Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Prefetch

0 bejegyzést írt és 52 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
IDDQD Checkpoint 4x07: A Dreamcast 2018.03.29 22:55:10
A Checkpoint nem titkolt célja, hogy a mindenki által ismert retróságok mellett bemutassa a hazai gémerkultúrába kevésbé beágyazott retróságokat is. Ennek szellemében nagyon érett már egy Dreamcast-adás, és mivel idén lesz 20 éves a Sega legendás utolsó konzolja, megragadtuk az alkalmat és HP-t,…..
Sokszor beszélünk a videojáték-ipar üzleti oldaláról, de fennállásunk három éve alatt egyetlen dedikált adást sem szenteltünk ennek. Na majd most, ugyanis egyik előző évados vendégünk, Vigh Attila bejelentkezett, hogy szívesen beszélne erről, mi pedig örömmel az arcába toltuk a mikrofont...
Prefetch 2018.03.01 00:42:47
@defaultXEX: Ha szereted a retro vonalat, akkor bombagyár régi podcastek újrahallgatása, youtube, vagy torrent ;)
magnet:?xt=urn:btih:B3E5F7C7FDE26630630B43F5B8EE7EA633B9EB0E&dn=Bombagyar_Radio_Osszes&tr=udp%3A%2F%2Ftracker.openbittorrent.com%3A80&tr=udp%3A%2F%2Fopen.demonii.com%3A1337&tr=udp%3A%2F%2Ftracker.coppersurfer.tk%3A6969&tr=udp%3A%2F%2Ftracker.opentrackr.org%3A1337%2Fannounce
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Prefetch 2018.02.18 01:58:35
@Bobby Newmark: Ha már RTS-be hajló FPS, akkor megemlíteném az ArmA 2 Warfare mod-ját (gondolom van 3-ban is, nekem ehhez volt szerencsém):

Két csapat (USA/RU), megszavaznak maguknak egy-egy commandert, aki aztán egy mobil építő járgánnyal (LAV/BTR) rohangászhat körbe a óriás pályán, bázisokat és statikus védelmeket építve, a játékosok pedig ezekből vásárolhatnak fegyvert, AI katonákat, járműveket. Ehhez az erőforrás a falvak és városok elfoglalásából származik, amiket AI hadosztályok védenek és ezek leküzdése után kelleőn hosszú ideig meg is kell őket tartani, hogy termőre forduljanak. Ezek aztán minden percben termelik a csapatnak a supply pontokat, ami a bázis építéshez és tech tree fejlesztéshez kell, ezen kívül epdig pénzt is adanak, egyenlően szétosztva a csapattagok közt (ezt a commander módosíthatja), amiből a bázison mindneki saját belátása szerint fegyverkezi fel magát és a 10-20 fő AI-t számláló hadosztályát. Ezen kívül az eredményes harc utáni killekért és hódításokért is plusz jutalom pénz jár, pénzlevonás meg a barti tűzért.

Hátránya, hogy egy ilyen mecs úgy alaphangon 3 órás hossznál kezdődik. Persze nem kötelező végig tolni, menet közben nyugodtan ki/be ugrálhatsz(csapatot nem válthatsz), csak ha már egyszer sikerült összekaparnod egy tank hadosztályt vagy egy támadó helikoptert, akkor azért nem szívesen hagyod ott a szerzeményedet.
A játék egyébként akkor ér véget, ha valamelyik fél elveszíti a mobilHQ-t és aztán sehogy sem képes a roncsát visszaszerezni és megjavítani, mert pl. megsemmisült az összes bázisa, vagy az ellenség teljes légi fölényt szerzett és nem lehet járművekkel mozogni a pályán.
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Üdvözlet Tokióból! Éppen véget ért a legnagyobb távol-keleti játékexpo, amin ott voltunk Grathtel. És ha már ott voltunk, egy adást is felvettünk. Méghozzá a vadiúj hangtechnikánkkal, amit Patreon-támogatóinknak hála megvehettünk. Az utolsó pillanatban érkezett meg, ezért csak összedugni és…..
Prefetch 2017.09.25 00:37:09
PC98-ba nem futottatok bele?
en.wikipedia.org/wiki/PC-9800_series
Természetesen voltak rá játékok is, meg olyan jópofa fm zenéje, lásd még Youtube.
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
A tudáshoz vezető út első lépése belátni, mit nem tudunk. Ez lebegett a szemem előtt, amikor Grath felvetette, hogy csináljunk egy adást a Battlefield sorozatról, amiben én nagyjából annyira vagyok jártas, mint a hidegburkolás rejtelmeiben. De hát mikor tartott az vissza bennünket, hogy én nem értek…..
Prefetch 2017.09.16 00:36:50
@larry: Nekem az egész sorozatból csak a BF2142-höz volt szerencsém, de abba jó sok órát beletoltam, BFV-hez képest hol helyeznéd el?

