Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gonoszödönke

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Másfél hónappal ezelőtt feltettem a Lemilblog olvasóinak a (csak részben költői) provokatív kérdést, hogy mitől kiváló és hatékony egy hadsereg. Nem csalódtam bennetek: a parázs vitákkal is tarkított kommentfolyamban számos érdemi és informatív hozzászólás született, amikért köszönet jár. A nyári…..
Először is szögezzük le, hogy az egyes országokhoz rendelt IQ-érték nem azt tükrözi, hogy mennyire okosak vagy nem okosak az ott élők, hanem azt, hogy milyen az oktatás színvonala. Másodszor is: a térkép nem csak a puszta IQ-adatokat, hanem a különböző, oktatással kapcsolatos…..
gonoszödönke 2016.12.01 14:16:53
Sosem gondoltuk volna, hogy mekkora a bántalmazások száma Európában. Magyarországon egészen jó az arány a többi országhoz képest, de még hazánkban is a nők (15 év felettiek) 28 százalékát érte fizikai,szexuális vagy pszichikai erőszak. Az Európai Unión belül egyébként…..
gonoszödönke 2016.02.16 17:51:03
@Azazel Anna: Nem azt mondta, hogy a 28% szép szám... a kevesebb több relációt emelte ki.
A történelem foylamán a brit csapatok vagy éppen fegyveres kalóz-kereskedők a Föld országainak mintegy 90 százalékában - eufemisztikusan fogalmazva - olykor fegyveres jelenléttel is próbálták képviselni önnön érdekeiket. A számos ismert példa mellett ott van például az, amikor…..
  Tudomásom szerint nincs olyan állat, aminek szemében fénykibocsájtással járó kémiai reakció (biolumineszcencia)  zajlana le, azaz az állatok szeme nem ,,világít".  Ha mondjuk a macska szeme ténylegesen világítana, az igencsak kellemetlen mellékhatásokkal járna. Mégis:…..
Tibi atya Facebook oldalán tegnap jelentette be, hogy immár övé a negyedik legkedveltebb oldal, mivel Rubint Réka oldalát előzte meg 676 ezer like-kal. Utána jártunk, hogy kiket like-olnak a legtöbben és ki az a valós személy, aki a kitalált alakok nyomába érhet.Nagy megdöbbenéssel…..
gonoszödönke 2015.05.22 15:51:15
@kritizator: kevesebbet kéne kábszizni, akkor tudnád...

"Tibi atya egy fiktív, lecsúszott humbákfalvi pap, görbe tükör a társadalomnak. Célunk a szórakoztatás, senkit nem akarunk megsérteni ezzel. A történetek szereplői kitaláltak, mindennemű hasonlóság a valósággal a véletlen műve."
Mindenki figyeljen, aki legalább annyira szereti a fagyit, mint én! Most pénteken, azaz május 8-án, rengeteg helyen fagyizhatunk FÉLÁRON! Ugyanis most lesz a Magyar kézműves fagylalt napja. Mutatom is a listát hova mehetnek a vidéken élők olcsóbban fagyizni: 8127    ABA, Rákóczi…..
A paradicsom ma már nemcsak a vidéki konyhakertek, hanem a belvárosi balkonok haszonnövénye. Viszont míg a vidéki háziasszonyok tudják, mi kell a jó terméshez, addig a városi hobbikertészeknek fogalma sincs az alapokról. Pedig odafigyeléssel, és néhány egyszerű praktikával az…..
Ez ám a spúrság magasiskolája; leborulok Vidovics Ferenc előtt, aki családi háza udvarán kevesebb, mint 7 perc alatt aprított fel egy mázsányi tüzelőt. Nem hiszitek? Itt a videó a bravúros teljesítményről: Az 1 mázsa fa felaprításának trükkje annyi, hogy a hatalmas tőkére…..
Aki lemaradt volna, tegnap jött ki a decemberben mozikba kerülő új Star Wars film, vagyis Az ébredő erő új előzetese. Az alig 2 perces trailerben láthatjuk az öreg Han Solot és Csubakkát is. A narrátor meg maga Luke Skyvalker, aki a következőket mondja: "Az Erő mindig is része…..
Sok utasom kérdezi, hogy honnan jöttem, mire én azt válaszolom, hogy from Hungary. Ezt az angolok úgy ejtik, hogy hungry, azaz kihagyják az „a”-t, azaz a szó pontosan úgy hangzik, mint az „éhes”. Sokakat ez annyira felvillanyoz, hogy nem bírják ki, hogy fel ne hívják az én…..
gonoszödönke 2015.04.16 09:54:20
Szerdán megjelent, „Sosem gondolnád, mennyi gyümölcslé marad az "üres" dobozban” c. posztom után jött az alábbi hozzászólás egy kedves követőmtől: Nos spurcikám, a válasz magától értetődő, természetesen erre is van egy tuti tippem: én a különböző tubusokhoz…..
gonoszödönke 2015.03.25 12:35:06
Titeket is a spúrroham kerülget, amikor a majdnem üres dobozos gyümölcsléből az utolsó kortyokat már nem lehet kiönteni? Én persze mindig kivágom a doboz sarkát, de sok háztartásban nem bajlódnak ezzel és így a kukában végzi a méregdrága nedű.Pedig nem is gondolnátok, mennyi…..
Sok családban húzós hónap (volt) a január, a február: az év eleji kiadások komolyan megterhelik a pénztárcát, ilyenkor sok az előre nem látható, váratlan kiadás is. A fizetés sokaknak csak egy hét múlva érkezik, addig még ki kell húzni valahogy. Spurman most 7 olyan spórolási…..
Fundman Norbi (modell) update 2014.09.18 15:28:39
A héten lezajlott sajtótájékoztatón újabb információk láttak napvilágot a Norbi Update kibocsátással kapcsolatban. Mivel úgy láttuk, hogy nagy az olvasói érdeklődés a téma iránt, beledolgoztam ezeket az új információkat a múlt heti modellbe. Mivel a sajtótájékoztatón nem…..
Hosszú idő után ismét egy nagy marketinggel futó kibocsátás zajlik, új papír jön a Budapesti Értéktőzsdére: a Norbi Update Lowcarb Nyrt. Ugyan ez egy nagyon kicsi cég az intézményi befektetők számára, de érdekes a téma, úgyhogy a hétvégét a Norbi Update kibocsátással…..
gonoszödönke 2014.09.18 09:44:50
@wiener:
trukkosz kinaji occo reszveeeny, harom otoszaaa, tiiii kilencaaa, szok occoo

