap alá vehető az Ezüst Utazóval. Felettébb alulértékelt hős, de ha valaki szán egy kis időt a megismerésére, rájön, hogy mennyire összetett, briliáns jellem. Amikor először olvastam a történeteit szembeötlött, hogy mennyire emberi…..
com-x90 2012.12.31 16:10:05
@doggfather: Ha már egyszer megígértem:) Jó, hogy említed: Boldog Új Évet kívánok neked, nomeg mindenki másnak! Jövőre folytatjuk....
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok Mindenkinek! ..
Jöjjön akkor elsőként a kedvenc képregényhőseim felsorolása. Ez egy két részre bontott Top 10-es lista, ami csupán az én egyéni véleményemet, nézetemet tükrözi. Mindegyik helyezetthez egy kisebbfajta leírást is mellékelek, melyben igyekszem megvilágítani, miért is esett rá a…..
com-x90 2012.12.21 16:41:56
@doggfather: Igen, még az idénre tervezem.
Valljuk be, kevés olyan nagyszerű művész van a világon, aki majd minden emblematikus karakterrel dolgozott már együtt a képregények világában. John Byrne-nek azonban mindez sikerült, hozzáteszem, nem is akárhogyan, hiszen még életében legenda lett és ha valaki meglátja a nevét…..
com-x90 2012.11.24 19:04:50
@doggfather: Javítva...
com-x90 2012.11.26 14:00:21
@doggfather: Nincs mit. Bár azért be kell vallanom, valahogy a Rozsomák elnevezéstől mindig kiráz a hideg. Olyan komolytalannak, már-már mesterkéltnek hat. Persze tudom, hogy van Farkas néven más karakter a Marvel Univerzumban, de nekem ez a név még mindig közelebb áll a szívemhez. Ettől egyébként már csak a Pókemberre alkalmazott Pókfej, netán Póki elnevezés rosszabb, az totál kiveri a biztosítékot nálam.
com-x90 2012.11.28 19:27:07
@doggfather: A huszas éveimben járok:) Rozsi?? Hát én ezt még hál' istennek nem hallottam, de jó is, hogy így történt. A Farkast nem is kell becézni, talán ez benne a jó. De ha a Rozsi vagy a Rozsomák közül kellene választani, hát akkor már az utóbbi. Bár ezek a dolgok tényleg egyénfüggők...
A képregényblog Man of Steel 2013 2012.11.11 09:52:27
Ismét egy filmbemutatóval folytatnám, méghozzá a Man of Steel című Superman reboot teaserével. Manapság a rendezők és a forgatókönyvírók is több fantáziát látnak a szuperhősös filmek újragondolásában, és hát tudjuk, hogy a Batman reboot is hatalmas sikernek örvendett.…..
com-x90 2012.11.12 16:53:13
@doggfather: A Tudorok valahogy nem tudott megfogni, de ez nem Cavill hibája. De nálam is tuti nézős:)
@MolnarErik: Köszi, akkor nem hiába írogatok a blogba:)
A képregények helyzete Magyarországon elég siralmasnak tűnhet, bár kétségtelen, hogy remek próbálkozások is akadnak szép számmal. Ilyen próbálkozás a Kingpin Kiadó is, amely szerintem hiánypótló a magyar piacon. Gondolom mindenki ismeri a kiadót, így aztán nem is ecsetelném…..
Vajmi kevés olyan művész akad a földkerekségen, akinek neve gyakorlatilag összeforrt saját alkotásával, a képregényművészetben pedig majdhogynem egyedülálló jelenségnek számít. És ha azt mondom, hogy jelen alkotás szellemi atyjának és egyben rajzolójának ez teljes…..
com-x90 2012.11.02 07:13:52
@doggfather: Ha teheted, olvasd el, mert tényleg szenzációs. Én napokig a hatása alatt voltam, úgyhpgy gyorsan még kétszer elolvastam.
Mostani írásomban egy igazi gyöngyszemet igyekszem górcső alá venni, melyet nemrég olvastam újra és amely megérdemelten tűnik ki a képregények sokaságából. A képregények Bronz korszakának bemutatásakor utaltam is az Iron Man: Demon in a Bottle történetére, amely állandó…..
com-x90 2012.10.28 13:39:39
@doggfather: A filmek tényleg sokat dobtak a karakter népszerűségén, de Pókember és Batman mellett szerintem még így is eltörpül. Megjegyzem, hogy érdemtelenül. Az ismerőseim körében például totálisan háttérbe szorul, ahogy Hulk is. Robert Downey Jr. tényleg fantasztikus alakítást nyújt, de egész Vasember lényegét szerintem átszabták, így sokkal eladhatóbb Hollywoodban illetve a képregényeket csak néha-néha olvasóknak.
com-x90 2012.10.28 14:39:13
@doggfather: Nekem túlságosan is 21. századi az egész, ami persze nem baj, ízlések és pofonok. Számomra valahogy elveszik a bája az egésznek, nincs meg a filmekben az az atmoszféra, ami annyira beszippant a képregényekben. Valahogy ugyanezt éreztem a Csodapók remake esetén is, bár az elég negatív példa, mert egy förmedvény az egész, úgy ahogy van.
com-x90 2012.10.29 19:27:02
@doggfather: Köszi a linket, ezt még nem láttam. Jó lett volna, ha elkészül. Fenegyerek is hitelesebb ebben a környezetben.
Elkészült a legújabb Vasember film bemutatója is, amely a jelek szerint valamikor 2013 áprilisában kerül a mozikba. A történet szerint Tony ( Robert Downey Jr., ki más? ) legnagyobb kihívásával szembesül, amikor feltűnik a színen a Mandarin ( a zseniális Ben Kingsley ), aki bármire…..
A minap szerencsésen végére értem a Smallville 10. és egyben utolsó évadának is, s mint ahogy az első részben ígértem ott folytatom a sorozat elemzését illetve bemutatását, ahol abbahagytam, vagyis az 5.évadtól. Igyekszem lényegre törő lenni, bár ez most elég nehéz, hiszen…..
com-x90 2012.10.27 14:37:13
@doggfather: Á, eszemben sincs befejezni:) Csupán mostanában kevesebb időm jutott rá a suli miatt.
Ha két szuperhős találkozik egy közös sztori erejéig, az  mindig meglepő érdeklődésre tart számot és valahogy megdobogtatja az ember szívét, pláne ha ezen hősöknek nincsenek is szuperképességeik, csupán felszereléseikre és elhivatottságukra támaszkodhatnak. Külön…..
Akárcsak a filmek körében, a képregények között is akad nem egy olyan alkotás, amely relatíve megosztja az olvasókat. Van, aki számára átjön az üzenet, akinek egyenesen mesterműnek hat az alkotás és akad olyan is, aki kissé túlzónak érzi másoknak az alkotás felé tanúsított…..