Aztán ARMA2 irányba mozdultam tovább és utólag nagyon hiányoltam BF-ből a fej külön mozgatását, hogy amikor át kell szaladni, akkor csőlátás van és nem lehet oldalra nézegetni, hogy hol az ellen.
IDDQD Checkpoint Mini #23: Z 2016.06.28 16:19:30
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogy fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Prefetch 2017.02.15 20:32:15
@apika2: State of War volt még egy hasonló játék, de az későbbi és nincs benne felderítés. Viszont klassz zenéje volt:
www.youtube.com/watch?v=AfTjxOjH60M&list=PLF170C98B26389AF4

Négyzetrácsos játékról viszont ez ugrik be:
www.mobygames.com/game/windows/max-2-mechanized-assault-exploration
Mától hivatalosan is működik a könyvjelzők szinkronizálása az asztali, Androidos és az iOS-es Mini összeállítások között. Tervbe van véve/fejlesztés alatt áll a további tartalmak szinkronizálása is. (Ebből egyelőre csak a megnyitott fülek szinkronizálása tesztelhető, a…..
Prefetch 2015.04.04 13:31:20
@svejk: Lehet hogy a régi CPU nem támogat valamilyen utasítás készletet, amire a mai webes lejátszók építenek. Vagy ugyanez a GPU-val, úgy tudom lejátszásnál az segít a videó kitömörítésben. Esetleg a régi driverek, új böngészők viszonyából ugyanez? Vagy csak simán nem gondolnak a lassú gépekre és rosszul lövik be a belső idozítéseket, buffer mérteket.

A kevés memóriát úgy lehetne talán tesztelni, hogy még kevesebbet raksz a gépbe és megnézed, hogy jobban akad-e. :)
Prefetch 2015.04.04 13:33:28
@Prefetch: Vagy veszel egy új gépet és egy, a böngészéssel párhuzamosan futatott virtuális géppel lefoglaltatsz annyi memóriát, hogy hasonló feltételek áljanak elő és megnézed hogy úgy szaggat-e.
Ha problémád van az Opera asztali verziójával Windows, Linux vagy Macintosh rendszeren, itt kérhetsz segítséget! Ha az Opera Minivel kapcsolatban kérdeznél, akkor kattints ide! Próbáld meg a problémádat pontosan körülírni. Írd le, hogy mi okozta a gondot, mit csináltál éppen,…..
Prefetch 2014.05.29 15:35:20
Nem tudom tesztelni, mert nem használok flasht, de én se tartottam túl barátságosnak a cacheben keresést.

Azért itt egy megoldás, amit előszeretettel használok az ilyen weblapon keresésekre és csak a régi opera, az ő oldalpaneljével tudja ilyen szépen:
kepkezelo.com/images/dz92t9ibkpqexiuxg04.jpg

Kilistáztam a teljes cachet, majd abban kerestem a Lniks panel segítségével. Neked értelem szerűen .flv-re kell majd keresni (van amikor nincs is kiterjesztése és csak a méret/domain alapján lehet rálelni).
Prefetch 2014.09.20 14:52:27
@djuice: Biztosan gyártható. Régi operában erre is jó a Links panel, Firefoxban pedig az OpenLinks Sidebar beépülővel tudok ilyesmit. Az új operában is kell hogy legyen és engem is érdekelne, hogy melyik beépülőt érdemes ehhez alkalmazni. (A linkelt oldalon mp3-ra szűrve semmi, én inkább wav-okat látok)
Prefetch 2014.09.21 12:21:24
@djuice: Ez megtalálta az mp3 linkeket, esetleg segíthet:

addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/copy-all-links

Vágolapra kimásolja, sortöréssel elválasztva, a duplikációkat kiszűrve és ami tényleg jó, hogy egyszerre az összes megnyitott fülből képes erre.
Megjelent az első kiadás Linuxra. Mivel ez a legelső, külön felhívnánk mindenki figyelmét, hogy ez egy fejlesztői kiadás! Ezt figyelembe véve használjátok! A fejlesztői tesztelés egyelőre kizárólag 64 bites Ubuntun történik, Unity ablakkezelővel. Előfordulhat olyan Linux…..
Prefetch 2014.06.28 20:34:57
@penge™:

Windowsban az alapértelmezett keresőknél a google drótozva van az exe-be (de felülírható patch-el), a többi pedig szabadon állítható a mellette lévő resources/default_partner_content.json fájlban.
Ezen az oldalon az új, Chromium alapú Operával (15-ös verziótól felfelé) kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel, ha technikai problémád van. Arra kérünk, hogy tartsd be az alábbi pontokat: Ezen az oldalon csak az új Operával kapcsolatban kérdezz! Ha a régi Operával kapcsolatos…..
Prefetch 2014.05.28 14:23:54
@Nekomajin: Olyan addont tudsz esetleg, amivel sok .url fájl lehet drag & drop bedobva a böngészőbe külön füleken megnyitni? Alapból mindig csak egyet nyit meg a sokból és a többit eldobja. Régi opera alapból tudta ezt, de pl. most próbálgatom az új firefoxot és az is csak kiegészítővel tud ilyet.
Prefetch 2014.05.28 23:36:13
@Med1on: Köszi a tippet, de nem pont erre gondoltam, mert a leírásban "paste all the links in the text box and press open", nekem pedig .url fájlok vannak kint az asztalon, vagy egy mappában és azokat rántanám be az ablakba. Még keresgélek chrome store-ban is, de eddig semmi.

Ilyesmire gondoltam:
addons.mozilla.org/en-us/firefox/addon/drag-n-drop-multiple-files

Ennek is a linkjét most csak úgy berántottam egy .url fájlokat tartamazó ilyen D:\_INST\_Internet\_Browsers\-= Firefox\++ jellegű mappaból (ilyesmit nem rakok könyvjelzőbe, se stash-be, se gyorsindítóba) és ha egyszerre többet akarnék, akkor egyesével kéne.