"abban az esetben, hogyha eltekintenek a befektetők két jelentős kockázati tényezőtől."

"Az egyik az az, hogy a befektető nem lesz igazából az Alibaba tulajdonosa, hanem egy olyan (a Kajmán-szigeteken bejegyzett) vállaltban szerez részesedést, amelyik ellenőrzi egy jogi megállapodáson keresztül az Alibaba működését. A másik kockázat pedig a nem szokványos vállalati struktúra jelenti, ami a valóságban azt jelenti, hogy egy olyan vállalatirányítási megállapodás van életben, ami 30 személynek biztosítja a lehetőséget, arra hogy az igazgatósági tagok többségét megválassza. Ez pedig nem jelent mást, mint azt, hogy külső befektetőként bármennyi részvénye lehet, nem tudja befolyásolni az igazgatóság összetételét, vagyis nem tud hatni érdemben az Alibaba irányítására."

www.portfolio.hu/vallalatok/baljos_figyelmeztetest_adott_ki_a_sztarkozgazdasz.203446.html
TComment Hogy vallasd a BMW-motort? 2013.02.07 10:07:09
Ugrott a lánc? Elkokszosodott a dugattyú? Meg lehet úszni a háromszázezres szervizszámlát, csak jó helyen kell keresni a hibát. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Elborítanak az impulzusok az új munkahelyemen, így aztán különös gondossággal kell felhasználnom a tőzsde iránti szerelmem minden energiáját, hogy legyen erőm még a grafikonokkal is megküzdeni. Az már biztos, hogy a mélyponton túl vagyok, amiben nagy szerepe van annak, hogy…..
A magyar befektetési szolgáltatók nehéz évet élnek. A visszaeső forgalom és csökkenő árbevétel hatására a szektornak több veszteséges szereplője is lehet. Sőt, ha a brókercégek vezetői a jövőt kémlelik, akkor a múlt pénteki hírek hatására valószínűleg még sötétebb…..
Az Égéstér 38. adásának kommentposztja. Itt letöltheti...
Jót nevettem kedves barátom történetén a minap. Barátom részt vett egy tőzsdei rendezvényen, ahol egy  ”nagy nevű” magyar alapkezelő egyik üzletágvezetője a következőt mondta: „a technikai elemzés idejét múlt”. Ez a mondat nem csak mosolyt csalt arcomra, hanem kiváló…..
gonoszödönke 2012.10.08 12:51:11
@Péter9876543: Az utolsó mondat a kulcs, ha szél is nyugatra fúj és a tenger is arra áramlik akkor nyugatra lehet a leggyorsabban eljutni...
@wepro:
Azért megnézném azt az egyetemet. Nekem ilyet sosem mondtak, bár akadt aki kevésbé hitt benne és nyilván a tanárok is szívták egymás vérét.

A vérzivataros időkben sem egyik sem másik elemzési módszer nem alkalmas semmire. Lsd mikor 1250-ig esett az OTP....
Jó pár napig üldögéltem a pozíciókban, ami az EURHUF esetében kezdett nem túl előnyössé válni, a rollover miatt. Hétfőn úgy döntöttem, nem megy ez most annyit fel, amennyit bukok a napon túli levonáson, így aztán 285,6 környékén lezártam a megmaradt utolsó vételi pozimat.…..
Jól van, bevállalom, hogy s..get csinálok a számból, de mégiscsak az EURHUF-on kereskedem már megint. Igazából zavart az öntudatlan állapotomban kivett megbízás, így újabb vételi pontot kerestem. És aki keres, az talál :-) az már más kérdés, hogy mit... A két utóbbi…..
gonoszödönke 2012.09.25 13:06:19
@zolee75: a buktató az, hogy ha szétnyílik a spread, ami híreknél természetes még a bankközin is, akkor mind a kettő kinyílik és a kitágult spread dupláját bukod kapásból + utána még kézzel zárnod kell a rossz irányt, már ha időben tudod. Ez egy EURHUF-nál még könnyebben megeshet, mint a sokkal likvidebb GBPUSD vagy EURUSD piacán. Nézzed tickcharton bid/ask vonalakkal a mai kamatdöntés előtti pillanatot illetve a nagy devizáknál a makrohírek környékét. Egyébként meg lehet próbálni, de inkább beszűkülésnél mint makrohírnél.
gonoszödönke 2012.09.25 14:29:52
@zolee75: nehéz lenne dönteni most, hogy akkor merre is tovább, melyik pozit zárja az ember fia ha mindkettő kinyílt, hiszen csak emelkednie kéne, de valahol meg az is jel, hogy a csökkentésre sem bír feljebb menni.