Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szotyolablog

31 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szotyi Blog Lábtyűcipő. Hogy mi? 2012.06.29 22:59:00
Az ötujjas edzőcipőt tartják az idei nyár várható nagy divatslágerének Nagy-Britanniában. A lábtyűcipőt - amelyben az öt ujjnak külön kis "zsákutcája" van - hollywoodi sztárok indították világhódító útjára. Többek közt Kate Hudson és Scarlett Johansson színésznők…..
A több házimunkát végző férjek boldogabbak, mint a feleségüknek kevesebbet segédkezők - erre jutottak a Cambridge-i Egyetem szociológusai nemzetközi vizsgálódással. Hét országban - Svédországban, Norvégiában, Dániában, Hollandiában, Németországban, Franciaországban és…..
Szotyi Blog Egymillió kávébab 2012.06.28 21:00:00
Harminc négyzetméteres "festményt" alkotott 1 millió kávébabból egy orosz művészcsoport, a mű mérete világcsúcs. A kép témája illik alapanyagához: egy nő egy csészéből gőzölgő kávét készül inni. Az alkotás címe Ébredés. A csoport 180 kiló kávét vitt fel a…..
A kelet-kínai Hopej (Hebei) tartomány egyik buddhista szerzetese két éve hinti rendszeresen mikroblogján "a bölcsesség magvait", de a szélesebb online közösség csak akkor ismerte meg, amikor nemrégiben Kína egyik szent hegyén, az Omej-hegyen interjú közben majmok zavarták meg, és a…..
Háborúban állnak őzek kutyákkal több brit parkban, és a harcnak már halálos áldozata is van a kutyák oldalán, továbbá több sebesültje. A szelídnek vélt őzek részéről nem bakok támadnak gazdájukkal békésen sétálgató ebekre, hanem zömmel suták feltehetően…..
Kihalhatnak a cockneyk, azaz a híres St Mary-le-Bow-templom "haranghanghatárán" belül született londoniak, mert nincs szülészet a harangjáték hallótávolságán belül. A hagyomány szerint a brit fővárosban csak az számít igazán cockneynak, aki a cheapside-i templom híres…..
Ugrásszerűen megnőtt a szexpartnert kereső nők száma Nagy-Britanniában a labdarúgó Európa-bajnokság idején. Az IllicitEncounters.com - magyarul kb. tilostalálkák - honlap üzemeltetője azt tapasztalta, hogy 77 százalékkal megélénkült a nők érdeklődése a csapodár…..
Európa továbbra is élenjár az szeszesital-fogyasztásban, de a kontinens déli országaiban - vélhetően a rövidülő szieszta és a növekvő árak miatt - egyre kevesebbet italoznak az ott élők - derült ki egy hétfőn közzétett német kutatásból. Az európai szeszesital-fogyasztás…..
A hétvégén tartották meg a 690 éves múltra visszatekintő tojásdobóversenyt az angliai lincolnshire-i Swatonban. A faluba még a Dél-afrikai Köztársaságból is érkeztek versenyzők és nézők. A feljegyzések szerint 1322-ra nyúlik vissza a sportág eredete, akkor ugyanis Swaton új…..
A jobb "küllemű" kékcinke tojók több segítségre számíthatnak párjuktól az utódok felnevelésében - derítették ki a bécsi Konrad Lorenz Etológiai Intézet kutatói, akik vizsgálataikat a Frontiers in Zoology című szaklapban ismertetik. Párválasztásnál mind a hímek, mind a…..
Szotyi Blog Bringával a hegyen 2012.06.25 22:19:00
Biciklivel hódítja meg 16 nap alatt Lengyelország 28 legmagasabb hegycsúcsát egy 25 éves tengermelléki lány. Agnieszka Korpalnak a nem egész másfélezer kilométeres távon 42 ezer méter szintkülönbséggel kell megbirkóznia. A június 18-án megkezdett magányos extrémtúrán…..
Sorozatos munkahelyi kudarcokból származó frusztráció lehetett a kiváltó oka a múlt hétvégi, Ógyallán történt hármas gyilkosságnak - adta hírül meg nem nevezett bírósági forrásra hivatkozva az Új Szó szlovákiai magyar napilap hétfőn. "Azon a reggelen arra ébredtem, hogy…..
Szotyi Blog Párolt piton Miamiban 2012.06.25 12:36:00
Óriáskígyót, tűzhalat és vaddisznót szolgáltak fel a hét végén Miamiban, ahol a helyi szakácsok összemérték tudásukat abban, miként lehet felhasználni a helyi vadállatokat, mint ételspecialitásokat. A vetélkedést a Fertile Earth elnevezésű alapítvány szervezte azzal a…..