Amúgy ezeket a chromos addonokat le lehet menteni valami csomag formátumban, későbbi offline telepítéshez?
Az Operánál végre valahára aktívan dolgoznak a fülkezelés fejlesztésén. Ezzel kapcsolatban Bruce Lawson készített egy rövid kérdőívet, aminek a kitöltésével segíteni tudjuk a fejlesztők munkáját. Ami nagyon fontos, hogy nem egy listát várnak arról, hogy milyen funkciókat…..
Bizonyára mindenki hallott már az OpenSSL szolgáltatás Heartbleed nevű sebezhetőségéről az elmúlt napokban. A technikai részletekbe nem megyünk bele. A hiba lényegét jól összefoglalja ez az xkcd comic strip. Felmerül a kérdés, hogy az Opera böngésző milyen téren érintett.…..
A mai frissítés néhány bugfixen kívül egyetlen újdonságot hoz, ez viszont megérdemel egy külön bejegyzést. A mai naptól kezdve működik Windows alatt az úgynevezett csendes frissítés, vagyis amikor a böngésző megkerüli a Windows UAC védelmét. Ez a gyakorlatban azt jelenti,…..
Az általam vártnál hamarabb érkezett meg a 21-es verzió a Next csatornára. A következő hetekben tulajdonképpen egy újdonság polírozása várható. Az Aura beépítése a fejlesztők szerint a legnagyobb lépés volt a Chromiumra történő átállás óta. A gyakorlatban ez úgy fog…..
Magyar Opera Megszűnik a My Opera 2013.10.31 13:09:21
Fontos bejelentést tettek ma az Operánál. 2014. március 1-én megszűnik a My Opera portál. Ami megmarad: A Link és a kiegészítő gyűjtemény továbbra is elérhető lesz a jelenlegi címeken. A Desktop Team blog is megmarad, de új címre költözik. A fórumok egy része is…..
Prefetch 2013.11.03 16:22:58
A linkelt fórumban linkelt képről (i.imgur.com/20JoPco.png) jut eszembe, hogy amikor a "-" gombbal dobáltam a tálcára az ablakokat és egyszercsak eltünt az Opera, akkor a 12-es berögződésből csodálkozva vártam, hogy most akkor miért nem jön elő a bug riport ablak. :) Persze aztán látom ám hogy az X olyan nagyra sikerült, hogy belóg a többi ablak "-" helyére, így a sarokban kattintgatva sikerült szimplán kilépni. Bosszantó...
Többen is kérdeztétek, hogy az új Opera különböző beállításait és adatait tároló fájlokat át lehet-e másolni olyan egyszerűen, mint a régi Opera esetében. A válasz igen. A helyzet nagyon hasonló, néhány változás viszont van. Lássuk, hogy Windowson mit hol…..
Az automatikus frissítés beélesítve, ahogy ígérték. Akár a friss levegő, mondja Daniel (remélem ezzel nem a konfigurálhatatlanságára célzott). A következő, említésre méltó változások történtek: Változások listája: gyorsabb betöltődés a gyorshívóban érzékenyebb…..
Prefetch 2013.06.16 10:27:02
@sanyix: Engem is nagyon zavart, úgyhogy fogtam magam és DirectoryMonitor progival ráfigyeltem, majd pedig lecseréltem a session.dbak, session.db-journal fájlokat azonos nevű mappákra :D. Így nem működik a session mentés, de ez nem olyan nagy baj, mert a Nextet még csak másodlagos böngészőnek használom.
2013: A napenergia éve Magyarországon Az elmúlt néhány évben számos ország bőkezű támogatási rendszert léptetett életbe a megújuló energiaforrások, köztük a napelemes áramtermelés elterjesztésért. Németország, Olaszország, Spanyolország hatalmas, 10-20 évre…..
Prefetch 2013.04.10 15:01:06
Én az otthoni napelemzést nem tartom vonzónak az amortizáció miatt, ami itt szerintem alul van becsülve. Plusz valami költsége a visszatáplálásnak is van, mert nehezen szabályozható termelés.

A DC 12V + akkumulátor épületgépészeti kialakítását viszont érdekesnek tartom, nem is befektetési szempontból, hanem mint a hálózattól független szünetmentes táp, pl. egy aggregátorral megtoldva. Gond lehet a DC rendszerben, hogy az akku töltés hatásfoka nem túl jó.
Valaki egy kommentben említette is, hogy ilyesmi rendszert alakított ki némi munkával. Felteszem azért ahhoz, hogy a dolog pofás is legyen elég sok DIY hekkelés kell.

Én egy napkollektor + bojler nyári fürdésre típusú felállást szeretnék majd megvalósítani, csak ehhez is kell némi ügyeskedés, hogy jól karbantartható legyen és fitteljen a meglévő rendszerbe.

A nagyságrendi zöldülést én is inkább az igények/fogyasztás csökkentésében/optimalizálásában látom.

Az elektromos hálózatot pedig, csak rendszer szinten, nyílván a helyi adottságoknak megfelelően. Szerintem kívánatos, hogy itthon az atomenergia vigye a prímet, a tiszta, és jól szabályozható gáz mellet. A maradék 10-20%-ba lehet keresni az alternatívákat, szén(olcsó) , víz(ha van még), egyéb megújulók(szabályozás), mindenféle kapcsolt termelések, import-export.

A hőszigetelésről/fűtésről szívesen látnék hasonló, bejegyzést, ott is biztos ravaszak a mérések/számolások és több embert is érint.
Tipp:Ha folyamatosan összeomlik az Operád, szerkeszd az operaprefs.ini-t (ha nem tudod, hol található az opera:about oldalon megnézheted) bezárt Opera mellett. Keresd meg benne a [User Prefs] szekciót és illeszd be alá a Level Of Update Automation=0 sort, vagy ha már létezik, akkor az…..