Szotyi Blog Teveháton a Tescoba 2012.06.24 18:00:00
Tevével jár bevásárolni egy családanya Nagy-Britanniában - és nem csak akkor, ha sok mindent kell venni. A 42 éves Rebecca Fossett 52 esztendős férjével, Joseph-fel Nagy-Britannia egyetlen tevecsorda-tulajdonosai, jóllehet nekik is csak hat "sivatagi hajójuk" van: Ruby, Sahara, Sophia,…..
Vázából elkövetett ivás miatt vont felelősségre a rendőrség egy berlini szállodában egy férfit. Az illető az ötcsillagos Hotel Adlonba tért be, és szomját szerette volna csillapítani, ám a szálloda bárja már zárva volt. Ekkor a személyzettől kért inni, ám az megtagadta…..
Szotyi Blog Arany hokibot 2012 2012.06.24 11:01:00
Patrik Elias, az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő New Jersey Devils támadója kapta az idei Arany hokibotot, amely az elmúlt idény legjobb cseh hokisának jár. A 44. alkalommal megtartott szavazáson, amelyen több száz edző, szakértő és újságíró nyilvánított…..
Szotyi Blog Kincs, ami nincs 2012.06.23 17:00:00
Hat hálószobás luxussziget prototípusának gyártásába kezdett egy osztrák cég: a sziget a vízen lebeg. Szélessége 20 méter, hossza 37, és mivel több szintes, hasznos lakóterülete ezer négyzetméter. Megálmodói szerint a lehető legkényelmesebb yachtnál is kényelmesebb lesz…..
Szotyi Blog Ez nem kacsa! 2012.06.23 08:00:00
Az amerikai szendvicsember-reklám mintájára szendvicskacsát csinált szárnyasából egy paraszt Kínában: a madár a nyakába akasztott papírtáblán fennen hirdeti, hogy ő mily fenséges ízű ennivaló. A kacsa Vencsu városának piacán próbálja eladni magát. "Helyi kacsa vagyok,…..
Szotyi Blog Highway to Hell 2012.06.22 15:30:00
A félelem a pokolra jutástól jobban visszatart a bűnözéstől, mint a mennybeli remény - állítják egy amerikai tanulmány szerzői széles körű nemzetközi vizsgálódás alapján. Az Oregon Egyetem kutatói 69 ország 26 évnyi bűnözési és vallási adatait elemezték 143 ezer…..
Kólával mentették meg az életét egy súlyos emésztési gondokkal küzdő fiatal kacagójancsinak (Dacelo novaeguineae) az észak-csehországi Decinben található állatkert gondozói. A ritka, egzotikus madárra biztos halál várt volna a gondozók hatékony közbeavatkozása nélkül -…..
Szotyi Blog Miért Szotyi? 2012.06.21 20:53:00
MTI hírek, amik nélkül nem tudnánk élni. Vagy mégis. Egy hírügynökség margójára. A Szotyi Bloggal igyekszünk rámutatni arra, hogy a Magyar Távirati Iroda közel sem közszolgáltatást végző része az MTVA-nak. Olyan híreket keresünk adatbázisukból, melyek a többség…..
Szotyi Blog Jóga van röhögni 2012.06.21 20:38:00
Röhögéskorlátozásért indult per nevető jógázók ellen Indiában, a felperesek a kacagóklub szomszédai. A jógások Mumbai peremén röhögnek. Reggel hatkor kezdenek énekelni, tapsolni, kuncogni, majd egymást egyre hangosabb röhögésre hergelni. A klub tagjainak száma 10 és 30…..
Szotyi Blog Red Alert 2012.06.21 17:19:00
Az élénkpiros kocsikra piszkítanak a leggyakrabban a madarak, míg a zöldeket tartják a legnagyobb becsben azzal, hogy nem tisztelik meg őket ürülékükkel. Brit felmérés gyümölcse a fenti tézis, amelyhez öt városban - Brightonban, Glasgow-ban, Leedsben, Manchesterben és Bristolban…..
Szotyi Blog Nem, ez nem reklám 2012.06.20 23:39:00
Tovább terjeszkedik Magyarországon a francia Yves Rocher: a kozmetikai cég a budapesti nemzetközi repülőtéren nyitja meg a nyáron 17. magyarországi üzletét. A 80 országban jelenlévő társaságnak ez lesz az első repülőtéri boltja - hangsúlyozta Venczel Judit, az Yves Rocher…..
Szotyi Blog Mickey a Merkúron 2012.06.20 00:11:00
Walt Disney híres Mickey egere naprendszerünk legkisebb és legbelsőbb bolygójára, a Merkúrra "költözött",  legalábbis erről tanúskodnak a Messenger-űrszonda legújabb felvételei. A felvételeken egy hatalmas, 105 kilométer átmérőjű kráter látható, amelynek a "feje búbján"…..